Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

2ο Ενημερωτικό Δεκεμβρίου 2017 του Λιόντου Βασιλείου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 08.12.2017
2ο Ενημερωτικό Δεκεμβρίου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής θέματα:
1. Ανακοίνωση πινάκων με τα στοιχεία των αιτούντων εκπαιδευτικών για μετάθεση, βελτίωση θέσης ή οριστική τοποθέτηση
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων χθες Πέμπτη 7.12.2017 οι πίνακες με τα στοιχεία (ειδικότητα, ονοματεπώνυμο και μονάδες μετάθεσης κατά κριτήριο και στο σύνολό τους) των οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση.
Ενστάσεις δύναται να υποβληθούν από 08-12-2017 μέχρι και 14-12-2017 και στο διάστημα αυτό μπορεί να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων σε περίπτωση δικαίωσης από το ΠΥΣΠΕ των υποβληθεισών ενστάσεων.
Οι πίνακες με τα στοιχεία των οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση από Περιοχή σε Περιοχή, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, σε Πειραματικά  Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και για Βελτίωση Θέσης ή Οριστική Τοποθέτηση είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης (http://dipe.ioa.sch.gr/index.php/pyspe/anakoinoseis-pyspe/1203-i-dieythynsi-p-e-ioanninon-anakoinonei-tous-pinakes-me-ta-stoixeia-eidikotita-onomateponymo-kai-monades-metathesis-kata-kritirio-kai-sto-synolo-tous-ton-organika-anikonton-ekpaideftikon-pou-ypevalan-aitisi-enstaseis-dynatai-na-ypovlithoyn-apo-08-12-2017-m)
Είναι επιβεβλημένο λοιπόν όσοι συνάδελφοι έχετε υποβάλλει αίτηση να ελέγξετε τα στοιχεία, αλλά και το σύνολο των μορίων σας ώστε, αν διαπιστώσετε λάθη ή παραλείψεις, στη συνέχεια να προβείτε σε υποβολή ένστασης. Το ΠΥΣΠΕ, αφού εξετάσει τις ενστάσεις θα προβεί στη διόρθωση των τυχόν παραλείψεων ή λαθών. Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι πέρυσι είχαν υποβληθεί 291 αιτήσεις, ενώ φέτος υποβλήθηκαν 330. Επιπλέον το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων εξέτασε και τις εκπρόθεσμες αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων οι οποίες και ομόφωνα αποφασίστηκε όπως συμπεριληφθούν σε όσες εμπρόθεσμα είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά.
2. Θέματα αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ
            Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων συνεδρίασε την Πέμπτη 7.12.2017 για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1.Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία 3 συναδέλφων μας αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
2.Αναγνωρίστηκε η συνάφεια 2 μεταπτυχιακών και 1 διδακτορικού τίτλου σπουδών.
3.Χορηγήθηκε η άδεια άσκησης έργου με αμοιβή σε 5 συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς.
4.Εξέταστηκαν οι εκπρόθεσμες αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων και ομόφωνα αποφασίστηκε όπως συμπεριληφθούν σε όσες εμπρόθεσμα είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά.
5.Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία σε  6 συναδέλφους μας  αρμοδιότητας της Διεύθυνσης  Π.Ε. Ιωαννίνων σύμφωνα με το ν. 4354/2015.
6.Απορρίφθηκαν, αφού εξετάστηκαν, τρεις αιτήσεις θεραπείας, αφού δεν υφίσταντο κενά ώστε να ικανοποιηθούν.   

3. Διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με θέμα:
«Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση- Εξελίξεις και προοπτικές»
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους φοιτητικούς Συλλόγους των Παιδαγωγικών Τμημάτων, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση- Εξελίξεις και προοπτικές», την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9.00–13.30 στο ξενοδοχείο Du Lac.
Μετά το τέλος της επιστημονικής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στο χώρο του ξενοδοχείου και πορεία προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου ενέκρινε τη χορήγηση άδειας απουσίας μίας ημέρας, στις         12 Δεκεμβρίου 2017, για ένα εκπαιδευτικό από κάθε διθέσιο και πάνω Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και για όλα τα μέλη των Δ.Σ. όλων των Συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηπείρου, στα μέλη των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και για τους αιρετούς των ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ. Αν και η ημερίδα αφορά στην Προσχολική Αγωγή, δυστυχώς πολλές συναδέλφισσες νηπιαγωγοί 1/θεσίων νηπιαγωγείων δε θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, εξίσου όμως και πολλές συναδέλφισσες 2/θεσίων και άνω νηπιαγωγείων.   

4. 4ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων
            Το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Δεκεμβρίου αντίστοιχα θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 4ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων με θέμα «Το Σχολείο ως οργανισμός και κοινότητα μάθησης». Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΕΣΣ (http://www.pess.gr/epikaira/294-programma-4ou-synedriou-tis-pess-ioannina-9-10-dec-2017-2017-12-03.html).

5. Αναγνώριση προϋπηρεσίας στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού
Στο χθεσινό ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων συζητήθηκε για μια ακόμα φορά το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας όσων συναδέλφων μας έχουν κατά το παρελθόν εργαστεί σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού.
Αρχικά θέλω να σας αναφέρω ότι το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων καθολικά αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος των συναδέλφων μας για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που χωρίς καμία αμφιβολία έχει προσφερθεί κατά το παρελθόν. Οι όποιες παραλείψεις υπάρχουν στην προσκόμιση των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρεωθούν στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσές μας (απουσία πράξεων πρόσληψης και απόλυσης).
Η Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Παιδείας (Τμήμα Β’ Υπηρεσιακής Εξέλιξης) στο οποίο αναφέρονται όλα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη δικαιολογητικών, ενώ διατυπώνονται γραπτώς οι προβληματισμοί της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων (έλλειψη πράξεων πρόσληψης-απόλυσης, διαφορετικά οργανωτικά πλαίσια ανά έτος κτλ). Επιπλέον ζητείται όπως άμεσα γραπτώς μας απαντήσουν ώστε να προβούμε στην αναγνώριση των προαναφερόμενων προϋπηρεσιών, αλλά και να υπάρξει μια ευρύτερη κοινή γραμμή σε όλα τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ ανά την Ελλάδα. Θεωρώ πως αν το υπουργείο δεήσει να απαντήσει με σαφήνεια και άρα εφαρμόσει μια κοινή πανελλαδικά γραμμή, ότι σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ήδη έχουν προβεί αυθαίρετα σε αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας αναφορικά με το πλήρες ωράριο θα αναγκαστούν να προβούν εξαρχής σε επανυπολογισμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας.         
Σας επισημαίνω ότι τα όποια μισθολογικά οφέλη από την αναγνώριση της πιο πάνω προϋπηρεσίας, αν και εφόσον έχουμε μισθολογικό ξεπάγωμα από την 1η Ιανουαρίου 2018, θα τρέχουν από την ημέρα υποβολής της αίτησης προς το ΠΥΣΠΕ. Συνεπώς ακόμη και αν το ΠΥΣΠΕ προβεί στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας με την έλευση του νέου έτους, τα όποια μισθολογικά οφέλη θα αφορούν από την 1.1.2018, αν η αίτηση έχει υποβληθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και αν φυσικά έχει ξεπαγώσει το μισθολόγιο από την 1.1.2018. Είναι αυτονόητο ότι για αιτήσεις που θα υποβληθούν με το νέο έτος τα όποια οφέλη θα τρέχουν από την ημέρα υποβολής της αίτησης και όχι αναδρομικά από την 1.1.2018.
Τέλος το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού τέθηκε από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. της οποίας και τυγχάνω μέλος,  στο χθεσινό ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών. Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως γνωστοποιηθεί στον πρόεδρο και στα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ την ερχόμενη Τρίτη που θα παρευρίσκονται στα Ιωάννινα για την ημερίδα της προσχολικής Αγωγής, προκειμένου να προβούν στις ανάλογες ενέργειες προς το υπουργείο.       

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου