Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

2ο Ενημερωτικό Νοεμβρίου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου Βασιλείου



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 09.11.2017
2ο Ενημερωτικό Νοεμβρίου 2017
1. Διευκρινίσεις της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων επί της εγκυκλίου μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. σχολικού έτους 2017-2018
 Σύμφωνα με ενημέρωση από το Διοικητικό Τμήμα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων αναφορικά με τις αιτήσεις μετάθεσης 2017-2018:
1.   Οι Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων πρέπει να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητάς τους  (εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που έχουν προσωρινή τοποθέτηση στο σχολείο τους και συμπληρώνουν ωράριο αλλού, όσους βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια (αναρρωτική, ανατροφής, άνευ αποδοχών κ.α.) ενυπόγραφα και όχι απλά προωθώντας το μήνυμα ηλεκτρονικά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mail) των εκπαιδευτικών, γιατί αυτό στο παρελθόν δημιούργησε σημαντικά προβλήματα.
2.  Τα προβλεπόμενα από την εγκύκλιο δικαιολογητικά θα ψηφιοποιούνται  από τους εκπαιδευτικούς και θα αποστέλλονται (σκαναρισμένα σε αρχείο pdf) εντός της προβλεπόμενης  προθεσμίας, μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ΠΕ Ιωαννίνων και στη διεύθυνση  mitrwodipe@sch.gr. κάνοντας χρήση κατά προτίμηση από την ηλεκτρονική τους διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα my school για λόγους επαλήθευσης.
3.  Η Διεύθυνση ΠΕ Ιωαννίνων θα παρέχει πληροφορίες στο τηλ. 2651020793 και 2651028609 (γραφείο 8 κα Ελένη Ζώνιου) χωρίς να παραλαμβάνει δικαιολογητικά. 
4.  Τα δικαιολογητικά (Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, γέννησης-εντοπιότητας, συνυπηρέτησης, σπουδών των παιδιών κ.λπ.) πρέπει να είναι πρόσφατα (από Σεπτέμβριο 2017 και μετά).  

2. Πρόσκληση ενδιαφέροντος μονίμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σχ. έτους 2017-18
 Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. καλεί όπως υποβάλουν στη Διεύθυνση Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπ/σης στην οποία υπηρετούν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά) έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, ώστε να διατεθούν στα κολυμβητήρια που θα υλοποιηθεί το αντικείμενο της κολύμβησης, τους Μόνιμους Εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής με τα κάτωθι κατά σειρά κριτήρια επιλογής:
1.Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πρώτη ή δεύτερη ειδικότητα στην κολύμβηση,
2.Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρώτη ή δεύτερη ειδικότητα στην κολύμβηση,
3.με ειδικότητα στα αθλήματα του υγρού στίβου, υδατοσφαίριση, καταδύσεις, Καλλιτεχνική κολύμβηση (συγχρονισμένη) και τεχνική κολύμβηση,
4.που κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο άθλημα της κολύμβησης [σύμφωνα με τον Ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121/τ. Α ́/17.06.1999) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει] από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με αποδεδειγμένη προπονητική εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών.
Όπως ήδη ανέφερα σε προηγούμενο ενημερωτικό μου, με το πέρας των παραπάνω θα κληθούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί ΠΕ11 που επιθυμούν όπως προβούν σε αίτηση βελτίωσης-θεραπείας, αφού θα προκύψουν κενά στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων για να  γίνει ο λεγόμενος κύκλος.  

3. «Ίδρυση Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζ.Ε.Π.»
Για το σχολικό έτος 2017-18, ιδρύονται Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι Ζ.Ε.Π. στις παρακάτω σχολικές μονάδες Π.Ε. της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων στις οποίες και θα ακολουθήσουν (πλην του Δημοτικού Σχολείου Περάματος για το οποίο έχει ήδη προσληφθεί αναπληρωτής) οι προσλήψεις αναπληρωτών που απαιτούνται. Οι σχολικές μονάδες είναι οι εξής: 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 9ο Πειραματικό Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας, 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων, Δημοτικό Σχολείο Περάματος.
 
4. Τοποθέτηση Διευθυντριών 4/θέσιων Νηπιαγωγείων Π.Ε. Ν. Ιωαννίνων
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται για τις τοποθετήσεις Διευθυντριών των 4/θεσίων Νηπιαγωγείων Π.Ε. Ν. Ιωαννίνων, υπογράφηκε από την περιφερειακή Διευθύντρια και ανακοινώθηκε επίσημα η τοποθέτηση των νέων Διευθυντριών. Πιο συγκεκριμένα: Δάκα Σταυρούλα στο 3ο Ν/Γ Ιωαννίνων, Λάμπρου Λαμπρινή στο 11ο Ν/Γ Ιωαννίνων, Νάπα Αγαθή στο 5ο Ν/Γ Ιωαννίνων. Η θητεία λήγει στις 31-7-2020. Εύχομαι καλή, δημιουργική και άκρως συναδελφική θητεία.

5. Διακοπή άδειας ανατροφής τέκνου στην περίπτωση μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας ή επαπειλούμενης κύησης.
Σε περίπτωση που υπάλληλος ασθενήσει ενόσω βρίσκεται σε εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου, υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την υπηρεσία του και να αιτηθεί αναρρωτικής άδειας. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω διακοπή της άδειας ανατροφής επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, στην περίπτωση που ο γονέας επιβάλλεται να λάβει μακροχρόνια αναρρωτική άδεια και πληροί τις προϋποθέσεις που θέτουν οι διατάξεις του άρθρου 56 του ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας). Δεν επιτρέπεται η διακοπή της άδειας ανατροφής για τη λήψη βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας. Η έγκριση και η χορήγηση αναρρωτικής άδειας διακόπτει την άδεια ανατροφής τέκνου. Μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας ο/η υπάλληλος λαμβάνει αμέσως την διακοπείσα άδεια ανατροφής και συγκεκριμένα το διάστημα που υπολείπεται έως τη συμπλήρωση αυτής. Επίσης η εννεάμηνη άδεια ανατροφής διακόπτεται και στην περίπτωση επαπειλούμενης κύησης εφόσον η υπάλληλος πληροί τις προϋποθέσεις λήψης κανονικής άδειας κυοφορίας της παρ. 3 του άρθρου 52 του ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας). Στην περίπτωση αυτή, το υπολειπόμενο διάστημα της άδειας ανατροφής για το πρώτο τέκνο θα ληφθεί όταν ο/η υπάλληλος έχει ολοκληρώσει την άδεια ανατροφής για το νέο τέκνο και εφόσον το πρώτο τέκνο δεν έχει συμπληρώσει το 4ο έτος της ηλικίας του.
Η δυνατότητα διακοπής της άδειας ανατροφής εξακολουθεί να ισχύει προκειμένου ο υπάλληλος να παρακολουθήσει το σεμινάριο της υποχρεωτικής εισαγωγικής εκπαίδευσης (Εγκύκλιος αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.51/ 590 /οικ. 14346/29.5.2017). Οι ανωτέρω διευκρινήσεις ισχύουν και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.

6. Δράσεις και εκδηλώσεις στα σχολεία για την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2017/E%CE%9A%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F_%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F_%CE%93%CE%99%CE%91_%CE%A4%CE%97%CE%9D_%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A0%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%91_2017-18.pdf) με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έχει αναρτηθεί κατάλογος σε μορφή pdf που περιλαμβάνει μια ποικιλία εκπαιδευτικού υλικού (απλοποιημένα κείμενα συμβάσεων, προτεινόμενα παιδικά βιβλία και ταινίες, ντοκιμαντέρ και ομιλίες), το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά στην εκπαιδευτική πράξη. Το προτεινόμενο υλικό θα επικαιροποιείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα με βάση νεότερες εκδόσεις.

7. Βιωματικό σεμινάριο φωνητικής
Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων στις 5:00μμ βιωματικό σεμινάριο με θέμα την σωστή τοποθέτηση της φωνής κατά την εκπαιδευτική διαδικασία για την υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων και θεωρώ πως είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όλους μας.   

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου