Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Υπουργείο Παιδείας: Άκαιρες οι αντιδράσεις για τα προνήπια

Κατά την νέα σχολική χρονιά 2017-2018, θα ισχύσει το δικαίωμα εγγραφής των προνηπίων (ηλικίας 4 ετών) στα δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας για όσους γονείς το επιθυμούν, όπως ίσχυε και κατά το σχολικό έτος 2016-2017.
Αυτό τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του και διευκρινίζει:
Α. Η φοίτηση των προνηπίων θα είναι υποχρεωτική μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή σε βάθος τριετίας. Στο διάστημα αυτό, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα γίνει εκτενής και ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικούς, γονείς κ.λπ.), ώστε η ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση να γίνει με τον πλέον ομαλό τρόπο. Μέσα από τον διάλογο θα αντιμετωπισθούν τα όποια επιστημονικά ζητήματα έχουν τεθεί και όσα προβλήματα λειτουργίας της προνηπιακής τάξης προκύψουν. Συνεπώς οι όποιες αντιδράσεις φορέων και εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άκαιρες, αφού ο διάλογος δεν έχει καν ξεκινήσει.
Β. Στόχος είναι με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κανένα παιδί από 4 ετών και επάνω να μην μείνει έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία, σε όλη τη χώρα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό.
 https://www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου