Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

O Chrome αναβαθμίζεται και βελτιώνει την αυτονομία του laptop

Η Google αναβαθμίζει τον δημοφιλή browser της, Chrome, με σκοπό να τον βελτιώσει τόσο στην ταχύτητα όσο και στην κατανάλωση ενέργειας

Εδώ και αρκετό καιρό η Google προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας που έχει ο Chrome και όπως φαίνεται σιγά σιγά τα καταφέρνει.
Η νέα έκδοση του Google Chrome, μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας που καταναλώνουν τα tabs που βρίσκονται στο παρασκήνιο και σύμφωνα με την εταιρία ευθύνονται για το ένα τρίτο της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας του υπολογιστή και εξαντλώντας τη μπαταρία του laptop.
Συγκεκριμένα τα tabs που είναι ανοιχτά στο παρασκήνιο στον Chrome 57 καταναλώνουν 1% της συνολικής επεξεργαστικής ισχύς του υπολογιστή (cpu load) ενώ όσα αναπαράγουν μουσική ή πραγματοποιούν συνδέσεις σε πραγματικό χρόνο, δε επηρεάζονται από τις αλλαγές αυτές.
Εκτός όμως από αυτό, δυστυχώς η Google δεν κάνει γνωστό το πόσο θα βελτιωθεί η αυτονομία ενός laptop ενώ παράλληλα υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει την ταχύτητα και να μειώνει την ενέργεια που καταναλώνει ο Chrome για να μπορέσει να δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία ενός laptop.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου