Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Υπουργείο: Απαγορεύεται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να διενεργούν Εξετάσεις Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας

Δεν προβλέπεται για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών άλλη δραστηριότητα πέραν της διδασκαλίας ξένων γλωσσών, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 63 του α.ν. 2545/1940, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Αυτό ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας, με σημερινή ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι  «διενέργεια εξετάσεων για πιστοποιητικά ξένων γλωσσών  γίνεται μόνο από αναγνωρισμένους φορείς» , υπενθυμίζοντας την υπ΄ αριθμ. 444/2009 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , η οποία προβλέπει τα εξής:
α) Κατά την έννοια του ΠΔ 146/2007 η διενέργεια των εξετάσεων για τη χορήγηση πιστοποιητικών γνώσης της αγγλικής γλώσσας πρέπει να γίνεται από τον φορέα που είναι αρμοδίως πιστοποιημένος ή αναγνωρισμένος για το σκοπό αυτό χωρίς να παρέχεται δυνατότητα συνεργασίας του κατά την εξεταστική διαδικασία ή τμήμα αυτής με άλλο φορέα που δεν διαθέτει τη σχετική πιστοποίηση ή αναγνώριση.
β) Οι εξετάσεις για τη χορήγηση των προβλεπομένων στις διατάξεις της περίπτωσης Α της παρ. 2 και του τελευταίου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 28 του ΠΔ 50/2001, όπως ισχύει, πιστοποιητικών άλλων φορέων (πανεπιστημίων ή μη) ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι ή αναγνωρισμένοι από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας, πρέπει να περιλαμβάνουν απαραιτήτως αξιολόγηση τουλάχιστο στις τέσσερις βασικές επικοινωνιακές ικανότητες, στις οποίες εξετάζονται οι υποψήφιοι για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου