Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ιόνια… Πάνε για αργότερα Κλόκοβα, Μενίδι και βόρειο τμήμα.. Τέσσερα χιλιόμετρα βραχνάς στο Κρίκελο

Το στοίχημα για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων στο τέλος Μαρτίου ήδη έχει χαθεί, παρά τις καθημερινές σχεδόν δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για τα εγκαίνια πριν από το Πάσχα.
Το επόμενο διάστημα, στην Ιόνια Οδό τουλάχιστον, θα παραδοθεί ένα τμήμα, αυτό στην περιοχή της Γαβρολίμνης ενώ άλλα τρία θα μείνουν σε εκκρεμότητα.
Πρόκειται για την Κλόκοβα, το τμήμα στο Μενίδι και το βόρειο άκρο του οδικού άξονα από το Αβγό μέχρι την Κοσμηρά και την σύνδεση με την Εγνατία.
Το δυσκολότερο τμήμα κι αυτό που ταλαιπωρεί τους κατασκευές λόγω των προβλημάτων που ανακύπτουν είναι αυτό από την Αμφιλοχία μέχρι τον κόμβο της Άρτας.
Μεγάλο μέρος βέβαια έχει ολοκληρωθεί όμως υπάρχουν τέσσερα χιλιόμετρα στην περιοχή του Κρίκελου, εξαιρετικά δύσκολα, που δεν επιτρέπουν την χρήση και των υπολοίπων.
ionia menidi1
ionia menidi3
ionia menidi4
ionia menidi5
Το διάστημα αυτό οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, όμως όπως εκτιμούν έγκυρες πηγές το συγκεκριμένο τμήμα θα είναι έτοιμο σε τρεις με τέσσερις μήνες.
Μέχρι το τέλος Μαρτίου λοιπόν στην Ιόνια Οδό, θα συμπληρωθούν 33 ακόμη χιλιόμετρα, όσα είναι το τμήμα Κεφαλόβρυσο- Γαβρολίμνη ενώ οι οδηγοί που θα διανύουν την απόσταση από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννινα θα χρησιμοποιούν εξήντα χιλιόμετρα της παλιάς εθνικής οδού.. Ορισμένα μάλιστα είναι και τα πιο δύσκολα.
Φυσικά σε λίγους μήνες και αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν καθώς, δέκα και πλέον χρόνια μετά την έναρξή της, η Ιόνια θα είναι πραγματικότητα και θα αλλάξει οριστικά τον χάρτη στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου