Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ανάβει “πράσινο” για διακοπή ρεύματος στους κακοπληρωτές

“Πράσινο” φως ανάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διακοπή του ρεύματος στους κακοπληρωτές.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου τα μέτρα που ήδη έχει λάβει η ΔΕΗ για την προστασία ευάλωτων ομάδων είναι αρκετά και επομένως η επιχείρηση έχει μπορεί να κόβει το ρεύμα σε κακοπληρωτές και σε όσους κλέβουν ηλεκτρικό.
Τις διευκρινίσεις αυτές έδωσαν πηγές του ΥΠΕΝ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Για το ζήτημα του δικτύου τις μέρες της κακοκαιρίας, που σημαίνει υψηλή κατανάλωση, ο ίδιος αξιωματούχος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα επάρκειας.
Διευκρίνισε περαιτέρω ότι υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου για τη λειτουργία των μονάδων των ιδιωτών και της ΔΕΗ, ενώ και η συνεισφορά των υδροηλεκτρικών μονάδων είναι σημαντική.
Αναφορικά με τον προγραμματισμό παραλαβών υγροποιημένου αερίου σημειώνεται ότι σήμερα παραλήφθηκε από τη ΔΕΠΑ ένα φορτίο, ενώ προγραμματίζεται η παραλαβή και άλλων φορτίων το επόμενο διάστημα.
Τέλος, για το θέμα της αυτονόμησης διαμερισμάτων από τις κεντρικές θερμάνσεις αναμένεται να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος που θα αποσαφηνίζει κάθε θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου