Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Προετοιμασία της σύσκεψης Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. και αιρετών ΠΥΣΠΕ–ΑΠΥΣΠΕ–ΚΥΣΠΕ Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, Αθήνα, Ξενοδοχείο NOVOTEL


Αρ. πρωτ: 1026
Αθήνα 17/01/2017
Προς
1. Τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΠΕ

Θέμα:  Προετοιμασία της σύσκεψης Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. και αιρετών ΠΥΣΠΕ–ΑΠΥΣΠΕ–ΚΥΣΠΕ
Δευτέρα 23  Ιανουαρίου 2017,
Αθήνα, Ξενοδοχείο NOVOTEL
Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , όπως έχετε ενημερωθεί, πραγματοποιεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 σύσκεψη με τους αιρετούς των ΠΥΣΠΕ, των ΑΠΥΣΠΕ και του ΚΥΣΠΕ με σκοπό την καλύτερη σύνδεση των αιρετών με τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα (Δ.Σ. Συλλόγων, Γ. Συνελεύσεις, Δ.Ο.Ε., κλπ) καθώς και την ανάπτυξη συζήτησης – προβληματισμού πάνω σε θέματα σχετικά με  τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και το ρόλο των αιρετών σ’ αυτά και την ενημέρωσή από τη Νομική Σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. επί των νομικών ζητημάτων που σχετίζονται με αυτόν.
Στη σύσκεψη θα κατατεθούν απόψεις σε σχέση και με κορυφαίας σημασίας  ζητήματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν τον κλάδο, όπως η ανάγκη της άμεσης πραγματοποίησης όλων των αναγκαίων, για την πλήρη λειτουργία της εκπαίδευσης, μόνιμων διορισμών καθώς και όλη η συζήτηση που έχει ανοίξει, με ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τον τρόπο πραγματοποίησής τους ενώ δεν υπάρχει καμία δέσμευσή της για τον αριθμό τους και τον ακριβή χρόνο. Θα αναπτυχθούν, επίσης, θέματα όπως η επικείμενη μεταβολή του τρόπου μοριοδότησης  των σχολικών μονάδων, η  επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης αλλά και η πραγματοποίηση των μεταθέσεων και αποσπάσεων σε συνάρτηση με τις αλλαγές που φέρνουν στον υπολογισμό των κενών θέσεων οι Υπουργικές Αποφάσεις και ρυθμίσεις για το «ενιαίο» ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο. Ιδιαίτερα σε σχέση με το τελευταίο ζήτημα θα πρέπει οι αιρετοί να έχουν, στη διάθεση του σώματος, στοιχεία σχετικά με τα κενά που ακόμη και σήμερα παρουσιάζονται στις σχολικές μονάδες της περιοχής τους καθώς και αριθμητική εκτίμηση των αλλαγών σε επίπεδο οργανικών θέσεων που παρουσιάζονται ανά διεύθυνση και περιφέρεια εκπαίδευσης έπειτα από την εφαρμογή των Υ.Α. αλλά και τις προτάσεις ίδρυσης, προαγωγής και υποβιβασμού των οποίων έχουν λάβει γνώση.
Όλα τα παραπάνω καθώς και η συζήτηση που θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να αναπτύξουν σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις οι σύλλογοι εκπαιδευτικών θα δυναμώσουν τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας σε αυτές τις κρίσιμες, για την ύπαρξη και το μέλλον του δημόσιου σχολείου, στιγμές.
kikinis goumas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου