Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΧΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του Λιόντου Βασιλείου, δασκάλου Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων



Ιωάννινα 10.01.2017
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΕΥΧΕΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με την παρούσα επιστολή θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες σας καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παράλληλα θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε εκλέγοντάς με αιρετό εκπρόσωπό σας στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου 2016. Θέλω να γνωρίζετε ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας και από αυτή τη θέση (του αιρετού), προσπαθώντας να λειτουργώ συναδελφικά ως τα μάτια, τα αυτιά και τη φωνή σας στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Για τούτο και σας παραθέτω τους τρόπους ενημέρωσης και επικοινωνίας μαζί μου:
Τηλέφωνο 6946260184

Στο παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα κάτωθι θέματα:

1.     Επικαιροποίηση στοιχείων φακέλου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Όσοι/ες συνάδελφοι/ισσες επιθυμούν να κάνουν αίτηση μετάθεσης (εντός - βελτίωση ή εκτός ΠΥΣΠΕ ή αίτηση οριστικής τοποθέτησης) θα πρέπει να ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τα στοιχεία στον προσωπικό τους φάκελο ηλεκτρονικά μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017 μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr)
Η σύνδεση στο σύστημα γίνεται με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί για την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Όποιος δεν διαθέτει κωδικούς δύναται να βγάλει νέους ή αν έχει ήδη βγάλει και τους έχει ξεχάσει, δύναται να κάνει ανάκτηση αυτών. Αναλυτικές οδηγίες αναφέρονται στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής.
Στην παρούσα φάση δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα στοιχεία του ηλεκτρονικού Μητρώου τους (τα βασικά τους στοιχεία καθώς και τις υπηρετήσεις τους με την προκύπτουσα μοριοδότηση). Εάν διαπιστώσετε εσφαλμένες ή μη επικαιροποιημένες εγγραφές, μπορείτε να αιτείστε αλλαγές, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα μέσω του συστήματος προς τη Διεύθυνση της οργανικής σας θέσης, η οποία τηρεί τον προσωπικό σας φάκελο, αποστέλλοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα σχετικά δικαιολογητικά.
Με νέα εγκύκλιο θα καθοριστεί το χρονικό διάστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης.
  
2.     Άδεια ασθένειας τέκνων
Με το άρθρο 31 του ν. 4440/2016 θεσμοθετείται δικαίωμα άδειας με αποδοχές για τους υπαλλήλους λόγω ασθένειας των ανήλικων τέκνων τους κατόπιν προσκόμισης σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες το έτος. Ειδικά για τους υπαλλήλους που είναι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι, το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες το έτος. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς, η άδεια αυτή ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες το έτος, πρόκειται δε για άδεια που συναρτάται με την κατ’ αποκλειστικότητα άσκηση της γονικής μέριμνας ανήλικου τέκνου από έναν γονέα (άρθρο 53 του Ν.3528/2007, όπως ισχύει).

3.     Κατάταξη σχολικών μονάδων ΠΕ και ΔΕ σε κατηγορίες μετάθεσης – Μοριοδότηση
Ένα αίτημα-διεκδίκηση ετών επιτέλους μπαίνει στην τελική του φάση. Πρόκειται για την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων ΠΕ και ΔΕ.
Πλέον σύμφωνα με το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 111 (2) Τροποποίηση του Π.δ. 50/1996 “Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” (A΄ 45), οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε δεκατρείς (13) κατηγορίες, τις Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η, Θ, Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ και οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε δώδεκα (12) κατηγορίες, τις Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η, Θ, Ι, ΙΑ και ΙΒ, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση των αρμοδίων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τα οποία λαμβάνουν υπόψη και τη γνώμη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και τις εισηγήσεις των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων αυτών, οι οποίες διαμορφώνονται σε συνεργασία με τα αρμόδια πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, με βάση τα παρακάτω κριτήρια (i) τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων, (ii) τις συνθήκες διαβίωσης εκεί των εκπαιδευτικών, (iii) την οργανικότητα, (iv) την απόστασή τους από την έδρα του Νομού, (v) τις συγκοινωνιακές συνθήκες και (vi) το υψόμετρο Στην κατηγορία ΙΓ κατατάσσονται οι μονοθέσιες και οι διθέσιες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανήκουν στην κατηγορία των δυσπρόσιτων.» 2. Το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 8 του άρθρου 16 του Π.δ. 50/1996 (Α΄ 45) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 1 του Π.δ. 39/1998 (Α΄ 43, διόρθωση σφάλματος Α΄ 262) αντικαθίσταται ως εξής: «Για κάθε έτος υπηρεσίας σε σχολεία Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η, Θ, Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ κατηγορίας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, υπολογίζονται 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 και 14 μονάδες μετάθεσης, αντίστοιχα».
Τα αρμόδια Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΕ (ΠΥΣΠΕ) και τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια ΔΕ (ΠΥΣΔΕ) μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καλούνται να υποβάλουν έως 17/02/2017 τις εισηγήσεις τους για τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με τα αρμόδια Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα.
Επί της ουσίας πρόκειται για κοινή μοριοδότηση τόσο για τα σχολεία της ΠΕ όσο και της ΔΕ.

4.     Δημόσιο: «Ψαλίδι» στους μισθούς από 1/1/2017
Σύμφωνα με τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο,  μειώσεις μισθών στο Δημόσιο από 2 έως και 83 ευρώ το μήνα φέρνουν οι αλλαγές στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου 2017. Οι μειώσεις θα έχουν ισχύ από 1.1.2017 και τα αντίστοιχα ποσά θα παρακρατηθούν αναδρομικά είτε στη μισθοδοσία Φεβρουαρίου ή του Μαρτίου 2017.
Τούτο συμβαίνει διότι  με το τελικό σχέδιο της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου από 1/1/2017 η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων 6,67% για κύρια σύνταξη στους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι στο σύνολο των αποδοχών που λαμβάνουν με το νέο μισθολόγιο και επιπρόσθετα το 6,67% θα επιβάλλεται στα επιδόματα θέσης που κυμαίνονται από 150 ευρώ το μήνα.

5.     Μισθοδοσία μηνός Ιανουαρίου 2017 (β’ δεκαπενθήμερο)
Στις 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 (απόγευμα 12ης Ιανουαρίου) θα  καταβληθεί   το δεύτερο δεκαπενθήμερο  της Μισθοδοσίας του μηνός  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.
Συνάδελφοί μου και συναδέλφισσές μου,
Όποιος επιθυμεί να λαμβάνει προσωπική ενημέρωση ας μου αποστείλει το προσωπικό του mail. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε τακτική ενημέρωση στις σχολικές μονάδες μέσω των e-mails που θα αποστέλλω ή μέσω του blog μου (http://vasliondos.blogspot.gr/) που ενημερώνεται σε καθημερινή βάση. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε σχόλια και παρατηρήσεις σας. Η ενημέρωσή σας από την πλευρά μου τόσο για τις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου, όσο και για γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά σας και θα σας την παράσχω στο μέτρο του δυνατού.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου