Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ξεκινούν οι αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη

ΔΟΕ : Να προσμετρηθεί η ώρα σίτισης μαθητών στους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς

Πώς θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση στα μερίσματα– αναλυτικά παραδείγματα

Ο θάνατος της επικοινωνίας: Πώς τα "έξυπνα" κινητά διαλύουν τη ζωή μας μέσα από 20 εικόνες

Βερλίγκα: Το πιο όμορφο αλπικό τοπίο της Ελλάδας.

Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το νέο i-phone 7 - Αναλυτικά οι τιμές

23-09-16 Αναδρομικές προσλήψεις 6 αναπληρωτών Α/θμιας

Νέα κριτήρια για τον προσδιορισμό διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προβλέπει σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλεση

Έρχονται αλλαγές στον τρόπο αναθεώρησης του διπλώματος οδήγησης

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών (πίνακες με μόρια)

23-09-16 Προσλήψεις 444 αναπληρωτών ειδικοτήτων στην Α/θμια

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 42 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ05-Γαλλικής Γλώσσας μειωμένου ωραρίου, 222 κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, 105 κλάδου ΠΕ07-Γερμανικής Γλώσσας μειωμένου ωραρίου και 75 κλάδου ΠΕ19 & ΠΕ20-Πληροφορικής, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ενιαίου Τύπου Δημοτικό Σχολείο» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 26 έως και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης αποκλειστικά και μόνον στα Ενιαίου Τύπου Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, που προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

23-09-16 Προσλήψεις 412 δασκάλων και νηπιαγωγών στη Γενική Εκπαίδευση (πιστώσεις ΕΣΠΑ & ΠΔΕ)

 Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η πρόσληψη 253 εκπαιδευτικών του κλάδου των δασκάλων- ΠΕ70 και 159 εκπαιδευτικών του κλάδου νηπιαγωγών - ΠΕ60. Οι προσλήψεις έχουν γίνει με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 26 έως και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

23-09-16 Προσλήψεις 1000 Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και 140 Νηπιαγωγών για Παράλληλη Στήριξη

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 140 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ60.50) και 1.000 Δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71 & ΠΕ70.50), για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης με ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2016-2017» με κωδικό ΟΠΣ 5001960 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας gαπό τη Δευτέρα 26 έως και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής, που προσλήφθηκαν, για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

ΔΟΕ: Προσμέτρηση ώρας σίτισης μαθητών στους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς

23-09-16 To νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά σε Δημοτικό και Γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Προσλήψεις 360 αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει την πρόσληψη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, σήμερα προσλαμβάνονται 360 άτομα για την κάλυψη των αναγκών των Ειδικών Σχολείων της χώρας και εγκρίνεται η υποστήριξη, από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, 476 μαθητών που φοιτούν στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Αναμένεται, εντός των ημερών από το Α.Σ.Ε.Π., η επικύρωση των πινάκων αναπληρωτών των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και το δίκτυο υποστήριξης των γενικών σχολείων σε πλήρη ανάπτυξη, με την πρόσληψη 1.070 Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Λογοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών, Σχολικών Νοσηλευτών, Φυσιοθεραπευτών και άλλων ειδικοτήτων στα Ειδικά Σχολεία, στα ΚΕΔΔΥ και στις ΕΔΕΑΥ.

23-09-16 Προσλήψεις 12 αναπληρωτών σε εκκλησιαστικά σχολεία

Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης προσλήψεις αναπληρωτών στα εκκλησιαστικά σχολεία. Ο συνολικός αριθμός των προσληφθέντων στις ειδικότητες των ΠΕ02,ΠΕ03,ΠΕ04 ήταν 12.  Πιο αναλυτικά:
Φιλόλογοι (ΠΕ02): 3 προσλήψεις
Μαθηματικοί (ΠΕ03): 4 προσλήψεις
Φυσικοί (ΠΕ04.01): 3 προσλήψεις
Χημικοί (ΠΕ04.02): 1 πρόσληψη
Βιολόγοι (ΠΕ04.04): 1 πρόσληψη
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στα σχολεία τους προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία, έως και τις 29/9/2016.
 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΠΕ07 ΠΕ05 ΠΕ19-20 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΊΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΑΤΟΧΗ: Τα ματωμένα ράσα της Ορθοδοξίας

Ιερώνυμος προς Φίλη: Είσαι εκτός Συνταγματικής τάξης και ιδεοληπτικός

Μούμια 5.300 ετών παίρνει τον... λόγο! Ακούστε πώς μιλούσε ο Ότζι! [vid]

Φωτιά βάζουν τα Θρησκευτικά! Καμμένος κατά Φίλη! Νεα απάντηση Ιερώνυμου στον υπουργό Παιδείας!

Συντάξεις: Οριακά οι πληρωμές στο ΙΚΑ – Ψάχνουν 200 εκατομμύρια ευρώ

Τέλη κυκλοφορίας Αυτοκινήτων: Μεγάλες αυξήσεις για οχήματα πριν το 2010

Ποιο λάδι καταπολεμάει καρκίνο, καρδιαγγεικά, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερl

Παρά το γεγονός ότι οι ελεύθερες ρίζες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στο σώμα και είναι μέρος της ανοσολογικής άμυνας και της λειτουργίας των κυττάρων, πάρα πολλές ελεύθερες ρίζες οδηγούν σε εκτεταμένες βλάβες.

Το οξειδωτικό στρες, που προκαλείται στον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος και κάποιες νευροεκφυλιστικές ασθένειες.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Ηπειρώτικες ιδιωματικές λέξεις με αρχαιοελληνική προέλευση

Καιρός... για ζακέτα, πέφτει η θερμοκρασία

ΔΕΚΟ στο σφυρί: Πωλούνται ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι γιατρεύουν με την ηπειρώτικη μουσική τις ψυχές των ανθρώπων.

Διαγνωστικά τεστ για το βαθμό κατοχής της ελληνικής γλώσσας και επιμορφωτικό υλικό (Τάξεις Υποδοχής)

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Καστανό ή λευκό ρύζι: Ποιο είναι πιο υγιεινό – Σε τι διαφέρουν

Γρίπη ή κρυολόγημα; Συμπτώματα, διάρκεια και διαφορές

Η γρίπη είναι μια οξεία ιογενής λοίμωξη της μύτης, του λαιμού και των πνευμόνων. Είναι μια κοινή αιτία της οξείας αναπνευστικής νόσου και μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών.

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο αρχής γενομένης από το φθινόπωρο, με την περίοδο αιχμής για τη γρίπη στο βόρειο ημισφαίριο να εκτείνεται από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

ΔΟΕ: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 (ΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ)

Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ για τα γεγονότα του 3ου Δ.Σ Ιωαννίνων

Το παλάτι της Κνωσού σε μια εκπληκτική τρισδιάστατη απεικόνιση.

Καταργήσεις, συγχωνεύσεις και νέα τμήματα… Οι ανακοινώσεις για όλες τις αλλαγές στην Αστυνομία

My Meteora - Μετέωρα by George Parthenis - Aerial video kalabakacity.gr

22-09-16 Ανακοινοποίηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ 14.01.50, ΠΕ18.02.50, ΠΕ18.35.50 και ΤΕ01.19.50 στη Β/θμια Εκπαίδευση

Ανακοινοποίηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ 14.01.50, ΠΕ18.02.50, ΠΕ18.35.50 και ΤΕ01.19.50 στη Β/θμια Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών πλήρους  ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ή/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017» με Κωδικό ΟΠΣ 5001975 του Ε. Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» . 
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για τη διόρθωση σφάλματος στις προσλήψεις εκπ/κών ΕΑΕ των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ18.02.50, ΠΕ18.35.50 και ΤΕ01.19.50 στη Β/θμια Εκπ/ση ως προσωρινών αναπληρωτών πλήρους  ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ή/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017» με Κωδικό ΟΠΣ 5001975 του Ε. Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020»,  προέβη σε επανάληψη της σχετικής ροής. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινοποιούνται στο ορθό οι πίνακες των προσληφθέντων εκπ/κών των  εν λόγω ειδικοτήτων.
Επίσης δεν προσλαμβάνεται ο εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ14.01.50.
 Οι πίνακες των ονομάτων

Eurostat: Αύξηση 132% στις αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα

Υγειονομικοί έλεγχοι και απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τα σχολεία της χώρας (εγκύκλιος)

Ν/σ του υπουργείου Παιδείας αλλάζει μεταπτυχιακά, διδακτορικά

Πόσο συρρικνώθηκε η περιουσία των Ελλήνων από την κρίση

Τα κρυμμένα κόλπα του Facebook που πρέπει να γνωρίζεις

Τέλη Κυκλοφορίας: Τι θα γίνει με όσους έχουν παλιά αυτοκίνητα (παραδείγματα)

«Νυν υπέρ πάντων αγών». Η ναυμαχία της Σαλαμίνας και η διορατικότητα του Θεμιστοκλή που είπε στον Ευρυβιάδη την περίφημη φράση: «πάταξον μεν, άκουσον δε». Γιατί απείλησε τον Σπαρτιάτη ότι θα φύγει και θα ιδρύσει νέα πόλη στην Κάτω Ιταλία

Έκλεισε η International Life

Γλέζος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Σε λίγο θα μας πουν ότι απαγορεύουν και τις εφημερίδες

Ποιος είναι ο νεκρός στο ναυάγιο των Αντικυθήρων;

Μετά το Πάσχα του 2017, τα διόδια της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι

3 ΧΡΗΣΙΜΑ παιχνίδια για να μάθουν τα παιδιά κανόνες συμπεριφοράς

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Ένα μουσείο από…. ασήμι, έτοιμο να αποκαλυφθεί στο κοινό… Το Κάστρο αναγεννιέται!

Τι να ρωτήσω την Νηπιαγωγό του παιδιού μου;

Ευγένιος Τριβιζάς: "Η εκπαίδευση αντί να εμπνέει, συνθλίβει με τη συσσώρευση γνώσεων"

Χάτσικο, ο πιο πιστός σκύλος του κόσμου. Πήγαινε επί 10 χρόνια, κάθε βράδυ, την ίδια ώρα στον σταθμό του τρένου, ελπίζοντας να βρει το αφεντικό του, που όμως είχε πεθάνει. Η ιστορία του έγινε ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ

Γιάννενα: Ταξίδι στον χρόνο με σπάνιες παλιές φωτογραφίες

Πίνακες ΠΕ71 & ΠΕ70.50 και ΠΕ61&ΠΕ60.50 μετά την α' φάση ειδικής αγωγής

Προσλήψεις 2300 εκπαιδευτικών Π.Ε. για παράλληλη στήριξη, δασκάλων νηπιαγωγών και ειδικοτήτων από 23/9

Φέτος η ισημερία είναι στις 26 και όχι στις 22 Σεπτεμβρίου -Ο διευθυντής του Ευγενιδείου εξηγεί γιατί

Αλφαβητική ταξινόμηση όλων των σχολών και κατάταξή τους στα επιστημονικά πεδία (ενημερωμένοι πίνακες)

Ο νέος ιστότοπος του eTwinning !!

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου (ΦΕΚ)

ΙΚΑ: Διευκρινήσεις για τα δικαιώματα των ασφαλισμένων με σύμφωνο συμβίωσης (εγκύκλιος)

Οι αγχώδεις άνδρες αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνου θανάτου από καρκίνο

http://www.aftodioikisi.gr/ygeia/oi-agxodeis-andres-antimetopizoun-iperdiplasio-kindinou-thanatou-apo-karkino/

Αυτοί είναι οι 123 νέοι διευθυντές των δημοσίων ΙΕΚ (απόφαση – ονόματα)

Οκτακόσιες τάξεις για προσφυγόπουλα στα σχολεία της χώρας

Παντής: Δεν θα ενταχθούν στα σχολεία προσφυγόπουλα που δεν έχουν εμβολιαστεί

Οριοθέτηση μαθητών στην τάξη (Κανόνες Τάξης) ΚΕΔΔΥ ΑΧΑΙΑΣ

Πληρωμή συντάξεων Οκτωβρίου 2016: Πότε θα μπουν τα χρήματά στους λογαριασμούς

Η πληρωμή των συντάξεων του Οκτωβρίου στους συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ θα πληρωθούν μέσα σε ένα διάστημα 6 ημερών από τα τέλη του Σεπτεμβρίου ως τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.
Αναλυτικά πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις ανά Ταμείο:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 03 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 03 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή
(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη)
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 – Πληρωμή 04 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Τρίτη
 

Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα ποσά – Δείτε τι επικουρική θα πάρετε

- Μικρότερη κατά 50 ευρώ η επικουρική για 3 με 8 μήνες
- Πως χάθηκαν ως και τα μισά χρήματα από τις συντάξεις
- Αναλυτικά σε πίνακες τα ποσά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι
Με στόχο να μείνουν στα κρατικά ταμεία περί τα 170 εκατομμύρια ξεκινάνε από τον Νοέμβριο οι περικοπές στις επικουρικές καθώς θα πρέπει να υπολογιστούν και οι αναδρομικές κρατήσεις.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα “περάσει” στη Βουλή η διάταξη που λέει ότι η παρακράτηση θα είναι 50 ευρώ (και όχι 10% όπως έλεγε αρχικά ο Γ. Κατρούγκαλος).
Έτσι με αρχή τον Νοέμβριο και για 3 ως και 8 μήνες, ανάλογα με τη σύνταξη που παίρνει ο καθένας περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν την επικουρική τους σύνταξη να μειώνεται κατά 50 ευρώ το μήνα.
Αναλυτικά τα ποσά και η μείωση:
Παλιά επικουρική Νέα επικουρική Επικουρική με μείωση 50 ευρώ Μήνες παρακράτησης
303 216 166 5
334 205 155 8
338 209 159 8
359 221 171 8
181 95 45 5
304 181 131 7
232 125 75 6
230 138 88 6
340 204 154 8
270 176 126 6
140 91 41 3

Αλλεργίες στα παιδιά: Πώς η διατροφή τα πρώτα χρόνια μπορεί να γίνει ασπίδα αργότερα

Οι ερευνητές αξιολόγησαν 146 προηγούμενες μελέτες οι οποίες εστίαζαν στη διατροφή των μικρών παιδιών και το πώς τα μωρά μπορεί να έχουν αντιδράσεις, καθώς και τον κίνδυνο για τροφικές αλλεργίες, ή για αυτοάνοσα νοσήματα.

Ανακάλυψαν ότι η χρονική στιγμή της εισαγωγής τροφίμων στη διατροφή του παιδιού επηρεάζει την πιθανότητα να αναπτύξει αλλεργίες, αλλά δεν βρήκαν κανένα παρόμοιο σύνδεσμο για τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Ένα νύχι του ποδιού που αναπτύσσεται ανώμαλα και μπαίνει μέσα στο δέρμα, μπορεί να είναι κάτι πολύ κουραστικό και επώδυνο. Το νύχι που “γυρίζει προς τα μέσα” είναι μια μόνιμη ενόχληση που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, πύον και σημαντικό πρόβλημα στο περπάτημα, στο τρέξιμο και στην επιλογή ενός παπουτσιού που θα σας ανακουφίσει.

Μπορεί ακόμα και να σας κάνει να επισκεφτείτε κάποιον γιατρό, ή χειρουργό που θα αφαιρέσει το νύχι που μπαίνει στο δέρμα από τη ρίζα του προκειμένου να μεγαλώσει εξαρχής κανονικά. Υπάρχει όμως ένας τρόπος με τον οποίο θα κάνετε το νύχι σας να σταματήσει να μπαίνει στο δέρμα του δαχτύλου.
Προκειμένου η σπιτική αυτή επέμβαση να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:
  • Βάλτε τα δάχτυλα των ποδιών σας σε ζεστό νερό, έτσι ώστε το δέρμα και τα νύχια σας να μαλακώσουν. Μπορείτε να προσθέσετε και 2 ή 3 κουταλιές της σούπας διττανθρακικού νατρίου σε 5 λίτρα νερού, ή να βάλετε λίγο αλάτι. Η θερμοκρασία του νερού δεν θα έπρεπε να είναι περισσότερο από 37 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην συνέχεια επιχειρήστε να ανασηκώσετε την γωνία του νυχιού που εισχωρεί στο δέρμα του δαχτύλου. Πρέπει επίσης να τοποθετήσετε ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο στο ιώδιο ή κάποια αντιβακτηριακή κρέμα κάτω από εκείνο το σημείο του νυχιού, για να ανασηκωθεί και να έχετε καλύτερη πρόσβαση στο σημείο που έχει πρόβλημα.
  • Βάλτε βαμβάκι βυθισμένο σε ιώδιο και στην εξωτερική πλευρά του νυχιού και τυλίξτε το.
  • Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μετά από 24 ώρες. Θυμηθείτε να αλλάξετε το περιτύλιγμα και το βαμβάκι.
  • Κάντε ολόκληρη αυτή τη διαδικασία για 12-14 ημέρες. Το νύχι θα “υποχρεωθεί” να μεγαλώσει σε αυτό το διάστημα έξω από το δέρμα. Έτσι θα μπορέσετε να το κόψετε άνετα και να μην εισχωρήσει ξανά στο δέρμα.
  • Είναι πολύ σημαντικό να μαλακώνετε το δέρμα και να αλλάζετε το βαμβάκι τακτικά κάθε μέρα (μεταξύ του νυχιού και του δέρματος).
Προσοχή: Αν αναπτυχθεί οποιαδήποτε μόλυνση, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
http://www.healthtipsportal.com

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Προσλήψεις 310 εκπαιδευτικών ΕΑΕ κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ06.50, ΠΕ12.50, ΠΕ14.50, ΠΕ15.50, ΠΕ17.50, ΠΕ18.50 και ΤΕ01.50 στη Β/θμια Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών πλήρους ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ή/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017» με Κωδικό ΟΠΣ 5001975 του Ε. Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» .

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2016-2017, προσλαμβάνονται 310 εκπαιδευτικοί ΕΑΕ κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ06.50, ΠΕ12.50, ΠΕ14.50, ΠΕ15.50, ΠΕ17.50, ΠΕ18.50 και ΤΕ01.50 στη Β/θμια Εκπαίδευση ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ή/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017» με Κωδικό ΟΠΣ 5001975 του Ε. Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» .
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 22 έως και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση των Προϊσταμένων των οικείων Δ/νσεων σε κενές θέσεις των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ή/και των Τμημάτων Ένταξης των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους (2016-2017).

21-09-16 Οριστικοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπ/κών ΕΑΕ Β/θμιας Εκπ/σης κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ05.50, ΠΕ06.50, ΠΕ07.50, ΠΕ12.50, ΠΕ14.50, ΠΕ15.50, ΠΕ17.50, ΠΕ18.50, ΠΕ32.50, ΠΕ33.50, ΠΕ34.50, ΠΕ40.50, ΤΕ01.50 και ΔΕ01.50, σχολ. έτους 2016-2017

Ανακοινώνονται οι οριστικοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ Β/θμιας Εκπ/σης κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ05.50, ΠΕ06.50, ΠΕ07.50, ΠΕ12.50, ΠΕ14.50, ΠΕ15.50, ΠΕ17.50, ΠΕ18.50, ΠΕ32.50, ΠΕ33.50, ΠΕ34.50, ΠΕ40.50, ΤΕ01.50 και ΔΕ01.50, ύστερα από τον έλεγχο των ενστάσεων επί αυτών από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου τρίτου του Ν.4395/2016 (ΦΕΚ 110/Α΄/08-06-2016), για το σχολικό έτος 2016-2017 και αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠ.Π.Ε.Θ http://e-aitisi.sch.gr.

my school για Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία

Μόλις 300 τα κενά των δασκάλων που στάλθηκαν για β φάση. Α φάση παράλληλης και προσλήψεις Π.Ε.

«Ιερός πόλεμος» για τα θρησκευτικά - Ιερώνυμος και Σεραφείμ: «απαράδεκτες οι αλλαγές», Φίλης: «Ακατανόητη κινδυνολογία»

Ψηφιακό πρωτότυπο υλικό και φύλλα εργασίας για όλες τις τάξεις Δημοτικού

Ταξίδι στο Μεξικό, στη Μπελίζε, στη Γουατεμάλα και στο Ελ Σαλβαδόρ

Αναπληρωτές : Ενημέρωση για προσλήψεις και μισθοδοσία

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Τάξεων Υποδοχής για πρόσφυγες. Αρχές Οκτωβρίου οι πρώτες Τάξεις Υποδοχής για προσφυγόπουλα.

Κρόκος Κοζάνης: Ασπίδα κατά του Αλτσχαϊμερ & της άνοιας - Πως συμβάλει στην βελτίωση των νοητικών λειτουργιών

Πώς αντιμετωπίζουμε τις Αναγνωστικές δυσκολίες

«Μπλόκο» της εφορίας στην φορολογική ενημερότητα - Αυτόματες κατασχέσεις σε οφειλέτες

Και επίσημα φθινόπωρο με την φθινοπωρινή ισημερία

Μπαίνουν POS και στα διόδια;

Τα αποτελέσματα για τα δημόσια ΙΕΚ 2016

ΕΟΦ: Ανάκληση συμπληρωμάτων διατροφής

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Καταιγίδες από το βράδυ

- Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ
- Ο καιρός χαλάει από σήμερα το βράδυ και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης
- Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και αν κρίνουμε από τα... πολλαπλά δελτία επιδείνωσης του καιρού που εκδίδει η ΕΜΥ, μάλλον θέλει γρήγορα να γίνει... χειμώνας! Το μεσημέρι της Τετάρτης (21.09.2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με νέο δελτίο της, προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ισχύει για σχεδόν 24 ώρες!
Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις βραδινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 21-09-2016) μέχρι και τις απογευματινές ώρες αύριο (Πέμπτη 22-09-2016)
Θα επηρεαστούν
Η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα) οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ποια διατροφή βοηθάει τους μαθητές στην ανάγνωση – Καλύτερη εγκεφαλική ανάπτυξη

Η βελτίωση στην ανάγνωση μέσω της διατροφής φαίνεται να είναι πιο έντονη στα παιδιά με προβλήματα συγκέντρωσης και προσοχής.

Οι ερευνητές του Κέντρου Νευροψυχιατρικής της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τον Ματς Τζόνσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παιδοψυχιατρικής "Journal of Child Psychology and Psychiatry", μελέτησαν 154 μαθητές εννέα έως δέκα ετών, που χωρίσθηκαν τυχαία σε δύο ομάδες.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Τι πρέπει να ξέρετε για την πιο κοινή αιτία άνοιας – Τι αποκαλύπτει τα πρώιμα συμπτώματα

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η οποία έχει καθιερωθεί κάθε 21 Σεπτεμβρίου για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πιο κοινή αιτία της άνοιας, έναν όρο που περιγράφει ένα σύνολο συμπτωμάτων που μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης και προβλήματα με τη σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, ή την γλωσσική επικοινωνία.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν ο εγκέφαλος έχει υποστεί βλάβη από ορισμένες ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Το Αλτσχάιμερ είναι μια προοδευτική ασθένεια, που σημαίνει ολοένα και περισσότερα τμήματα του εγκεφάλου καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου και τα συμπτώματα γίνονται πιο σοβαρά.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Συντάξεις: Έρχεται και νέο κούρεμα μετά από 11 μειώσεις

Τα μισά χρήματα σε σχέση με το παρελθόν παίρνει πλέον η πλειοψηφία των συνταξιούχων μετά από 11 μειώσεις, όμως για όλους ο νόμος Κατρούγκαλου φέρνει νέες περικοπές
Δείτε την ανάλυση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων:

1- Περίπου 250.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται μέχρι και 50%. Οι συνολικές μνημονιακές απώλειες για τις επικουρικές φθάνουν και το 76%. Με το τρίτο πακέτο και συγκεκριμένα, με τις πληρωμές του Οκτωβρίου(4/10) αναμένεται να δουν μειώσεις στις επικουρικές τους οι συνταξιούχοι από τα ταμεία των αρτοποιών και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων (ΤΕΑΑ & ΤΕΑΠΥΚ του ΟΑΕΕ), τους τομείς επικουρικής ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Συμβολαιογράφων και Δικηγόρων (ΕΤΑΑ), τους τομείς επικουρικές ασφάλισης του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ, το ΚΕΑΝ των ναυτικών, των ΤΕΑΕΧ και ΕΑΥΑΠ της πρώην χωροφυλακής και της αστυνομίας πόλεων. Οι μειώσεις θα κυμανθούν κατά μέσο όρο από 10%έως 12% ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν το 38%.Εξάλλου στις 4 Οκτωβρίου- οπότε θα γίνει και η πληρωμή των επικουρικών -οι συνταξιούχοι θα δουν διπλό ψαλίδι στις συντάξεις τους καθώς θα μπει η πρώτη δόση των αναδρομικών που πρέπει να πληρώσουν.

2. Το ΕΚΑΣ καταργήθηκε για 158.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Η παροχή καταργείται σταδιακά το 2020 για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

3. Mερίσματα Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Οι μειώσεις για τους 285.000 συνταξιούχους του Δημοσίου ανέρχονται μέχρι 60%.Τα μερίσματα των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016. Τα μερίσματα των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Δεκεμβρίου του 2016.

4. Νέοι συνταξιούχοι. Περίπου 150.000 νέοι συνταξιούχοι μόνο για τα έτη 2016 και 2017 από όλες τις κατηγορίες, γήρατος, αναπηρίας, χηρείας έχουν μέχρι 35% μείωση στις κύριες συντάξεις τους λόγω της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού. Αφορά όσους έχουν υποβάλει ή θα υποβάλουν αίτηση μετά την εφαρμογή του νέου νόμου 4387/2016, δηλαδή από 13/5/2016 και μετά.

5. Επιβάλλεται αναδρομικά από τον Οκτώβριο (σ.σ. ισχύει από 13.5.2016, οπότε δημοσιεύτηκε ο νόμος Κατρούγκαλου) το "πλαφόν" των 2000 ευρώ για την ατομική σύνταξη (άθροισμα μίας κύριας και μίας επικουρικής σύνταξης) και των 3000 ευρώ (άθροισμα πολλών κύριων συντάξεων και πολλών επικουρικών συντάξεων).

6. Συντάξεις χηρείας: Αυστηρότερες προϋποθέσεις που οδηγούν σε μειώσεις ισχύουν για τις νέες συντάξεις χηρείας που εκδίδονται μετά τις 12 Μαΐου 2016. Συγκεκριμένα τίθεται όριο ηλικίας τα 55 έτη. Οι χήρες/χήροι άνω των 55 θα παίρνουν δια βίου τη σύνταξη. Εφόσον είναι 52 θα την παίρνουν για τρία χρόνια, θα τη χάνουν και μετά θα επαναχορηγείται στα 67. Αν είναι κάτω από 52 θα την εισπράττουν για τρία χρόνια (με επιπλέον διετή επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση ανεργίας) εκτός αν είναι μητέρες ανηλίκων οπότε θα τη λαμβάνουν μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί ή μέχρι να αποφοιτήσει (24 ετών). Ειδικές προϋποθέσεις ισχύουν για τις συντάξεις χηρείας των διαζευγμένων.

7. Στις περιπτώσεις απασχόλησης συνταξιούχων η κύρια και η επικουρική σύνταξη περικόπτεται κατά 60%, χωρίς καμιά πρόβλεψη για μικρότερο ποσοστό στις περιπτώσεις χαμηλοσυνταξιούχων.

8. Μειώσεις θα υποστούν όσοι τολμήσουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, πριν από το όριο πλήρους συνταξιοδότησης. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι η μείωση της εθνικής σύνταξης προκειμένου για τους ασφαλισμένους που παίρνουν μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος ανέρχεται σε 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης. Επιπλέον, το αναλογικό ποσό θα μειωθεί κατά 10% λόγω του ‘’πέναλτι’’.

9. H διαδικασία καταβολής των ‘κουρεμένων’ εφάπαξ έχει ξεκινήσει. Τα εφάπαξ που καταβάλλονται έχουν ενσωματώσει περικοπές που θα κυμανθούν από 15% έως 18%, σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος.

10. Περικοπές θα υποστούν και οι προσυνταξιοδοτικές παροχές 11.000 τραπεζοϋπαλλήλων από την Εμπορική, την πρώην Πίστεως (νυν Alpha) και την Αττική Τράπεζα (προσυνταξιοδοτικό ΕΤΑΤ και ΕΤΕΑ). Οι κύριες συντάξεις τους επανυπολογίζονται με ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης (1,75%) και "κουρεύονται" μέχρι και 30% αναδρομικά από την 1η Ιουνίου. Υπολογίζεται πως μεσοσταθμικά οι μειώσεις θα είναι στο 19,5%.
11. Εισφορές: Παρακράτηση της εισφοράς ασθενείας(6%) από τις συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου 2016 και την παρακράτηση των ποσών που δεν παρακρατήθηκαν από τον Ιούλιο σε τέσσερις ισόποσες δόσεις και την πρώτη δόση από τη σύνταξη του μηνός Νοεμβρίου 2016.Οι μειώσεις αφορούν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις και θα "τρέξουν" παράλληλα με την αναδρομική παρακράτηση των ποσών έναντι των, επίσης αναδρομικών, περικοπών που γίνονται σε όσες επικουρικές υπερβαίνουν τα 1.300€ μεικτά μαζί με την κύρια. Χαμένοι από την πολλαπλή παρακράτηση της εισφοράς ασθενείας 6% είναι όσοι λαμβάνουν διπλές συντάξεις και είχαν ζητήσει την εξαίρεση από την εισφορά της μιας από τις δύο συντάξεις και οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που θα πληρώνουν εισφορά και στη σύνταξη και στο μισθό.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος τονίζει ότι πέρα των παραπάνω περικοπών, ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων (όπως προβλέπεται στο νόμο Κατρούγκαλου), κρύβει ‘’ψαλίδι’’ στις ήδη 2,6 εκατομμύρια καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο έχει προσφύγει στο ΣτΕ, παρατηρεί ότι "η προσωπική διαφορά", θα είναι το επόμενο τμήμα των συντάξεων που θα περικοπεί, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πάνε καλά και χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο "κόφτης" που ήδη έχει θεσμοθετηθεί.

Καμπανάκι από τον τουρισμό για ύφεση, ΑΕΠ και κόφτη

Προσλήψεις αναπληρωτών αυτή τη βδομάδα σε α/θμια και β/θμια

Απίστευτος εμπαιγμός από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. – Σαφέστατη η πρόθεσή της πολιτικής ηγεσίας να μη δημιουργηθούν (ΤΥ) ΖΕΠ!

Η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας στις 15/9/2016 και η Γκεμπελική συνέχεια της από την πλευρά του Υπουργού. Στην ανεργία οδηγεί το ΥΠ.Π.Ε.Θ. χιλιάδες αναπληρωτές

«Έξυπνοι» εκτυπωτές HP αναγνωρίζουν «μαϊμού» δοχεία μελάνης

Φοιτητικό επίδομα 2016: Όσα πρέπει να ξέρετε για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Οικογενειακά επιδόματα: Πότε θα γίνει η πληρωμή για την Γ’ δόση απο τον ΟΓΑ

"Κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη"

Ιωάννινα 20/9/2016
«Κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη» - Πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών
«Κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη», είναι το μήνυμα του Δήμου Ιωαννιτών που ξεκίνησε πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικών ειδών προκειμένου να ενισχυθούν τα παιδιά οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, μίλησε για «μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να ανακουφίσει οικογένειες που έχουν ‘σαρωθεί’ από την κρίση» και κάλεσε τους συμπολίτες να την αγκαλιάσουν.
Η διανομή των σχολικών ειδών θα γίνει σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ιωαννιτών και των κοινωνικών λειτουργών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.
Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών έχει ξεκινήσει και γίνεται στο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.30 π.μ. έως 1μ.μ.
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπάρχει συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς, ενώ ο Δήμος έχει απευθυνθεί σε ντόπιους καταστηματάρχες και επιχειρήσεις ζητώντας τους να την στηρίξουν.
Τα σχολικά είδη τα οποία συγκεντρώνονται είναι:
● Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου -λυκείου
● Τετράδια 3- 4 θεμάτων
● Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
● Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
● Τέμπερες - Κηρομπογιές -Μαρκαδόροι - Ξυλομπογιές
● Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες
● Μολύβια- Στυλό- Γόμες- Ξύστρες
● Διορθωτικά
● Πινέλα
● Κασετίνες
● Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα
● Φακέλοι με λάστιχο
● Χαρτί Α4
● Διαφάνειες
● κόλες (στικ και υγρή)
● Πλαστελίνες
● Διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων
● Ψαλιδάκια
● Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)
Ένταξη των προσφυγόπουλων στις σχολικές δομές
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ρωτήθηκε σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στις σχολικές δομές του Δήμου Ιωαννιτών, για να απαντήσει πως «το σχέδιο ένταξης των παιδιών προσφύγων στις σχολικές μονάδες, είναι με ευθύνη του Υπουργείο Παιδείας. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δηλώσει ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προσφέρουμε και σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα εκπαίδευσης».
Κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί σε άλλες περιοχές της χώρας για την ένταξη παιδιών προσφύγων στις σχολικές μονάδες, ο κ. Κολόκας απάντησε πως «η τοπική κοινωνία της περιοχής μας έχει δείξει ώριμα και θετικά αντανακλαστικά και στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και τώρα, φτάνει να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο για την ένταξη αυτών των παιδιών στην εκπαίδευση».

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Έως την Παρασκευή η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάνω από 6.000 τα κενά στην Π.Ε. του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β.ΠαληγιάννηΣύσταση και κατανομή 2.223 οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Π.Ε. και οι διορισμοί των διοριστέων του 2008 του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β.Παληγιάννη

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Διευθυντών στα ΙΕΚ

Υπογράφηκαν σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη οι αποσπάσεις  εκπαιδευτικών σε θέσεις Διευθυντών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Δωρεάν είσοδος στα δημόσια μουσεία στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου

Ενημερωτικό Β. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ, αιρετού ΚΥΣΠΕ, με θέμα: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ "Έως την Παρασκευή, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάνω από 6.000 τα ΚΕΝΑ στην Π.Ε."

Αν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θριαμβολογεί πως για πρώτη φορά μετά 30 χρόνια τα σχολεία λειτουργούν από την πρώτη μέρα χωρίς κενά, προκαλώντας την κοινή λογική, η αλήθεια είναι διαφορετική. Με τα στοιχεία του υπουργείου τα σχολεία άνοιξαν με πάνω από 6.000 κενά στην Π.Ε. και αυτό παρά την υποβάθμιση του ολοήμερου, το κούρεμα των ωρών διδασκαλίας και μια σειρά ρυθμίσεων που μοναδικό στόχο είχαν τον περιορισμό του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σαφώς η εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία στην έναρξη ήταν καλύτερη συγκριτικά με την περσινή χρονιά, όπου το δίδυμο Μπαλτά, Κουράκη αντιμετώπισε με ανευθυνότητα και αδιαφορία τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Η πολιτική ηγεσία παρά την προσπάθειά της να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε νέες χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών. Το γεγονός ότι στις 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή για θέματα παιδείας, πιστεύω πως η πολιτική ηγεσία θα επισπεύσει την πρόσληψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναπληρωτών. Μέχρι την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα αποσταλούν στο υπουργείο Παιδείας από τους Π. Δ/ντες τα κενά όπως αυτά καταγράφονται μετά την έναρξη του διδακτικού έτους. Την Πέμπτη - Παρασκευή θα γίνει η α' φάση πρόσληψης αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη υπολογίζουν περίπου
1.200 προσλήψεις, ταυτόχρονα προγραμματίζεται η β' φάση πρόσληψης ειδικοτήτων, δασκάλων και νηπιαγωγών. Για την ειδική αγωγή οι προσλήψεις θα γίνουν πιθανόν την επόμενη εβδομάδα. Θυμίζω πως οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. ανέρχονται σε 6.495, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η κάλυψη τουλάχιστον άλλων 6.000 κενών. Αν και η ενημέρωσή μου είναι πως έως την Παρασκευή θα προσληφθεί ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών, εντούτοις και πάλι θα παραμείνουν
πολλά κενά στα σχολεία. Σημειώνω πως με βάση την προηγούμενη καταγραφή και μετά τις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών, τα εναπομείναντα κενά διαμορφώνονται ως εξής: περίπου 1.650 ειδικοτήτων, 850 ειδικής αγωγής, 5.500 αιτήματα για παράλληλη στήριξη, 1.000 δάσκαλων και νηπιαγωγών. Ελπίζω τα Χριστούγεννα να μη βρουν εκατοντάδες σχολεία να υπολειτουργούν λόγω κενών εκπαιδευτικών. Η κάλυψη όλων των κενών σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν θα αποτελούσε ζητούμενο αλλά αυτονόητη υποχρέωση γι' αυτό κι η υπολειτουργία χιλιάδων τμημάτων δεν τιμά κανέναν. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι ανάγκη να στελεχωθούν τα σχολεία μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και η πρόσληψη αναπληρωτών να γίνεται για την κάλυψη έκτακτων λειτουργικών κενών

Tzoumerka in the Fall (Time Lapse)

ΑΣΠΑΙΤΕ ''Τελικά αποτελέσματα κλήρωσης ΠΕΣΥΠ''

ΑΣΠΑΙΤΕ ''Τελικά αποτελέσματα κλήρωσης ΕΠΠΑΙΚ''

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Πότε θα καταβληθεί ποιοι το δικαιούνται

Όταν το φαγητό πέφτει στο πάτωμα - Μύθοι και αλήθειες για τα μικρόβια

Φοιτητικό επίδομα 2016: Όσα πρέπει να ξέρετε για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Γεμίζει διόδια η Εγνατία Οδός το 2017

Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από την άνοια και τo Αlzheimer;

Φίλης: Οι δάσκαλοι υστερούν λίγο στη διδασκαλία των μαθηματικών

Ανακοίνωση ΔΟΕ Η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας στις 15/9/2016 και η Γκεμπελική συνέχεια της από την πλευρά του Υπουργού. Στην ανεργία οδηγεί το ΥΠ.Π.Ε.Θ. χιλιάδες αναπληρωτές

Η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας και το επιτελείο του πραγματοποιήθηκε, από πλευράς Δ.Ο.Ε., στη βάση των αιτημάτων της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης. Δόθηκε, παράλληλα, η ευκαιρία να τεθούν για μια ακόμη φορά όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Κλάδο αλλά και να τονιστεί η χαώδης κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία εξ αιτίας της εφαρμογής των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.
Οι απαντήσεις από την πλευρά του Υπουργού Παιδείας κινήθηκαν στην τροχιά της αρχής ότι η εκπαίδευση δεν μπορεί να κινηθεί εκτός των ορίων που θέτει η οικονομική συγκυρία, δηλαδή τα μνημόνια.
Εντός του πλαισίου αυτού κινούμενος:
• Δεν απάντησε στο πότε και πόσοι μόνιμοι διορισμοί πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με το σιβυλλικό ευφυολόγημα «θα γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση».
• Προσπάθησε να ντύσει με παιδαγωγικό μανδύα (ξεχνώντας ότι συνομιλούσε με εκπαιδευτικούς) τις υπουργικές αποφάσεις που διαλύουν το ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, χρησιμοποιώντας παράλληλα φράσεις όπως: «ικανοποιήθηκε, επιτέλους, το αίτημα του ωραρίου των νηπιαγωγών», «υπάρχει αντίδραση απ’ τις νηπιαγωγούς γιατί ξεβολεύονται», «μόνο στην πρωινή βάρδια (των δημοτικών) θα υπάρχει σταθερή εργασιακή σχέση», «υπάρχουν δάσκαλοι που περισσεύουν», «υπήρχε σπατάλη πιστώσεων πέρυσι. Έγινε πάρτι», «με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν υπάρχει ανάγκη για 14.000 διορισμούς που έγιναν πέρυσι», «υπάρχει πληθώρα οργανικών θέσεων ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», «η εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερους εκπαιδευτικούς», « του χρόνου μπορούμε να μαζέψουμε κι άλλο τα πράγματα», «οι οργανικές θέσεις είναι πολλές, έχουν δοθεί ρουσφετολογικά, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με αυτές».
• Έκανε σαφές ότι ελάχιστες πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών πρόκειται να διατεθούν από εδώ και πέρα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κατά κύριο λόγο ειδικής αγωγής και ειδικοτήτων (όσων θα χρειαστούν μετά από την αξιοποίηση όλων των ωρών που θα περισσέψουν από τη δευτεροβάθμια).
• Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη επειδή είναι πάρα πολλά.
• Τόνισε ότι δε θεωρεί απόλυση τη μη πρόσληψη αναπληρωτών, ειδικά αν αυτοί έχουν εργαστεί για ένα χρόνο ή λιγότερο.
• Για τις οργανικές θέσεις των ειδικοτήτων ανέφερε ότι θα δοθούν στις διευθύνσεις κι ότι αν κάποιοι «περισσεύουν» θα τίθενται σταδιακά στη διάθεση της Περιφέρειας.
• Δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση όταν του αναφέρθηκαν όλες οι παράνομες ενέργειες που έχουν γίνει σε εκτέλεση της απαράδεκτης και παράνομης εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στην έναρξη της χρονιάς καθώς και για το απίστευτο θέατρο του παραλόγου που επικρατεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
Ο κύριος Υπουργός δεν παρέλειψε, βέβαια, να αμφισβητήσει, επί της ουσίας, το δικαίωμα της 85ης Γ.Σ. του Κλάδου να αποφασίσει την απεργιακή κινητοποίηση και στη συνέχεια να την απαξιώσει επικαλούμενος χαμηλά ποσοστά συμμετοχής (κάτι που επανέλαβε το ίδιο βράδυ το επιτελείο του με τη «διαρροή» επιλεγμένων ποσοστών σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες). Είναι τουλάχιστο θλιβερό για μια κυβέρνηση (που ετοιμάζει το δρόμο για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών μέσω του επερχόμενου εκλογικού νόμου) να επιχαίρει όταν οι εξαθλιωμένοι μισθολογικά και υπερφορολογημένοι (εξ αιτίας της βάναυσης οικονομικής πολιτικής της) εργαζόμενοι δυσκολεύονται να συμμετέχουν σε απεργίες.
Αντικατοπτρίζει όμως πλήρως τη Γκεμπελική φιλοσοφία της η οποία γίνεται ακόμη πιο κραυγαλέα όταν ο κύριος Υπουργός σε συνέντευξή του σε εφημερίδα δηλώνει ότι : «Οι αλλαγές αυτές (στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό) είναι αποτέλεσμα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία που προηγήθηκε και συζητήθηκαν με τους εκπρόσωπους της ΔΟΕ. Αντιλαμβανόμαστε τις συνδικαλιστικές αδράνειες και τα κομματικά συμφέροντα που εξυπηρετούν αλλά όλοι πρέπει να αλλάξουμε και να προσβλέπουμε στη συνεργασία για το κοινό καλό».
Πότε αλήθεια συζήτησε το Υπουργείο με τη Δ.Ο.Ε. για όλα τα παραπάνω; Ξέχασε, άραγε, ο κύριος Υπουργός ότι η Δ.Ο.Ε. δεν κλήθηκε ποτέ να εκφράσει την άποψή της ενώ το Υπουργείο νομοθετούσε ακάθεκτο σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών; Όσο για τις φράσεις απαξίωσης της φυσιογνωμίας και της λειτουργίας της Δ.Ο.Ε. είναι απόλυτα αντίστοιχες με τις μεθόδους χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω πεζοδρομιακού λαϊκισμού που χρησιμοποιεί ο κύριος Υπουργός την ίδια ώρα που βαφτίζει το κρέας ψάρι και φτιασιδώνει το χάος που έχει προκαλέσει πλασάροντάς το ως καινοτομία ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για καταστροφική «κενο … τομία».
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις Γ.Σ. των Συλλόγων και στις δράσεις της Ομοσπονδίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε και να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση ΔΟΕ Θέμα: Απίστευτος εμπαιγμός από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. – Σαφέστατη η πρόθεσή της πολιτικής ηγεσίας να μη δημιουργηθούν (ΤΥ) ΖΕΠ!

Με έγγραφό του με ημερομηνία 19-9-2016 και τίτλο «Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2016-2017 σε δημοτικά σχολεία της χώρας», το οποίο στάλθηκε στα σχολεία 20-9 με καταληκτική ημερομηνία για την πραγματοποίηση πλήθους ενεργειών την 21-9, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με υπογραφή Ν. Φίλη προσπαθεί να εμποδίσει την ίδρυση ΤΥ.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του εγγράφου θα πρέπει μέσα σε μια ημέρα, τα σχολεία να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση διαπιστωτικών τεστ ανίχνευσης της ελληνομάθειας των μαθητών και να έρθουν σε επαφή με τους κηδεμόνες των μαθητών ώστε να υπογράψουν τις αιτήσεις για την παρακολούθηση των τμημάτων ΖΕΠ. Ακολούθως θα πρέπει να συνεδριάσει ο σύλλογος διδασκόντων και να αποφασίσει για τη φοίτηση των μαθητών.
Οποιοσδήποτε διαθέτει κοινό νου καταλαβαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο να τηρηθούν όλα τα παραπάνω εντός των προθεσμιών.
Είναι φανερό ότι η πολιτική ηγεσία επιδιώκει να μην ιδρυθούν τμήματα ΖΕΠ και γι' αυτό το λόγο και καθυστέρησε να αποστείλει το σχετικό έγγραφο θέτοντας ταυτόχρονα ασφυκτικές προθεσμίες υλοποίησης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την άμεση αλλαγή των προθεσμιών ώστε να είναι δυνατή η ίδρυση των τμημάτων και να μην μείνει μόνο στην επικοινωνιακή διαχείριση.

H καλύτερη ώρα για να τρώμε φρούτα – 5 μύθοι και η αλήθεια

Δυστυχώς, υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο σχετικά με την σωστή διατροφή. Ένα κοινό θέμα είναι η καλύτερη στιγμή για να τρώμε φρούτα. Υπάρχουν διάφοροι ισχυρισμοί σχετικά με το πότε και πώς θα πρέπει να τα καταναλώνουμε, καθώς και ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν τελείως.

Εδώ είναι οι 5 πιο διαδεδομένοι μύθοι για την καλύτερη στιγμή να τρώμε φρούτα, μαζί με την αλήθεια.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: 200 ως 500 ευρώ το μήνα σε 700.000 άτομα – Ποιοι δικαιούνται τα χρήματα

Δείτε τα ποσά ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας και τα περιουσιακά στοιχεία, πόσα χρήματα θα παίρνουν όσοι έχουν μικρά εισοδήματα, αλλά και τι προβλέπεται για φάρμακα, ρεύμα, νερό κλπ
Ήδη το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους και ωφελούνται περίπου 35.000 νοικοκυριά, ενώ από 1/1/2017 το πρόγραμμα επεκτείνεται παντού με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι συνολικά θα έχουν οφέλη περίπου 700.000 άτομα.
Τα ποσά ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα και φτάνουν ως και τα 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.
Λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά στοιχεία, αλλά και πιθανά εισοδήματα ανά έτος.
Ποσά και προϋποθέσεις για τις παροχές του ΚΕΑ:
Σύνθεση νοικοκυριού Μηνιαίο/εξαμηνιαίο ποσό Όριο αξίας ακινήτων Αντικειμενικές δαπάνες Όριο χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων
Μονοπρόσωπο 200/1.200 90.000 6.000 7.200
Δύο ενήλικοι ή μονογονεϊκό με ένα παιδί 300/1.800 105.000 6.000 10.800
Δύο ενήλικοι και ένα παιδί ή μονογονεϊκό με δύο παιδιά 350/2.300 120.000 6.000 12.600
Τρεις ενήλικοι, δύο ενήλικοι και δυο παιδιά ή μονογονεϊκό με τρία παιδιά 400/2.400 135.000 6.000 14.600
Τρεις ενήλικοι και ένα παιδί, δύο ενήλικοι και τρία παιδιά η μονογονεϊκό με τέσσερα παιδιά 450/2.700 150.000 6.000 16.200
Δυο ενήλικοι με τέσσερα παιδιά, τέσσερις ενήλικοι ή μονογονεϊκό με με τέσσερα παιδιά 500/3.000 150.000 6.000 18.000
Εάν σε κάποια οικογένεια υπάρχει ένα μικρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή τότε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προσαρμόζεται ώστε οι δικαιούχοι να συμπληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί.
Εάν για παράδειγμα σε μια οικογένεια με τέσσερα μέλη που δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα υπάρχει ένα εισόδημα της τάξης των 250 ευρώ, τότε το ΚΕΑ διαμορφώνεται στα 150 ευρώ το μήνα ώστε να συμπληρωθούν τα 400 ευρώ.
Αντίστοιχα για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί που το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι στα 300 ευρώ, εάν υπάρχει ένα εισόδημα 100 ευρώ τότε το ΚΕΑ διαμορφώνεται στα 200 ευρώ.
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά, κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό.

Ιερώνυμος για Παιδεία: Απαράδεκτα τα νέα προγράμματα

Ανακοινώσεις Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων


Η νέα ιστοσελίδα του Museum of Modern Art's με 3500 εκθέσεις καλλιτεχνών

Νοσταλγία: Τα παλιά αθώα παιδικά παιχνίδια – Ποιος τα θυμάται;

Τέλος η επάρκεια διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών σε κατόχους Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας

Εντός των ημερών υπογράφεται από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη η νέα υπουργική απόφαση για την χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών στους κατόχους Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η απόφαση προβλέπει:
Α.  Τη μη χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών σε κατόχους Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας.
Β. Ειδική μέριμνα , με μεταβατικές διατάξεις, για τους κατόχους Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας, που ήδη κατέθεσαν στο υπουργείο Παιδείας αιτήσεις χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών.
Γ. Δεν καταργείται η επάρκεια στους ήδη   κατέχοντες  με Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας. Δηλαδή δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες διδασκαλίας, χωρίς να τους επηρεάζει η νέα υπουργική απόφαση

Mελέτη στο σπίτι.Πως θα γίνει ευχάριστη και πιο αποδοτική.

ΙΕΠ – Ανάρτηση υλικού για τις ξένες γλώσσες

Βιβλιοθήκη Νηπιαγωγών – Free online download pdf ebook

http://www.popi-it.gr/bibliothiki/nipiagogos-free-biblia/

Σαν σήμερα το 1971 πέθανε ο Έλληνας ποιητής βραβευμένος με Νόμπελ Γιώργος Σεφέρης

Ταχύρυθμα σεμινάρια σε δασκάλους για τα μαθήματα Φυσικής Αγωγής και Αισθητικής Αγωγής

Πώς θα καθίσουν στα θρανία 20.000 προσφυγόπουλα

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό και την Τρίτη – Που θα βρέχει

Τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά.
Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές 4 με 5 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 27 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδικά εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ:
Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 ως 31 βαθμούς κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 ως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια μέχρι τις απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ:
Νοτιοδυτικοί 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 ως 28 βαθμούς κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τις απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μέχρι 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 23 βαθμούς κελσίου.

ινοπωρινό σκηνικό και την Τρίτη – Που θα βρέχει

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Βρέθηκε σκελετός στο αρχαίο ναυάγιο των Αντικυθήρων που δείχνει ότι το πλοίο ναυάγησε βίαια. Οι ανθρωπολογικές και γενετικές αναλύσεις θα δώσουν στοιχεία για τον νεκρό, το φύλο και την ηλικία

Κοινωφελής Εργασία: Επέκταση σε όλους τους δήμους και το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων

Από τρεις “δεξαμενές” οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών για τους πρόσφυγες

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Το σχέδιο  για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων,  βασίζεται στις προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής και διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μεταναστευτικής Πολιτικής), ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας:
1. Παιδιά προσχολικής ηλικίας: η εκπαίδευση των παιδιών 4-5 ετών προβλέπεται να παρέχεται εντός των δομών φιλοξενίας επειδή είναι δύσκολο να απομακρύνονται από τους γονείς τους. Θα συσταθούν παραρτήματα νηπιαγωγείων εντός των δομών φιλοξενίας και θα διοριστούν πρόσθετοι νηπιαγωγοί με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.
Παράλληλα, θα παρέχονται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των νηπίων εντός των δομών φιλοξενίας από μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι λοιποί φορείς που θα οργανώνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις δομές φιλοξενίας, θα πρέπει να καταγραφούν στο Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών (mko.ypes.gr) και ταυτόχρονα να ζητήσουν έγκριση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τους από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων(http://www.iep.edu.gr/index.php/el/)
2. Για την πρωτοβάθμια και την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 θα λειτουργήσουν ειδικές τάξεις υποδοχής κατά τις απογευματινές ώρες (14.00-18.00) σε σχολεία που βρίσκονται πλησίον των δομών φιλοξενίας της χώρας. Με τη διαμόρφωση απογευματινής ζώνης μαθημάτων, στόχος της πολιτείας είναι η εξασφάλιση της ψυχοκοινωνικής στήριξης και η σταδιακή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα μετά από ένα διάστημα προετοιμασίας, χωρίς την επιβάρυνση των σχολείων με υπερβολικά μεγάλο αριθμό παιδιών που δεν γνωρίζουν ελληνικά και δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τη φοίτηση σε ελληνικό σχολείο. Μία μεταβατική φάση από τη ζωή στους καταυλισμούς προς την ένταξη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι απαραίτητη προκειμένου να αποκτήσουν τα παιδιά των προσφύγων τη δυνατότητα να μάθουν ελληνικά και να καλύψουν τυχόν κενά στην εκπαίδευσή τους λόγω της μακρόχρονης απομάκρυνσής πολλών από αυτά από τα σχολεία στη χώρα τους. Στις τάξεις υποδοχής θα παρέχονται μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, μαθηματικών και πληροφορικής με στόχο είτε την ένταξη των παιδιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από το επόμενο σχολικό έτος, είτε την ένταξή τους στο σχολικό σύστημα άλλης ευρωπαϊκής χώρας, σε περίπτωση μετεγκατάστασης της οικογένειάς τους.
Στην επιλογή των σχολικών μονάδων που θα φιλοξενήσουν τις τάξεις υποδοχής έχουν ληφθεί υπόψη τόσο ο αριθμός των παιδιών, όσο και η διαθεσιμότητα αιθουσών στα κοντινά σχολεία. Για την ομαλή λειτουργία των τάξεων υποδοχής έχει προβλεφθεί η αύξηση των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών που θα προσληφθούν με κονδύλια που έχουν εξασφαλισθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των παιδιών από τις δομές φιλοξενίας στα γειτονικά σχολεία καθώς και των πρόσθετων εξόδων για την καθαριότητα και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Το ανωτέρω μοντέλο εκπαίδευσης θα ακολουθηθεί στις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας. Τα παιδιά που δεν ζουν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας αλλά σε διαμερίσματα ή άλλους χώρους σε αστικά κέντρα θα μπορούν να φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία ή τάξεις υποδοχής που θα λειτουργήσουν σε κοντινά σχολεία είτε τα πρωινά είτε τα απογεύματα.
3. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για την παροχή από μη κυβερνητικές οργανώσεις ή άλλους ειδικούς φορείς εκπαιδευτικών προγραμμάτων εκμάθησης των μητρικών γλωσσών των παιδιών των προσφύγων εντός των δομών φιλοξενίας.
4. Για τα παιδιά άνω των 15 ετών, όπως επίσης και για τους ενήλικες, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την παροχή μαθημάτων γλωσσομάθειας, αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης. Τα παιδιά άνω των 15 ετών έχουν την δυνατότητα, αφού μάθουν την ελληνική γλώσσα, να φοιτήσουν στις τεχνικές, επαγγελματικές και άλλες σχολές της χώρας ή να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στα τριτάξια λύκεια.
Τέλος, η πολιτεία θα εξασφαλίσει την παροχή βεβαιώσεων σπουδών και την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων σε όσους περατώνουν επιτυχώς την φοίτησή τους.
Για τη χρηματοδότηση των παραπάνω δράσεων έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίοι πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF), ενώ παράλληλα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έχει εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση από κονδύλια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO) έως τις 31-1-2017, με πρόβλεψη επέκτασης της χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς, καθαριότητας κ. ά. για το σύνολο του σχολικού έτους.