Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Αδυνάτισμα: Τέσσερις επιστημονικές συμβουλές για να πέσει η κοιλιά

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Ποιοι συνταξιούχοι θα χάσουν έως και 40% των αποδοχών τους

«Καπέλο» στην εισφορά αλληλεγγύης για χιλιάδες συνταξιούχους άνω των 65 ετών

Σεπτέμβριο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2016

Οδηγίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα

Αυτόματες κατασχέσεις για χρέη ακόμη και για 500 ευρώ σε εφορίες και Ταμεία

ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2016 - 17: Ιούλιο τελικά οι αιτήσεις μεγάλες ανατροπές στο πρόγραμμα

Ιδρύσεις, Προαγωγές Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Γιατί στην αρχαία Ελλάδα ο ουρανός είχε χρώμα «μπρούτζινο», το κρασί και η θάλασσα ήταν «πορφυρά». Πώς αντιλαμβανόνταν ο Όμηρος και ο Αριστοτέλης τα χρώματα και γιατί δεν υπήρχε λέξη για το «γαλάζιο»

Πανελλαδικές 2016 – Ειδικά Μαθήματα – Θέματα και απαντήσεις αγγλικής γλώσσας

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά

Μετρητά τέλος: Από Αύγουστο με κάρτα πληρώνουμε εστιατόρια, γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς

Οι 13 ιστοσελίδες που θα σας κάνουν σαΐνια

Βάσεις 2016: Εκτιμήσεις μόρια σύγκριση με περσινές βάσεις

Έρχεται το νομοσχέδιο για τη νέα κινητικότητα – Τι θα προβλέπει

Σχετικά με την εγγραφή χρηστών στο ΟΠΣΥΔ (opsyd.sch.gr) για τις επερχόμενες προσλήψεις αναπληρωτών

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Νέα ημερομηνία καταβολής των συντάξεων του Δημοσίου

Παιδί και μπάνιο στη θάλασσα - Δείτε πόσο εύκολα μπορεί να συμβεί το κακό

Η εγκύκλιος για την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών

Αργία για τις τράπεζες η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Ο αριθμός εισακτέων στην Πυροσβεστική

ΟΓΑ: Δωρεάν διακοπές, βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, εκδρομές και επίδομα σε 337.000 δικαιούχους

Δείτε τα αποτελέσματα για τις αποσπάσεις στα Π.Π.Σ.

Επιχείλιος έρπης: Προσοχή στον ήλιο – Τι πρέπει να ξέρετε

Ο έρπης στα χείλια συνήθως προκαλεί αρχικά ένα αίσθημα πόνου, καύσου ή κνησμού και μετά από λίγες ώρες εμφανίζονται μικρές κοκκινωπές κηλίδες που γρήγορα μετατρέπονται σε φυσαλίδες με διαφανές υγρό.

Αυτές σπάνε εύκολα και αφήνουν μικρά έλκη ενώ το υγρό στεγνώνει δημιουργώντας κιτρινωπές κρούστες.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

Αλτσχάιμερ: Τα 10 πρώιμα συμπτώματα που πρέπει να σας κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό

Ανησυχείτε για την πνευματική σας διαύγεια; Μήπως κάποιος δικός σας άνθρωπος δείχνει σημάδια γνωστικής εξασθένησης, αλλά δεν είστε σίγουροι για το τι ακριβώς συμβαίνει;

Η ήπια λήθη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Αν έχετε πρόβλημα να θυμάστε το όνομα κάποιου ατόμου, αλλά σας έρχεται αργότερα, αυτό δεν είναι σοβαρό πρόβλημα μνήμης.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

Ιδανικό βάρος: Πόσα κιλά πρέπει να είστε ανάλογα με το ύψος σας

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απασχολούν τους ανθρώπους είναι το “πόσο θα πρέπει να ζυγίζω για το ύψος και την ηλικία μου;”.

Για να προσδιορίσετε πόσο θα πρέπει να είναι το ιδανικό βάρος για εσάς θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η αναλογία μυών-λίπους, το ύψος, το φύλο και η πυκνότητα των οστών σας.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

results.minedu Πανελλήνιες 2016: Αποτελέσματα και Μηχανογραφικό


Διαβάστε ότι πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2016, τους βαθμούς και το μηχανογραφικό. Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2016. Όλες οι πληροφορίες για τις Πανελλήνιες 2016, τις βαθμολογίες και τις Βάσεις.
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, αναρτήθηκαν στα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων, βάζοντας τέλος στην αγωνία για την βαθμολόγησή τους. Όπως έχει ανακοινώσει επίσημα το υπουργείο τα βαθμολογικά στοιχεία αναρτήθηκαν σταδιακά έως το μεσημέρι, και στις 14.00 μπήκαν στην σελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr/ και https://www.minedu.gov.gr/.
Δείτε εδώ τις βάσεις του 2015 ανα σχολή.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Ανοιχτή είναι και η εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να υπολογίσουν online τα μόρια τους. Υπολογίστε τα μόριά σας εδώ.
Πανελλήνιες: Λατινικα, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία το φόρτε των υποψηφίων - Όλα τα στατιστικά.

Πανελλήνιες 2016: Όλο το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων και τα εξεταστικά κέντρα.

Πανελλήνιες 2016: Από την Τετάρτη η υποβολή των Μηχανογραφικών - Οδηγίες!
Με αφορμή το γεγονός ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την υποβολή του μηχανογραφικού, παρατίθενται, με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, πληροφορίες σχετικά με τον απαραίτητο κωδικό ασφαλείας για την είσοδο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής του.
Δείτε με ένα κλικ στο results.it.minedu τους βαθμούς για τις Πανελλήνιες 2016.
Δείτε περισσότερα στο επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας.

Ποια είναι η προθεσμία για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου; Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016,οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.
Μπορώ στην παρούσα φάση να οριστικοποιήσω το μηχανογραφικό; Από τις 15-6-2016 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.
Τι χρειάζεται για να εισέλθω στο σύστημα; Θα χρειαστείτε τον κωδικό υποψηφίου που ήδη τον έχετε στην καρτέλα σας και έναν κωδικό – τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας - για τον οποίο θα πρέπει να μεταβείτε στο σχολείο, προκειμένου να τον δημιουργήσετε.
Μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε σχολείο για να δημιουργήσω των προσωπικό κωδικό ασφαλείας; Εξαρτάται. Αν είστε απόφοιτοι (2014, 2015) που θα διεκδικήσετε το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση μπορείτε να προσέρχεστε σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και κατά προτίμηση στο ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που είναι πλησιέστερο στην κατοικία τους ή στο Λύκειο αποφοίτησής σας.
Δεν ανήκω στην κατηγορία των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν θέση με το 10%. Σε ποιο σχολείο πρέπει να πάω για τον κωδικό μου; Αν πήρατε μέρος στις φετινές πανελλαδικές θα μεταβείτε στο σχολείο σας και στο οποίο δηλώσατε συμμετοχή για τις φετινές πανελλαδικές.
Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου όταν πάω στο σχολείο ώστε να δημιουργήσω τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας; Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν φέτος με το νέο σύστημα, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα.
Μπορώ να εξουσιοδοτήσω κάποιον άλλον; Βεβαίως και μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε κάποιον άλλον. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
Είμαι υποψήφιος των Εσπερινών ΓΕΛ τι χρειάζεται να προσκομίσω; Όταν ο υποψήφιος αυτός προσέρχεται στο εσπερινό ΓΕΛ, προκειμένου να δημιουργήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα ζητείται από τον υποψήφιο βεβαίωση του οικείου σχολείου, από την οποία να προκύπτει ότι φοίτησε και τις δύο τελευταίες τάξεις στο Εσπερινό Λύκειο (απαιτείται πλήρης φοίτηση για όσους έλαβαν απολυτήριο από το σχολικό έτος 2012-2013 και εφεξής), εκτός αν υπάγεται σε εξαιρέσεις, οπότε αντί της βεβαίωσης φοίτησης υποβάλλει κατά περίπτωση:
ι. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του ενός τουλάχιστον των γονέων ή
ιι. Απόφαση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής από την οποία να προκύπτει η άνω του 67% αναπηρία του ενός τουλάχιστον των γονέων ή του γονέα που έχει την επιμέλειά του ή
ιιι.Βεβαίωση οικείου Λυκείου από την οποία να προκύπτει ότι ενεγράφη στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου μετά τη συμπλήρωση του 25ουέτους της ηλικίας του ή
ιv. Βεβαίωση οικείου φορέα ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου ακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης το οποίο λειτουργούσε τις προμεσημβρινές ώρες της ημέρας.
Αν δεν προσκομίζει κάτι από τα ανωτέρω, δεν θα του αποδίδεται προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password).

Τί γιορτάζουμε την Πεντηκοστή;

πεντηκοστή

Πεντηκοστή ονομάζεται κατά την Καινή Διαθήκη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους.

Η Πεντηκοστή έλαβε χώρα την πεντηκοστή ημέρα από την Ανάσταση του Ιησού Χριστού (Πράξεις β’ 1-41).
Σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, κάθε χρόνο, εορτάζουμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την εορτή της Πεντηκοστής, μια ημέρα πριν την εορτή του Αγίου Πνεύματος, και αυτό διότι θεολογικά η ημέρα αυτή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.
Η εορτή αυτή αντιστοιχεί με την επίσης μεγάλη ετήσια εορτή των Ιουδαίων η οποία στις Εβραϊκές Γραφές (Παλαιά Διαθήκη) αποκαλείται Γιορτή του Θερισμού ή Γιορτή των Εβδομάδων. (Έξοδος 23:16· 34:22) η οποία ήταν καθαρά γεωργική εορτή με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο. Η τήρηση της λάβαινε χώρα την πεντηκοστή ημέρα μετά τις 16 Νισάν του Ιουδαϊκού ημερολογίου, την ημέρα κατά την οποία η κεφαλή κάθε οικογένειας προσέφερε στον Θεό ένα δεμάτι κριθάρι, που υποδήλωνε την επιθυμία για ειρηνική σχέση μαζί Του. (Λευιτικό 23:15, 16) Οι προσφορές για αυτή τη γεωργική γιορτή γίνονταν μέσω του ιερατείου αρχικά στην Σκηνή της Μαρτυρίας, ενώ αργότερα στον Ναό στην Ιερουσαλήμ.
Την ημέρα της Πεντηκοστής έλαβε χώρα η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους 12 μαθητές (περιλαμβανομένων και των αποστόλων του Ιησού) οπότε, σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων, έλαβαν Άγιο Πνεύμα μιλώντας σε ξένες γλώσσες (γλωσσολαλιά) «για τα θαυμαστά έργα του Θεού», γεγονός που έγινε αντιληπτό από Ιουδαίους και προσήλυτους που ήταν στην Ιερουσαλήμ για τη γιορτή των Εβδομάδων. Ως αποτέλεσμα, έπειτα και από το κήρυγμα του Πέτρου, βαφτίστηκαν εκείνη την ημέρα 3.000 νέα μέλη της χριστιανικής εκκλησίας. (Πράξεις 1:13-15· 2:1-41) Εκείνη η ημέρα ήταν 50 ημέρες μετά την ανάσταση του Ιησού Χριστού που συνέπεσε στις 16 Νισάν.
Η «Πεντηκοστή» άρχισε να γιορτάζεται από τους αποστολικούς χρόνους είτε στο ναό των Ιεροσολύμων μαζί με τους Ιουδαίους (Πράξεις κ’16), είτε χωριστά. Σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς Πατέρες και συγγραφείς του β’ μισού του 4ου αιώνα γίνεται λόγος περί του εορτασμού από τους αποστολικούς χρόνους όπου κατά την εορτή αυτή γινόταν και η βάπτιση των κατηχουμένων όπου και για το λόγον αυτό συνεχίζεται και ψάλλεται ο τρισάγιος ύμνος: «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε…».
Η Πεντηκοστή είναι εβδομαδιαία εορτή δηλαδή εορτάζεται όλες τις ημέρες της εβδομάδας με ιδιαίτερη έξαρση το Σάββατο. Από τις μεθεόρτιες ημέρες ξεχωρίζει η Δευτέρα που είναι αφιερωμένη στο Άγιο Πνεύμα όπου και επαναλαμβάνεται ομοίως όλη η ακολουθία της Κυριακής.

Ελαιόλαδο και οξειδωτικό στρες: Πώς καταπολεμάει καρκίνο, καρδιαγγεικά, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ

Περιβαλλοντικοί, σωματικοί και ψυχικοί στρεσογόνοι παράγοντες προκαλούν την παραγωγή δραστικών στοιχείων οξυγόνου, τα οποία είναι γνωστά ως “ελεύθερες ρίζες”.

Ο ρόλος που παίζει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην μείωση του οξειδωτικού στρες είναι εξαιρετικά σημαντικός. Είναι σαφές, μέσα από τις επιστημονικές έρευνες, ότι το ελαιόλαδο συνιστάται για καθημερινή κατανάλωση ως μια οικονομικά αποδοτική, άμεσα διαθέσιμη, αντιοξειδωτική πηγή τροφής, που μειώνει τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες και ως εκ τούτου μειώνει τον κίνδυνο και την εξέλιξη πολλών διαφορετικών ασθενειών.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

Νυχτερινές κράμπες: Αίτια, αντιμετώπιση και πρόληψη

Οι νυχτερινές κράμπες στα πόδια, όπως μαρτυράει και η ονομασία τους, είναι πόνοι στα πόδια που συμβαίνουν μόνο (ή πιο συχνά) τη νύχτα. Αυτοί οι πόνοι προκαλούνται από την αιφνίδια σύσφιξη των μυών των ποδιών.

Ο μυς που είναι πιο επιρρεπής σε νυχτερινές κράμπες είναι εκείνος της γάμπας, αλλά κάποιες φορές επηρεάζονται και οι μηροί (δικέφαλοι, τρικέφαλοι).
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

Πώς να εξουδετερώσετε τη δυσοσμία από τα παπούτσια

Μήπως αναγκάζεστε να το σκεφτείτε δύο και τρεις φορές προτού βγάλετε τα παπούτσια σας όταν είστε στον ίδιο χώρο με άλλους ανθρώπους; Νιώθετε αμηχανία, επειδή αναδύουν μια άσχημη μυρωδιά από μόνα τους, όταν τα βάζετε;

Η δυσοσμία που προέρχεται από τα παπούτσια είναι ένα κοινό πρόβλημα, που όλοι θέλουν να ξεφορτωθούν. Δεν είναι μόνο ότι μας φέρνει σε αμηχανία, αλλά  γεμίζει και όλη την γύρω ατμόσφαιρα με μια αποκρουστική μυρωδιά που μένει για ώρες.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

Τέλος τα χρήματα – Μόνο με κάρτες οι πληρωμές – Που γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή του μέτρου

Τέλος τα χρήματα – Μόνο με κάρτες οι πληρωμές – Που γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή του μέτρου

- Μείωση φόρων σε όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα
- Μόνο με κάρτες οι πληρωμές σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης
- Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, δικηγόροι θα πληρώνονται μόνο με κάρτες
- Λίστα με τις “καλές” και τις “κακές” επιχειρήσεις που δέχονται μόνο πλαστικό χρήμα

Υποχρεωτική γίνεται πλέον η χρήση του πλαστικού χρήματος. Τα μετρητά θα αρχίσουν να μας... εγκαταλείπουν σιγά, σιγά. Ουσιαστικά η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υποχρεωτική χρήση καρτών όσο πιο άμεσα γίνεται.
Έτσι από τον Αύγουστο γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται στη λεγόμενη λίστα υψηλής φοροδιαφυγής.
Έτσι από τον Αύγουστο γίνονται υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης. Όλοι οι επιχειρηματίες θα υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν μηχανήματα POS.

Η υποχρέωση αυτή θα εφαρμοστεί σταδιακά ανά επαγγελματικό κλάδο. Μάλιστα όπως και στην περίπτωση των αποδείξεων οι καταστηματάρχες θα είναι υποχρεωμένοι να βάλουν πινακίδα – ανακοίνωση πως ο πελάτης μπορεί να πληρώσει με κάρτα.
Κάπως έτσι θα αρχίσει να γίνεται υποχρεωτικό και για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το ποσό ηλεκτρονικών πληρωμών ανάλογα με το εισόδημα βάσει του οποίου θα εξασφαλίζουν το αφορολόγητο.
 Για να πετύχουν το αφορολόγητο οι φορολογούμενοι που το δικαιούνται θα πρέπει να έχουν καταναλώσει ως και το 1/3 του εισοδήματός τους και να έχουν κάνει χρήση κάρτας ή να έχουν πληρώσει μέσω τράπεζας.
Σύμφωνα με το capital η κλίμακα ανάλογα με το εισόδημα θα είναι:
- Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%. Δηλαδή ως και 1.000 ευρώ/ χρόνο.
- Για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%. Δηλαδή ως και 3.000 ευρώ/χρόνο.
- Για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%. Δηλαδή ως και 8.000 ευρώ/χρόνο.
- Για εισόδημα από 40.000 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνης με κάρτα θα είναι 30%. Δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ/χρόνο.
Εάν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος δεν έχει δαπανήσει το απαιτούμενο ποσό με κάρτα, τότε θα μειώνεται το αφορολόγητό του. Επί της ουσίας θα χρεώνεται με φόρο για το ποσό που λείπει βάσει της κλίμακας στην οποία υπάγεται.
Αντίθετα για όσους καταφέρουν να πληρώσουν με κάρτα περισσότερα από τα ελάχιστα που θα απαιτεί η Εφορία, τότε θα υπάρχει πρόσθετη έκπτωση φόρου. Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα μετρούν όλες οι αποδείξεις, όπως, για παράδειγμα, το σούπερ-μάρκετ και τα καύσιμα.

Τέλος τα χρήματα – Μόνο με κάρτες οι πληρωμές – Που γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή του μέτρου

Καύσωνας: Τι μέτρα μπορείτε να πάρετε για μέσα στο σπίτι

Προσοχή στο ΑΦΜ – Υποχρεωτική καταγραφή στις τράπεζες!

Βάσεις – Πανελλήνιες 2016: Ασανσέρ τα μόρια για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Ποιοι μπαίνουν εύκολα, ποιοι θα χρειαστούν 19.000!

Ουρικό οξύ: Ύπουλα συμπτώματα και διατροφή

Αυτά είναι τα Globish

Ανοίγουν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία στους Δήμους

Ποιες νέες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό «κρύβει» το επικαιροποιημένο Μνημόνιο

Πανελλήνιες 2016: Οι βαθμοί των πανελλαδικών με ένα κλικ

Καιρός: Στα «ύψη» η θερμοκρασία από σήμερα Παρασκευή μέχρι και του Αγίου Πνεύματος

Έρχεται το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρω

«Φωτιά» οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Απαλλαγείτε από τους φόρους για γονικές παροχές και δωρεές πρώτης κατοικίας

Παράθυρο για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2016

[Iόνια Οδός]Τον Ιούλιο δίνεται η παράκαμψη Αμφιλοχίας!

Αθόρυβες πρακτικές για πειθαρχία στη σχολική τάξη

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ. Μεγάλες ανατροπές στο πρόγραμμα. Ιούλιο τελικά οι αιτήσεις

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

ΕΝΦΙΑ: Καμία μείωση και το 2017, παγώνουν οι αντικειμενικές αξίες – Το τρικ για μεγαλύτερο φόρο για όλους

Καιρός... για αντηλιακό!

Την Πέμπτη 16/6 τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2016

Ποια μέτρα ζητούν οι δανειστές για τους μισθούς

ΕΚΑΣ: Κόβεται τέλος Ιούνη σε 80.000 συνταξιούχους – Τα νέα κριτήρια

Καιρός: Καύσωνας το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να φτάνει... 42

Έρχεται ετεροχρονισμένο χαράτσι από το κτηματολόγιο

Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3ης ΕΚΠ/ΚΗΣ ΠΕΡΙΦ. Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''ΘΕΜΑ: « Διοργάνωση παιδαγωγικών συναντήσεων»


Σας γνωρίζουμε ότι μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους θα πραγματοποιήσουμε παιδαγωγικές συναντήσεις σε σχολεία της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ως εξής:
Την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016, από 8.10΄ έως 9.40΄, στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοβίτσας, συνάντηση με εκπαιδευτικούς και μαθητές για θέματα διαχείρισης συγκρούσεων
Την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016, από 11.30΄ έως 14.00΄, στο 2ο Πειραματικό Σχολείο Ιωαννίνων, συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου επόμενης σχολικής χρονιάς
Την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016, στις 10.00 στο 2ο Πειραματικό Σχολείο Ιωαννίνων συμμετοχή στο ΕΠΕΣ των 1ου και 2ου Πειραματικών σχολείων και συνεργασία με εκπαιδευτικούς για τον σχεδιασμό εκπαιδευτικού έργου.
Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, στις 9.00΄, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου, συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου επόμενης σχολικής χρονιάς
Παρακαλούμε για την έγκριση των παιδαγωγικών συναντήσεων

                                                                                 
Η Σχολική Σύμβουλος
3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ιωαννίνων,  1ου & 2ου Π.Σ


Παρασκευή Νταλαούτη
                                                               


Δ/νση Π.Ε. Ιωαννίνων ''Ενέργειες σχετικά με διοικητικά και οικονομικά ζητήματα με το τέλος του διδακτικού έτους''
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΟΕ

Αναδρομική «αρπαγή» της μισθοδοσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών 

http://www.doe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=789:anadromiki-arpagi-tis-misthodosias-ton-anapliroton-ekpaideftikon&catid=89&Itemid=1353

Συνοπτικός οδηγός συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων 

http://www.doe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=793:synoptikos-odigos-syntaksiodotikon-rythmiseon&catid=90&Itemid=1354 

Ενημερωτική συνάντηση εκπ/κών ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων

Η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας κ. Κεραμίδα Αρετή σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής ΠΕ06 Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρες 11:30π.μ-13:00μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων,
με θέμα:«Συζήτηση – Ανατροφοδότηση για το εκπαιδευτικό έργο του σχολικού έτους 2015-2016 και προγραμματισμός του έργου και των δράσεων για το νέο σχολικό έτος 2016-2017».
Με εκτίμηση,
Η Σχολική Σύμβουλος ΠΕ06
Κεραμίδα Αρετή

Επιμορφωτικό σεμινάριο νηπιαγωγών

Η Σχολική Σύμβουλος 9ης-44ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Δήμητρα Γκανιάτσα με
θέμα: «Οργάνωση, λειτουργία και διδακτικές πρακτικές στο νηπιαγωγείο».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/06/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, σε δύο ομάδες, ως εξής:

Επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ16 (Μουσικής Αγωγής) της Α/θμιας Εκπ/σης των περιφερειακών ενοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας

Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 9.00π.μ - 13.30μ.μ στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση των εκπ/κών ΠΕ16 Μουσικής Αγωγής της Α/θμιας Εκπ/σης των περιφερειακών ενοτήτων Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Άρτας για επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση, με θέμα:
«Από το Θόρυβο στη Μουσική: η αξιοποίηση και η εφαρμογή των ηχογόνων σωμάτων και των αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων στη διδακτική πράξη».
                                                                                                                                                                                                                                              
               Η Σχολική Σύμβουλος  ΠΕ16 Μουσικης  Ανδρέου Ελένη

Συγκέντρωση υλικών ζωγραφικής-παιχνιδιών για τα προσφυγόπουλα των καταυλισμών

Γνωρίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στους καταυλισμούς, μια ομάδα συμπολιτών μας τους επισκέπτεται συχνά με στόχο να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά

Εκπαιδευτική Ρομποτική και Εικονική Πραγματικότητα στη διδακτική πράξη

O Σχολικός Σύμβουλος της 6ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε. Ιωαννίνων Πέτρος Δ. Αγγελόπουλος
Διοργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, ώρα 9.00' έως 12.00', στο                3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα για όλους τους εκπαιδευτικούς της 6ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ιωαννίνων,
με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική και Εικονική Πραγματικότητα στη διδακτική πράξη».
Η επιμορφωτική ημερίδα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με:
  1. τον κ. Αναστάσιο Μικρόπουλο, Καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  2. την κ. Ιωάννα Μπέλλου, Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Νομών Ιωαννίνων-Άρτας
  3. τον κ. Ιωάννη Βρέλλη μέλος ΕΤΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  4. τον κ. Δημήτρη Κράββαρη, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής της ΠΕ Ιωαννίνων.

4.454 οι αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε.- Αναλυτικός πίνακας ανά ειδικότητα

Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. που υποβλήθηκαν για το 2016 ανέρχεται σε 4.454.
Αναλυτικά ο πίνακας των αιτήσεων απόσπασης ανά ειδικότητα έχει ως εξής:
Κατά την εκτίμησή μου οι αποσπάσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με καθυστέρηση, ίσως προς το τέλος Αυγούστου. Αν  οι προωθούμενες ρυθμίσεις εφαρμοστούν κατά ''γράμμα'', τότε και οι αποσπάσεις θα είναι περιορισμένες.

Τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.

Του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Με βάση την εκτίμησή μου, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. για το 2016 θα γίνουν τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου.
Εντός της εβδομάδας θα σταλεί εγκύκλιος στις Δ/νσεις Π.Ε. που θα ζητά τον προσδιορισμό των κενών οργανικών θέσεων.
Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των μεταθέσεων συνδέεται με την ολοκλήρωση των εγγραφών μαθητών στις 21/6/16, με την τελική απόφαση για τη σύσταση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, αλλά και κυρίως με τον τρόπο υπολογισμού των κενών με βάση τις τελευταίες ρυθμίσεις.
Οι μεταθέσεις με βάση τα στοιχεία που έχουμε έως σήμερα στη διάθεσή μας θα είναι περιορισμένες, ίσως οι λιγότερες όλων των εποχών.

Ο τελικός πίνακας των 419 αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών Π.Ε. ανά Διεύθυνση και ειδικότητα

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, ο τελικός αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών Π.Ε. ανά Δ/νση και ειδικότητα έχει ως εξής:
Οι 419 συνταξιοδοτήσεις είναι οι λιγότερες της τελευταίας 50ετίας. Οι ελάχιστες αιτήσεις συνταξιοδότησης σε συνδυασμό με τις περίπου 130 ανακλήσεις που έγιναν έως τις 3/6/16 πιστοποιούν την έντονη ανησυχία των εκπαιδευτικών για την επόμενη ημέρα.
Δυστυχώς ο περιορισμένος αριθμός αποχωρήσεων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις μεταθέσεις, αποσπάσεις αλλά και στους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Τα θέματα για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Χιλιάδες υποψήφιοι διαγωνίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο για να αποκτήσουν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Για να δείτε τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι πατήστε  ΕΔΩ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Στις 17 Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων για τα ΑΕΙ

Τι έδειξε η μελέτη του υπ. Παιδείας για την κατάσταση των Μεταπτυχιακών στην Ελλάδα

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Σπάνιες φωτογραφίες: Η καθημερινότητα των ανθρώπων στην Ελλάδα το 1950-1965

Η ΛΙΜΝΗ ΓΕΜΑΤΗ ΡΟΖ ΛΩΤΟΥΣ

Άρνηση συναντά το Υπ. Παιδείας από το Γ.Λ.Κ. Σε δόσεις η παρακράτηση από τους εκπαιδευτικούς

Λήξη σύμβασης αναπληρωτών

Πότε θα κατατεθούν αιτήσεις για 456 μόνιμους διορισμούς. Πριν το άνοιγμα των σχολείων οι αναπληρωτές στα σχολεία

Οι αιτήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. (πόσοι ανά ειδικότητα). Πότε οι αποσπάσεις

Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών στο results.it.minedu.gov.gr

Αποτελέσματα εξετάσεων Cambridge English Μαΐου 2016

Νέα εγκύκλιος για το ΕΚΑΣ - Αναλυτικά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια

Από την 1η Ιουνίου 2016 ισχύουν τα νέα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), όπως αναφέρει εγκύκλιος του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που εξέδωσε η διοίκηση του εν λόγω ταμείου, τροποποιείται το ύψος του εισοδήματος των συνταξιούχων που ελέγχονται για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2016, ανά κατηγορία (εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ατομικό και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα), καθώς και το ύψος του συνολικού ακαθάριστου ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται στους συνταξιούχους τον Μάιο του 2016 (μήνας δημοσίευσης του ν. 4387/2016), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, και ανέρχεται πλέον στο όριο των 664 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ κατά το έτος 2016, προβλέπει τα εξής:
«Η καταβολή του επιδόματος, για το τρέχον έτος, ξεκινάει από 1/6/2016.
Δεν προβλέπεται χορήγηση ποσού ΕΚΑΣ 30 ευρώ, μηνιαίως, με ειδικά εισοδηματικά κριτήρια.
Δεν χορηγείται το επίδομα σε συνταξιούχους, λόγω γήρατος και επιζώντες συζύγους που λαμβάνουν σύνταξη, λόγω θανάτου, εάν δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, ακόμα και αν πληρούν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.
Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό 80% και άνω, ανεξάρτητα από την αιτιολογία του αιτήματος που κατέθεσαν στα ΚΕΠΑ, που δικαιούνται το ΕΚΑΣ σε ηλικία μικρότερη των 65 ετών, έχει αποσταλεί το αρχείο ΚΕΠΑ στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο αρχείο πληρωμής, εφόσον αυτοί πληρούν και τα εισοδηματικά κριτήρια.
Θα χορηγηθεί μειωμένο κατά 1/3 το ποσό του ΕΚΑΣ σε όσους λαμβάνουν σύνταξη στην οποία συνυπολογίζονται και χρόνοι ασφάλισης σε χώρες του εξωτερικού.
Οποιαδήποτε μεταβολή στο ποσοστό αναπηρίας του δικαιούχου-συνταξιούχου αναπηρίας, εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους στο οποίο καταβάλλεται το ΕΚΑΣ, δεν επιδρά στο ποσό του επιδόματος που δικαιούται. Όμως, εάν ο συνταξιούχος, λόγω αναπηρίας, κατά το έτος αυτό κριθεί με ποσοστό αναπηρίας μικρότερο του 80% και δεν έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, το επίδομα θα διακοπεί από την πρώτη του επόμενου μήνα από αυτόν που φέρει το μικρότερο ποσοστό.
Σε περίπτωση υποβολής με δόλο ανακριβούς δήλωσης εκ μέρους του συνταξιούχου, είτε για τον φορέα καταβολής του επιδόματος, είτε για τα εισοδηματικά στοιχεία, καθώς και σε περίπτωση πολλαπλής είσπραξης του επιδόματος, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά του επιδόματος παρακρατούνται στο διπλάσιο από το ποσό της κύριας σύνταξης σε έξι μηνιαίες δόσεις με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του ΕΦΚΑ. Συνεπώς, απαγορεύεται η χορήγηση του επιδόματος από περισσότερους του ενός φορείς και η πολλαπλή είσπραξή του από τους συνταξιούχους».
Επιπλέον, από το ΙΚΑ τονίζεται πως, προκειμένου να μην ελέγχεται το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα συνταξιούχου ο οποίος υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση από τον άλλο σύζυγο, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίζεται, τουλάχιστον, αντίγραφο κατατεθειμένης αγωγής διαζυγίου, για την οποία υπάρχει εκκρεμοδικία ή αντίγραφο αμετάκλητης δικαστικής απόφασης επί αγωγής διαζυγίου, που λύει το γάμο. Η χορήγηση του επιδόματος σε αυτά τα πρόσωπα θα πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν ελέγχου από τις υπηρεσίες πληρωμής συντάξεων, μετά την υποβολή σχετικής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η νομιμότητα.

Αποκλειστικό: Οι λεπτομέρειες για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αιτήσεις και πληρωμές

Επιστροφή συλλογικών διαπραγματεύσεων από Σεπτέμβρη με αρχή από το Δημόσιο

Σύνταξη με 15 έως 37 χρόνια ασφάλισης

Το μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας.

Τέλος για τις χάρτινες αποδείξεις - Το σχέδιο για το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα

Υπουργείο Παιδείας: Τριετής η φοίτηση στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών

Καιρός: Μίνι καύσωνας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τί είναι η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος;

Τα πατερικά κείμενα , αναφορικά με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος αναφέρουν ότι οι Δώδεκα Απόστολοι ήταν συγκεντρωμένοι σε ένα σπίτι στα Ιεροσόλυμα.

Όταν συνέβη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, είχαν περάσει 10 ημέρες από την Ανάληψη του Χριστού και 50 μέρες από την Ανάσταση.

Εκείνη τη μέρα ήταν η εβραϊκή γιορτή της Πεντηκοστής, ημέρα που γιορτάζουν το ότι ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές στο Όρος Σινά. Λόγω της εορτής είχαν μαζευτεί στην Ιερουσαλήμ Ιουδαίοι από όλες τις γωνιές του τότε γνωστού κόσμου. Ξαφνικά, ακούστηκε μια δυνατή βροντή στον ουρανό και όλοι είδαν δώδεκα γλώσσες που θύμιζαν φωτιά να κατεβαίνουν από τον ουρανό και να μπαίνουν στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι Απόστολοι. Εκεί, οι πύρινες γλώσσες κατευθύνθηκαν στους Αποστόλους και κάθε μία από αυτές στάθηκε πάνω από το κεφάλι κάθε Απόστολου.
Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς λέει ότι το Άγιο Πνεύμα εμφανίστηκε ως πύρινες γλώσσες αφενός για να μας δείξει ότι Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα είναι ομοούσιοι και αφετέρου το κήρυγμα των Αποστόλων, όπως η φωτιά, έχει διπλή ενέργεια. Μπορεί να φωτίζει αυτούς που υπακούουν στον Θείο Λόγο και αυτούς που απειθούν τους παραδίδει τελικά σε πυρ και κόλαση. Επιπλέον επισημαίνει ότι στις Πράξεις των Αποστόλων γράφει «γλώσσαι ωσεί πυρός», δηλαδή δεν ήταν γλώσσες από υλική φωτιά, αλλά έμοιαζαν με γλώσσες φωτιάς.
Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ήταν η εκπλήρωση της υπόσχεσης που τους έδωσε ο Χριστός πριν την Ανάληψη.
Το Άγιο Πνεύμα, ο Παράκλητος, στάλθηκε για να φωτίσει τους Αποστόλους και να τους δυναμώσει για το έργο τους. Ενδεχομένως θα αναρωτηθεί κάποιος για ποιο λόγο θα έπρεπε να περάσουν δέκα μέρα από την Ανάληψη ως την Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.
Σύμφωνα με την Παράδοση, αφού ο Ιησούς Χριστός ανελήφθη στους ουρανούς, κάθε μέρα προσκυνούσαν τον Θεό ένα από τα εννιά αγγελικά τάγματα κάθε μέρα, και τη δέκατη μέρα στάλθηκε ο Παράκλητος στους Αποστόλους. Επίσης στις δέκα αυτές ημέρες οι Απόστολοι προετοιμάζονταν με προσευχή και περίμεναν με πίστη και ανυπομονησία.