Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Το ταξίδι του Ουμπέρτο Έκο στο Άγιο Όρος. Οι δημιουργικές συζητήσεις με τους μοναχούς για το αλάθητο του Πάπα και τις αιρέσεις. Μετά εκδόθηκε το αριστούργημά του το «Εκκρεμές του Φουκώ» (φωτο)

Ερωτήσεις – Απαντήσεις επί θεμάτων Ενιαίου Μισθολογίου (Ν.4354/2015)

ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ - OPEN COURSES

Παλιά επώνυμα που σημαίνουν επαγγέλματα

Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους μισθούς και τα επιδόματα

Λιάκος “θα πρέπει να γίνονται μαθήματα και στους γονείς, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν στο σπίτι το έργο του σχολείου”

1 στους 3 αναπληρωτές δεν παρουσιάστηκε για να αναλάβει υπηρεσία

Ταξίδι στη Χιλή και στην Αργεντινή

Πανελλαδικές 2016: Η προκήρυξη για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές

Πως οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν με καπέλο 30% τα προιόντα

Μόνο για τους συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ οι μειώσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ αλλά με «καμουφλάζ»

Σκοτσέζικο ντουζ... Ο καιρός τον Μάρτιο

Νέες επιβαρύνσεις «εμπλοκή» στο άνοιγμα του TAXISnet για τις δηλώσεις

ΚΕΕΛΠΝΟ: Μέτρα για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης

Τα 55 δικαιολογητικά-«αποδείξεις» για τις φορολογικές δηλώσεις

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 3 του Μάρτη 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 3 του Μάρτη 2016
Συνάδελφοι,
 Σας ενημερώνω ότι το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 3 του Μάρτη 2016 ώρα 11.30 για θέματα παραιτήσεων, αποσπάσεων ειδικών κατηγοριών, ανακλήσεων αποσπάσεων κλπ.
Δημήτρης Μπράτης
Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Μετέωρα Travel and Discover ελληνικοί υπότιτλοι

Φορολογικές δηλώσεις: Το taxis καθυστερεί κρύβοντας νέα χαράτσια! Η "γκάφα" που θα φέρει την "λυπητερή"

- Το "φρένο" που έχει μπει στο Taxis φαίνεται να συνοδεύεται από νέους φόρους
- Γιατί η τρόικα καθυστερεί την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων
- Στο τραπέζι η αναδρομική αύξηση των φόρων για τα ενοίκια που εισπράχθηκαν το 2015
- Οι δανειστές αρνούνται την απαλλαγή περιστασιακά απασχολουμένων από τη φορολόγηση βάσει τεκμηρίων διαβίωσης
- Διαφωνία και για τον αριθμό δόσεων πληρωμής του φόρου εισοδήματος
- Στο στόχαστρο η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης και η προστασία ανέργων, φοιτητών από τα τεκμήρια

Μια κυβερνητική «γκάφα», που άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο να ισχύσουν αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2015 οι αυξήσεις των συντελεστών φορολόγησης των ενοικίων τις οποίες προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, είναι η μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες καθυστερεί η έναρξη της περιόδου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Επίσης οι δανειστές έχουν διατυπώσει ενστάσεις στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των φόρων και για την απαλλαγή των περιστασιακά απασχολουμένων από την υπέρμετρη φορολόγηση βάσει τεκμηρίων διαβίωσης.
Πρόβλεψη - φωτιά
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έκανε το λάθος να συμπεριλάβει στο φετινό Προϋπολογισμό πρόβλεψη για είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 142,2 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων και των λοιπών εισοδημάτων από ακίνητα.
Αυτή η «γκάφα» είναι και η αιτία για την οποία η τρόικα ζητά να ισχύσει για τα ενοίκια και τα λοιπά εισοδήματα από ακίνητα που εισπράχθηκαν εντός του 2015 η δέσμευση που έχει αναληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των μισθωμάτων από το 11% στο 15% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και από το 33% στο 35% για τα υψηλότερα ποσά.
Από το υπουργείο Οικονομικών έχει προταθεί η αύξηση εσόδων από την φορολογία των ενοικίων να προκύψει κυρίως από την επιβολή νέου συντελεστή αυξημένου από το 33% στο 40% - 45% σε όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια πάνω από 40.000 ευρώ.
Δόσεις και τεκμήρια
Την ίδια ώρα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει καταρτήσει το ΥΠΟΙΚ για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των φόρων που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και για την απαλλαγή των περιστασιακά απασχολούμενων από την υπερφορολόγηση βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης έχουν σκοντάψει στις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις των εκπροσώπων των δανειστών.
Πιο συγκεκριμένα:
1) Ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι φόροι που προκύπτουν από τη φετινή εκκαθάριση πρέπει να εξοφληθούν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το μήνα που έπεται της εκκαθάρισης των φόρων, το ΥΠΟΙΚ έχει σχεδιάσει νέες διατάξεις για αποπληρωμή σε μηνιαίες δόσεις μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.
Βάσει του σχεδίου οι μηνιαίες δόσεις μπορούν να ανέλθουν στις 8, εφόσον η εκκαθάριση των φόρων γίνει εντός του μηνός Απριλίου, ή στις 9 εάν η εκκαθάριση γίνει εντός του Μαρτίου. Όμως οι ελεγκτές των δανειστών έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το κατά πόσο δεν διαταράσσεται η εισπραξιμότητα των φόρων, με δεδομένο ότι η πληρωμή θα γίνεται κάθε μήνα.
2) Η άλλη διάταξη που έχει κοινοποιηθεί στους ελεγκτές των δανειστών αφορά στην προστασία των φορολογουμένων με πολύ χαμηλά εισοδήματα, κυρίως των περιστασιακά απασχολουμένων, από την υπερφορολόγηση με βάση τα τεκμήρια.
Σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2015 εισοδήματα έως 6.000 ευρώ τα οποία δεν προέρχονται από μισθούς ή συντάξεις ή από ακίνητα ή από τόκους, θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών που προβλέπει έμμεσο αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ και όχι με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών, εφόσον το συνολικό τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ και εφόσον δεν έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος και δεν τηρούν βιβλία ούτε εκδίδουν φορολογικά στοιχεία.
Με βάση τη διάταξη αυτή, χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι απέκτησαν πέρυσι πολύ μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση (άνεργοι, φοιτητές, νοικοκυρές κλπ), ακόμη κι αν υποχρεωθούν να εμφανίσουν τεκμαρτά εισοδήματα υψηλότερα των δηλωθέντων, δεν θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ του ετήσιου -δηλωθέντος ή τεκμαρτού- φορολογητέου εισοδήματός τους ούτε προκαταβολή φόρου 75% επί του κύριου εισοδήματος, όπως προβλέπει κανονικά γι' αυτούς ο ισχύων αυτή τη στιγμή Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό Ζίκα

Οδηγίες για όσους ταξιδεύουν σε ενδημικές περιοχές εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τον ιό Ζίκα.
Συγκεκριμένα:
Το 2014 αναφέρθηκαν κρούσματα από τον ιό Zika στην Αφρική , στη Νοτιανατολική Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Από τον Μάιο του 2015 είναι σε εξέλιξη επιδημία από τον ιό Ζίκα στη Βραζιλία και πρόσφατα ανακοινώθηκαν κρούσματα στην Κεντρική και Νότια Αμερική, Αφρική, ενώ αναμένεται περεταίρω εξάπλωση του ιού και σε άλλες περιοχές.
Επιπλέον, έως τις 18 Φεβρουαρίου 2016 έχουν επιβεβαιωθεί και εισαγόμενα κρούσματα του ιού σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στον Καναδά.
Πληροφορίες:
 - Ο ιός Zika μοιάζει με τον ιό που προκαλεί τον Δάγκειο πυρετό, και μεταδίδεται, όπως και ο δάγκειος πυρετός, με δήγμα (τσίμπημα) μολυσμένου κουνουπιού.
-Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν: πυρετό, πονοκέφαλο, επιπεφυκίτιδα, εξάνθημα, μυαλγίες και αρθραλγίες.
-Ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 2 ως 7 ημέρες
-Η νόσος είναι συνήθως ήπια και διαρκεί 4-7 ημέρες.
-Δεν υπάρχει εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την προφύλαξη από τη νόσο.
Οδηγίες:
 Οι ταξιδιώτες, που επισκέπτονται περιοχές με τρέχουσα τοπική μετάδοση της λοίμωξης συνιστάται να λαμβάνουν συνεχή μέτρα αποφυγής των δηγμάτων από κουνούπια, καθώς το κουνούπι, που μεταδίδει τη νόσο, τσιμπά κατά τη διάρκεια ημέρας και νύχτας, σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και στις αστικές περιοχές.
Ο ταξιδιώτης συνιστάται:
 1. Να φορά φαρδιά ελαφρά ρούχα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, ψηλές κάλτσες, και, επιπλέον, σε εξωτερικούς χώρους, κλειστά παπούτσια και καπέλο.
 2. Να χρησιμοποιεί στο ακάλυπτο δέρμα εντομοαπωθητικά σκευάσματα που περιέχουν δραστικές ουσίες εγκεκριμένες στην Ευρώπη όπως DEET (N-diethyl-m-toluamide) κ.α.
 3. Να χρησιμοποιεί εντομοκτόνα σκευάσματα (σπρέι, φιδάκια, ταμπλέτες) στους χώρους που πρόκειται να καταλύσει ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες χρήσης       τους.
 4. Να χρησιμοποιεί κουνουπιέρα κατά τις ώρες του ύπνου.
Ιδιαιτέρως, όσον αφορά νήπια, ηλικιωμένους, εγκύους και άτομα με σοβαρές χρόνιες νόσους ή ανοσοκαταστολή, συνιστάται συνεκτίμηση του κινδύνου νόσησης και των συνιστώμενων μέτρων προφύλαξης πριν το ταξίδι σε ενδημικές περιοχές.
Συγκεκριμένα, στις εγκύους και στις περιπτώσεις επικείμενης εγκυμοσύνης συστήνεται αναβολή του ταξιδιού ή λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας κατά των δηγμάτων από κουνούπια σε περίπτωση που το ταξίδι δεν αναβάλλεται
Πρόσφατα, επιβεβαιώθηκε ότι ο ιός Zika μπορεί να μεταδοθεί με το σπέρμα γι αυτό συνιστάται στους ταξιδιώτες σε ενδημικές περιοχές να χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή.
Μετά την επιστροφή από περιοχές με κρούσματα από τον ιό Zika, παρακολουθείτε την υγεία σας για 21 ημέρες.
Αν κατά την διάρκεια αυτών των ημερών εμφανιστεί πυρετός, εξάνθημα, πονοκέφαλος, επιπεφυκίτιδα, μυαλγίες και αρθραλγίες, ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια και ενημερώστε τον ιατρό για το πρόσφατο ταξίδι σας.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 5212000 ή επισκεφτείτε το www.keelpno.gr

Δημόσιο: Αυτές είναι οι νέες κρατήσεις για το ΜΤΠΥ – Παραδείγματα υπολογισμού (έγγραφο & πίνακας)

Tον νέο επεξηγηµατικό πίνακα, µε παράδειγµα εφαρµογής, για τον υπολογισμό των κρατήσεων επί της µισθοδοσίας των πολιτικών υπαλλήλων – µετόχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), µετά την ισχύ του 4354/16-12-2015 (ΦΕΚ 176 Α΄), µε ηµεροµηνία εφαρµογής 1/1/2016, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο και τα παραδείγματα υπολογισμού ΕΔΩ.

Τι αλλάζει τις επόμενες ημέρες στα ληξιαρχεία των Δήμων – Οδηγίες του ΥΠΕΣΔΑ (έγγραφο)

Η Ανάδοχος Εταιρεία ΒΥΤΕ, πρόκειται να ξεκινήσει εντός των εποµένων ηµερών την αποστολή εξοπλισµού που αφορά τη δράση  «Μηχανογράφηση Ληξιαρχείων» του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο». Ο εν λόγω εξοπλισµός θα παραδοθεί και εγκατασταθεί εντός του Μαρτίου 2016. Η σχετική λίστα των Ληξιαρχείων που θα λάβουν εξοπλισµό στην τρέχουσα Φάση (Φάση 1) είναι αναρτηµένη στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου ενώ στο παρακάτω έγγραφο παρέχονται σχετικές οδηγίες.

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Μάχη για τις «καλές σχολές» στις Πανελλαδικές

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει ο ανταγωνισμός στις 30 πιο περιζήτητες σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Πάνω από 8 στους 10 υποψηφίους μένουν εκτός τμημάτων πρώτης προτίμησης, με αποτέλεσμα αρκετοί αριστούχοι να αναγκάζονται να εισαχθούν σε υποδεέστερα τμήματα ή να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές της επόμενης χρονιάς, σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.
Ενδεικτικό του ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι στις 30 πιο δημοφιλείς σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ οι πρώτες προτιμήσεις ανήλθαν σε 21.476, οι προσφερόμενες θέσεις δεν ξεπέρασαν τις 3.735, ενώ το ποσοστό επιτυχίας- κατά μέσον όρο – διαμορφώθηκε μόλις στο 17,39%.
Τα 15 πιο δημοφιλή τμήματα των Πανεπιστημίων
 • Νομική Αθήνας
 • Νομική Θεσσαλονίκης
 • Ιατρική Αθήνας
 • Ιατρική Θεσσαλονίκης
 • Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης
 • Ψυχολογίας Αθήνας
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ
 • Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης
 • Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μακεδονίας
 • Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΟΠΑ
 • Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
 • Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας
 • Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης
 • Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας
Τα 15 τμήματα-μαγνήτες των ΤΕΙ
 • Φυσικοθεραπείας Αθήνας
 • Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης
 • Μαιευτικής Αθήνας
 • Αισθητικής και Κοσμητολογίας Αθήνας
 • Εργοθεραπείας Αθήνας
 • Μηχανολόγων Μηχανικών Πειραιά
 • Λογοθεραπείας Δυτικής Ελλάδας
 • Λογοθεραπείας Ηπείρου
 • Αισθητικής και Κοσμητολογίας Θεσσαλονίκης
 • Μηχανολόγων Οχημάτων Θεσσαλονίκης
 • Μηχανικών Πληροφορικής Αθήνας
 • Φωτογραφίας Τροφίμων Αθήνας
 • Τεχνολογίας Τροφίμων Αθήνας
 • Διατροφής και Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης
 • Προσχολικής Αγωγής Θεσσαλονίκης

Κατάθλιψη στο παιδί: Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατάθλιψη επηρεάζει μόνο τους ενήλικες. Αλλά τόσο οι έφηβοι, όσο και τα μικρά παιδιά είναι εξίσου πιθανό να εκδηλώσουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Και αν στους έφηβους και τους ενήλικες τα συμπτώματα από την κατάθλιψη είναι αρκετά αναγνωρίσιμα, πολλοί γονείς αδυνατούν να τα αντιληφθούν εγκαίρως στα μικρά τους παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

Με ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας σκέφτεστε; Κάντε το τεστ ΕΔΩ!

Είναι τελικά η αριστερή, ή η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου σας πιο κυρίαρχη; Τώρα, ένα απλό τεστ έρχεται να σας υποδείξει με μεγάλη ακρίβεια το αν το αριστερό ή το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σας ορίζει περισσότερο τις επιλογές, τις κλίσεις και την συμπεριφορά σας. Και χρειάζεστε μόλις 30” για να το ολοκληρώσετε!

Αν το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σας είναι πιο κυρίαρχο, τότε λέγεται ότι βασίζεστε περισσότερο στην λογική και είστε πιο ορθολογικό άτομο, ενώ αν το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σας είναι πιο κυρίαρχο, τότε λέγεται ότι βασίζεστε περισσότερο στην φαντασία και είστε πιο δημιουργικό άτομο.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

Στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης η Ήπειρος… Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της Eurostat

Στις φτωχές περιοχές της χώρας και στις φτωχότερες της Ευρώπης κατατάσσεται η Ήπειρος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η Ήπειρος στα χρόνια της κρίσης έχει χάσει σχεδόν δεκαπέντε μονάδες από το κατά κεφαλήν εισόδημα και υπολείπεται σχεδόν κατά είκοσι πέντε μονάδων του κοινοτικού μέσου όρου.
Σε εθνικό επίπεδο, αποτελεί την δεύτερη φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας, καθώς η πρώτη θέση ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Συνολικά, έντεκα ελληνικές περιφέρειες βρίσκονται κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα ενώ από αυτές δύο περιλαμβάνονται στις φτωχότερες της Ε.Ε.
Στα κράτη-μέλη της ΕΕ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2013 κυμάνθηκε από 30% σε περιφέρεια της Βουλγαρίας ως 539% στο κέντρο του Λονδίνου.
Όσον αφορά την Ελλάδα, το 2014, το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (εκπεφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης) διαμορφώθηκε στο 72% του μέσου κοινοτικού. Μόνο η Αττική (99% του κοινοτικού ΑΕΠ) και το Νότιο Αιγαίο (80%) κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το κατά κεφαλήν εισόδημα στις έντεκα περιφέρειες της Ελλάδας σε συνδυασμό με το μέσο κοινοτικό όρο, καταγράφεται ως εξής:
Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2013 σημειώθηκε στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (50%).
Ακολουθούν η Ήπειρος (51%), η Δυτική Ελλάδα (53%), η Θεσσαλία (55%), η Κεντρική Μακεδονία (56%) και το Βόρειο Αιγαίο (57%) και η Πελοπόννησος (58%). Η Στερεά Ελλάδα (61%), η Κρήτη (63%), η Δυτική Μακεδονία (66%) και τα Ιόνια Νησιά (67%).
Εξάλλου, οι είκοσι φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ στις οποίες καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονται στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Πολωνία (από πέντε περιφέρειες η κάθε χώρα), στην Ουγγαρία (δύο περιφέρειες), στην Ελλάδα και σε μία υπερπόντια περιφέρεια της Γαλλίας.
Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σημειώνεται στο Σεβεροτσαπάτεν της Βουλγαρίας (30% του κοινοτικού).
Οι περιφέρειες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ είναι το κέντρο του Λονδίνου (539% του κοινοτικού), το Λουξεμβούργο (266%), οι Βρυξέλλες (207%) και το Αμβούργο (206%).

Ζητήθηκαν διευκρινίσεις από το ΓΛΚ για τη δυνατότητα αναγνώρισης συναφών μεταπτυχιακών

Τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών για τα μουσικά σχολεία

Έκρηξη μεταπτυχιακών στην ΕΑΕ το 2015

Τί είναι Δάσκαλος για τον Παπανούτσο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σε επεξεργασία προτάσεις για τον διορισμό εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επεξεργάζεται προτάσεις για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των διορισμών και των προσλήψεων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αυτό τονίζει ο υπουργός Παιδείας  Νίκος Φίλης, σε έγγραφο το οποίο διαβίβασε στη Βουλή, ενώ σημειώνει τα εξής:
Α. Κατά την παρούσα χρονική περίοδο ο εν ισχύ νόμος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ και για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής προσωπικού τόσο για τους διορισμούς μονίμων όσο και για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι ο Ν.3848/2010 (ΦΕΚ71/Α΄/19-5-2010).
Β. Στο άρθρο 3 ορίζεται ότι οι ανωτέρω πίνακες καταρτίζονται σύμφωνα με τις μονάδες από τον γραπτό διαγωνισμό, ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια.
Γ. Στο άρθρο 9, παρ.7 ορίζεται ότι η προϋπηρεσία των εκπ/κων των ιδιωτικών σχολείων προσμετράται στους πίνακες του ΑΣΕΠ υπό τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των 60 μηνών (άρθρο 3) που ισχύει για όλους τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς. Στο άρθρο 3 , παρ. 1 ορίζεται ότι στους ανωτέρω πίνακες εντάσσονται όσοι συγκέντρωσαν τη βαθμολογική βάση σε αυτόν ή σε κάποιον από τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς.
Δ. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με βάση τη συνταγματική (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος) υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις Δικαστικές Αποφάσεις, οφείλει να απέχει από κάθε ενέργεια που αντίκειται προς τα όσα κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Σ.τ.Ε., (αρ. 527/2015 απόφαση του Σ.τ.Ε., με την οποία κρίθηκε η συνταγματικότητα των διατάξεων των παρ. 1, 8 και 9 του άρθρου 9 του ν.3848/2010) ήτοι να διορίσει, ως μονίμους, εκπαιδευτικούς από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία και τους πίνακες των ρυθμίσεων του 24μήνου και 30μήνου.
Ε. Ήδη, με την αρ. 130262/E1/18-2-2015 (ΦΕΚ 1765 Β΄, ΑΔΑ: Ω892465ΦΘ3-1ΘΓ) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρατάθηκε η μεταβατική περίοδος της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄) έως και το σχολικό έτος 2015-2016, κατά το μέρος που αφορά στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. 2008, και μόνο.
Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης σημειώνει ότι η καταμέτρηση των λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων δεν δύναται να πραγματοποιηθεί εκ των προτέρων, καθώς τα λειτουργικά κενά προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για διάφορους λόγους (π.χ. άδεια άνευ αποδοχών, ανατροφής τέκνου, αποσπάσεις, παραιτήσεις, θάνατοι) βάσει των οποίων πραγματοποιούνται αντίστοιχα και οι προσλήψεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Θα επανακαθοριστούν οι περιοχές για το επίδομα “απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών”

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών η οποία θα εκδοθεί μέχρι την 31.03.2016 θα καθορισθούν εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του  επιδόματος  απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών  των 100 ευρώ με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης σε αυτές, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών.

Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ενώ γίνεται γνωστό ότι:
Α. Το επίδομα των απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών της παρ.2 του άρθρου 15 του ν.4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος (100 € μηνιαίως) και με τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ.2 του άρθρου 30 του ίδιου ως άνω νόμου.
Β. Αυτό άλλωστε ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.4354/2015 (Φ.Ε.Κ.176/τ.Α΄/16-12-2015) και στην αριθμ.2/1015/ΔΕΠ/05-01-2016 σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ζητήθηκαν διευκρινίσεις από το ΓΛΚ για τη δυνατότητα αναγνώρισης συναφών Μεταπτυχιακών

Το ΥΠΠΕΘ, με έγγραφο-ερώτημά του προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα αναγνώρισης συναφών μεταπτυχιακών τίτλων ανεξαρτήτως του εάν αποτελούν προσόν πρόσληψης.

Το ερώτημα αφορά τόσο τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσελήφθησαν πριν την εφαρμογή του Ν.4354/2015, όσο και εκείνους οι οποίοι προσελήφθησαν μετά τη 1-1-2016 και εκκρεμεί η απάντησή του.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε  γραπτώς ο  υπουργός Παιδείας  Νίκος Φίλης, ενώ κάνει γνωστό   ότι:
Α. Η με αρ.πρωτ.2/2015/ΔΑΠ/5-1-2016 εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απεστάλη ηλεκτρονικά στις Περιφερειακές, στις Δ/νσεις Π.Ε. και Δ/νσεις Δ.Ε. όλης της χώρας στις 11-2-2016, και παρείχε οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β΄ του Ν.4354/2015 (ΦΕΚ 176 τ.Α΄).
Β. Σαφώς, στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων αυτών, σύμφωνα με το άρθρο 7 του εν λόγω νόμου, συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Γ. Στο άρθρο 9 του εν λόγω νόμου, το οποίο αφορά στα μισθολογικά κλιμάκια και την κατάταξη των υπαλλήλων, περιγράφεται ότι η κατάταξη κάθε υπαλλήλου γίνεται στην κατηγορία που αντιστοιχούν τα τυπικά του προσόντα και συγκεκριμένα, στην παρ.3 ορίζεται ότι οι κάτοχοι των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης προωθούνται κατά δύο (2) Μ.Κ. (δηλ.4 χρόνια) στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι(6) Μ.Κ. (δηλ.12 χρόνια), μόνο εφόσον το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου, όπως προκύπτει από την προκήρυξη της θέσεως κατά την πλήρωση ή την περιγραφή της θέσης εργασίας από τον οργανισμό της υπηρεσίας.
Δ. Για τη συνδρομή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο ή το αρμόδιο προς διορισμό όργανο στην περίπτωση απουσίας υπηρεσιακού συμβουλίου, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής ισχύουν από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού/Προσωπικού.

Αξέχαστα παραδοσιακά παιχνίδια στην οθόνη σας!

Δημιουργικά κείμενα: Πώς ένα παιδί "κατεβάζει" ιδέες;

Τι συνέβη με τον μετεωρίτη πάνω από τη Βραζιλία - Γιατί δεν σήμανε συναγερμός

Τι θα συμβουλέψουμε το παιδί μας για τις ατυχίες που το αφορούν

Η ακαταστασία βλάπτει σοβαρά τα παιδιά! Γιατί πρέπει να έχεις ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι

Το σχέδιο νόμου "Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)", όπως ψηφίστηκε στη Βουλή.

Δεχτείτε τα παιδιά σας όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι…

Η ιστορία ενός μικρού παιδιού που παλεύει με τα κύματα μια νύχτα στο Αιγαίο Πηγή: www.lifo.gr

Η μπουγάτσα της Μαρίας! (νηστίσιμη εκδοχή)

Χάρτης ανεκδότων: Ποιοι γείτονες μας γελάνε με τους Έλληνες. Τι λένε οι Γάλλοι για τους Βέλγους και οι Ισπανοί για τους Πορτογάλους

"Διάβασες τα μαθήματά σου;": Δείτε πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε το καθημερινό διάβασμα των παιδιών

10 πράγματα που οι γονείς των παιδιών με διάσπαση προσοχής εύχονται να καταλάβετε

Έκτακτη εισφορά μόνο για συνταξιούχους – Ποιες συντάξεις μπαίνουν στο στόχαστρο


- Θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε όσους ήδη παίρνουν σύνταξη από ένα ποσό και πάνω
- Ποια θα είναι η μείωση στις επικουρικές, το πλαφόν που μπαίνει στις πολλαπλές συντάξεις
- Δείτε ποιοι συνταξιούχοι χάνουν χρήματα με βάση το νέο σενάριο

Βέβαιες είναι πλέον οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ενώ μειώνεται δραματικά και το πλαφόν στο ανώτατο ποσό που λαμβάνουν όσοι δικαιούνται περισσότερες από μία συντάξεις.
Την ίδια ώρα όμως ένα νέο σχέδιο έρχεται να πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι ήδη παίρνουν σύνταξη.
Στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ το μήνα.
Με βάση το νέο αυτό σχέδιο θα επιβληθεί μια νέου είδους έκτακτη εισφορά η οποία θα είναι κλιμακωτή.
Την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι το ασφαλιστικό σβήνεται και ξαναγράφεται βάσει των απαιτήσεων των δανειστών και έτσι όλα δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα περικοπών και στις κύριες από τα 1.000 ευρώ και πάνω.
Το ανώτατο πλαφόν για κύρια σύνταξη με βάση το ίδιο σενάριο μειώνεται από τα 2.772 ευρώ στα 2.200, ενώ τελικά οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αναμένεται να κυμανθούν κοντά στο 7% και θα αφορούν στις συντάξεις άνω των 170 ευρώ το μήνα.
 Μεγάλη θα είναι η απώλεια για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, εδώ το σενάριο λέει ότι οι 280.000 δικαιούχοι του μερίσματος θα δουν απώλεια από 30% ως και άνω του 40% ανάλογα με το ποσό που λαμβάνουν.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Σε ισχύ είναι ακόμα η ποινή του διετούς αποκλεισμού για τις προσλήψεις των αναπληρωτών

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε σήμερα ότι:
Α. Σε ισχύ είναι ακόμα η ποινή του διετούς αποκλεισμού για τις προσλήψεις των αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ποινή παύει να ισχύει για τις προσλήψεις που θα γίνουν από την 1η Μαρτίου και έπειτα.
Β. Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι οι σημερινοί 46 προσληφθέντες αναπληρωτές σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν θα διαγραφούν από τους πίνακες του τρέχοντος και του επόμενου σχολικού έτους. Σημειώνουμε ότι η ποινή του διετούς αποκλεισμού καταργείται από το επόμενο σχολικό έτος για τους αναπληρωτές που το 2016-2017 θα προσληφθούν και δεν θα παρουσιαστούν να αναλάβουν υπηρεσία ή θα παραιτηθούν.

Δημιουργούνται Κέντρα Υποστήριξης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας» σε κάθε Νομό της χώρας

Τη δημιουργία «Κέντρου Υποστήριξης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας» σε κάθε Νομό της χώρας , είναι ένα από τις επόμενες κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Ηδη ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γ. Παντής συγκρότησε Ομάδα  Εργασίας Ανοιχτού Λογισμικού Περιεχομένου και Εξοπλισμού, έργο της οποίας είναι
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  η συζήτηση θεμάτων που θα ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό του υπουργείου και συγκεκριμένα:
Α. η δημιουργία «Κέντρου Υποστήριξης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας» σε κάθε νομό

Β.  η προώθηση ελεύθερου λογισμικού
Γ. η προώθηση Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων-Ανοιχτό Ψηφιακό Υλικό
Δ. η υποβολή προτάσεων για τον επικείμενο εξοπλισμό εργαστηρίων Πληροφορικής
Ε. η υλοποίηση Δράσεων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ σε επίπεδο Δ/νσης Εκπ/σης καθώς και η ενδοσχολική επιμόρφωση με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών-πολλαπλασιαστών
Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται  από τους:
1.Καρούνο Θεόδωρο, Ειδικό Άμισθο Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ειδικό Εργαστηριακό και Διδακτικό Προσωπικό του Ε.Μ.Π.
2.Τζιμόπουλο Νικόλαο, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ19, Υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων  
3.Παπαδάκη Σπυρίδωνα, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας
4. Γώγουλο Γεώργιο, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Χανίων,
5.Eφόπουλο Βασίλειο, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Σερρών, Κιλκίς και στους καλλικρατικούς Δήμους Βόλβης και Λαγκαδά  
6. Κοτίνη Ισαβέλλα, Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας  
7. Δαγδιλέλη Βασίλειο, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής  
8. Δεληγιάννη Αθανάσιο, Συντονιστή της Ομάδας Εργασίας του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα   ,  
9. Κασκαμανίδη Ιωάννη, Σχολικό Σύμβουλο 3Ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης με έδρα την Φλώρινα,
10. Τζελέπη Σοφία, Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Δυτικής Θεσσαλονίκης  
11. Μανουσαρίδη Ζαχαρία, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής  
12.Φραγκονικολάκη Εμμανουήλ, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ19, Υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων  
13.Αγγελόπουλο Παναγιώτη, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ19, Προϊστάμενο του Τμήματος Α ́ Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  
14. Σιάχο Ιωάννη, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ19,Υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αιτωλοακαρνανίας siaxos@sch.gr
15.Κατσούλη Φίλιππο, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ70, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας  
16.Αστέρη Θεοδώρα, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ70, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  
17. Σωτηρίου Σοφία, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ04.01 στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης  
18. Νικοπούλου Μαρία, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ11 αποσπασμένη στην Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας ορίζεται ο Αγγελόπουλος Παναγιώτης με αναπληρωτή τον Τζιμόπουλο Νικόλαο.
Η Ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει από απόσταση , με τη χρήση εργαλείων τηλεεκπαίδευσης και χωρίς κόστος για το Δημόσιο.
Το έργο της Ομάδας θα πρέπει να ολοκληρωθεί τέλος Απριλίου.

Πολύωρη διακοπή νερού από την Κυριακή στα Γιάννενα

Λόγω αναγκαίων εργασιών για την επιδιόρθωση βλάβης σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό θα υπάρξει πολύωρη διακοπή νερού σε περιοχές των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα την Κυριακή από τις 12:00 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης θα σημειωθεί διακοπή νερού στις περιοχές: Νέα Ζωή, Αμπελόκηποι, στα ψηλά σημεία Δροσιάς, στις οδούς: τμήμα Μεγ. Αλεξάνδρου, τμήμα Δωδώνης, Νικοπόλεως, Κενάν Μεσσαρέ, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Δουρούτης.
Η ΔΕΥΑΙ ζητά συγγνώμη από τους καταναλωτές για την ταλαιπωρία και τους διαβεβαιώνει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί στο ελάχιστο η διακοπή ύδρευσης.

Βιβλιοθήκη ελληνικού πανεπιστημίου ανάμεσα στις 10 καλύτερες του κόσμου!

Η αγάπη πρέπει να δίνει φτερά στα παιδιά, όχι να τα κόβει…

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ – Δείτε τις προϋποθέσεις (προκήρυξη)

Οι εφτά χρωματιστοί ιππότες - Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα [ΒΙΝΤΕΟ]

Πώς θα ήταν η Θεσσαλονίκη χωρίς πολυκατοικίες και με τα μεγαλοπρεπή μνημεία που χτίστηκαν την εποχή του Γαλέριου. Εντυπωσιάζει η ψηφιακή αναπαράσταση της πόλης του 4ου αιώνα μ.Χ (βίντεο)

Αυτές είναι οι 14 ελληνικές πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο «Πολιτισμική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

Nόμος του Κράτους να τελείται θρησκευτική κηδεία σε όσους επιλέγουν να αποτεφρωθούν

Ξεκίνησε η μισθοδοσία των αναπληρωτών ΕΣΠΑ …

Νωρίτερα αυτή τη φορά άρχισε να πληρώνει το ΕΣΠΑ…
Ήδη χθες πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των αναπληρωτών σε αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που εργάζονται στο Ολοήμερο, εδική αγωγή και παράλληλη στήριξη…
Οι μισθοδοσίες θα συνεχιστούν και σήμερα και πιθανότατα να έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή στις περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Το «ευχάριστο» είναι ότι κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πλήρωσαν επιτέλους τα ΜΚ  αναδρομικά…

Παιδί χωρίς όρια: Ένα βίντεο -ΜΑΘΗΜΑ- για όλους τους γονείς [video]

Τροπολογία: Και οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συνταξιοδοτούνται στα 67

Αυτό είναι το τελικό κείμενο νόμου για την αξιολόγηση και τη διαφάνεια στο δημόσιο (pdf)

Το ΙΚΑ «τσεκουρώνει» παρανόμως τα ένσημα της ημιαπασχόλησης

Οι φοροαπαλλαγές και παροχές που φέρνει το σύμφωνο συμβίωσης

«Βυθίστηκαν» οι καταθέσεις τον Ιανουάριο

Τι ισχύει για το Ενεργειακό Πιστοποιητικό - Ποιοι εξαιρούνται από την έκδοση

«Σωρηδόν» αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων με βαθμό 9,5 & 10 – Πώς το ΥΠΕΣΔΑ θα βάλει φρένο σε τέτοια περιστατικά

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το ν/σ του Δημοσίου, ένας εκ των βουλευτών απόρησε πώς κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα αποφευκτεί το φαινόμενο να βαθμολογούνται “σωρηδόν” με 9,5 και 10. Την απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης λέγοντας ότι «…γι’ αυτό το λόγο θα συσταθεί ειδική διεύθυνση παρακολούθησης και καταγραφής της αξιολόγησης, προκειμένου να μην έχουμε τέτοια περιστατικά».

ΙΚΑ: Ηλεκτρονικά η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας

Τι λέει η ΑΔΕΔΥ για το ν/σχ για το Δημόσιο: Πώς σχολιάζει Αξιολόγηση, Μητρώο και Επιλογή Προϊσταμένων (υπόμνημα)

9 κανόνες για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες

Αντιβακτηριακά σαπούνια: Τι ισχύει ακριβώς - Τι λέει η επιστήμη

Τα αντιβακτηριακά σαπούνια χεριών που περιέχουν triclosan -μια χημική ουσία που στο παρελθόν έχει επισημανθεί ως δυνητικά επικίνδυνη- δεν είναι πολύ καλύτερα στο να σκοτώνουν τα μικρόβια από το κανονικό σαπούνι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μιν-Σουκ Ρι του Πανεπιστημίου της Κορέας στη Σεούλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση, μελέτησαν αρχικά στο εργαστήριό τους την αποτελεσματικότητα της ουσίας έναντι 20 διαφορετικών μικροοργανισμών, μεταξύ των οποίων σαλμονέλα, σταφυλόκοκκο, λιστέρια κ.α.
Στη συνέχεια, πειραματίσθηκαν σε πραγματικές συνθήκες με 16 εθελοντές, που κλήθηκαν να πλύνουν τα χέρια τους επί μισό λεπτό σε ζεστό νερό, συγκρίνοντας έτσι άμεσα την αποτελεσματικότητα στα σαπούνια με τρικλοζάνη σε σχέση με τα κοινά σαπούνια.
Το συμπέρασμα και στις δύο περιπτώσεις ήταν ότι δεν υπάρχει κάποια άξια λόγου διαφορά ανάμεσα στα δύο σαπούνια, δηλαδή το αντιβακτηριακό και το απλό. Μόνο όταν τα μικρόβια εκτέθηκαν σε τρικλοζάνη για πάνω από εννέα ώρες (!) υπήρξε σαφής διαφορά στην αποτελεσματικότητα, αλλά φυσικά ένα πλύσιμο χεριών διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Για θέμα "μάρκετινγκ που επηρεάζει τους καταναλωτές χωρίς λόγο", έκανε λόγο ο δρ Ρι και επεσήμανε ότι οι παρασκευαστές των σαπουνιών θα πρέπει να μην ισχυρίζονται ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια είναι καλύτερα από τα απλά. Όπως είπε, "αν ένας παραγωγός θέλει να διαφημίσει την αντισηπτική αποτελεσματικότητα των προϊόντων του, θα πρέπει να παρουσιάσει επιστημονικά στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του".
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η τρικλοζάνη χρειάζεται πολλή περισσότερη ώρα για να δράσει κατά των μικροβίων, ενώ και οι άλλες ουσίες μεσα στα αντιβακτηριακά σαπούνια αναστέλλουν τη δράση της.
Το τρικλοζάν ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1960 και έκτοτε χρησιμοποιείται ευρέως σε σαπούνια, οδοντόπαστες, σαμπουάν, ρούχα, σκεύη κουζίνας, έπιπλα, παιγνίδια κ.α., με στόχο να μειώσει ή να εμποδίσει την μόλυνση από βακτήρια και μικρόβια. Όμως, τα τελευταία χρόνια, έχει συσχετισθεί με διάφορους κινδύνους για την υγεία, όπως αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά, αλλεργίες, ορμονικές διαταραχές, καρκινογένεση σε ποντίκια κ.α.

Υπνική παράλυση: Τι είναι ακριβώς, πότε, γιατί και σε ποιους έρχεται η… δαιμονική “Μόρα”

Έχετε νιώσει ποτέ σαν να είστε ξύπνιοι στο κρεβάτι, αλλά να μην μπορείτε να κινηθείτε; Μπορεί να έχετε νιώσει πολύ μεγάλο φόβο εκείνη τη στιγμή, αλλά όσο και αν προσπαθείτε δεν μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια.

Η κατάσταση αυτή ονομάζεται υπνική παράλυση. Είναι γνωστή και με την ονομασία “Μόρα” και, εκτός από έντονο φόβο, μπορεί να σας κάνει να δείτε ή να ακούσετε πράγματα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.
Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου υποστηρίζουν ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, η υπνική παράλυση είναι απλά ένα σημάδι ότι το σώμα σας δεν περνάει ομαλά μέσα από τα επιμέρους στάδια του ύπνου. Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο η “Μόρα” να συνδέεται με κάποια βαθύτερα ψυχικά προβλήματα.
Μέσα από τους αιώνες, τα συμπτώματα της υπνικής παράλυσης έχουν περιγραφεί με πολλούς τρόπους και συχνά αποδίδονται σε κάποια “κακή”, ή “διαβολική” παρουσία: αόρατοι αρχαίοι δαίμονες της νύχτας και εξωγήινες παρουσίες έχουν αναφερθεί ως “υπαίτιοι” του φαινομένου. Σχεδόν κάθε πολιτισμός στο διηνεκές του χρόνου έχει κάποιες τέτοιες μυστηριώδεις ιστορίες με “κακά πλάσματα” που τρομοκρατούν ανήμπορος ανθρώπους τη νύχτα!
Τι είναι η υπνική παράλυση
Πρόκειται επί της ουσίας για ένα περίεργο συναίσθημα, όπου, ενώ το άτομο έχει αίσθηση του περιβάλλοντος και συνείδηση του τι συμβαίνει γύρω του, δεν μπορεί να κινηθεί, να μιλήσει και να ανταποκριθεί. Αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος και όλο το σώμα δεν “συγχρονίζονται” στον τρόπο που μεταβαίνουν από την μία φάση ύπνου στην επόμενη.
Κατά τη διάρκεια αυτών των μεταβάσεων, ενδέχεται να μην μπορεί να κινηθεί, ή να μιλήσει από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και μερικά λεπτά. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να αισθάνονται πίεση στο σώμα τους, ή μια αίσθηση πνιγμού. Η υπνική παράλυση μπορεί να συνοδεύει άλλες διαταραχές του ύπνου, όπως η ναρκοληψία, η οποία είναι μια μια ακατανίκητη ανάγκη για ύπνο, που προκαλείται από ένα πρόβλημα με την ικανότητα του εγκεφάλου να ρυθμίζει τον ύπνο.
Πότε συμβαίνει η υπνική παράλυση
Συνήθως συμβαίνει σε μία από τις εξής δύο φορές:
 • Την στιγμή που σας παίρνει ο ύπνος, οπότε και ονομάζεται υπναγωγική, ή προϋπνική παράλυση ύπνου.
 • Την στιγμή που ξυπνάτε από τον ύπνο, οπότε και ονομάζεται υπνοπομπική, ή μεταϋπνική παράλυση ύπνου.
Τι συμβαίνει με την υπναγωγική παράλυση ύπνου
Καθώς σας παίρνει ο ύπνος, το σώμα χαλαρώνει σταδιακά. Συνήθως, αρχίζετε να μην έχετε αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω σας και, ως εκ τούτου, δεν αντιλαμβάνεστε την αλλαγή. Ωστόσο, εάν ο εγκέφαλος παραμείνει σε εγρήγορση, ενώ το σώμα πέφτει σε υπνική καταστολή, τότε μπορεί να εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του, χωρίς, ωστόσο, το σώμα να μπορεί να κινηθεί και άρα να αντιδράσει σε αυτες.
Τι συμβαίνει με την υπνοπομπική παράλυση ύπνου
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μεταπέφτει από κατάσταση REM (γρήγορη κίνηση των ματιών) σε NREM (μη ταχεία κίνηση των ματιών) κατάσταση ύπνου. Ένας κύκλος ύπνου REM και NREM διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Πρώτα εμφανίζεται ο κύκλος NREM και διαρκεί έως και το 75% του συνολικού χρόνου του ύπνου σας. Κατά τη διάρκεια του κύκλου NREM, το σώμα σας χαλαρώνει και ανασυγκροτείται. Καθώς ολοκληρώνεται ο κύκλος NREM, το σώμα αρχίζει να περνάει στον κύκλο ύπνου REM. Τα μάτια σας κινούνται γρήγορα και βλέπετε όνειρα, αλλά το υπόλοιπο σώμα σας εξακολουθεί να είναι πολύ χαλαρό. Οι μυς σας είναι “απενεργοποιημένοι” κατά τη διάρκεια του κύκλου REM. Αν κάτι πέσει στην αντίληψή σας προτού ολοκληρωθεί αυτό ο κύκλος ύπνου, θα δείτε ότι δεν θα μπορείτε να αντιδράσετε ή να μιλήσετε προσωρινά.
Ποιος κινδυνεύει με υπνική παράλυση
Περίπου το 40% των ανθρώπων μπορεί να βιώσει τουλάχιστον ένα περιστατικό στην διάρκεια της ζωής του. Είναι μια σχετικά κοινή κατάσταση που παρατηρείται συνήθως στα εφηβικά χρόνια. Άνδρες και οι γυναίκες κάθε ηλικίας μπορούν να το βιώσουν, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι είναι μια κατάσταση που μπορεί να έχει και κληρονομικά χαρακτηριστικά. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να συνδέονται με την υπνική παράλυση είναι:

Ποιοι δικαιούνται ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι τον Φλεβάρη του 2017

Πώς να μάθω ορθογραφία; Πρακτικοί τρόποι και κανόνες για να βελτιώσεις την ορθογραφία σου!

Κάρτα Αλληλεγγύης σίτισης: Πιστώθηκε η όγδοη δόση στους δικαιούχους

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΣΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και ΧΑΡΤΗΣ

Η εκκλησία «φάντασμα» που αναδύθηκε στην Κρήτη εντελώς απροσδόκητα.

20 sites για online ξεναγήσεις σε μουσεία και εκθέσεις από όλο τον κόσμο

Η εκστρατεία του Δράμαλη - Δερβενάκια (βιντεομάθημα)

Ποιες ελιές βγάζουν το καλύτερο λάδι που θα κρατήσουμε για το σπίτι;

Από τις 2-12-15 έχει να συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη

Απαντώντας σε ερωτήσεις συναδέλφων σχετικά με τη λειτουργία του ΚΥΣΠΕ, σας ενημερώνω πως η τελευταία συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 2-12-15.

Επομένως το ΚΥΣΠΕ έχει να συνεδριάσει σχεδόν 3 μήνες, ενώ υπάρχουν αρκετά θέματα σε εκκρεμότητα.
Η όποια επιπλέον καθυστέρηση, είναι σε βάρος του κύρους και της αξιοπιστίας του Συμβουλίου και κατά των συμφερόντων των εκπαιδευτικών.
Ως αιρετός εκπρόσωπος στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Π.Ε. κάνω έκκληση για άμεση σύγκλιση του συμβουλίου προκειμένου να εξεταστούν όλα τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα.

Και δεύτερο μπλόκο στα Γιάννενα

703817400.jpg Ακόμα ένα μπλόκο έστησαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στο Νομό Ιωαννίνων, εντείνοντας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Το δεύτερο μπλόκο, που βρίσκεται στην Ε.Ο.
Ιωαννίνων- Άρτας στο Μπιζάνι, θα κρατά κλειστό τον δρόμο από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτηρίους. Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι αποκλεισμοί και στο μπλόκο στον κόμβο της Λαψίστας, για ένα τρίωρο κάθε απόγευμα από τις 7.

Η Ήπειρος μέσα από το έργο του Θεόδωρου Παπαγιάννη

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση

Με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «μεταρρυθμιστική τομή» στη δημόσια διοίκηση και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για «προσπάθεια ομηρίας των δημοσίων υπαλλήλων», ψηφίστηκε επί της αρχής, στα άρθρα και τις τροπολογίες του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το Εθνικό Μητρώο και την Αξιολόγηση.

Το νομοσχέδιο, «στήριξαν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν , με εξαίρεση ορισμένες διατάξεις του.
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μία «ουσιαστική τομή» στη δημόσια διοίκηση, ενώ επιτέθηκε σε όσους το επικρίνουν, κάνοντας λόγο «για αντιφατική τακτική» και «κουρασμένα επιχειρήματα.

«Προσπαθούμε μέσα από αξιολόγηση, αντικειμενικότητα, διαφάνεια και αξιοπρέπεια να δημιουργήσουμε μια δεξαμενή ικανών στελεχών. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος που υπάρχει στη δημόσια διοίκηση. Εσείς τρέμετε γιατί θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε δημόσιο λειτουργό να αξιοποιηθεί μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες», υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, σύσσωμη η Αντιπολίτευση, κατηγόρησε την κυβέρνηση για « προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού» στη δημόσια διοίκηση ενώ υποστήριξε ότι στόχος της είναι να κρατά όμηρους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκης, με την σειρά του, αντιπαρέβαλε στις αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης, το σύστημα «4-2-1», ένα «γενικευμένο καρτέλ στο κράτος», που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση Σαμαρά για την κατανομή των διορισμών σε Δημόσιο και δημόσιους οργανισμούς μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Τί είναι το Τριώδιο, γιατί ονομάζεται έτσι, πότε ξεκινά και πότε ολοκληρώνεται;

Εσείς ξέρετε πόσα ονόματα είχε ο Ιησούς Χριστός;

Αναφορικά με τις απορίες για τα ονόματα του Ιησού Χριστού, μας διαφωτίζει σε σχετικό κείμενό του ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
Γιατί ονομάστηκε ο Ιησούς Χριστός «Οδός»; Για να μάθεις ότι δι’ Aυτού ανεβαίνουμε προς τον ουράνιο πατέρα μας.
Γιατί ονομάστηκε «Πέτρα»; Για να μάθεις πόσο χρήσιμη αλλά και πόσο δυνατή και ακλόνητη είναι η πίστη προς Αυτόν.
Γιατί ονομάστηκε «Θεμέλιος»; Για να μάθεις ότι Aυτός βαστάζει και στηρίζει τα πάντα υλικά και πνευματικά.
Γιατί ονομάστηκε «Ρίζα»; Για να μάθεις ότι ενωμένοι μαζί Tου και παίρνοντας χυμούς πνευματικούς απ’ Αυτόν ανθίζουμε και καρποφορούμε πνευματικά.
Γιατί ονομάστηκε «Ποιμήν»; Διότι Αυτός μας ποιμαίνει και προνοεί για την συντήρησή μας.
Γιατί ονομάστηκε «Πρόβατον»; Διότι θυσιάστηκε για μας και συγχωρέθηκαν δι’ Αυτού οι αμαρτίες μας.
Γιατί ονομάστηκε «Ζωή»; Διότι ενώ ήμασταν νεκροί πνευματικώς ένεκα των αμαρτιών μας ανέστησε μαζί Του.
Γιατί ονομάστηκε «Φως»; Γιατί μας απήλλαξε από το σκοτάδι της ειδωλολατρίας και της πλάνης.
Γιατί ονομάστηκε «Ιμάτιον»; Διότι εγώ ο άνθρωπος ενδύθηκα πνευματικά Αυτόν, όταν βαφτίστηκα στο όνομά του.
Γιατί ονομάστηκε «Τράπεζα»; Διότι τρώγω το Σώμα Του και πίνω το Αίμα Του όταν συμμετέχω στα άχραντα μυστήρια.
Γιατί ονομάστηκε «Οίκος»; Διότι δια μέσου των ιερών μυστηρίων κατοικώ εις Αυτόν.
Γιατί ονομάστηκε «Ένοικος»; Διότι με την Θεία Κοινωνία γίνομαι ναός και κατοικία Του.
Aγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου. PG 52,403

Στον αέρα οι φορολογικές δηλώσεις - Πώς η τρόικα μπλοκάρει τη διαδικασία - Πρόβλημα και με την απόσυρση αυτοκινήτων

- Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας δεν έχουν δώσει ακόμα το πράσινο φως στο υπουργείο Οικονομικών
- Το Taxisnet επρόκειτο να ανοίξει την 1η Μαρτίου ώστε να υποβληθούν οι δόσεις έως τέλη Απριλίου
- Πρόβλημα υπάρχει και με το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων αφού η τρόικα δεν το έχει δεχθεί ακόμα
- Εκνευρισμός από την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις των τεχνικών κλιμακίων για τις οποίες θεωρούν πως δεν υπάρχει δικαιολογία

Στον αέρα βρίσκονται οι φορολογικές δηλώσεις του 2016 και ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου δεν έδωσαν ακόμα το ¨πράσινο¨ φως για τεχνικές πλευρές και αλλαγές που έγιναν στη φορολογική δήλωση, όπως για παράδειγμα το σημείο που αφορά στο σύμφωνο συμβίωσης, και προκαλούν προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων.
Κι΄ αυτό παρότι το υπουργείο Οικονομικών έχει υποβάλλει τις προτάσεις του τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το TAXISnet επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες του την 1 Μαρτίου ώστε να υποβληθούν οι δηλώσεις ως το τέλος Απριλίου και στη συνέχεια να πληρωθούν οι πρόσθετοι φόροι σε 10 δόσεις.
Ομως, τώρα ο προγραμματισμός φαντάζει ανεφάρμοστος αφού τα τεχνικά κλιμάκια καθυστερούν να εγκρίνουν ακόμα και τεχνικά αιτήματα. Η κωλυσιεργία των τεχνικών κλιμακίων έχει ¨παγώσει¨ και την αγορά του αυτοκινήτου, αφού παρότι έχουν πάρει τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν εγκρίνει ακόμα την απόσυρση.
Τις συνέπειες πληρώνουν οι έμποροι αυτοκινήτων οι οποίοι βλέπουν τις εκθέσεις τους άδειες, γιατί οι πελάτες περιμένουν πρώτα την απόφαση για την απόσυρση και μετά να προχωρήσουν στην αγορά του αυτοκινήτου.
Το τρίτο μεγάλο φάουλ των τεχνικών κλιμακίων είναι η καθυστέρηση στο νομοσχέδιο για τη δήλωση των μη δηλωμένων εισοδημάτων παρελθόντων ετών που οι κάτοχοί τους τα έχουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Η συνέπεια αυτής της καθυστέρησης είναι να μην μπορεί να προχωρήσει η ρύθμιση που θα επέτρεπε σε φοροφυγάδες και πολίτες που βρίσκονται στις λίστες Λαγκάρνητ, Μπόργιανς και άλλες να δηλώσουν τα εισοδήματά τους, να τα νομιμοποιήσουν και το Δημόσιο να εισπράξει πρόσθετα έσοδα εύκολα.
Στο θέμα αυτό το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, αφού διαφωνούν με τις ρυθμίσεις που δίνουν κίνητρα σε όσους δηλώσουν τα εισοδήματά τους να πληρώσουν λιγότερους φόρους αν τα τα τοποθετήσουν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα καταθέσουν σε τράπεζα, αγοράσουν ακίνητα ή προχωρήσουν σε επενδύσεις.
Το επιχείρημα του κουαρτέτου είναι πως δεν πρέπει να δοθούν κίνητρα γιατί πρέπει να εμπεδωθεί κλίμα φορολογικής συνείδησης.
Ομως, χωρίς κίνητρα δεν πρόκειται να δηλωθούν τα κρυμμένα εισοδήματα, λένε από το υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει έσοδα, οι τράπεζες καταθέσεις και να δυσκολεύει η είσπραξη χρημάτων από τις λίστες.
Η κατάσταση αυτή προκαλεί απορίες και εκνευρισμό στην κυβέρνηση, αφού τουλάχιστον για τα δύο πρώτα θέματα τουλάχιστον (φορολογικές δηλώσεις και απόσυρση) δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Αυχενικό σύνδρομο: Γιατί και πότε έχετε πόνους στον αυχένα

Το αυχενικό σύνδρομο περιγράφει την φθορά στους σπονδύλους στο επάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης (αυχένας), η οποία έρχεται με το πέρασμα του χρόνου.

Το αυχενικό σύνδρομο είναι πολύ συχνή πάθηση που επιδεινώνεται με την ηλικία. Πάνω από το 85% των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών ταλαιπωρείται σε κάποιο βαθμό από προβλήματα στον αυχένα.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

Διαδραστικό εγχειρίδιο της ΕΨΥΠΕ για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

80.697 οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί στην Π.Ε.

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 80.697. Από αυτούς οι 67.064 είναι μόνιμοι και οι 13.633 είναι αναπληρωτές.
Αναλυτικά οι υπηρετούντες ανά κλάδο είναι:
Οι 13.633 αναπληρωτές πιστοποιούν την αδήριτη ανάγκη μόνιμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε μια ταινία animation οι ειδικές ικανότητες των παιδιών με αυτισμό…

Το ίδρυμα Orange σε συνεργασία με τον Ισπανό καλλιτέχνη Miguel Gallardo παρουσιάζουν την Ακαδημία των Ειδικών, μια μικρού μήκους animation ταινία η οποία δείχνει με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο τα ιδιαίτερα ταλέντα τα οποία πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν και τα οποία δεν είναι πάντοτε κατανοητά σε όσους δεν τα γνωρίζουν.
Αυτή η ταινία επιχειρεί να δώσει στο ευρύ κοινό μια καλύτερη ενημέρωση για τον αυτισμό στην κοινωνία.

Ελληνικοί υπότιτλοι: Λίλα Κοσσυβάκη
Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=wwsIynrpppE

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται το εκκλησάκι με τα… 17 πλατάνια στη στέγη του; (PHOTOS)

Facebook: Λειτουργεί ήδη το αναβαθμισμένο κουμπί Like

Φράσεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που επέζησαν μέχρι σήμερα

Pocket Radio Player - Χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί με δυνατότητα εγγραφής!

Διαταγή για σύλληψη και αυτόφωρο για τους αγρότες των μπλόκων

Σεμινάριο-εργαστήρι νηπιαγωγών

Αυξήθηκε απο την πίσω «πόρτα» η συμμετοχή ασφαλισμένων στις εξετάσεις

«Κατεβασμένος ο διακόπτης» στο Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

«Πνίγονται» στα χρέη τα Ασφαλιστικά Ταμεία - «Ζοφερό» το μέλλον των συντάξεων

Οι νέες κρατήσεις και τα μερίσματα του ΜΤΠΥ

Αυξάνεται το όριο για την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων λόγω ηλικίας

«Μπλόκο» από τους δανειστές και στην απόσυρση αυτοκινήτων

Αποκάλυψη! Το κράτος χρέωσε ΕΝΦΙΑ παράνομα εκατομμύρια ιδιοκτήτες με «καπέλο» έως 67%

Απαγορεύεται η είσοδος τρίτων στα σχολεία λέει το Υπουργείο Παιδείας

Πολύχρωμος κλόουν με πατρόν

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γιατί άλλαξε η σύνθεση των Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης

Σχετικά με τη σύνθεση και τη συγκρότηση τόσο των υπηρεσιακών Συμβουλίων , όσο και των Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι αλλαγές επήλθαν προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική η λειτουργία τους.
Αυτό τονίζεται σε γραπτή απάντηση του υπουργού Νίκου Φίλη, η οποία διαβιβάστηκε από το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Κ. Κατσαφάδο.

Δεκτές οι τροπολογίες και διατάξεις για την παιδεία

Τι θα κοστίσει η διάλυση της Σένγκεν

Συναγερμός και στην Ελλάδα! Ανακαλούνται τα προϊόντα Mars και Snickers

Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε μια γιγάντια ανάκληση σε 55 χώρες προϊόντων της που παράγονται στην Ολλανδία, αφού ένας καταναλωτής βρήκε ένα κομμάτι πλαστικού σ' ένα προϊόν του ομίλου.

"Απ' ό,τι γνωρίζουμε, η ανάκληση αφορά 55 χώρες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελίνε Μπάιφελντ, υπεύθυνη του ομίλου για την Ολλανδία, προσθέτοντας πως η ανάκληση αφορά "αποκλειστικά προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία", σ' ένα εργαστάσιο της Mars στην πόλη Φέγκελ (νότια Ολλανδία), και προορίζονται για εξαγωγή.

Η είδηση αυτή προκάλεσε παγκόσμιο συναγερμό στις 55 χώρες και ανάμεσά τους είναι και η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανακοίνωση από την MARS HELLAS για προληπτική ανάκληση των συγκεριμένων αγαθών και στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση: «H Mars Hellas ανακοινώνει την ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ορισμένων προϊόντων SNICKERS® και MARS® ύστερα από μεμονωμένο περιστατικό εντοπισμού πλαστικής ύλης σε ένα από τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας που παρήχθη στο εργοστάσιο της MARS στο Veghel της Ολλανδίας.
Η προληπτική ανάκληση αφορά στα προϊόντα με τις ακόλουθες ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση και τύπο συσκευασιών:
Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα SNICKERS® ή/και MARS® καλούνται να μην το καταναλώσουν προς αποφυγή επιπλοκών στην κατάποση.
Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικά με τη διαδικασία αντικατάστασης των εν λόγω προϊόντων οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210 98 92 989 ή μέσω e-mail στο mars.hellas@effem.com
Η αρμόδια αρχή (ΕΦΕΤ) έχει ενημερωθεί νόμιμα, ενώ η Mars Hellas βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εμπορικούς της συνεργάτες για την ταχεία και ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας ανάκλησης προϊόντων.
Έχοντας ως βασικές αρχές την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, η Mars Hellas ζητεί συγγνώμη για την όποια αναστάτωση επιφέρει η εξέλιξη αυτή και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι μεριμνά πάντοτε για την άριστη ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της».