Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μέχρι την Πέμπτη δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ που προχωρά σε νέα 48ωρη απεργία έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης - Παραμένουν αποκλεισμένα τα νησιά και εκατοντάδες ταξιδιώτες
Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με 48ωρη απεργία από την περασμένη Παρασκευή.
Η νέα 48ωρη έχει ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, που έληγε η προηγούμενη απόφαση των ναυτεργατών. Έτσι, τα νησιά αλλά και εκατοντάδες ταξιδιώτες παραμένουν αποκλεισμένοι εδώ και μέρες, χωρίς να διαφαίνεται λύση.
Σήμερα οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των φορολογικών τους συντελεστών, όπως ζητούν οι θεσμοί.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε τελικά με αντιπροσωπεία τους και δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια πρόθεση, κάτι που όμως εκ μέρους της ΠΝΟ εκτιμήθηκε ως υπόσχεση και όχι δέσμευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου