Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Στον κόφτη και οι παλιές συντάξεις;

Η εμπλοκή σε ότι αφορά στον κόφτη που απαιτούν οι δανειστές ώστε να υπάρξει αν χρειαστεί επιπλέον περικοπή δαπανών του Δημοσίου ύψους 3,6 δισ. ευρώ φαίνεται ότι έχει να κάνει με τα ίδια τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές, τόσο απ' την μεριά της Ευρώπης όσο και από το ΔΝΤ απαιτούν στην πρόταση της κυβέρνησης οι προτάσεις για τα μέτρα να είναι συγκεκριμένες έτσι ώστε οι περικοπές να ελεγχθούν και να υπολογιστεί και η αποτελεσματικότητά τους.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι γίνεται και πάλι λόγος για περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς οι δαπάνες του κράτους κατά ένα μεγάλο μέρος τους αφορούν σε αυτούς τους δύο τομείς και κάπως έτσι πολλοί κάνουν λόγο για την εύκολη λύση της περικοπής των υφιστάμενων συντάξεων που με το νέο Ασφαλιστικό σώθηκαν απ' το μεγάλο μαχαίρι.
Έτσι άρχισε να συζητείται το θέμα της προσωπικής διαφοράς, του ποσού δηλαδή που οι παλαιοί συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επιπλέον και παρά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. Εάν αυτό συμβεί τότε μιλάμε για νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων η οποία αφορά εκατομμύρια συνταξιούχους που σε ό,τι αφορά στην κύρια σύνταξή τους γλίτωσαν ως τώρα απ' τις μειώσεις που έφερε το νέο ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου