Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Νέα αύξηση στα τσιγάρα; Φόροι παντού για να κλείσει η διαπραγμάτευση

Το... κοστούμι θα είναι βαρύ και δεν είναι μόνο οι περικοπές στις συντάξεις και οι αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων.

Είναι οι έμμεσες αυξήσεις που αναμένεται να πονέσουν περισσότερο καθώς αναμένεται να αφαιρέσουν μεγάλο μέρος του εισοδήματος των πολιτών σε καθημερινή βάση και σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.
Τα σενάρια λοιπόν για τους νέους έμμεσους φόρους μιλούν για:
Αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και τον καπνό
Αύξηση φόρου σε βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο
Αύξηση ειδικού τέλους στην κινητή τηλεφωνία
Επιβολή τέλους στην συνδρομητική τηλεόραση
Μια σειρά φόρων που θα επιβαρύνουν την τσέπη του καταναλωτή με πρώτο και καλύτερο εκείνον στα καύσιμα που θα επιβαρύνουν άμεσα τις μεταφορές και φυσικά άμεσα θα φέρει αύξηση σε όλο το εύρος των προϊόντων και των υπηρεσιών, από τα ράφια του σούπερ μάρκετ ως τα εισιτήρια.
Παράλληλα όμως έχουμε και τους άμεσους φόρους με τις νέες κλίμακες να επιβαρύνουν όσους έχουν εισόδημα από 25.000 ευρώ μεικτά και πάνω, ενώ και η μείωση του αφορολόγητου φέρνει νέες επιβαρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα. Την ίδια ώρα οι άμεσοι φόροι αυξάνονται και με τις αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης, ενώ αυξήσεις φόρου θα δουν σχεδόν όλοι οι αγρότες. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν αυξήσεις της τάξης των 200 εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου