Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΟΥΡΓΟΣ::Πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν οι διορισμοί από την επόμενη χρονιά

«Προσπαθούμε από φέτος να σπάσουμε το κύκλο της αδιοριστίας.  Αυτός είναι ο στόχος μας, τον οποίο συζητάμε με τους θεσμούς και πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν οι διορισμοί  από την επόμενη χρονιά, ούτως ώστε σε βάθος μίας τριετίας να μπορέσουμε να στελεχώσουμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων με  20.000 νέους εκπαιδευτικούς».
Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς  του 13ου Δημοτικού σχολείου  (Στίλπωνος 38 – Παγκράτι), κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα,  στο πλαίσιο του  Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
Ο κ. υπουργός ανακοίνωσε   ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για τη Παιδεία  θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο σε σχολεία συζητήσεις με προσκαλεσμένους γονείς και παιδιά.    
Ο Νίκος Φίλης ζήτησε από τους δασκάλους και τις δασκάλες   να του παραθέσουν προτάσεις, προβληματισμούς και υποδείξεις που θα συμβάλουν  στην ανανέωσης της σχολικής διαδικασίας.
Ο υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Γιώργο Πολίτη, την Υποδιευθύντρια του Δημοτικού, Γεωργία Ταβαντζή  και το νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Τάσο Παπαγεωργίου.
Ρώτησε τους μαθητές  της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης τί θέλουν να αλλάξει στο σχολείο τους αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία, λαμβάνοντας πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου