Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

12 λόγοι για τους οποίους οι εκπαιδευτικοί έχουν την καλύτερη δουλειά στον κόσμο


Γνωρίζουμε ότι η διδασκαλία μπορεί να είναι η σκληρότερη δουλειά στον κόσμο (και μην μας πείτε για τις καλοκαιρινές διακοπές), αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι μπορεί να είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Εδώ είναι 12 λόγοι για τους οποίους ισχύει κάτι τέτοιο.
*          Κάθε μέρα φέρνει μια νέα πρόκληση. Εντάξει, πράγματι μερικές φορές η πρόκληση περιλαμβάνει και πράγματα όπως «πιθανές ψείρες στο κεφάλι» ή «επιδημία γαστρεντερίτιδας», αλλά τουλάχιστον τα πράγματα είναι πάντα ενδιαφέροντα.
*          Έχετε κάθε μέρα ενδιαφέρουσες συζητήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Και ναι, το να μιλάς σε μια τάξη από πρωτάκια για τους δεινόσαυρους είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το να μιλάς σε ένα δωμάτιο γεμάτο ενήλικες για την πολιτική.
*          Μπορείτε να πείσετε την ομάδα σας να κάνει (σχεδόν) τα πάντα με την υπόσχεση να τους δώσετε ένα χρυσό αστέρι. Εντάξει, στην πράξη το χρυσό αστέρι πάει μαζί με έναν καλό βαθμό, αλλά ακόμα κι έτσι η ουσία δεν αλλάζει.
*          Κανείς δεν σκέφτεται ότι είστε εγωιστής όταν προσέχετε τα βιβλία σας μην πάθουν οτιδήποτε. Αλλά πραγματικά, δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε τόσο πολύ όταν γνωρίζετε ότι τα παιδιά θα σας τα φέρουν πίσω την ημέρα που τους γράψατε στην κάρτα βιβλίου.
*          Σχεδόν ο καθένας στη δουλειά σκέφτεται ότι είστε ξεκαρδιστικά αστεία. Πίστεψέ μας, γελούν μαζί σας όχι με σας!
*          Κανείς δεν θα θυμώσει μαζί σας αν ο χώρος εργασίας σας είναι ένα χάος.
*          Εάν κατά λάθος φορέσετε το «τρελό το πρόσωπό σας» από θυμό, έχετε την ευχέρεια να το βγάλετε αμέσως στα πλαίσια «καλής διαχείριση της τάξης».
*          Ποτέ, ποτέ δεν έχετε να παρακολουθήσετε το ρολόι. Έχετε 25 μαθητές για να το κάνουν αυτό για σας.
*          Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι αυτό που συνήθως λέμε «ό,τι και να φορέσεις λάμπεις», που σημαίνει ότι ακόμη κι αν φορέσετε μια ελαφρώς ξεπερασμένη ή ελαφρώς βρώμικη ενδυμασία θα θεωρηθεί ότι είναι απλώς μέρος της δασκαλίσιμης γοητεία σας.
*          Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα, θα είστε πάντα σε θέση να βρείτε τουλάχιστον 20 ανθρώπους που γνωρίζουν την απάντηση.
*          Κανείς δεν θα σας κοιτάξει σαν να είστε τρελός αν εισηγηθείτε να τα τινάξετε όλα στον αέρα.
*          Αν κάποιος σας ρωτήσει τι κάνετε για να ζήσετε, μπορείτε ειλικρινά (και με υπερηφάνεια) να του πείτε: Κάνω τη διαφορά. Κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου