Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Σε εκκρεμότητα η επιλογή των νέων προέδρων Συμβουλίων Επιλογής Σχολικών Συμβούλων

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να  βρίσκεται η επιλογή των νέων προέδρων Συμβουλίων Επιλογής Σχολικών Συμβούλων, μετά την αναβολή αναβολή της  προγραμματισμένης για τις 7 Ιανουαρίου  συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η οποία θα ενέκρινε  και τυπικά τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την  τοποθέτηση νέων προέδρων στα Συμβούλια   Επιλογής Σχολικών Συμβούλων.
Αιτία της καθυστέρησης είναι η μη αποδοχή ενός εκ των τεσσάρων προτεινόμενων προσώπων από τον υπουργό Παιδείας.
Ο κ. Φίλης με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Παντή βρίσκεται στη διαδικασία συζήτησης  για να προτείνει άλλο πρόσωπο.
Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα ορισθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για να εγκρίνει και τυπικά-ως είθισται- τις επιλογές του υπουργού Παιδείας.

Οι προτεινόμενοι πρόεδροι , οι οποίοι είχαν κληθεί  να παραβρεθούν στην αναβληθείσα συνεδρίαση (της 7ης Ιανουαρίου) της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των Βουλευτών, ήταν οι εξής:
α) Για τη  θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Θεοχάρης Αθανασιάδης.
β) Για  τη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ.  Μαρία  – Ζωής Φουντοπούλου.
γ) Για τη  θέση της Προέδρου του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης και Ε.Α.Ε.,  η κ. Ελένης Σιάνου .
δ) Για τη  θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων προσχολικής αγωγής δημοτικής εκπαίδευσης και Ε.Α.Ε., ο κ. Γεωργίου Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου