Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Δημοσίευση των Συνεντεύξεων των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης ζητά η Νέα Δημοκρατία

Έκκληση  προς το υπουργείο Παιδείας  και όλους τους εμπλεκόμενους να διασφαλίσουν θεσμικά τη  διεξαγωγή της συνέντευξης  των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, με παροχή αντικειμενικών κριτηρίων, που θα ανακοινωθούν και θα είναι γνωστά σε όλους και με δημοσίευση των απομαγνητοφωνημένων συνεντεύξεων, έτσι ώστε να καταστεί η διαδικασία απολύτως διαφανής, απηύθυνε μ  σημερινή ανακοίνωση ο τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης.
Ο κ. Φορτσάκης προειδοποιεί πως σε διαφορετική περίπτωση “οι ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου και όλων των λοιπών εμπλεκομένων θα είναι μεγάλες και θα αναζητηθούν”.
Παράλληλα ο τομεάρχης  της ΝΔ τονίζει ότι:
Α. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανέφερε τη συνέντευξη στη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης και μάλιστα τώρα με καθοριστικό βάρος, για να διασφαλίσει το κομματικό βόλεμα των «ημετέρων».
Β. Ήδη πολλοί εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν προσπάθειες πολιτικο-κομματικών στελεχών να επηρεάσουν τη γνώμη μελών των Συμβουλίων Επιλογής ενώπιον των οποίων διεξάγεται η συνέντευξη και όπου πρωταγωνιστούν οι κομματικοί Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να δοθούν συγκεκριμένες βαθμολογίες σε συγκεκριμένους υποψήφιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου