Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Πως να εξηγήσετε στο παιδί σας απλά προβλήματα μαθηματικών με LEGO

Σταμάτα να το λες λάθος! Φράσεις που ποτέ δεν θα πούμε σωστά

Το υπέροχο ιερό δένδρο της Κίνας, φύτεψε ο αυτοκράτορα πριν 1.400 χρόνια: Τον χειμώνα τα κίτρινα φύλλα του γίνονται πινάκας ζωγραφικής

Το συγκεκριμένο δέντρο, του είδους Ginkgo Biloba, δεν είναι ένα τυχαίο φυτό. Η παράδοση λέει ότι το φύτεψε ο ίδιος ο θρυλικός Αυτοκράτορας Taizong της Δυναστείας Tang πριν από 1.400 χρόνια περίπου.

Βρίσκεται στον αρχαίο ναό της Guanin, της Θεάς του Ελέους, έξω από την πόλη Σιάν, που κάποτε υπήρξε πρωτεύουσα 10 διαφορετικών κινεζικών αυτοκρατορικών δυναστειών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Tang (618 – 907).

Σήμερα την πόλη επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν το κυρίως το περίφημο ταφικό μνημείο Qin Shin Huan, πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας (259 -210 π.Χ.), με τον διάσημο πήλινο στρατό του.  
Ωστόσο, στα τέλη του φθινοπώρου όταν φυλλορροεί το δέντρο Ginkgo, που στα κινέζικα σημαίνει Ασημένιος Καρπός, τα πλήθη συρρέουν στον αρχαίο βουδιστικό ναό για να απολαύσουν την πανέμορφη εικόνα του αρχαίου δέντρου.

Το δέντρο έχει ύψος πάνω από 20 μέτρα και περιφέρεια κορμού περίπου τρία μέτρα.

Φέτος τα φύλλα του άρχισαν να πέφτουν στα τέλη Νοεμβρίου. Στις υπέροχες αυτές φωτογραφίες φαίνεται πως απλώνεται ένα μαγικό χρυσό χαλί γύρω από το δέντρο που θεωρείται ζωντανός θησαυρός.

Περισσότεροι από 10.000 εκπαιδευτικοί θα καταθέσουν αιτήσεις μετάθεσης

Σε ισχύ από τις 4 Δεκεμβρίου οι διατάξεις για αναπληρωτές, μεταθέσεις, επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δείτε εδώ το ΦΕΚ (άρθρα 37 - 47)

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Αυτό είναι το smartphone που… πλένεται

Άγιος Σάββας: Ο βίος του Αγ. Σάββα του ηγιασμένου


Ο Άγιος Σάββας , τη μνήμη του οποίου γιορτάζει η Eκκλησία στις 5 Δεκεμβρίου, καταγόταν από το χωριό Μουταλάσκη της Καππαδοκίας και ήταν γιος ευσεβών γονέων, του Ιωάννη και της Σοφίας .
Από πολύ νωρίς γνώρισε τις θείες βουλές και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναστικό βίο. Είχε τόση πίστη που κάποτε μπήκε σε ένα κλίβανο πυρός από τον οποίο βγήκε αβλαβής με τη βοήθεια του Θεού.

Όταν ήταν δεκαοχτώ ετών έφυγε από το μοναστήρι των Φλαβιανών και πήγε στα Ιεροσόλυμα. Από εκεί κατευθύνθηκε προς την έρημο της Ανατολής για να συναντήσει τον Μέγα Ευθύμιο. Ο Ευθύμιος τον έστειλε σε ένα κοινόβιο, το οποίο διηύθυνε ο όσιος Θεόκτιστος.

Ο Άγιος Σάββας κατά την παραμονή του στο κοινόβιο έλαμψε λόγω του χαρακτήρα του και των αρετών του. Μάλιστα ήταν τόσο σοβαρός και ηθικός - παρά το νεαρόν της ηλικίας - που προσαγορεύτηκε παιδαριογέροντας από τον Μέγα Ευθύμιο.

Ο Άγιος Σάββας, όσο μεγάλωνε τροφοδοτούσε όλο και περισσότερο το πνεύμα του, γι' αυτό και τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Το χάρισμα αυτό, το επιστράτευσε στην υπηρεσία των φτωχών και των ασθενών και έτσι επιτέλεσε σημαντικότατα έργα.

Για την αγιότητα της ζωής του και για τη μεγάλη του φήμη, είχε σταλεί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων δυο φορές πρεσβευτής στην Κωνσταντινούπολη, προς το βασιλιά Αναστάσιο και έπειτα προς τον Ιουστινιανό.

Σε ηλικία ενενήντα τεσσάρων ετών, το 534 μ.Χ., ανήλθε προς Κύριον εν ειρήνη.

Το 584 μ.Χ., το Λείψανο του Αγίου Σάββα ανακομίσθηκε αδιάφθορο όταν ανοίχθηκε ο τάφος του για να ενταφιαστεί ο Ηγούμενος Κασσιανός. Αρχικά διαφυλάχθηκε στη Μονή του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, κατά την περίοδο των Αραβικών επιδρομών.

Για τον χρόνο άφιξης του στη Βενετία επικρατούν δύο παραδόσεις. Σύμφωνα με την πρώτη το Λείψανο είχε μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου το 1026 μ.Χ. το έκλεψε ο Βενετός ευγενής Πέτρος Centranico (έπειτα Δόγης, 1026 - 1031 μ.Χ.), επί των ημερών του Δόγη Tribunio Menio (982 - 1026 μ.Χ.), το μετέφερε στη Βενετία και το κατέθεσε στο Ναό του Αγίου Αντωνίνου.

Κατά την δεύτερη παράδοση το Λείψανο δεν μεταφέρθηκε ποτέ στην Κωνσταντινούπολη, αλλά διαφυλάχθηκε στον Άγιο Ιωάννη της Άκρας, απ’ όπου μεταφέρθηκε από τούς Γενουάτες στην ανταγωνίστρια της Βενετίας πόλη τους. το 1257 μ.Χ. οι Βενετοί πέτυχαν να μεταφέρουν το Λείψανο στη Βενετία.

Η παρουσία του Λειψάνου του Αγίου Σάββα στη Βενετία επιβεβαιώνεται από την σχετική ομολογία του Σαββαΐτου Μοναχού Σωφρονίου στον Μητροπολίτη Ρωσίας Άγιο Μακάριο, το 1547 μ.Χ.

Το 1965 μ.Χ., μετά από ενέργειες του Πατριάρχου Βενεδίκτου, η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επέστρεψε το Λείψανο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και φυλάσσεται έκτοτε στη Μονή του.

Δάκτυλος «μετά σαρκός» του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίου Ραφαήλ Γρίβας Κιλκίς.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων.

Η Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Σάββα στην καρδιά της ερήμου

Στην Ιουδαία, στην καρδιά της ερήμου στέκει ως άλλη πνευματική όαση η Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Σάββα. Το Μοναστήρι αυτό, ιδρυμένο από τον Άγιο Σάββα τον Ηγιασμένο, λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και 1500 περίπου χρόνια, στηρίζοντας την ανά τον κόσμο Ορθοδοξία και εμπνέοντας για αγώνες ασκητικούς και υπέρ της Πίστεως. Επίσης αποτελεί και την κοιτίδα του εκκλησιαστικού μας τελετουργικού Τυπικού.
 
Το ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Σάββα είναι άβατο για τις γυναίκες. Στις γυναίκες οι μοναχοί βγάζουν άγια λείψανα να τα προσκυνήσουν στην πύλη της μονής και μοιράζουν αγίασμα και λαδάκι για να σταυρώνονται ιδιαίτερα όσοι έχουν όγκους. Στην αυλή της μονής υπάρχει φοινικιά, την οποία κατά την παράδοση φύτεψε ο Άγιος Σάββας, και τα φύλλα της θεωρούνται κατάλληλα για την απόκτηση παιδιών, για όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα.

Η μονή βρίσκεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την Βηθλεέμ, προς τη Νεκρά Θάλασσα.

Εδώ φυλάσσεται ως ιερό θησαύρισμα το άφθαρτο σκήνωμα του οσίου ιδρυτού της. Το σκήνωμα του Αγίου Σάββα το είχαν πάρει οι σταυροφόροι, αλλά επέστρεψε θαυματουργικά στο μοναστήρι το 1965 μετά από εμφάνιση του Αγίου στον Πάπα, στον οποίο είπε ότι ήθελε να γυρίσει στο σπίτι του.
 
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τη Μεγίστη Λαύρα:Τέλη κυκλοφορίας... με το χιλιόμετρο! Το σχέδιο "βόμβα" για νέους φόρους στα αυτοκίνητα που προανήγγειλε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης

- "Βόμβες" από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
- Τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για επιβολή τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα!
- Τι λέει για τον φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.
- Κατηγορηματικός εμφανίστηκε για το περιουσιολόγιο: "Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία για να βάλουμε φόρο περιουσίας".
- "Όποιος συσχετίσει το περιουσιολόγιο με επιβολή φόρου, δεν θέλει να κάνει περιουσιολόγιο. Θέλει να πυροβολήσει τα πόδια του".
- "Οι απλοί νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Μας ενδιαφέρει ο μεγάλος πλούτος, όχι τα δαχτυλίδια της γιαγιάς".
- Ξεκαθάρισε πως οι εφοριακοί δεν θα κάνουν... εφόδους στα σπίτια για μικροποσά.
- "Κάποιος που δήλωνε 40.000 εισόδημα κι έκανε κατάθεση 500.000 ευρώ τι πρέπει να του κάνουμε; Να του στείλουμε λουλούδια και ποτά για τη γιορτή του;"

Το περιουσιολόγιο είναι το θέμα των ημερών, ωστόσο ο Τρύφωνας Αλεξιάδης έβγαλε... είδηση σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας! Στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και μίλησε για όλα τα "φλέγοντα" θέματα της οικονομίας. Ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε αρχικά αν υπάρχει γερμανική πρόταση για φόρο περιουσίας. 
Τέλη κυκλοφορίας... με το χιλιόμετρο!
Το... καλύτερο το άφησε για το τέλος της συνέντευξης. Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης έριξε... τη βόμβα για τα τέλη κυκλοφορίας, αφού προανήγγειλε τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα κάνει κάποιος!
Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ένας πωλητής κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο θα πρέπει να πληρώνει πολλά περισσότερα τέλη σε σχέση με κάποιον που χρησιμοποιεί λίγο το αυτοκίνητό του!
Συγκεκριμένα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός: "Πρέπει να αντικαταστήσουμε όσα σημεία είναι άδικα στα τέλη κυκλοφορίας. Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ". 
"Επιστημονική φαντασία οι έφοδοι εφοριακών στα σπίτια"
Ο Τρύφων Αλεξιάδης, πριν την... ρουκέτα για τα τέλη κυκλοφορίας, είχε τονίσει πως δεν υπάρχει καν στη σκέψη της κυβέρνησης οτιδήποτε που να σχετίζεται με όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για... εφόδους των εφοριακών στα σπίτια ή και... στο δρόμο.
"Αυτοί που έχουν χρήματα στο εξωτερικό και δεν φορολογούνται, αυτοί που τόσα χρόνια ήταν στο πάρτυ και δεν πλήρωναν το λογαριασμό, αυτοί πρέπει να φοβούνται. Οι απλοί νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Να σταματήσει η καταστροφολογία".
Για την επιβολή φόρου περιουσίας, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε: "Η επιστημονική φαντασία μου αρέσει πάρα πολύ. Επειδή δηλώνουμε κάτι για τα παιδιά μας, σημαίνει ότι θα τους πάρουμε το νεφρό;".
Και συνέχισε λέγοντας κατηγορηματικά: "Δεν σχεδιάζουμε να συσχετίσουμε το περιουσιολόγιο με φόρο περιουσίας. Στο έγγραφο που έχουμε δώσει στους Θεσμούς, υπάρχει ειδική παράγραφος που λέει ότι το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει την βάση για φορολογία. Σαφέστατα. Άλλο πράγμα να καταγράψεις την περιουσία κι άλλο να την χρησιμοποιήσεις για φορολόγηση".
Για να συνεχίσει: "Το περιουσιολόγιο το χρειαζόμαστε για ελεγκτικές διαδικασίες. Όποιος συσχετίσει το περιουσιολόγιο με επιβολή φόρου, δεν θέλει να κάνει περιουσιολόγιο. Θέλει να πυροβολήσει τα πόδια του. Αυτοί που θέλουν να κρύψουν στοιχεία, να το σκεφτούν όχι μόνο δύο φορές...".
Ο σχεδιασμός  του περιουσιολογίου κι ο αντικαταστάτης του ΕΝΦΙΑ
"Εμείς έχουμε ένα σαφή σχεδιασμό. Άμεσα η εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Μετά έρχεται το περιουσιολόγιο και μετά προχωρούμε σε νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα γίνει με βάση τις εμπορικές. Αναπροσαρμόζουμε τις αντικειμενικές, αλλά μέσα στο 2016 θα έχουμε νέο σύστημα εμπορικών αξιών για να είναι δίκαιες. Ο νέος φόρος ακινήτων πρέπει να είναι πιο δίκαιος και αναλογικός. Πρέπει να βρούμε λύση για τα 2,65 δισ. που έχουμε συμφωνήσει, αλλά ο ΕΝΦΙΑ ήταν άδικος κι έκλεισε τον κύκλο του", συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.
Για να συνεχίσει, απαντώντας στα ερωτήματα σχετικά με τους ανθρώπους που έβγαλαν χρήματα και τα έχουν... κάτω από το στρώμα: "Κρατήστε το βίντεο για να εκτεθώ ή εγώ ή οι άλλοι. Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά. Με ποσά πέντε, δέκα, είκοσι χιλιάδες δεν θα ασχοληθούμε. Ούτε πολιτικό στόχο έχουμε, ούτε αποτέλεσμα θα έχει ενώ κυνηγάμε τα μεγάλα ψάρια".
Για να καταλήξει με το... ποιες περιπτώσεις τελικά θα ασχοληθεί το υπουργείο: "Όταν ανοίγουμε τη λίστα Λαγκάρντ ή οποιοδήποτε άλλο φάκελο και διαπιστώνουμε ότι ένας πολίτης που δήλωνε 40.000 ευρώ εισόδημα, έκανε 500.000 ευρώ κατάθεση, ή άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αυτόν τι πρέπει να κάνουμε; Να του στείλουμε λουλούδια και ποτά για τη γιορτή του; Εκεί δεν θα πάμε απλά στο σπίτι του, θα κατασκηνώσουμε στην επαγγελματική του εγκατάσταση. Κάποιοι έχουν δηλώσει το σπίτι τους ως επαγγελνματική εγκατάσταση, άρα αναγκαστικά θα πάμε εκεί".
"Με τον παππού που ίσως ξεχάσει να μεταβιβάσει το χωράφι του, δεν θα πάμε να του κάνουμε φασαρία. Είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλουμε δύσκολους φόρους, αλλά αναγκαίους. Από τη μία κάνουμε αυτό κι από την άλλη να δεχθώ από υπουργό κάτι ανάλογο; Παίρνω την τσάντα μου και φεύγω την άλλη μέρα από το υπουργείο. Το μόνο άβατο για εμάς είναι αυτό του Αγίου Όρους. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, θα πληρώσουν όλοι αυτά που πρέπει να πληρώσουν" συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Έτσι θα γίνει το περιουσιολόγιο
Ο Τρύφων Αλεξιάδης εξήγησε και το πως θα ξεκινήσει η διαδικασία του περιουσιολογίου: "Μετά τις φορολογικές δηλώσεις θα αναρτηθεί στο Taxis μία φόρμα που θα έχει τα περιουσιακά στοιχεία που ήδη ξέρει του υπουργείο, για παράδειγμα αυτοκίνητα, ακίνητα, οικόπεδα κλπ. Θα υπάρχουν ακόμη κενά τετράγωνα για να βάλει ο πολίτης αυτά που δεν ξέρουμε. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν θα κάνει μεγάλες διορθώσεις στο περιουσιολόγιο".
"Όποιος δε μπορεί να δηλώσει όσα έχει, του δίνουμε τη δυνατότητα να τα νομιμοποιήσει"
Ακολούθως, μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε πως περισσότερα από 1.300.000 ΑΦΜ είναι σε ελεγκτική στόχευση, ενώ τόνισε πως είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να δηλώσουν ό, τι δεν έχουν δηλώσει ως τώρα, λέγοντας πως αυτό θα γίνει με συμπληρωματικές δηλώσεις, για να βγαίνει ένας φόρος, να διαγράφονται προσαυξήσεις "κι αυτό που εξετάζουμε είναι να έχουμε και μία μείωση του φόρου".
Σχετικά τώρα με τα προσωπικά δεδομένα, ο Τρύφων Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως τα στοιχεία των πολιτών θα είναι πλήρως διασφαλισμένα και μάλιστα πως ούτε ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός δεν θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, παρά μόνο ο εκάστοτε ελεγκτής.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε πάθει ουρολοίμωξη

Αλτσχάιμερ: Δείκτης κινδύνου ο τρόπος περπατήματος – Τι λένε οι επιστήμονες

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

H αποκωδικοποίηση των επτά αξόνων της πρότασης για το Ασφαλιστικό – Όλες οι αλλαγές

Προτάσεις-«σοκ» και σαρωτικές αλλαγές που ανατρέπουν πλήρως σχεδόν όλα τα σημερινά δεδομένα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που ισχύει εδώ και δεκαετίες κατέθεσε στο προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) στις 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εργασίας.
Η πρόταση του κ. Κατρούγκαλου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
α) Ρήτρα μισθού ή εισοδήματος (για ελεύθερους επαγγελματίες – αγρότες), με βάση την οποία θα υπολογίζεται το ποσό της σύνταξης.
β) Ενοποιήσεις ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
γ) Καθιέρωση εθνικής σύνταξης 364 ευρώ.
δ) Υπολογισμό των ποσοστών αναπλήρωσης με βάση τα συμπεράσματα των αναλογιστικών μελετών και τη βοήθεια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).
Στην πρόταση υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για την προστασία των κύριων συντάξεων από νέες μειώσεις, στην οποία επισημαίνεται ότι «η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα προκύψει από νέες οριζόντιες μειώσεις, αλλά από τον εξορθολογισμό του συστήματος. Οι συντάξεις, και ιδίως οι κύριες, θα πρέπει να προστατευτούν από νέες μειώσεις».
Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΟΚΕ Γ. Βερνίκο και τα μέλη του προεδρείου της επιτροπής, ο Γ. Κατρούγκαλος πρότεινε να απευθύνει η ΟΚΕ πρόσκληση προς τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, για να υποδείξουν εμπειρογνώμονες της επιλογής τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Εργασίας που θα συγκροτηθεί για να γνωμοδοτήσει επί του προτεινόμενου πλαισίου αρχών της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος. Τα χρονικά περιθώρια για τη γνωμοδότηση της ΟΚΕ είναι εξαιρετικά ασφυκτικά, αφού θα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαλόγου και να καταθέσει τις απόψεις της μέσα σε 12 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Το σχετικό Νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, ώστε να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος.
Οι επτά άξονες
Η αποκωδικοποίηση των 7 βασικών αξόνων της πρότασης για το ασφαλιστικό περιλαμβάνει:
 1. Ρήτρα υπολογισμού συντάξεων με βάση τον μισθό ή το εισόδημα. Αυτή η εξαιρετικά σημαντική παράμετρος με βάση την οποία θα υπολογίζονται οι συντάξεις δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Αποτελεί στοιχείο της νομολογίας μας από τις 14 Αυγούστου του 2015, ημέρα κατά την οποία ψηφίστηκε ο ν. 4336 (ΦΕΚ 95). Στη σελίδα 1020 (παρ.2.5 ) του νόμου αυτού αναφέρεται: «Οσοι συνταξιοδοτούνται μετά τις 30 Ιουνίου 2015 θα έχουν πρόσβαση σε βασικές, εγγυημένες συντάξεις με βάση τις εισφορές και με εισοδηματικά κριτήρια μόνον όταν θα έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη κανονική ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι σήμερα τα 67 έτη».
 2. Ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης για όλους. Με βάση την πρόταση του υπουργείου Εργασίας στο εξής όλοι οι ασφαλισμένοι, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού τομέα στον οποίο υπάγονται ή ανεξαρτήτως επαγγέλματος, θα έχουν το ίδιο ποσοστό αναπλήρωσης, εάν έχουν τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και ανήκουν στην ίδια εισοδηματική κατηγορία. Δηλαδή ένας μισθωτός του ΙΚΑ ή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα έχει το ίδιο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης με έναν ελεύθερο επαγγελματία, βιοτέχνη – ιατρό – μηχανικό – δικηγόρο – αγρότη, εάν ανήκει στην ίδια εισοδηματική κατηγορία.
 3. Ενιαίος υπολογισμός εισφορών βάσει μισθού ή εισοδήματος. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα εξαρτώνται και θα συγκρίνονται με βάση το εισόδημα. Σε πολλές περιπτώσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στους οποίους εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα ποσοστά φοροδιαφυγής, ενώ δηλώνουν πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, π.χ., 12.000 ευρώ, προκύπτει ότι μόνο για την ασφάλισή τους -για παράδειγμα- στον ΟΑΕΕ καταβάλλουν το 45% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος, δηλαδή 5.500 ευρώ. Εδώ υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος. Ο διπλός έλεγχος των εισοδημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών μέσα από τη σύγκριση των εισοδημάτων που δηλώνουν στην ετήσια φορολογική τους δήλωση και των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Ηδη προωθείται με γρήγορους ρυθμούς ο ενιαίος τρόπος είσπραξης των εσόδων του Δημοσίου, φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μέσα από έναν κεντρικό μηχανισμό σε συνεργασία του συστήματος TAXIS με τα μητρώα των ασφαλιστικών ταμείων. Εκτιμάται πως ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θα αφορά όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1η Αυγούστου του 2015 και μετά, εκτός κι αν υπάρξει χρονικό μεταβατικό στάδιο εφαρμογής της νέας νομοθεσίας.
 4. Ποσοστά αναπλήρωσης έως 62% για άθροισμα κύριας + επικουρικής σύνταξης (για τις κύριες ήταν 75%-80% έως το 2009, μειώθηκε στο 65% στην περίοδο 2010-2015). Στο πιο κομβικό σημείο του υπολογισμού των συντάξεων, που είναι το ποσοστό αναπλήρωσης επί του συντάξιμου μισθού, το υπουργείο Εργασίας κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Μπορεί στην πρόταση που κατατέθηκε στην ΟΚΕ να μην υπάρχει καμία απολύτως αναφορά για το ύψος του ποσοστού αναπλήρωσης, όμως οι πληροφορίες συγκλίνουν σε ποσοστά αναπλήρωσης που κυμαίνονται, στο σκληρό σενάριο από 55% αναπλήρωσης των συντάξεων, έως και 62%.
 5. Ενα υπερ-ταμείο κύριας ασφάλισης για όλους. Η πρόταση του κ. Κατρούγκαλου περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός φορέα «μαμούθ» για τα ταμεία της κύριας ασφάλισης στον οποίο θα ενταχθούν τα 5 ταμεία που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Ο ΟΓΑ και το ΝΑΤ θα παραμείνουν αυτοτελή νομικά πρόσωπα, αλλά μόνο για την άσκηση των μη συνταξιοδοτικών τους αρμοδιοτήτων, δηλαδή θα έχουν μόνο τον τομέα της πρόνοιας. Ο νέος φορέας θα έχει ίδιους κανόνες ασφάλισης, απονομής συντάξεων και είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών.
 6. Συγχωνεύσεις επικουρικών. Ολα τα επικουρικά ταμεία θα ενοποιηθούν κάτω από την «ομπρέλα» του ΕΤΕΑ, ενώ προτείνεται να αντικατασταθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος από συντελεστή βιωσιμότητας. Θεωρείται δεδομένο ότι στις επικουρικές συντάξεις θα υπάρξει νέος κύκλος μειώσεων, προκειμένου τα ταμεία να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα τεράστια ελλείμματα που έχουν, αλλά και τις τεράστιες ανισότητες. Πρόσφατα η «Ναυτεμπορική» αποκάλυψε ότι με τα ίδια χρόνια δουλειάς η κατώτατη επικουρική στο ΤΕΑΔΥ (επικουρικό Δημοσίου) είναι 57 ευρώ και στο ΤΑΔΚΥ 202 ευρώ (επικουρικό δημοτικών – κοινοτικών υπαλλήλων). Και τα δύο ταμεία είναι ασφαλιστικοί φορείς του Δημοσίου, ενώ υπάρχουν ακόμη και σήμερα επικουρικές των 400 και 500 ευρώ, κυρίως στα λεγόμενα «ευγενή ταμεία».
 7. Εθνική σύνταξη + αναλογική σύνταξη. Η σύνταξη θα αποτελεί το άθροισμα δύο τμημάτων. Η εθνική σύνταξη θα δίνεται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Η αναλογική σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει των συντάξιμων αποδοχών και του ποσοστού αναπλήρωσης, σύμφωνα με το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων παροχών.
Πηγή: naftemporiki.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Οι αποσπασμένοι εργάζονται όλο το χρόνο με 8ωρο σε αντίθεση με τους «μάχιμους» εκπαιδευτικούς

Από τι προκαλείται το ροχαλητό και τι μπορείτε να κάνετε

Βουλωμένη μύτη: Τι να κάνετε για να κοιμηθείτε χωρίς πρόβλημα

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Πότε θα ξεκινήσει & πώς θα γίνει – Σε ποια περίπωση η κυβέρνηση θα προσφύγει σε ιδιώτες

Νέα στοιχεία αναφορικά με τον τρόπο που θα διεξαχθεί η αξιολόγηση στο δημόσιο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι τα βασικά εργαλεία για την επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης θα είναι τρία:
1. Οι τίτλοι σπουδών,
2. Η εργασιακή εμπειρία και
3. Η συνέντευξη, η οποία θα προσμετράτε σε ποσοστό 30%.
Ειδικά για το θέμα της συνέντευξης -το οποίο συνήθως είναι και το πιο διαβλητό- υπογράμμισε ότι «η συνέντευξη θα είναι δημόσια, στα πρότυπα των διεθνών οργανισμών και σε κάθε περίπτωση επί του αντικειμένου της εργασίας».
Πότε ξεκινάει η διαδικασία
Σύμφωνα με τον Χρ. Βερναρδάκη, η νέα διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, ενώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών ολοκληρώνεται στα τέλη του 2016.
Μάλιστα, όπως είπε, μόνο σε περίπτωση που δεν βρεθούν στελέχη που να πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, τότε θα γίνεται προσφυγή στον ιδιωτικό τομέα.
Τέλος, για μια ακόμη φορά, διαβεβαίωσε ότι δε θα γίνουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο.

ΑΛΑΝΑ: Στα 3 κόρνερ πέναλτι» – Απαγορεύονται οι «Καραβολίδες» και τα «Ξερόμυτα» – Το «μπακότερμα»

Έρχεται η Ηλεκτρονική Υπογραφή – Πως λειτουργεί

Ένας μοναδικός κωδικός, που χρησιμοποιεί ασύμμετρη κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού προκειμένου να διασφαλίζει την αυθεντικότητα του αποστολέα και να αποδεικνύει τη γνησιότητα εγγράφων και μηνυμάτων: Πρόκειται για την ψηφιακή υπογραφή, την οποία φέρνει στην Ελλάδα η Byte.
Η ψηφιακή υπογραφή έχει την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή, με μεγαλύτερη όμως ασφάλεια γιατί είναι αδύνατον να πλαστογραφηθεί, είναι μοναδική και διαφορετική για κάθε έγγραφο. Μετά την ψηφιακή υπογραφή το περιεχόμενο του εγγράφου προστατεύεται, δεν τροποποιείται και κανείς δεν μπορεί να το αποποιηθεί.
Η ψηφιακή υπογραφή διασφαλίζει την προστασία των δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, τροποποίηση ή αντικατάστασή τους, ενώ επίσης επιβεβαιώνει την ταυτότητα του αποστολέα. Παράλληλα, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, αποτελεί εγγύηση όσον αφορά στο ότι ο αποστολέας των δεδομένων δεν μπορεί να αρνηθεί το μήνυμα.
Ο τρόπος λειτουργίας της έχει ως εξής: για την ψηφιακή υπογραφή δημιουργείται ένα ζευγάρι ηλεκτρονικών κλειδιών, το Ιδιωτικό Κλειδί και το Δημόσιο Κλειδί. Το Ιδιωτικό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της υπογραφής και το Δημόσιο για την επαλήθευσή της.
Με το Ιδιωτικό Κλειδί (Private Key) ο αποστολέας κρυπτογραφεί το μήνυμα και πιστοποιεί την ταυτότητά του στον παραλήπτη. Το Ιδιωτικό κλειδί του κάθε κατόχου είναι ενσωματωμένο και αποθηκευμένο με ασφάλεια σε κρυπτογραφικό τσιπ που βρίσκεται σε ένα USB token/ Smart Card. Το Token είναι το απαραίτητο hardware για να αποκτήσει ένα φυσικό πρόσωπο ψηφιακή υπογραφή. Με το Δημόσιο Κλειδί (Public Key) ο παραλήπτης επαληθεύει ότι το αρχείο είναι αυτό ακριβώς που έστειλε ο αποστολέας.

Τι θα γίνει με τα μόρια των δυσπρόσιτων σχολείων

Δ. Μπράτης – Οι αλλαγές που έφεραν οι τροπολογίες για αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς

Έρευνα-ΣΟΚ: Φυτοφάρμακα προκαλούν ίδια προβλήματα στα παιδιά με το κάπνισμα!

Περιουσιολόγιο: Από 50.000 και πάνω το όριο των αδήλωτων καταθέσεων - Καταργούνται οι αντικειμενικές έρχονται οι εμπορικές

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Ξίφει πατὴρ θύσας σε, Μάρτυς Βαρβάρα,
Ὑπῆρξεν ἄλλος Ἀβραὰμ διαβόλου.
Βαρβάρα ἀμφὶ τετάρτῃ χερσὶ τοκῆος ἐτμήθη.
Βιογραφία
Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη Διοσκόρου ο οποίος ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως.

Ο πατέρας της λόγω της σωματικής ωραιότητας της Αγίας, την φύλαγε κλεισμένη εντός πύργου. Δεν γνωρίζουμε που διδάχθηκε τις χριστιανικές αλήθειες, καθώς ο πατέρας της ήταν φανατικός ειδωλολάτρης, λόγος για τον οποίο άλλωστε προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πίστη της στον Τριαδικό Θεό. Ένα τυχαίο περιστατικό, όμως, την πρόδωσε. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τεχνίτες ότι η Αγία ζήτησε να τις ανοίξουν τρία παράθυρα στον πύργο όπου ήταν έγκλειστη, στο όνομα της Αγίας Τριάδος και, έτσι, βεβαιώθηκε ότι η κόρη του είχε γίνει Χριστιανή.

Εξοργίσθηκε τόσο που την κυνήγησε εντός του πύργου με το ξίφος του για να την φονεύσει. Η Αγία κατέφυγε στα όρη, αλλά ο πατέρας της την συνέλαβε και την παρέδωσε στον τοπικό άρχοντα, Μαρκιανό, κατηγορώντας την για την πίστη της. Όταν ανακρίθηκε, ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στον Χριστό και καθύβρισε τα είδωλα. Μετά από φρικτά βασανιστήρια, διεπομπέφθη γυμνή στην πόλη και τέλος σφαγιάσθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της. Την στιγμή όμως που είχε αποτελειώσει το έγκλημά του, έπεσε νεκρός χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη.

Η σύναξη της Αγίας ετελείτο στο μαρτύριο αυτής, στον Βασιλίσκο πλησίον της αγίας Ζηναΐδος.

Τα Λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας διαφυλάχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι τον 11ο αιώνα μ.Χ.., οπότε ένα μέρος τους μεταφέρθηκε στη Βενετία, όταν Δόγης ήταν Ο Πέτρος Β’ Orseol (991 – 1009 μ.Χ.). Τα Λείψανα μεταφέρθηκαν από την Πριγκίπισσα Μαρία Αργυροπούλα, η οποία νυμφεύθηκε τον γιό του Δόγη Πρίγκιπα Ιωάννη. (Σύμφωνα με μέρος των πηγών - Ιωάννη τον Διάκονο και Ανδρέα Δάνδολο - η Μαρία ήταν ανιψιά ή και αδελφή των Αυτοκρατόρων Βασιλείου Β’ του Βουλγαροκτόνου και Κωνσταντίνου Η’, όμως το πλέον πιθανό είναι να ήταν μία από τις αδελφές του μελλοντικού Αυτοκράτορα Ρωμανού Γ’).

Ο Πριγκιπικός Γάμος ευλογήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με παρανύμφους τους Αυτοκράτορες. Μάλιστα η παραμονή του ζεύγους στη Βασιλεύουσσα παρατάθηκε μέχρι το 1004 μ.Χ. (εκεί γεννήθηκε και το πρώτο παιδί τους).

Στη Βενετία τα Λείψανα της Μεγαλομάρτυρος κατατέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου. Ο Ιωάννης πέθανε από πανώλη στη Βενετία, το 1009 μ.Χ. Μετά τον θάνατό του δύο αδέλφια του, ο Επίσκοπος του Τορτσέλλο Όρσο και η Φιληκίτη, Ηγουμένη της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου επίσης στο Τορτσέλλο, πέτυχαν την μεταφορά των Λειψάνων στη Μονή αυτή, όπου παρέμειναν μέχρι τον 18ο αιώνα μ.Χ.

Τα Λείψανα μεταφέρθηκαν και πάλι στο Ναό του Αγίου Μάρκου κατά την περίοδο των Ναπολεοντίων Πολέμων, όπου και σήμερα φυλάσσονται. Πάντως μέρος τους παρέμεινε και στη Μονή του Τορτσέλλο. Δεν είναι γνωστό πότε και κάτω από ποιες συνθήκες η Κάρα της Αγίας μεταφέρθηκε στο Μοντεκοτίνι της Ιταλίας, όπου σήμερα φυλάσσεται, όπως και το μέρος των Λειψάνων που φυλάσσεται στο Ρωμαιοκαθολικό Ναό του Ριέτι.

Επίσης, κατά το 12ο αιώνα μ.Χ., μέρος υπολοίπων λειψάνων της Αγίας μεταφέρθηκαν από την Κωνσταντινούπολη στο Μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ με τους Χρυσούς Τρούλους στο Κίεβο, όπου παρέμειναν ως το 1930 μ.Χ., όταν μεταφέρθηκαν εκ νέου στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βλαδίμηρου στην ίδια πόλη.

Την 1η Ιουνίου 2003 μ.Χ., μετά από ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου προς την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή της Βενετίας και τον Επίσκοπό της Άγγελο Scolla, δόθηκε μέρος των Λειψάνων της Αγίας στην Εκκλησία της Ελλάδος. Το Λείψανο παραλήφθηκε με τις δέουσες τιμές από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο και κατατέθηκε στο ομώνυμο Προσκύνημα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

Η Αγία Βαρβάρα θεωρείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σ΄ άλλες Χώρες Αγία προστάτις πυροβολικού. Στην Ελλάδα καθιερώθηκε ως Προστάτις του όπλου αυτού το 1828 μ.Χ. όπου και αναφέρεται η πρώτη σχετική τελετή με δοξολογία και παράθεση στη συνέχεια γεύματος όπου έλαβαν μέρος αξιωματικοί και οπλίτες πυρβολητές.

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήριο στο χέρι όντας προστάτιδα ενάντια στο αιφνίδιο θάνατο και μη θέλοντας να στερηθούν οι ετοιμοθάνατοι την θεία κοινωνία. Συχνά τη συναντούμε κοντά σ΄ έναν πύργο (με τρία παράθυρα) ή κρατώντας ένα βιβλίο (για τους ετοιμοθάνατους) ή ένα κλαδί φοίνικα.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’.
Βαρβάραν τὴν Ἁγίαν τιμήσωμεν· ἐχθροῦ γὰρ τὰς παγίδας συνέτριψε, καὶ ὡς στρουθίον ἐῤῥύσθη ἐξ αὐτῶν, βοηθείᾳ καὶ ὅπλῳ τοῦ Σταυροῦ ἡ πάνσεμνος.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Τῆς Τριάδος τὴν δόξαν ἀνακηρύττουσα, ἐν τῷ λουτρῷ τρεῖς θυρίδας ὑπεσημήνω σοφῶς, κοινωνίαν πατρικὴν λιποῦσα πάνσεμνε, ὅθεν ἠγώνισαι λαμπρῶς, ὡς παρθένος εὐκλεής, Βαρβάρα Μεγαλομάρτυς. Ἀλλὰ μὴ παύση πρεσβεύειν, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Τῷ ἐν Τριάδι εὐσεβῶς ὑμνουμένῳ, ἀκολουθήσασα σεμνὴ Ἀθληφόρε, τὰ τῶν εἰδωλων ἔλιπες σεβάσματα· μέσον δὲ τοῦ σκάμματος, ἐναθλοῦσα Βάρβαρα, τυράννων οὐ κατέπτηξας, ἀπειλὰς ἀνδρειόφρον, μεγαλοφώνως μέλπουσα ἀεί, Τριάδα σέβω τὴν μίαν θεότητα.

Κάθισμα
Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
Ἐν τῇ ἀθλήσει σου, πάντας ἐξέπληξας, ὅτι ὑπέμεινας, τὰς τῶν τυράννων πληγάς, δεσμὰ, βασάνους, φυλακάς, Βαρβάρα παναοίδιμε· Ὅθεν καὶ τὸν στέφανον, ὁ Θεός σοι δεδώρηται, ὅνπερ ἐπεπόθησας, ψυχικῶς καὶ προσέδραμες· αὐτὸς καὶ τὰς ἰάσεις παρέχει, πᾶσι τοῖς πίστει προσιοῦσί σοι.

Ἕτερον Κάθισμα
Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Τὸν νυμφίον σου Χριστὸν ἀγαπήσασα, τὴν λαμπάδα σου φαιδρῶς εὐτρεπίσασα, ταῖς ἀρεταῖς διέλαμψας Πανεύφημε· ὅθεν εἰσελήλυθας, σὺν αὐτῷ εἰς τοὺς γάμους, τὸ στέφος τῆς ἀθλήσεως, παρ' αὐτοῦ δεξαμένη, ἀλλ' ἐκ κινδύνων λύτρωσαι ἡμᾶς, τοὺς ἐκτελοῦντας Βαρβάρα τὴν μνήμην σου.

Ὁ Οἶκος
Τὴν νυμφευθεῖσαν τῷ Χριστῷ διὰ τοῦ μαρτυρίου, Βαρβάραν συνελθόντες τιμήσωμεν ἀξίως, ὅπως αὐτῆς ταῖς προσευχαῖς λύμης ψυχοφθόρου λυτρωθέντες, καὶ λοιμοῦ, σεισμοῦ τε καὶ καταπτώσεως, τὸν βίον ἐν εἰρήνῃ διέλθωμεν, καταξιωθέντες μετὰ πάντων τῶν Ἁγίων, τῶν ἀπ' αἰῶνος Θεῷ εὐαρεστησάντων, διάγειν ἐν φωτί, καὶ μέλπειν ἀξίως, ἐθαυμάστωσας Σῶτερ τὰ σὰ ἐλέη πᾶσι τοῖς πίστει ὁμολογοῦσι, Τριάδα σέβω τὴν μίαν θεότητα.

Μεγαλυνάριον
Πατέρα λιποῦσα τὂν δυσσεβῆ, ἐδείχθης θυγάτηρ, Βασιλέως τῶν οὐρανῶν, ὑπὲρ οὗ προθύμως, ἀθλήσασα Βαρβάρα, λυτροῦσαι πάσης νόσου, τοὺς προσιόντας σοι.

Ἕτερον Μεγαλυνάριον
Τον θείον κοσμήτορα της Χριστού Εκκλησίας πάντες Ιωάννην Δαμασκηνόν ύμνοις συν τη θεία σεπτή καλλιπαρθένω Βαρβάρα επαξίως ανευφημήσωμεν.

Οπτικοακουστικό Υλικό

media
Ακούστε το απολυτίκιο!
media
Η ΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΒΑΡΒΑΡΑ
media
Ακούστε το απολυτίκιο!
Διάφορα Αρχεία

Χαιρετισμοί στην Μεγαλομάρτυρα Αγία ΒαρβάραΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑΝ

Αγιογραφίες / Φωτογραφίες

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα - Βασιλειάδα Καστοριάς, περί 1888 μ.Χ.
Αγία Βαρβάρα - Βασιλειάδα Καστοριάς, περί 1888 μ.Χ.

Αγία Βαρβάρα - (Γ. Παπασταματίου, 1976 μ.Χ.)
Αγία Βαρβάρα - (Γ. Παπασταματίου, 1976 μ.Χ.)

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα - Xρυσα Μεγαπανου© (hollyicons.blogspot.gr)
Αγία Βαρβάρα - Xρυσα Μεγαπανου© (hollyicons.blogspot.gr)

Αγία Βαρβάρα - Απόστολος Αργυρίου© (argyriou.wix.com/apostolos#!)
Αγία Βαρβάρα - Απόστολος Αργυρίου© (argyriou.wix.com/apostolos#!)

Αγία Βαρβάρα - Julia Hayes© (www.ikonographics.net)
Αγία Βαρβάρα - Julia Hayes© (www.ikonographics.net)

Αγία Βαρβάρα - Δωροθέα Γιαννούκου© (users.uoa.gr/~ananton/dorothea/index.html)
Αγία Βαρβάρα - Δωροθέα Γιαννούκου© (users.uoa.gr/~ananton/dorothea/index.html)

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα - Κωσταντίνος Τάμπης© (www.icontampis.gr)
Αγία Βαρβάρα - Κωσταντίνος Τάμπης© (www.icontampis.gr)

Αγία Βαρβάρα - www.zografiki.com©
Αγία Βαρβάρα - www.zografiki.com©

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα
Αγία Βαρβάρα

Αγία Βαρβάρα - π. Σταμάτης Σκλήρης© (stamatis-skliris.gr)
Αγία Βαρβάρα - π. Σταμάτης Σκλήρης© (stamatis-skliris.gr)

Αγία Βαρβάρα (Καρτ-ποστάλ, έργο του Α. Βεβελάκη, 1894 μ.Χ. - Αρχείο - Συλλογή: Δανδόλειος Βιβλιοθήκη)
Αγία Βαρβάρα (Καρτ-ποστάλ, έργο του Α. Βεβελάκη, 1894 μ.Χ. - Αρχείο - Συλλογή: Δανδόλειος Βιβλιοθήκη)

Αγία Βαρβάρα - Φώτης Κόντογλου
Αγία Βαρβάρα - Φώτης Κόντογλου

Η Αγία Αικατερίνη μαζί με την Αγία Βαρβάρα
Η Αγία Αικατερίνη μαζί με την Αγία Βαρβάρα

Η Αγία Βαρβάρα και η Αγία Κυριακή (Τοιχογραφία στη Λιθιά Καστοριάς, έτ. 1850 μ.Χ.)
Η Αγία Βαρβάρα και η Αγία Κυριακή (Τοιχογραφία στη Λιθιά Καστοριάς, έτ. 1850 μ.Χ.)