Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

«Παπαλάμπραινα». Η ληστεία και ο βασανισμός του παπά- Λάμπρου Ζέρβα, που έγινε δημοτικό τραγούδι

Κατακόρυφη πτώση των βάσεων για τα ΑΕΙ – Όλοι οι πίνακες

Δείτε όλους τους πίνακες αναλυτικά
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Κύριο χαρακτηριστικό τους, όπως αναμενόταν, η πτώση των βάσεων περισσότερο σε σχολές της επαρχίας και λιγότερο σε αυτές της υψηλής ζήτησης.

Σήμερα οι τρεις εγκύκλιοι αναπληρωτών. Επτά μέρες η προθεσμία. Επικαιροποίηση αίτησης με νέο πρωτόκολλο

http://xenesglosses.eu/2015/08/simera-oi-treis-egkyklioi-anapliroto/
Όπως ενημερώθηκα πριν λίγο από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου,εστάλησαν σήμερα για δημοσίευση σε ΦΕΚ και οι τρεις εγκύκλιοι πρόσληψης αναπληρωτών(Γενικής,Ειδικής,Μουσικής). Ακυρώνεται η προηγούμενη διαδικασία και προβλέπεται προθεσμία επτά εργάσιμων ημερών,από τη δημοσίευση, για υποβολή αιτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: οι συνάδελφοι μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση ,να τροποποιήσουν την παλιά ή απλά να την επικαιροποιήσουν. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να κάνουν επικαιροποίηση της αίτησης ,παίρνοντας νέο αριθμό πρωτοκόλλου ,από τις Δνσεις Εκπαίδευσης,ακόμα κι αν δεν κάνουν καμία αλλαγή. Δ. ΜΠΡΑΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα:

Δύο πρωινά λάθη που «ναρκώνουν» το μεταβολισμό και βάζουν κιλά

Yπάρχουν δύο θεμελιώδη λάθη που κάνουν οι περισσότεροι με αποτέλεσμα να σαμποτάρουν την προσπάθεια για απώλεια κιλών ή και αυτή της διατήρησης του βάρους.
Ποια είναι αυτά και πώς αντιμετωπίζονται.
Οι περισσότεροι ξεκινούν την ημέρα τους με εντελώς λάθος τρόπο με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός τους να επιβραδύνεται και συνεπώς οι καύσεις να ελαττώνονται.
Τα δύο βασικά λάθη που γίνονται το πρωί είναι τα εξής:
1. Δεν γυμναζόμαστε το πρωί
Ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η πρωινή γυμναστική είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την απογευματινή ή βραδινή.
2. Αργείτε να φάτε
Οσο περισσότερο αργείτε να φάτε τόσο το χειρότερο.
Αν αφήσετε το στομάχι σας άδειο, ο εγκέφαλός σας θα στείλει μήνυμα στο σώμα σας να εξοικονομήσει ενέργεια κλειδώντας το αποθηκευμένο λίπος.
Πηγή: earthshareme.com

10 φρούτα και λαχανικά που αποθηκεύουμε λάθος

Αγοράζετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα βάζετε στο ψυγείο και λίγες μέρες αργότερα ανακαλύπτετε ότι έχουν χαλάσει. Τι κάνετε λάθος; Ισως δεν τα αποθηκεύετε σωστά, λένε οι ειδικοί.
Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, σε παλαιότερη δημοσίευση στα Νέα εξηγεί ότι τα φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί διότι πολλά φρούτα, όπως τα μήλα, εκλύουν ένα αέριο (το αιθυλένιο) που χαλάει γρήγορα τα λαχανικά. Το ίδιο συμβαίνει και όταν τοποθετούνται πλυμένα στο ψυγείο, σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα, καθώς και όταν συμπιέζονται σε αεροστεγώς κλεισμένες σακούλες, με συνέπεια να μην έχουν χώρο να «αναπνέουν».

Ανά είδος, υπάρχουν μερικές ακόμα λεπτομέρειες που έχουν σημασία. Να ποιες είναι:

Ντομάτες. Μην τις βάζετε στο ψυγείο, διότι το κρύο διασπά την κυτταρική δομή τους και αλλοιώνει την υφή τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι δεν αντέχουν σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου, αλλά η ιδανική θερμοκρασία για τη συντήρηση του ψυγείου είναι 4-6 βαθμοί.

Οταν ωριμάσουν στον πάγκο ή στο καλάθι της κουζίνας, καταναλώστε τες αμέσως, ειδάλλως καταψύξτε τες για να τις χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή στο μαγείρεμα.

Αγγούρια. Τα αγγούρια δεν αντέχουν το κρύο. Κάθε θερμοκρασία κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου τα κάνει να χαλάνε πιο γρήγορα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις.

Αν οπωσδήποτε πρέπει να τα βάλετε στο ψυγείο, να τα καταναλώσετε εντός τριών ημερών. Είναι πολύ ευαίσθητα στο αιθυλένιο, επομένως κρατήστε τα μακριά από τις ντομάτες, τα πεπόνια και τις μπανάνες.

Καρότα. Πριν τα αποθηκεύσετε, αφαιρέστε το πράσινο κοτσάνι τους διότι «τραβάει» υγρασία και τα κάνει να μαλακώνουν πολύ γρήγορα. Αν δεν τα καθαρίσετε, βάλτε τα σε ανοικτή πλαστική σακούλα στο συρτάρι των λαχανικών του ψυγείου για 2 εβδομάδες.
Αν τα καθαρίσετε, τα κόψετε ή είναι μικρά (baby-carrots), θα αντέξουν περισσότερο στο ψυγείο μέσα σε δοχείο γεμάτο νερό, το οποίο θα αλλάζετε συχνά. Μην τα βάζετε μαζί με τα μήλα διότι είναι ευαίσθητα στο αιθυλένιο.

Πιπεριές. Να τις τοποθετείτε σε πλαστική σακούλα, εκτός κι αν είναι καυτερές, οπότε πρέπει να τις τυλίξετε με χαρτοπετσέτα ή ρολό κουζίνας.

Να καταναλώνετε τις πράσινες πιπεριές εντός μιας εβδομάδας και τις κόκκινες εντός 3-4 ημερών.
Σκόρδο. Να το αποθηκεύετε σε ανοιχτό δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου, δίχως να βγάζετε τις προστατευτικές ξερές μεμβράνες που το καλύπτουν. Μπορείτε να το αποθηκεύετε μαζί με τα κρεμμύδια.

Κρεμμύδια. Να τα τοποθετείτε σε δίχτυ ή καλσόν κάνοντας έναν κόμπο ύστερα από καθένα και να τα κρεμάτε σε θερμοκρασία δωματίου. Εναλλακτικά, βάλτε τα σε ανοικτό δοχείο στον πάγκο της κουζίνας μαζί με τα σκόρδα.

Κρατήστε τα μακριά από τις πατάτες (θα τις κάνουν να βγάλουν βλαστούς), από το ψυγείο (χαλάει την υφή τους) και από το φως (αλλοιώνει τη γεύση τους).

Πατάτες. Να τις αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο), σε χάρτινη σακούλα για να «αναπνέουν», μακριά από τα κρεμμύδια και από τα φρούτα (π.χ. μήλα, πεπόνια) που εκπέμπουν αιθυλένιο.

Μήλα και πορτοκάλια. Να τα φυλάτε στο ψυγείο. Τα μήλα αντέχουν έως 6 εβδομάδες και τα πορτοκάλια για 2-3. Τα πορτοκάλια που διατηρούνται εκτός ψυγείου είναι λίγο πιο ζουμερά, αλλά μπορεί να χαλάσουν γρήγορα (σε 3-4 μέρες) αν έχει ζέστη.
Μπανάνες. Να τις τυλίγετε μία μία με πλαστική μεμβράνη για να περιορίζετε την εκπομπή αιθυλενίου και να ωριμάζουν πιο αργά. Οταν φτάσουν στο επιθυμητό σημείο ωρίμασης, να τις βάζετε στο ψυγείο.

ΔΕΗ: Επιστρέφει μέρος των κερδών της στους «καλοπληρωτές»

Στους «καλοπληρωτές» των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος θα επιστρέψει μέρος των κερδών της η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.
Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, η σχετικά απόφαση θα ληφθεί εντός της εβδομάδας, ενώ σημείωσε ότι η επιστροφή αυτή στους συνεπείς καταναλωτές θα είναι «κάτι πάνω από το συμβολικό».
Παράλληλα, ανέφερε ότι η επιχείρηση έχει εντοπίσει από τους ελέγχους που πραγματοποιεί, μέσω διασταύρωσης στοιχείων, «πολυτελή κατοικία, ανύπαρκτη πολεοδομικά, η οποία τροφοδοτείται με ρεύμα από διπλανό σπίτι, οικία πολυτελή 500 τετραγωνικών μέτρων που είναι δηλωμένη ως διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων» και μέσα στους επόμενους στόχους της επιχείρησης είναι να προχωρήσει σε καταγγελίες προς άλλες υπηρεσίες, όπως η εφορία και η πολεοδομία.
Επιπλέον, η ΔΕΗ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες να ελέγξει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, οι οποίοι υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ.
Από το σύνολο των οφειλών, υπολογίζεται ότι ένα ποσόν της τάξης των 300 εκατ. ευρώ προέρχεται από 450.000 πρώην πελάτες της ΔΕΗ στη Μέση και τη Χαμηλή Τάση (επιχειρήσεις και νοικοκυριά), οι οποίοι έχουν στραφεί σε άλλη εταιρεία παροχής ρεύματος, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξοφλήσει τη ΔΕΗ.
Η επιχείρηση διεκδικεί νομικά τις οφειλές, αλλά οι αποφάσεις καθυστερούν, επιδεινώνοντας το πρόβλημα ρευστότητας για τη ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ είχε ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να απαγορεύει την αλλαγή παρόχου αν προηγουμένως δεν εξοφλείται ο λογαριασμός, αίτημα που η ΡΑΕ απέρριψε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΔΕΗ που επιδιώκει αναθεώρηση της απόφασης.

Βγήκαν οι βάσεις 2015 δείτε τις εδώ www.dikaiologitika.gr

Back to school 2015: Πλήρης οδηγός για γονείς

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγώνας δρόμου για τα κενά. Που εντοπίζει το Υπουργείο τις περισσότερες ελλείψεις

Συντάξεις: “Πόρτα” στις πρόωρες για 80.000 γονείς – Αυξάνονται τα όρια ηλικίας έως 17 χρόνια!

- Θύματα των αλλαγών στο Ασφαλιστικό κυρίως οι μητέρες ανηλίκων
- Τι ισχύει για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΙΚΑ και ΕΤΑΑ
- Το τρίτο Μνημόνιο φέρνει τα πάνω – κάτω και για τις συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

Μεγάλο θα είναι το σοκ για περίπου 80.000 ασφαλισμένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που μέχρι πρόσφατα είχαν την δυνατότητα να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και να βγουν νωρίς στην σύνταξη έχοντας περάσει τα 50.
Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι, - κυρίως μητέρες ανηλίκων θα δουν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται σε Κάποιες περιπτώσεις και 17 χρόνια αφού από 01/01/2022 όλοι θα βγαίνουν με πλήρη σύνταξη στα 62 ή στα 67 με 40 χρόνια και με μειωμένη στα 62 με 15ετία.

Οι μητέρες πλήττονται και με τις αλλαγές στο καθεστώς των κατώτατων ορίων όπως επίσης και από το νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που πλέον θα εφαρμοστεί αναδρομικά από 01/01/2015 αλλά και από το αυξημένο πέναλτι του 10% για όποιον βγαίνει με μειωμένη/ πρόωρη.
Πιο αναλυτικά:

Για το Δημόσιο:
Εδώ οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας επηρεάζουν τις μητέρες ανηλίκων που είχαν συμπληρώσει 25 χρόνια ασφάλισης και ανηλικότητα τεκνου έως τις 31/12/2010 αλλά δεν έχουν κλείσει τα 50, ηλικία που θα μπορούσαν να βγουν με πλήρη σύνταξη.
Επηρεάζονται επίσης γονείς ανηλίκων που είχαν συμπληρώσει 25ετία μέχρι 31/12/2011 και 31/12/2012 ακόμα και με εξαγορές πλασματικών χρόνων και κατοχύρωσαν δικαίωμα για συνταξιοδότηση από τα 52 ή τα 55 αντίστοιχα με πλήρη αλλά είναι σήμερα μικρότεροι.
Χαμένες και οι τρίτεκνες μητέρες που είχαν συμπληρώσει 20 χρόνια μέχρι 31/12/2010 και μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη άνευ ορίου ηλικίας. Επίσης τρίτεκνοι και άνω που είχαν συμπληρώσει 20ετία μέχρι 31/12/2011 και 31/12/2012 και μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη από τα 52 ή τα 55 αντίστοιχα.
Καταπέλτης είναι ο Νομος για τους δημοσίους υπαλλήλους γονείς αναπήρων 67% και άνω για τους οποίους αποκλείεται η δυνατότητα χρήσης του δικαιώματος και για τους δυο γονείς και πρέπει να επιλέξει ένας από τους δυο.

Για ΔΕΚΟ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
Στα ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ και των τραπεζών επηρεάζονται γυναίκες μόνο ή χήροι πατέρες. Θα δουν το όριο ηλικίας τους να αλλάζει οι μητέρες ανηλίκων που είχαν συμπληρώσει 25ετία μέχρι 31/12/2010 και μπορούσαν να αποχωρήσουν στα 50 με πλήρη σύνταξη. Επίσης, θίγονται μητέρες ανηλίκων που είχαν συμπληρώσει 25ετία μέχρι 31/12/2011 και 31/12/2012 και κατοχύρωσαν δικαίωμα για σύνταξη από τα 52 ή τα 55 με πλήρη και τα 50 ή 55 με μειωμένη αντίστοιχα.

Το ίδιο ισχύει και για τις τρίτεκνες που μπορούσαν να αποχωρήσουν με όριο ηλικίας τα 50 ή τα 52 ή τα 55 ανάλογα με το έτος κατοχύρωσης. Στα εν λόγω ταμεία οι γυναίκες ασφαλισμένες μπορούν να κάνουν χρήση των γενικών προϋποθέσεων που υπάρχουν στο ΙΚΑ για συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα.

Για το ΙΚΑ
Από την αύξηση των ορίων ηλικίας επηρεάζονται καίρια οι μητέρες ανηλίκων στο ΙΚΑ που μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα με 5.500 ένσημα και ανήλικο αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας. Οι εν λόγω ασφαλισμένοι ανάλογα με το έτος κατοχύρωσης (2010, 2011, 2012) είχαν την δυνατότητα να αποχωρήσουν από το 55ο ή 57ο ή 60ο έτος για πλήρη και 50ο, 52ο ή 55ο για μειωμένη αντίστοιχα.

Για το ΕΤΑΑ
Το όριο ηλικίας τους θα δουν να αυξάνει οι ασφαλισμένες μητέρες του ταμείου νομικών εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το εν λόγω όριο ηλικίας των 50 ή 55 ή 58 ανάλογα με το έτος κατοχύρωσης.

ΠΙΝΑΚΑΣ
ΗΛΙΚΙΑ 2015 2016
2017 2018 2019 2020 2021 2022
50 55 56,7 58,4 60,1 61,9 63,6 65,3 67
51 55 56,7 58,4 60,1 61,9 63,6 65,3 67
52 55 56,7 58,4 60,1 61,9 63,6 65,3 67
53 56,5 58 59,5 61 62,5 64 65,5 67
54 56,5 58 59,5 61 62,5 64 65,5 67
55 56,5 58 59,5 61 62,5 64 65,5 67
56 57,4 58,8 60,1 61,5 62,9 64,3 65,6 67
57 58,3 59,5 60,8 62 63,3 64,5 65,8 67
58 59,1 60,3 61,4 62,5 63,6 64,8 65,9 67
59 60 61 62 63 64 65 66 67
60 60,9 61,8 62,6 63,5 64,4 65,3 66,1 67
61 61,8 62,5 63,3 64 64,8 65,5 66,3 67
62 62,6 63,3 63,9 64,5 65,1 65,8 66,4 67
63 63,5 64 64,5 65 65,5 66 66,5 67
64 64,4 64,8 65,1 65,5 65,9 66,3 66,6 67
65 65,3 65,5 65,8 66 66,3 66,5 66,8 67
66 66,1 66,3 66,4 65,5 66,6 66,8 66,9 67
67 67 67 67 67 67 67 67 67


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Βάσεις 2015: Στις 10.00 στο Newsit τα αποτελέσματα των πανελληνίων - Δείτε όλους τους πίνακες με τις σχολές

Πάλι αποσπάσεις, πάλι κενά στα σχολεία


Τάσος Κουράκης - Ανδρέας Λοβέρδος... σημειώσατε 1! Και οι δύο έμειναν στη θέση του υπουργού Παιδείας ακριβώς για επτά μήνες αλλά είχαν το «προνόμιο» να διαχειριστούν το μείζον ζήτημα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις. Ο κ. Κουράκης ξεπέρασε τον προκάτοχό του στο σπορ των χωρίς κριτήρια αποσπάσεων - 1.805 φέτος έναντι 1.650 πέρυσι. Τα ίδια... Παντελάκη μου, αλλά η απόφαση του κ. Κουράκη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς φέτος θα προκύψει ρεκόρ ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία (περίπου 25.000). Μάλιστα χθες για το θέμα ο κ. Κουράκης είχε πολύωρη συνεδρίαση με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. «Κάθε χρόνο πιέζουν υπουργοί, βουλευτές, πιέζουν τα τοπικά στελέχη εκπαίδευσης για να βρεθούν "ημέτεροι" μεταξύ των αποσπασθέντων» τόνισε στην «Κ» έμπειρο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας. Η ουσία είναι ότι το μείζον θέμα της προετοιμασίας για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς θα το διαχειριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για την άμισθη σύμβουλο του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά κ. Φρόσω Κιάου, η οποία είχε διατελέσει υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας και το 2012.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας αποφασίστηκαν συνολικά 1.805 αποσπάσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών σε διοικητικές θέσεις φορέων.

Πέρυσι, κατά την πρώτη φάση της αντίστοιχης διαδικασίας είχαν αποσπασθεί 1.650 εκπαιδευτικοί, ενώ οι φορείς φέτος είναι κατά δύο λιγότεροι. Συνολικά πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 2.500 αποσπάσεις, αριθμός που αναμένεται φέτος να υπερκερασθεί. Και αυτό για δύο λόγους: Πρώτον, δεν έχουν γίνει αποσπάσεις μεταξύ άλλων σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την Ακαδημία Αθηνών.
Και δεύτερον, θα γίνει τουλάχιστον μία ακόμη φάση αποσπάσεων, όπως παραδοσιακά συμβαίνει. Πρόκειται για αποσπάσεις οι οποίες δεν μοριοδοτούνται, δεν εξετάζονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, και υπογράφονται με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις για την απόσπαση εκπαιδευτικών στις 8 από τις 11 υπηρεσίες - προορισμούς έχουν υπογραφεί από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, και οι αποφάσεις για τις υπόλοιπες 3 υπηρεσίες από τον γ.γ. του υπουργείου Δημήτρη Χασάπη.
Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις προκαλούν τις μόνιμες αντιδράσεις των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου, που ζητούν οι θέσεις να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς που έχουν ζητήσει μετάταξη από θέση σε σχολείο. Το κέρδος, όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων (ΠΟΣΥΠ) του υπουργείου Παιδείας, Σάββας Φωτάκης είναι ότι ο μεταταχθείς θα μονιμοποιηθεί στη θέση και δεν θα χρειάζεται εκπαίδευση και επαγγελματική προσαρμογή. Ηδη από το 2013, 700 εκπαιδευτικοί έχουν υποβάλει αίτηση για μετάταξη, αλλά δεν έχουν εξετασθεί οι αιτήσεις αυτές.
Ποιο είναι το πλεονέκτημα των αποσπάσεων έναντι των μετατάξεων; Οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας τις προτιμούν διότι στις αποσπάσεις υπάρχει περιθώριο να τοποθετηθούν «ημέτεροι». Τη διαχείριση των αποσπάσεων κατά το δοκούν διευκολύνει η έλλειψη Οργανισμών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι θα περιέγραφαν τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας για υπαλλήλους. Η έλλειψη Οργανισμού βολεύει τους υπουργούς να αποσπούν όσους υπαλλήλους θέλουν.
Την ίδια στιγμή, με καθυστέρηση στις διαδικασίες κάλυψης των κενών στα σχολεία χρεώνεται ο αρμόδιος Τάσος Κουράκης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε την εγκύκλιο αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς δεν είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η δημοσίευση βέβαια πρέπει να είναι σύμφωνη με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ 527/2015, το οποίο ευνοεί τους αναπληρωτές επιτυχόντες παλαιότερων ΑΣΕΠ από το 2002 έως και το 2008. Γιατί επελέγη να εκδοθεί εγκύκλιος, με αποτέλεσμα να υπάρξει νομική εμπλοκή στο ανώτατο δικαστήριο; Πρόκειται για γκάφα ή για σκοπιμότητα;

ΦΕΚ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Μπράτης Δ. - Παληγιάννης Β. :Ανακοινοποίηση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016

Μπράτης Δημήτρης
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ
http://www.mpratis.gr
Τηλ. 6974750402
2103312790 - 2103442884
Fax: 2103246893
Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
paligiannis@hotmail.gr 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287
Αθήνα 25-08-2015

Ανακοινοποίηση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας ανακοινοποιούμε τους πίνακες των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. των κλάδων Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16 για το σχολικό έτος 2015-2016, οι οποίες αυτή τη φορά έγιναν με βάση τις 1686 οργανικές θέσεις που συστήθηκαν στην Π.Ε. στις 14/8/2015.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκκρεμεί, ακόμη, η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία.


Oι αιρετοί ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης                   Παληγιάννης Βασίλης