Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Φωτογραφίες που είναι αδύνατον να ξανατραβηχτούν (Photos)

Σε ποιους φορείς έβαλε «χέρι» η κυβέρνηση και πήρε τα αποθεματικά τους – Αποκαλύψεις από τη ΝΔ

Όλα τα στοιχεία για τους φορείς από τους οποίους η κυβέρνηση πήρε τα αποθεματικά προκειμένου να καλύψει μισθούς, συντάξεις και δόσεις στους δανειστές, έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα λόγω της χρηματοδοτικής ασφυξίας και της έλλειψης ρευστότητας που η ίδια έχει προκαλέσει με τις πράξεις της, επιχειρεί έναν εσωτερικό δανεισμό δεσμεύοντας τα αποθεματικά Ταμείων, ΔΕΚΟ και κάθε λογής δημόσιων Οργανισμών.
Η κυβέρνηση αναμένεται να στραφεί και στα ταμειακά διαθέσιμα  άλλων φορέων για τη διασφάλιση ρευστότητας, ως λύση έσχατης ανάγκης, που όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να συνεχιστεί.
200 εκ. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Με κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ. 293, 27-2-2015) που υπέγραψαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, η πλεονάζουσα ρευστότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να μεταφερθεί από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.
Τα χρήματα που προέρχονταν από κοινοτικά προγράμματα για τους Έλληνες αγρότες, υπολογίζονται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αλλάζουν πορεία για να χρησιμοποιηθούν από το κράτος για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.
80 εκ. από την Περιφέρεια Αττικής
Τα πρώτα 80 εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα της Περιφέρειας κατατέθηκαν εσπευσμένα στην ΤτΕ, μετά από απόφαση(26-3-2015) της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, η οποία προωθήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Είναι προφανής η επιθυμία της κυβέρνησης να ελέγξει τα αποθεματικά Ταμείων και ΟΤΑ, με στόχο την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας.
120 εκ. από τον ΟΑΕΔ
Τη μεταφορά 120 εκατ. ευρώ από το σύνολο των διαθεσίμων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
114 εκ. από την ΕΕΤΤ
Στον κρατικό προϋπολογισμό προς αξιοποίηση περνούν με κοινή υπουργική απόφαση (1-4-2015) τα αποθεματικά ύψους 114.363.336,54 ευρώ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με κοινή υπουργική απόφαση των Σταθάκη-Μάρδα.
555 εκ. ευρώ από το ΤΧΣ
Στον ειδικό λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας όπου είναι κατατεθειμένα τα διαθέσιμα ασφαλιστικών Ταμείων και φορέων του Δημοσίου, πέρασε και το υπόλοιπο των αποθεματικών του ΤΧΣ, ύψους 345 εκατ. ευρώ, προκειμένου να γίνουν repos με το Δημόσιο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του.
400 εκ. από την Αττικό Μετρό
Η Αττικό Μετρό, έχει ήδη μεταφέρει τα αποθεματικά της, τής τάξης των 400 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος η οποία μπορεί να τα διαθέσει, εφόσον κατατεθεί σχετικό αίτημα, για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων.
Ουσιαστικά, πρόκειται για κονδύλια του ΕΣΠΑ, δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πόρους του ελληνικού Δημοσίου στα οποία «βάζει χέρι» η κυβέρνηση για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Ενδεικτικά, τον Ιούνιο του 2013 η ΕΤΕπ είχε εκταμιεύσει δάνειο ύψους 250 εκατ. ευρώ (30ετούς διάρκειας με 7ετή περίοδο χάριτος) για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά που αποτελούσε τμήμα εγκεκριμένης πίστωσης 450 εκατ.
100 εκ. από Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.(πρώην ΟΣΚ)
Στο πλαίσιο της απελπιστικής αναζήτησης ρευστότητας προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Απριλίου, η Κυβέρνηση αναζητά μέρος από τα περίπου 100 εκατ. ευρώ των διαθεσίμων του οργανισμού Κτηριακές Υποδομές, ένα σημαντικό ποσοστό περίπου το ήμισυ, αφορά σε δόση δανείου που έχει χορηγηθεί  από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για δάνειο που έχει χορηγηθεί με προνομιακά επιτόκια και όρους, προκειμένου να υποστηριχθεί η ανέγερση σχολικών Υποδομών, κτίρια κλπ.
200 εκ. από την ΕΥΔΑΠ
Στην έσχατη λύση των ταμείων των ΔΕΚΟ καταφεύγει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες για πληρωμές από το δημόσιο. Ουσιαστικά στο στόχαστρο της Κυβέρνησης βρίσκονται τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα μεγάλων ΔΕΚΟ όπως και η ΕΥΔΑΠ από την οποία δέσμευσε αποθεματικά ύψους 200εκ.
100εκ από τον ΟΣΕ
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, στις 26/3/2015, ως μοναδικού μετόχου αρκετών ΔΕΚΟ, όπως και του ΟΣΕ, δόθηκε η εντολή να προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας σε «άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μεταφερθούν ταμειακά διαθέσιμα που διατηρούνται σε εμπορικές τράπεζες, με σκοπό την επένδυσή τους». Επισήμως έχει γίνει γνωστή η μεταφορά των πρώτων 5 εκ.
Η κυβέρνηση απλώνει «χέρι» και στο ΕΣΠΑ
Το υπουργείο Οικονομίας επιμένει στην εφαρμογή της απόφασης για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ προς τις περιφέρειες και τις καλεί να αξιοποιήσουν έως τις 19 Απριλίου τα σχετικά κονδύλια που τους έχουν πιστωθεί και εάν δεν το πράξουν, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, «τα ποσά αυτά θα ανακληθούν άμεσα». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ποσά ύψους 600 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα στον Κεντρικό Λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος και τα οποία λιμνάζουν από τα τέλη του 2014. Είναι σαφές ότι το αυστηρό χρονοδιάγραμμα συνδέεται με τα προβλήματα ρευστότητας, με το υπουργείο, ωστόσο, να επιμένει ότι τα ποσά αυτά θα ανακατανεμηθούν με βάση άλλες ανάγκες των περιφερειακών προγραμμάτων για έργα του ΕΣΠΑ.
«Με τις δεσμεύσεις των αποθεματικών από ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρεια Αττικής, ΟΑΕΔ, ΕΕΤΤ, ΤΧΣ, ΕΥΔΑΠ, Αττικό Μετρό, Κτηριακές Υποδομές και ΟΣΕ, η Κυβέρνηση έχει κυριολεκτικά «στεγνώσει» τους φορείς του Δημοσίου και έχει αποδυναμώσει την καταθετική βάση των εμπορικών τραπεζών! Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει:
– Πότε θα επιστρέψει τα χρήματα που δεσμεύει;
– Η χρήση κοινοτικών κονδυλίων για την αγορά repos είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία;
– Γιατί δημιουργεί συνθήκες αντιπαράθεσης με την ΕΤΕπ και τους εταίρους δεσμεύοντας ευρωπαϊκά χρήματα που προορίζονται για επενδύσεις;» τόνισε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Υποδομών Μεταφορων και Δικτύων της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ασφαλιστικό: 5 έξοδοι κινδύνου για δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις νέες ρυθμίσεις

Διαβατήριο για έξοδο στη σύνταξη αποτελούν πέντε ευνοϊκές ασφαλιστικές ρυθμίσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. Κερδισμένοι είναι οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι, ενώ ιδιαίτερα θετικές ρυθμίσεις ισχύουν για άνδρες που συμπλήρωσαν 25ετία τη διετία 2011-2012. Αντιθέτως, χαμένοι είναι οι ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν 25ετία στο Δημόσιο μετά την 1η Ιανουαρίου 2013. Στην περίπτωση αυτή πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67 και μειωμένη στα 62, ενώ δεν προβλέπεται καμία ιδιαίτερη ρύθμιση για τους γονείς ανηλίκων.
Όσον αφορά τα πλασματικά έτη, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες για αναγνώριση, καθώς τα χρόνια για τα παιδιά μετράνε εξτρά. Ιδιαίτερα ευνοϊκή είναι και η διάταξη που προβλέπει μειωμένο «πέναλτι» για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010. Ακολουθούν αναλυτικά οι ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που ισχύουν στο Δημόσιο.
1

2

ΠΗΓΗ: Έθνος

Οκτώ ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό. Πως ήταν και πως είναι σήμερα

Ποια είναι τα σημάδια για την εμφάνιση του διαβήτη;

Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν οι διαβητικοί στη χώρα μας. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1000.000 Έλληνες πάσχουν από την νόσο εκ των οποίων, ένας μεγάλος αριθμός δεν γνωρίζει, ότι έχει ανεβασμένο ''ζάχαρο''.
Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα του διαβήτη 
 
Θολή όραση
 
Το πρώτο όργανο που προσβάλει ο διαβήτης είναι τα μάτια με συνέπεια οι ασθενείς να έχουν θολή όραση. Το αυξημένο ζάχαρο στο αίμα προκαλεί πρήξιμο στα μάτια με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η όραση. 
 
Ξαφνική απώλεια βάρους
 
Η ξαφνική απώλεια βάρους, αν δεν κάνετε καμία δίαιτα αποτελεί σημάδι του σακχαρώδη διαβήτη.
 
Πείνα πολύ πείνα
 
Ένα ακόμη ανησυχητικό σημάδι της νόσου είναι ότι οι πάσχοντες νιώθουν ακατάπαυστη πείνα. Και αυτό γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να μεταβολίσει το φαγητό σε ενέργεια εξαιτίας των αυξημένων τιμών του ''ζαχάρου''.
 
Μούδιασμα
 
Η νόσος εκδηλώνεται με μούδιασμα στα χέρια και στα πόδια 
 
Αδυναμία συγκέντρωσης
Ο διαβήτης προκαλεί στους πάσχοντες αδυναμία συγκέντρωσης.
 
Στυτική δυσλειτουργία 
 
Έρευνες έχουν δείξει ότι η νόσος προκαλεί στυτική δυσλειτουργία στο 35% με 75% των ανδρών.
 
Κούραση
 
Όταν το πάγκρεας δεν μπορεί να διασπάσει την ινσουλίνη προκαλεί στους ασθενείς το αίσθημα της υπερβολικής ή μόνιμης κόπωσης.
 
Πολύ  δίψα
 
Όταν πίνετε νερό και δεν ξεδιψάτε με τίποτα ενδεχομένως θα πρέπει να  ελέγξετε τον διαβήτη σας.
 
πηγή mayo clinic

Συναγερμός για sms-παγίδα στα iPhone

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε μηνύματα-παγίδες τα οποία πλήττούν τα smart phones και κυρίως τα iPhone.

H Δίωξη έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των επιτήδειων οι οποίοι παραπλανούν με sms χρήστες smartphones και τους υπεκλέπτουν τα στοιχεία.

Αυτά τα μηνύματα-παγίδες καλούν τον χρήστη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega να επισκεφτούν μία συγκεκριμένη ηλεκτρονική διευθύνση.

Έτσι όταν οι χρήστες μπαίνουν στη συγκεκριμένη διεύθυνση, οι επιτήδειοι έχουν πρόσβαση μέσω του iCloud σε όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών - Ο καταλυτικός ρόλος εγγραφής στην πρώτη Δημοτικού

- Ελληνική ιθαγένεια αποκτά ένα παιδί του οποίου ένας τουλάχιστον γιονός διαθέτει άδεια διαμονής αορίστου χρόνου
- Καθοριστικό ρόλο στο νομοσχέδιο η εγγραφή στην Α Δημοτικού σε συνδυασμό με την πενταετή συνεχή διαμονή ενός εκ των γονέων
- Κατά κύριο λόγο το νομοσχέδιο υιοθετεί σχεδόν όλα όσα προβλέπονταν στο νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης
- Στόχος της κυβέρνησης είναι τα παιδιά των μεταναστών να αποκτούν ιθαγένεια όσο είναι παιδιά

Η εγγραφή του παιδιού στην Α' δημοτικού και η συνέχιση της παρακολούθησης του σχολείου κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης, σε συνδυασμό με την προηγούμενη νομιμότητα ενός εκ των γονέων για τουλάχιστον πέντε τουλάχιστον χρόνια πριν από τη γέννηση του παιδιού, αποτελούν τις προϋποθέσεις για την κτήση ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών, όπως διατυπώνονται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εωτερικών, το οποίο τίθεται από σήμερα σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, σε περίπτωση που ένα παιδί γεννηθεί πριν ο γονέας κλείσει πέντε έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα (π.χ. εάν το παιδί γεννηθεί όταν ο ένας γονέας έχει από ένα έως τέσσερα χρόνια νόμιμης διαμονής), το δικαίωμα κτήσης της ιθαγένειας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.

Επίσης, ελληνική ιθαγένεια αποκτούν τα παιδιά, των οποίων τουλάχιστον ένας γονέας διαθέτει «ισχυρή» άδεια διαμονής (π.χ. άδεια διαμονής αορίστου χρόνου ή επί μακρόν διαμένοντος).

Με το σχέδιο νόμου γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ακύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της σχετικής ρύθμισης στον Ν.3838/2010, σύμφωνα με την οποία το παιδί αποκτούσε ιθαγένεια με τη γέννησή του, εφόσον και οι δύο γονείς ήταν νόμιμοι για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Στο νέο νομοσχέδιο κύριο ρόλο παίζει η εγγραφή στην Α' δημοτικού σε συνδυασμό με την πενταετή συνεχή διαμονή ενός εκ των γονέων.

Κατά τα λοιπά, το νομοθέτημα διατηρεί τους άλλους τρόπους κτήσης της ιθαγένειας, όπως προβλέπονταν στο προηγούμενο σχέδιο νόμου που έφερε την υπογραφή υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτοί οι τρόποι κτήσης ιθαγένειας αφορούν παιδιά που έχουν απολυτήριο λυκείου και είναι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την εννιαετή υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως ορίζεται από το ελληνικό Σύνταγμα ή έχουν ολοκληρώσει το γυμνάσιο και το λύκειο στην Ελλάδα.

Κύριος στόχος του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου είναι τα παιδιά των μεταναστών να αποκτούν ιθαγένεια όσο είναι παιδιά, διότι στην ηλικία αυτή- όπως σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών- διαμορφώνεται κοινωνική συνείδηση και κατά συνέπεια εθνική ταυτότητα.

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Εἰς τὴν Σταύρωσιν
Ζῶν εἶ Θεὸς σύ, καὶ νεκρωθεὶς ἐν ξύλῳ,
Ὦ νεκρὲ γυμνέ, καὶ Θεοῦ ζῶντος Λόγε.

Εἰς τὸν εὐγνώμονα Λῃστὴν
Κεκλεισμένας ἤνοιξε τῆς Ἐδὲμ πύλας,
Βαλὼν ὁ Λῃστὴς κλεῖδα τό, Μνήσθητί μου.
Βιογραφία
Την Παρασκευή, στέλνεται ο Ιησούς δέσμιος από τον Καϊάφα στον τότε ηγεμόνα της Ιουδαίας Πόντιο Πιλάτο. Αυτός, αφού Τον ανέκρινε με πολλούς τρόπους και αφού ομολόγησε δυο φορές ότι ο Ιησούς είναι αθώος, έπειτα, για να ευχαριστηθούν οι Ιουδαίοι, τον καταδικάζει σε θάνατο• και αφού τον μαστίγωσε σαν δραπέτη δούλο τον Δεσπότη των όλων, Τον παρέδωσε για να σταυρωθεί. Από ’κει και πέρα ο Ιησούς, αφού παραδόθηκε στους στρατιώτες, γυμνώνεται, φοράει κόκκινη χλαμύδα, στεφανώνεται με ακάνθινο στεφάνι, κρατάει κάλαμο σα σκήπτρο, προσκυνείται χλευαστικά, φτύνεται και χτυπιέται στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Μετά, φορώντας πάλι τα ρούχα του και βαστάζοντας το Σταυρό, πηγαίνει προς τον Γολγοθά, τον τόπο της καταδίκης και εκεί, γύρω στην Τρίτη ώρα της ημέρας, σταυρώνεται μεταξύ δυο ληστών, βλασφημείται από αυτούς που είχαν πάει στον Γολγοθά μαζί του, μυκτηρίζεται από τους αρχιερείς, ποτίζεται από τους στρατιώτες με ξύδι ανακατεμένο με χολή. Γύρω στην ενάτη ώρα, αφού βγάζει πρώτα φωνή μεγάλη, και λέει: «Τετέλεσται», εκπνέει «ο αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου», την ώρα κατά την οποία σφάζονταν, σύμφωνα με τον νόμο, ο πασχαλινός αμνός, ο οποίος καθιερώθηκε ως έθιμο στους Ιουδαίους, προτυπώνοντας τον Εσταυρωμένο Χριστό, πρίν από 1043 χρόνια.

Το δεσποτικό αυτό θάνατο και η άψυχη κτίση, πενθώντας, τον τρέμει και αλλοιώνεται από το φόβο αλλά ο Δημιουργός της κτίσεως ακόμα και όταν είναι νεκρός, λογχίζεται την ακήρατη πλευρά Του και ρέει απ’ αυτή αίμα και νερό. Τέλος, κατά τη δύση του ηλίου, έρχεται ο Ιωσήφ από Αριμαθείας και ο Νικόδημος μαζί με αυτόν, και οι δυο κρυφοί μαθητές του Ιησού, αποκαθηλώνουν από το Σταυρό το πανάγιο του διδασκάλου σώμα, το αρωματίζουν, το τυλίγουν με καθαρό σεντόνι και αφού το έθαψαν σε καινούργιο τάφο, κυλούν στο στόμιο του μεγάλο λίθο.

Αυτά τα φρικτά και σωτήρια πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού επιτελούμε σήμερα και εις ανάμνηση αυτών παραλάβαμε από αποστολική διαταγή, τη νηστεία της Παρασκευής.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ'.
Ὅτε οἱ ἔνδοξοι Μαθηταί, ἐν τῷ νιπτῆρι τοῦ Δείπνου ἐφωτίζοντο, τότε Ἰούδας ὁ δυσσεβής, φιλαργυρίαν νοσήσας ἐσκοτίζετο, καὶ ἀνόμοις κριταῖς, σὲ τὸν δίκαιον Κριτὴν παραδίδωσι. Βλέπε χρημάτων ἐραστά, τὸν διὰ ταῦτα ἀγχόνῃ χρησάμενον, φεῦγε ἀκόρεστον ψυχὴν τὴν Διδασκάλῳ τοιαῦτα τολμήσασαν. Ὁ περὶ πάντας ἀγαθός, Κύριε δόξα σοι.

Κοντάκιον
Ἦχος πλ. δ'.
Τὸν δι' ἡμᾶς Σταυρωθέντα, δεῦτε πάντες ὑμνήσωμεν· αὐτὸν γὰρ κατεῖδε Μαρία ἐπὶ τοῦ ξύλου, καὶ ἔλεγεν· Εἰ καὶ σταυρὸν ὑπομένεις, σὺ ὑπάρχεις ὁ Υἱὸς καὶ Θεός μου.

Ὁ Οἶκος
Τὸν ἴδιον Ἄρνα, ἡ ἀμνὰς θεωροῦσα πρὸς σφαγὴν ἑλκόμενον, ἠκολούθει Μαρία, τρυχομένη μεθ' ἑτέρων γυναικῶν, ταῦτα βοῶσα· Ποῦ πορεύῃ Τέκνον, τίνος χάριν, τόν ταχὺν δρόμον τελεῖς; μὴ ἕτερος γάμος πάλιν ἐστὶν ἐν Κανᾷ; Κᾀκεὶ νῦν σπεύδεις, ἵνα ἐξ ὕδατος αὐτοῖς οἶνον ποιήσης; συνέλθω σοι Τέκνον, ἢ μείνω σοι μᾶλλον, δός μοι λόγον Λόγε, μὴ σιγῶν παρέλθῃς με, ὁ ἁγνὴν τηρήσας με· σὺ γὰρ ὑπάρχεις ὁ Υἱὸς καὶ Θεός μου.
 
 
Αγιογραφίες / Φωτογραφίες

Ο Εσταυρωμένος
Ο Εσταυρωμένος

Ο Εσταυρωμένος
Ο Εσταυρωμένος

Ο Εσταυρωμένος
Ο Εσταυρωμένος

H Σταύρωση - άγνωστος ζωγράφος από τη Βόρεια Ιταλία ή τη Βενετία, δεύτερο μισό του 14ου αιώνα μ.Χ.
H Σταύρωση - άγνωστος ζωγράφος από τη Βόρεια Ιταλία ή τη Βενετία, δεύτερο μισό του 14ου αιώνα μ.Χ.

H Σταύρωση - Σάββας Παντζαρίδης©
H Σταύρωση - Σάββας Παντζαρίδης©

Σταύρωση. 17ος αιώνας. Από τη Messina - Αθήνα, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Σταύρωση. 17ος αιώνας. Από τη Messina - Αθήνα, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Σταύρωση - τέλος 14ου αι. μ.Χ. - Mονή Aγίου Παύλου, Άγιον Όρος
Σταύρωση - τέλος 14ου αι. μ.Χ. - Mονή Aγίου Παύλου, Άγιον Όρος

Σταύρωση - 1546 μ.Χ. - Mονή Σταυρονικήτα, Άγιον Όρος (Κρητική σχολή, Θεοφάνης ο Kρής)
Σταύρωση - 1546 μ.Χ. - Mονή Σταυρονικήτα, Άγιον Όρος (Κρητική σχολή, Θεοφάνης ο Kρής)

Σταύρωση - α' μισό 13ου και 14ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος
Σταύρωση - α' μισό 13ου και 14ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος

Σταύρωση (Eλεφαντοστέινο ανάγλυφο) - τέλος 10ου - 11ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος
Σταύρωση (Eλεφαντοστέινο ανάγλυφο) - τέλος 10ου - 11ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος

Σταύρωση - τέλος 13ου - αρχές 14ου αι. μ.Χ. - Mονή Bατοπαιδίου, Άγιον Όρος
Σταύρωση - τέλος 13ου - αρχές 14ου αι. μ.Χ. - Mονή Bατοπαιδίου, Άγιον Όρος

Σταύρωση - α' μισό 18ου αι. μ.Χ. - Mονή Iβήρων, Άγιον Όρος
Σταύρωση - α' μισό 18ου αι. μ.Χ. - Mονή Iβήρων, Άγιον Όρος

Σταύρωση - 16ος αιώνας μ.Χ. (από την τουρκοκρατούμενη Μονή Παναγίας Τοχνίου, Μάδρες Αμμοχώστου, 41 Χ 32 εκ.)
Σταύρωση - 16ος αιώνας μ.Χ. (από την τουρκοκρατούμενη Μονή Παναγίας Τοχνίου, Μάδρες Αμμοχώστου, 41 Χ 32 εκ.)

Η Σταύρωση του Xριστού και η Aποκαθήλωση - β' μισό 12ου αι. μ.Χ. - Mονή Bατοπαιδίου, Άγιον Όρος
Η Σταύρωση του Xριστού και η Aποκαθήλωση - β' μισό 12ου αι. μ.Χ. - Mονή Bατοπαιδίου, Άγιον Όρος

Kάλυμμα ευαγγελίου (έκδοση Φοίνικος, Bενετία 1848) - 1671 μ.Χ. - Mονή Σίμωνος Πέτρας, Άγιον Όρος
Kάλυμμα ευαγγελίου (έκδοση Φοίνικος, Bενετία 1848) - 1671 μ.Χ. - Mονή Σίμωνος Πέτρας, Άγιον Όρος

Kάλυμμα Eυαγγελίου (έκδοση Bενετίας 1793) - 1800 μ.Χ. (Μικροτεχνία Mπακαλάκης Mεσσολογγίτης) - Mονή Παντοκράτορος, Άγιον Όρος
Kάλυμμα Eυαγγελίου (έκδοση Bενετίας 1793) - 1800 μ.Χ. (Μικροτεχνία Mπακαλάκης Mεσσολογγίτης) - Mονή Παντοκράτορος, Άγιον Όρος

Kάλυμμα Eυαγγελίου (έκδοση Bενετίας 1773) - 1777 μ.Χ. - Mονή Παντοκράτορος, Άγιον Όρος
Kάλυμμα Eυαγγελίου (έκδοση Bενετίας 1773) - 1777 μ.Χ. - Mονή Παντοκράτορος, Άγιον Όρος

Eπένδυση στάχωσης Eυαγγελίου - 14ος και 15ος αι. μ.Χ. (Kρητική σχολή) - Mονή Iβήρων, Άγιον Όρος
Eπένδυση στάχωσης Eυαγγελίου - 14ος και 15ος αι. μ.Χ. (Kρητική σχολή) - Mονή Iβήρων, Άγιον Όρος

Η Σταύρωση - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com)
Η Σταύρωση - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com)

Άκρα ταπείνωση - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr)
Άκρα ταπείνωση - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr)

Άκρα ταπείνωση - Ησυχαστήριο «Παναγία των Βρυούλων»
Άκρα ταπείνωση - Ησυχαστήριο «Παναγία των Βρυούλων»

Άκρα ταπείνωση - α' μισό 16ου αι. μ.Χ. (Kρητική σχολή) - Mονή Iβήρων, Άγιον Όρος
Άκρα ταπείνωση - α' μισό 16ου αι. μ.Χ. (Kρητική σχολή) - Mονή Iβήρων, Άγιον Όρος

Άκρα ταπείνωση - 1664 μ.Χ. - Σκήτη Aγίας Άννης, Σκευοφυλάκιο Kυριακού, Άγιον Όρος (Zωγραφισμένο σε λινό ύφασμα)
Άκρα ταπείνωση - 1664 μ.Χ. - Σκήτη Aγίας Άννης, Σκευοφυλάκιο Kυριακού, Άγιον Όρος (Zωγραφισμένο σε λινό ύφασμα)

Άκρα ταπείνωση - 1717 μ.Χ., Mονή Σταυρονικήτα, Σκευοφυλάκιο, Άγιον Όρος (Zωγραφισμένο σε λινό ύφασμα) - Tο κείμενο της επιγραφής έχει ως εξής: ΘYΣIAΣTH'PION ΘEI~ON KA'IEPO'N, TOY~ TEΛEI~ΣΘA(I) ΔI' AYTOY~ TA'Σ ΘEI'(AΣ)// IEPOYPΓI'AΣ, KAΘIEPΩΘE'N K(AI') AΓIAΣΘE'N, ΠA//PA' TOY~ ΘEOΦIΛEΣTA'TOY AΓI'OY KAΛΛIOYΠOΛEΩΣ KYPIOY IEPEMI'OY// EN E'TI AΠO' X(PIΣTO)Y~, 1717 * IOYNI'OY * ΣT * XEI'P K(ΩN)ΣT(A)NT(I'NOY)
Άκρα ταπείνωση - 1717 μ.Χ., Mονή Σταυρονικήτα, Σκευοφυλάκιο, Άγιον Όρος (Zωγραφισμένο σε λινό ύφασμα) - Tο κείμενο της επιγραφής έχει ως εξής: ΘYΣIAΣTH'PION ΘEI~ON KA'IEPO'N, TOY~ TEΛEI~ΣΘA(I) ΔI' AYTOY~ TA'Σ ΘEI'(AΣ)// IEPOYPΓI'AΣ, KAΘIEPΩΘE'N K(AI') AΓIAΣΘE'N, ΠA//PA' TOY~ ΘEOΦIΛEΣTA'TOY AΓI'OY KAΛΛIOYΠOΛEΩΣ KYPIOY IEPEMI'OY// EN E'TI AΠO' X(PIΣTO)Y~, 1717 * IOYNI'OY * ΣT * XEI'P K(ΩN)ΣT(A)NT(I'NOY)

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΨΑΛΛΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ


2000 – 3000 οι διορισμοί το 2015 και 476 διοριστέοι του ΑΣΕΠ 2008. Με μεταβατικό σύστημα οι διορισμοί

Σάμαλι νηστίσιμο


(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

500 γρ.σιμιγδάλι χονδρό
220 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
35 γρ.μπέικιν πάουντερ
200 γρ.ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
750 ml σόδα (αναψυκτικό)
250 γρ.ταχίνι
αμύγδαλα ανάλατα, ξεφλουδισμένα

Για το σιρόπι

700 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά της σούπας.λικέρ μαστίχας

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σάμαλι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 2 σιμιγδάλια, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.Στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού (περίπου 40 εκ.), απλώνουμε το ταχίνι. Περιχύνουμε με το μείγμα του σάμαλι και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνος στους 200°C.Χαράσουμε το σάμαλι επιφανειακά και καρφώνουμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Όταν κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για περίπου 10 λεπτά. Όσο είναι καυτό, περιχύνουμε το σάμαλι και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 6-8 ώρες μέχρι να το απορροφήσει.

Μεταβατικό σύστημα διορισμών για εκπαιδευτικούς

Σε γυναικεία χέρια παραμένει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου

Η Φιλόλογος, Αγγελική Φωτεινού, υποδιευθύντρια σήμερα στο 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων, είναι από σήμερα η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου και αντικαθιστά την απερχόμενη πλέον, Δώρα Χουλιάρα. Η απόφαση διορισμού των ακόλουθων εκπαιδευτικών στις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών, υπογράφηκε πριν λίγο από τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη. Μέχρι σήμερα η Αγγ. Φωτεινού δεν έχει υπάρξει αιρετή στα συνδικαλιστικά όργανα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αξίζει να σημειώσουμε, ότι είναι η πρώτη Περιφερειακή Διευθύντρια, που αναλαμβάνει καθήκοντα, χωρίς προηγουμένως να...
έχει θητεύσει σε θέση Διευθυντή Σχολικής Μονάδας!

Ο άπιστος Θωμάς. Χάρισε αμέτρητο χρυσάφι στους φτωχούς ρισκάροντας τη ζωή του. Κήρυξε τον λόγο του Χριστού στην Ινδία, όπου και βρήκε μαρτυρικό θάνατο

Από τις 20/04 οι αιτήσεις για δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και επίδομα σίτισης

- Από τις 20 Απριλίου έως τις 20 Μαϊου οι αιτήσεις για όσους δικαιούνται δωρεάν ρεύμα, επανασύνδεση, επίδομα ενοικίου και δωρεάν σίτιση
- Επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες με απόφαση της αρμόδιας υπουργού
- Eκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση
- Όσοι δεν μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά θα μπορούν να απευθύνται στα ΚΕΠ

Αρχίζει από τις 20 Απριλίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πρόκειται για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.

Μετά από πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία ορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες υλοποίησης των άμεσων μέτρων.

Με την υπουργική απόφαση, εξειδικεύονται οι παροχές και οι όροι της χορήγησής τους. Επίσης, καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των δικαιούχων, η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων, καθώς και οι φορείς που είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση των μέτρων.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι «υλοποιείται έτσι εντός είκοσι ημερών από την ομόφωνη ψήφιση των 4 άρθρων την 18η Μαρτίου, η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εκδοθεί ΚΥΑ άμεσα και διαψεύδονται όσοι στη Βουλή ενθυμούμενοι το παρελθόν έλεγαν ότι η ΚΥΑ χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να εγκριθεί».

Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι «οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στις υπηρεσίες του διαδικτύου, σε ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης».

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πίνει και καπνίζει πάνω στον σταυρό!

Η πραγματικότητα πίσω από τις κάμερες της δημοφιλούς θρησκευτικής σειράς...
Πώς νομίζετε ότι περνούσε ο Ρόμπερτ Πάουελ στα διαλείμματα των γυρισμάτων του θρυλικού "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ". Τυλιγμένος με κουβέρτα -το γύρισμα της σταύρωσης είχε γίνει χειμώνα-, με τσιγάρο και κονιά πάνω στον σταυρό!
 


Πίσω από τις κάμερες, η υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι αποκτά άλλη διάσταση. Το αποτέλεσμα που είδαμε στις οθόνες μας, είχε μια κάποια απόσταση από τις συνθήκες που πραγματοποιούνταν τα γυρίσματα επί τέσσερα χρόνια σε Μαρόκο και Τυνησία.Πηγή φωτογραφιών: cinematheia.com

Επιλογή Διευθυντών Σχολείων: Αντικαθίσταται η Συνέντευξη με την ψήφο του Συλλόγου Διδασκόντων

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς σε συνένετευξη που απαραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στη δημοσιογράφο κ. Ανδριστάκη, ανακοίνωσε ότι:

  • Καταλήξαμε στη δημιουργία ενός μεικτού συστήματος που θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση προσόντων και εκλογικές διαδικασίες.
  • Για την ακρίβεια, παραμένει η διαδικασία μοριοδότησης αλλά με διορθωτικές παρεμβάσεις, όπου αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, ενώ καταργείται η συνέντευξη και αντί αυτής θα διεξάγεται η εκλογή από το Σύλλογο Διδασκόντων, το αποτέλεσμα της οποίας θα παίρνει τόσα μόρια όσα έπαιρνε η συνέντευξη.
  • Για να διασφαλιστεί, μάλιστα, η ανάδειξη των πράγματι πιο ικανών θα προβλέπεται και ένα ελάχιστο όριο ψήφων.
Για τους Περιφερειακούς Διευθυντές:
  • Θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
  • Για το ενδεχόμενο νέο σύστημα ορισμού δεν έχουμε ακόμη καταλήξει, θα ληφθεί υπόψη πάντως ότι ναι μεν πρόκειται για ρητά πολιτικές θέσεις άρα δεν μπορεί η διαδικασία ορισμού να εξαντλείται στη μοριοδότηση, θα πρέπει όμως να υπάρχουν και μηχανισμοί αξιολόγησης των υποψηφίων.

Οι 13 νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη η απόφαση διορισμού των ακόλουθων εκπαιδευτικών στις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, κατόπιν αιτήσεως τους, ως εξής:
1. Κεραμάρη Παναγιώτη του Σταματίου εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
2. Ανανιάδη Παναγιώτη του Ζαχαρία, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ04.05, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
3. Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο του Αντωνίου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη.
4. Φωτεινού Αγγελική του Θεοδώρου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ02, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα.
5. Αναστασοπούλου Ελένη του Χρήστου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ60, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα.
6. Γκούση Κωνσταντίνο του Θεοδώρου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ19, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα.
7. Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο του Γεωργίου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα.
8. Δημητρίου Χρήστο του Ιωάννη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ70 στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λαμία.
9. Λόντο Χαράλαμπο του Χρήστου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα.
10. Πετρόπουλο Παναγιώτη του Νικολάου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ20, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.
11. Καλάργαλη Αριστείδη του Ιωάννη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη.
12. Καραγιάννη Βασίλειο του Γεωργίου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04 , στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη.
13. Τερζάκη Γεώργιο του Μιχαήλ, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.
Με την έναρξη ισχύος της παρούσης παύονται οι μέχρι σήμερα υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι διορίστηκαν με την αριθμ Φ.350.2/1/32/Δ1/2-1-2013 «Διορισμός Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης» Υπουργική Απόφαση.
Για τους αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ισχύει η διάταξη του άρθρου 26 παρ. 14, του Ν.3879/2010 (ΦΕΚ 78 τ. Α’), με τυην οποία τους δίνεται η δυνατότητα να γίνουν Σχολικοί Σύμβουλοι.

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Ακολουθία Αγίας και Μεγάλης Πέμπτης - Χ. Θεοδοσόπουλος


Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Από τα Πάθη στην Ανάσταση

Πινακίδα στο Cambridge γραμμένη σε… σπαστά αρχαία ελληνικά! (Photo)

Τοποθετήθηκε σε ένα φράχτη κοντά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge προκειμένου να αποθαρρύνει τους δικυκλιστές να παρκάρουν εκεί.
Παλαιότερα σύμφωνα με το BBC το κτίριο χρησιμοποιούσε η Ελληνοορθόδοξη εκκλησία γι’ αυτό και η προειδοποίηση είναι γραμμένη στα λατινικά και στα αρχαία ελληνικά. Ή τουλάχιστον περίπου.
Η πινακίδα προσπαθεί να πει ότι τα δίκυκλα που αφήνονται στο σημείο, θα καταστρέφονται. Δεν τα καταφέρνει όμως...
«Ενθάδε ληφθέντες δυοκύκλοι διαφθαρήσονται» γράφει η πινακίδα που προκαλεί γέλια σε όσους γνωρίζουν αρχαία.
πηγή: BBC

Έτσι θα γίνεται από εδώ και πέρα η κατάθεση των ελληνικών διδακτορικών διατριβών στο Εθνικό Αρχείο

Εκσυγχρονίζεται περαιτέρω η διαδικασία κατάθεσης όλων των ελληνικών διδακτορικών στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών, χάρη στην ανάπτυξη του ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Διατριβών, το οποίο δημιουργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Στο νέο ηλεκτρονικό περιβάλλον οι γραμματείες των ΑΕΙ, ο διδάκτορας και το προσωπικό του ΕΚΤ συνεργάζονται για την ηλεκτρονική κατάθεση των διδακτορικών διατριβών στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ).
Μετά την υποστήριξη μιας διδακτορικής διατριβής και προκειμένου να χορηγηθεί ο τίτλος του διδάκτορα από το αντίστοιχο ΑΕΙ, απαιτείται η κατάθεσή της στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ), για την ανάπτυξη του οποίου είναι υπεύθυνο το ΕΚΤ.
Στα τελευταία 20 χρόνια της λειτουργίας του, στο ΕΑΔΔ (http://www.didaktorika.gr) έχουν συγκεντρωθεί και διατίθενται περισσότερες από 31.000 διδακτορικές διατριβές.
Οι διατριβές αυτές έχουν εκπονηθεί στα ελληνικά πανεπιστήμια από Έλληνες και ξένους διδάκτορες και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού από Έλληνες διδάκτορες (αναγνωρισμένες από το ΔΟΑΤΑΠ). Για περισσότερες από 25.000 διατριβές παρέχεται ελεύθερα η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της διατριβής.
Οι εγγεγραμμένοι χρήστες (περισσότεροι από 40.000 μέχρι σήμερα) μπορούν, επίσης, να παραγγείλουν online μια διατριβή σε έντυπη μορφή ή σε CD/DVD, ή να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ψηφιοποίηση/ανάρτηση του πλήρους κειμένου μιας διατριβής που δεν διατίθεται διαδικτυακά.
Το νέο Σύστημα Διαχείρισης και Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Διδακτορικών Διατριβών (στη διεύθυνση http://pdhms.ekt.gr) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και αυτοματοποιημένο σύστημα απόθεσης των διατριβών στο ψηφιακό αποθετήριο, επιτρέποντας σε όλους τους εμπλεκόμενους (γραμματείες AEI, διδάκτορες, ΕΚΤ) να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες κατάθεσης με εύκολο και άμεσο τρόπο, καθοδηγώντας τους στα διαδοχικά βήματα της κατάθεσης.
Στον σχεδιασμό της νέας πλατφόρμας περιλαμβάνεται και μια ηλεκτρονική φόρμα που απευθύνεται στους διδάκτορες, μέσω της οποίας συλλέγονται στοιχεία για την χαρτογράφηση σε εθνικό επίπεδο του υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινου δυναμικού.
Το ερωτηματολόγιο ακολουθεί τις μεθοδολογικές κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ και της Eurostat.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου συστήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΤ, τα πληροφοριακά συστήματα του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών αναβαθμίστηκαν και επεκτάθηκαν σημαντικά για την υποστήριξη της εκσυγχρονισμένης υπηρεσίας διαδικτυακής κατάθεσης.
Το σύστημα είχε τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2014, με τη διάθεσή του σε επιλεγμένες γραμματείες τμημάτων ΑΕΙ. Το νέο σύστημα διαχείρισης και ηλεκτρονικής κατάθεσης των διδακτορικών διατριβών είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις γραμματείες των ΑΕΙ και το ΕΚΤ τις καλεί να το χρησιμοποιούν εφεξής.

Προϊόντα παιδικής φροντίδας αποσύρονται από την αγορά – Δείτε γιατί κρίθηκαν επικίνδυνα

Η επιδημία χολέρας στην Αθήνα. Θέρισε 3.000 άτομα και η εκκλησία πρότεινε μετάνοια και προσευχή για να σωθούν!

Αύξηση του ανταγωνισμού στις πρωτοκλασάτες σχολές

Δείτε δύο εικονικές περιηγήσεις στην Αγιά Σοφιά

Χάρτης: Ποια θρησκεία θα είναι η πιο δημοφιλής το 2050

Απλό ή Super καύσιμο;

Πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Η σοβιετική αντεπίθεση στο Στάλινγκραντ. Η αρχή του τέλους για το Γ Ράιχ

Ρόμπερτ Πάουελ: Τι πραγματικά απέγινε ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον “Ιησού από την Ναζαρέτ”;

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Έvα oγκώδες, μοναδικό έργο, σκηvoθετημέvo από τoν Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα λαμπερό καστ, αλλά και μια επιβλητική μουσική υπόκρουση από τον Μορίς Ζαρ. Ο Σερ Λόρενς Ολίβιε, η Αν Μπάνκροφτ, ο Έρνεστ Μποργκνάιν, η Κλαούντια Καρντινάλε, ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, ο Στέισι Κιτς, ο Τζέιμς Μέισον, ο Ντόναλντ Πλέζανς, ο Κρίστοφερ Πλάμερ, ο Άντονι Κουίν, ο Ραλφ Ρίτσαρντσον, ο Φερνάρντο Ρέι, ο Ροντ Στάιγκερ, ο Πίτερ Ουστίνοφ, ο Μάικλ Γιορκ, η Ολίβια Χάσει, ο Ιαν Χολμ, ο δικός μας Γιώργος Βογιατζής και φυσικά o Ρόμπερτ Πάoυελ με τo μοναδικό και ανεπανάληπτο γαλαvό βλέμμα, ερμηνεύουν ιδανικά τους βιβλικούς ήρωες.
Για κάποιο λόγο που εμφανώς επηρεάζεται από μεταφυσικές ανησυχίες ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι ο ιδανικός «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δε ζει πια. Όμως δεν είναι έτσι.
Ο Βρετανός ηθοποιός σήμερα είναι 70 ετών, ζει και εργάζεται στη χώρα του, είναι παντρεμένος  και έχει δύο μεγάλα παιδιά. Ο Πάουελ παντρεύτηκε τη χορεύτρια Μπαμπς Λορντ το 1975, λίγο πριν αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας. Από τότε μετράει η κοινή τους πορεία ενώ η μεγάλη τους αγάπη είναι τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο.
Ο 33χρονος τότε ηθοποιός με τα διάφανα γαλανά του μάτια και τη μοναδική αύρα στην κίνηση και στη μορφή του υπήρξε η απόλυτη υπερβατική μορφή του Ιησού Χριστού στον κινηματογράφο, κάνοντας εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο να τον ταυτίσουν με τον ίδιο το Θεάνθρωπο, πληρώνοντας όμως ακριβά το τίμημα στην μετέπειτα καριέρα του. Εκπλήρωσε έτσι την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος μετά το τέλος των γυρισμάτων: «Ελπίζω πως ο Ιησούς θα είναι ο τελευταίος στη σειρά των ευαίσθητων νέων ανδρών που θα κληθώ να ερμηνεύσω στο μέλλον».
Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Πάουελ είναι το έτος 1974, όπου τον καλούν στο κάστινγκ για την υπερπαραγωγή «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο Πάουελ παρουσιάζεται στην επιτροπή διανομής ρόλων χωρίς πολλές ελπίδες, μιας και ο σκηνοθέτης είχε στο μυαλό του σαν πιθανούς «μεσσίες» επώνυμους ηθοποιούς της εποχής, όπως τον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν. Τον Πάουελ, τον προόριζε για τον ρόλο του Ιούδα!
Μετά την προβολή της ταινίας κάνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει την επωνυμία του στο Χόλιγουντ, οι περισσότεροι όμως σκηνοθέτες διστάζουν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού» ρόλους «γήινους».
Αυτή η εξαφάνιση του Πάουελ από τα εγκόσμια έδωσε τροφή για ένα σωρό φήμες βασισμένες στην «κατάρα του Ιησού»: ότι τρελάθηκε, αυτοκτόνησε, είναι άστεγος.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Βρετανός ηθοποιός συνέχισε να δουλεύει σε εγχώριες τηλεοπτικές σειρές και ευρωπαϊκές ταινίες.
Τι έχει δηλώσει  ο Πάουελ για τον “Ιησού από τη Ναζαρέτ”
«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 32 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία. Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.
Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».
Πηγή: theinsider.gr
Paouel-1

Το Πάσχα όπως το λένε όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες

Συνέντευξη Κουράκη – Εξεταστικό. Ακόμα και σήμερα μπορεί να ανακοινωθεί ο τρόπος επιλογής στελεχών

Οι Ρώσοι 'είναι φίλοι μας'. Οι Έλληνες πρωθυπουργοί που πήγαν στη Ρωσία από το 1979 ως σήμερα

Φειδίας, ο σπουδαιότερος γλύπτης της αρχαίας Ελλάδας. Κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρυσού και αντιμετώπισε με ευστροφία τους κατηγόρους του. Δεν σώθηκε κανένα έργο του

ΔΟΕ ''ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 84ης Γενικής Συνέλευσης 21 - 24 Ιουνίου 2015''

Αριθ. Πρωτ.1494
Αθήνα  23/3/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με τα άρθρα 33, 34, 37, 38, 40 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., καλούμε τους Αντιπροσώπους των Συλλόγων - Μελών της, στην 84η Τακτική Γενική Συνέλευση του Κλάδου, από 21 έως 24 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα, για λήψη αποφάσεων στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα αρχίσουν στις 9.00 π.μ. της Κυριακής 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν   την Τετάρτη  24 Ιουνίου 2015.
Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 37, παραγρ. 1 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., βρίσκεται σε απαρτία, αν παραβρίσκεται σ' αυτή το ½ του συνόλου των Αντιπροσώπων  των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της Δ.Ο.Ε., ανεξάρτητα από ποια μέλη προέρχονται οι παρόντες.
Οι Σύλλογοι,  μέσα σε ένα μήνα, το αργότερο ως τις 27 Απριλίου 2015)  θα πρέπει να αποστείλουν τις προτάσεις τους, για να εγγραφούν ως θέματα στην Οριστική Ημερήσια Διάταξη (Άρθρο 35 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε.).            Σας αποστέλλουμε την προσωρινή Η.Δ., καθώς και τις εισηγήσεις της ΔΟΕ στα θέματά της.

ΔΟΕ ''Ανάγκη επαναλειτουργίας επιτροπής για τις υπηρεσιακές μεταβολές - Προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών''Αρ. Πρωτ. 1545
Αθήνα 8/4/2015
Προς
1. Tον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
κ. Τάσο Κουράκη  
2. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Θέμα : Ανάγκη επαναλειτουργίας επιτροπής για τις υπηρεσιακές μεταβολές - Προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Κύριε Υπουργέ
  Η πρώτη συνεδρίαση της άτυπης επιτροπής για το θέμα των μετατάξεων, πέρα από την ουσία του συγκεκριμένου ζητήματος, ανέδειξε και την ανάγκη της επανεξέτασης ολόκληρου του συστήματος των μεταθέσεων, αποσπάσεων, μετατάξεων καθώς και της μοριοδότησης των σχολικών μονάδων.
  Για την εξέταση όλων αυτών των ζητημάτων είχε δημιουργηθεί, από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή εκπροσώπων Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε., η οποία όμως, και εξ αιτίας των πρόσφατων εκλογών,  δεν προχώρησε στον απαιτούμενο αριθμό συνεδριάσεων και δεν έδωσε αποτελέσματα.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί πως είναι απαραίτητη η επαναλειτουργία της επιτροπής το συντομότερο δυνατό. Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως είναι πολύ σημαντική η αλλαγή όλου του συστήματος των μεταθέσεων.
  Υπάρχουν τεράστιες αδικίες που δημιουργεί ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων, κάτι το οποίο αναδείχτηκε ακόμη πιο έντονα με τις αλλαγές που έγιναν στο σύστημα μοριοδότησης των δυσπρόσιτων σχολείων το Σεπτέμβριο του 2014. Χρειάζεται επανακαθορισμός με αντικειμενικά κριτήρια (δυσκολία πρόσβασης...) των σχολείων που θεωρούνται δυσπρόσιτα, αφού αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζονται ως τέτοια σχολεία που στην πραγματικότητα δεν είναι ενώ άλλα που είναι, εξαιρούνται. Είναι απαραίτητο να χαρακτηριστούν και να οριστούν ως δυσπρόσιτες, συγκεκριμένες σχολικές μονάδες οι οποίες και θα έχουν την ανάλογη μοριοδότηση.
  Επαναπροσδιορισμό όμως χρειάζεται και όλο το σύστημα μοριοδότησης σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αρχικά, και Περιφέρειας Εκπαίδευσης, στη συνέχεια, με κεντρικό, όμως, συντονισμό και έλεγχο και ενιαία κριτήρια, ώστε να αποφεύγονται τα κραυγαλέα περιστατικά που παρουσιάζονται στο ισχύον σύστημα.
  Είναι, θεωρούμε, εξαιρετικά σημαντικό το να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστική συζήτηση επί αυτών των σημαντικών για τη ζωή των εκπαιδευτικών θεμάτων και γι' αυτό το λόγο ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία της συγκεκριμένης επιτροπής.
  Πέρα από τα παραπάνω είναι άμεση η ανάγκη της αναγνώρισης ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από 1/9/2010 κι έπειτα και πριν τη σύνταξη των νέων πινάκων τον Ιούνιο του 2015.
  Όσο για το ζήτημα που έχει τεθεί σχετικά με το διπλασιασμό των μορίων  προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα δυσπρόσιτα σχολεία από 1/9/2010 έως 30/6/2014, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πιστεύει ότι, για να μη δημιουργηθούν αδικίες, δε θα πρέπει να ισχύσει η διπλή μέτρηση των μορίων αφού για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κανείς δε γνώριζε όταν δήλωνε σχολεία ότι πρόκειται να υπάρξει τέτοια ρύθμιση και  παρουσιαζόταν, μάλιστα, το φαινόμενο να τοποθετούνται σε αυτά εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις του πίνακα.
 

«Ντροπή, είστε αναίσθητοι και λεηλατείτε την ιστορία». Η οργισμένη αντίδραση των αρχαιολόγων εναντίον του National Geographic για την εκταφή των πολεμιστών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Μια συνηθισμένη πάθηση η οποία χτυπά άνδρες και γυναίκες είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν πόνο και καούρα στο στομάχι κυρίως μετά από την κατανάλωση τροφών ακόμη και αν είναι μικρά γεύματα.
Ποια είναι τα ύποπτα σημάδια
 
Πόνος στο στήθος
 
Ο πόνος στο στήθος είναι ένα συχνό σύμπτωμα των πασχόντων αφού τα οξέα του στομάχου προκαλούν παλινδρόμηση των οξέων. Πολλές φορές μάλιστα οι πάσχοντες παρερμηνεύουν το σύμπτωμα αυτό με  εκείνα του εμφράγματος.
 
Πόνος  στην ξεκούραση
 
Όταν ο ασθενής αναπαύεται είναι δυνατόν τα οξέα του πεπτικού συστήματος να κάνουν παλινδρόμηση προκαλώντας έντονη δυσφορία.
 
Μετά το φαγητό
 
Πολλές φορές οι πάσχοντες νιώθουν αφόρητο πόνο μετά από ένα πλούσιο γεύμα.
Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνεται μικρά  γεύματα ώστε το φαγητό να μην οδηγείται προς τα πάνω.
 
Άσχημη γεύση 
 
Τα οξέα που συσσωρεύονται στον οισοφάγο, προκαλούν μια άσχημη γεύση στους πάσχοντες ενώ μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και πνιγμό.
 
Ναυτία
 
Η ναυτία που εκδηλώνεται αμέσως μετά αποτελεί σημάδι της  γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
 
Αναπνευστικά προβλήματα
 
Πολλές φορές οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα αφού τα οξέα του στομάχου εισβάλλουν στους πνεύμονες.
 
Δυσκολία στην κατάποση
 
Η νόσος  προκαλεί πρήξιμο στο οισοφάγο με συνέπεια να υπάρχει δυσκολία στην κατάποση.
 

Πως μπορείτε να αποτοξινωθείτε και να κάνετε καλό στον οργανισμό σας

Μπορεί για μερικούς η αποτοξίνωση να θεωρείται άθλος του Ηρακλή αλλά δεν είναι ακατόρθωτη. Υπάρχουν έξυπνα τρικ υγείας τα οποία να τα ακολουθήσετε κατά γράμμα θα καταφέρετε να καθαρίσετε τον οργανισμός σας από όλες τις τοξικές ουσίες
Δείτε πως
Κόψτε τη ζάχαρη
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αποτοξινωθείτε είναι να ελαττώστε την ζάχαρη που χρησιμοποιείτε στο καφέ ή στο γάλα ή σε οποιοδήποτε ρόφημα πίνετε.
 
Νερό και πάλι νερό
 
Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καθαρίσει ο οργανισμός  από τις τοξίνες. Φροντίστε να πίνετε  τουλάχιστον δύο λίτρα τηνημερα νερό 
Ασκηθείτε
 
Η γυμναστική  ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει το σώμα. Την ίδια στιγμή με τον ιδρώτα αποβάλλονται οι τοξίνες.
 
Ναι στο πράσινο  τσάι
 
Το πράσινο  τσάι  είναι πλούσιο σε  αντιοξειδωτικά, τα οποία ενιχύσουν την καλή λειτουργία του οργανισμού.
 
Πείτε όχι στο πρόχειρο φαγητό
 
 Βάλτε στη διατροφή σας και στο πιάτο σας φρούτα και λαχανικά ,προϊόντα ολικής άλεσης όσπρια και ξηρούς καρπούς τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
 
Κάντε απολέπιση
 
Μελέτες έχουν δείξει ότι η απολέπιση στο σώμα και όχι μόνο στο πρόσωπο   απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και 'έτσι μοιάζει πιο λαμπερό και γεμάτο υγεία.
 

Αλμυρά τα δάνεια από το ΔΝΤ - Πόσα χρήματα έχει δώσει η Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign, το ΔΝΤ έχει αποκομίσει κέρδη 2,5 δισ. ευρώ από τα δάνεια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2014. Το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 4,3 δισ. ευρώ, εάν η Ελλάδα αποπληρώσει πλήρως το ΔΝΤ έως το 2024, αναφέρει η ίδια οργάνωση.

Όπως εξηγεί η βρετανική ΜΚΟ, το πραγματικό (effective) επιτόκιο που πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια από το ΔΝΤ ανέρχεται σε 3,6% και είναι πολύ υψηλότερο από το 0,9% που χρειάζεται το ΔΝΤ για να καλύψει όλο του το κόστος. Εάν η Ελλάδα πλήρωνε επιτόκιο 0,9% στο ΔΝΤ από το 2010, θα είχε δαπανήσει 2,5 δισ. ευρώ λιγότερα σε πληρωμές τόκων στο Ταμείο.

Ο οικονομολόγος της Jubilee Debt Campaign Τιμ Τζόουνς, δήλωσε:

«Τα δάνεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, όχι μόνο διέσωσαν τις τράπεζες που δάνειζαν αρχικά ασυλλόγιστα, αλλά στην ουσία έχουν πάρει ακόμη περισσότερα κεφάλαια από τη χώρα. Αυτό το τοκογλυφικό επιτόκιο έρχεται να προστεθεί στο άδικο χρέος που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό».

Οι ημερομηνίες για τις φορολογικές δηλώσεις - Πότε θα πληρωθούν οι φόροι

Μέχρι την 30/06/2015 θα πρέπει να υποβληθούν φέτος οι φορολογικές δηλώσεις με την πρώτη δόση εξόφλησης του φόρου να καταβάλλεται ως τις 31/07/2015, τη δεύτερη ως τις 30/09/2015 και την τρίτη δόση έως τις 30/11/2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.

Αυτό υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Παράλληλα με απόφαση της Γενικής Γραμματεώς Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, ορίστηκε ο τύπος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014, καθώς και των λοιπών εντύπων που συνυποβάλλονται με αυτή (έντυπο Ε2-αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας και έντυπο Ε3-κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Σημειώνει ότι η υποβολή όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (αρχικών, τροποποιητικών, εμπρόθεσμων και εκπρόθεσμων) καθώς και των εντύπων Ε2, Ε3 μαζί με την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, γίνεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες taxisnet.

Τα λοιπά δικαιολογητικά, όπως προβλέπονται κατά περίπτωση, δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται για τον έλεγχο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε χειρόγραφη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.