Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

«Μαθαίνοντας στα παιδιά να αγαπούν» 40 έτοιμα μαθήματα για τις τάξεις Δ΄, Ε΄, Στ΄

Έξι βασικές οδηγίες από τους εκπαιδευτικούς προς τους γονείς Διαβάστε περισσότερα:

Οι 100 καλύτερες εφαρμογές για iPhone. Top 100 apps iPhone - iPad

Κόβουν τη συνταξη χηρείας Δημοσίου σε 112.000 δικαιούχους

Αναδρομικό μαχαίρι έρχεται για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν δυο συντάξεις εκ των οποίων η μία είναι σύνταξη χηρείας από το Δημόσιο.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απέστειλε προ ημερών μαζικά ειδοποιητήρια σε 112.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας από το Δημόσιο και ταυτόχρονα κύρια σύνταξη είτε από το Δημόσιο είτε από άλλο Ταμείο και τους καλεί εντός 20 ημερών να δηλώσουν ποια από τις δυο συντάξεις θα κοπεί, αλλιώς, δηλαδή μετά την παρέλευση της 20ήμερης προθεσμίας, η περικοπή θα γίνει αυτόματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία!
Σε όσες περιπτώσεις μάλιστα έχουν περάσει τρία χρόνια μετά τη μεταβίβαση της σύνταξης χηρείας και δεν έχει γίνει έλεγχος οι μειώσεις θα γίνουν αναδρομικά!
Υπεύθυνες δηλώσεις
Οι περιορισμοί μπαίνουν σε εφαρμογή μετά από 5 χρόνια καθυστέρησης και οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν όλους τους δικαιούχους σύνταξης χηρείας από το Δημόσιο να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες να γνωστοποιούν:
* Αν λαμβάνουν κύρια σύνταξη από το Δημόσιο ή οποιοδήποτε άλλο ταμείο και από πότε, για να αποφασίσουν ποια σύνταξη θα μειωθεί.
* Αν εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούνται και από πότε, οπότε αυτόματα η σύνταξη χηρείας αναστέλλεται.
Στην περίπτωση που δεν υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία που τους ζητούνται, τότε οι περικοπές που προβλέπει ο νόμος 3865/10 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4002/2011 θα γίνουν αυτόματα!
Στο στόχαστρο
Σύνταξη χηρείας από το Δημόσιο παίρνουν 112.000 δικαιούχοι οι οποίοι κατά πλειοψηφία έχουν και δική τους σύνταξη, είτε από το Δημόσιο είτε από το ΙΚΑ ή άλλους φορείς.
Εφόσον η σύνταξη λόγω θανάτου μεταβιβάστηκε στα πρόσωπα αυτά μετά τον Ιούλιο του 2010 (ημερομηνία ψήφισης του ν. 3865/10) και έχει παρέλθει η τριετία, τότε θα επιβληθούν περικοπές κατά 50% αν είναι κάτω των 65 ετών ή 30% αν είναι πάνω από 65.
Στην περίπτωση όμως που τα πρόσωπα αυτά λαμβάνουν και κύρια σύνταξη από το Δημόσιο, τότε σύμφωνα με τη νομοθεσία η μία από τις δυο θα πρέπει να μειωθεί κατά 75%!
Ενώ αν η σύνταξη χηρείας καταβάλλεται από το Δημόσιο και η κύρια από άλλο Ταμείο (π.χ. ΙΚΑ), τότε επιλέγουν σε ποια από τις δυο θα γίνει η μείωση κατά 50% ή κατά 30% ανάλογα με το αν είναι κάτω ή άνω των 65 ετών.
Από τις περικοπές εξαιρούνται όσοι παίρνουν σύνταξη χηρείας και έχουν αναπηρία 67%.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πως θα γλιτώσετε ως και 10% από τον φόρο εισοδήματος – Σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση των Ταμείων και ανάσα στους φορολογούμενους

- Η πρόταση της κυβέρνησης πρέπει πρώτα να περάσει από το Eurogroup
- Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει μπόνους για όσους πληρώσουν έγκαιρα τον φόρο
- Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να απαλλαγείτε από μεγάλο μέρος του φόρου

Μια γενναία έκπτωση στον φόρο εισοδήματος υπόσχεται η κυβέρνηση σε όσους σπεύσουν να πληρώσουν νωρίς.

Πρόκειται για μια από τις προτάσεις για την άμεση ενίσχυση των εσόδων του κράτους που θα καταθέσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση στο Eurgoroup και που εάν εγκριθεί να δώσει ανάσα και στα κρατικά Ταμεία, αλλά και στους φορολογούμενους.

Το σχέδιο είναι σχετικά απλό και προβλέπει τα εξής:
Οι φορολογούμενοι που σπεύσουν να καταθέσουν νωρίτερα τη φορολογική τους δήλωση θα έχουν σημαντική φοροελάφρυνση.
Ακόμη δεν έχει καθοριστεί πλήρως τι σημαίνει το νωρίς αλλά με βάση το ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι στα τέλη Ιουνίου για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων πιθανότατα μιλάμε για κατάθεση φορολογικής δήλωσης τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Οι φορολογούμενοι που σπεύσουν να καταθέσουν νωρίς τη δήλωση θα έχουν μπόνους επί του φόρου που θα καταλογιστεί κατά την εκκαθάριση.
Το μπόνους αυτό θα είναι έκπτωση 10% στο τελικό ποσό του φόρου.

Ίσως εάν υπάρξουν αντιδράσεις από τη μεριά των εταίρων η κυβέρνηση να επιβάλει και έναν όρο στους φορολογούμενους που μάλλον θα φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς.
Ο όρος αυτός θα είναι να μην πληρωθεί ο φόρος σε δόσεις, αλλά εφάπαξ.
Με τον τρόπο αυτό θα αποθαρρυνθούν όσοι χρειαστεί να πληρώσουν αρκετά χρήματα και θα προτιμήσουν έναντι της έκπτωση του 10% την τμηματική καταβολή του φόρου.

Βρέθηκε στη Βεργίνα ο μαγευτικός «καθρέφτης του Έρωτα»

O μαγευτικός καθρέφτης του Έρωτα είναι το πιο εντυπωσιακό από την πλειάδα των ευρημάτων που έφερε στο φως στη νεκρόπολη των Αιγών η αρχαιολογική σκαπάνη το 2014. Σε δύο τύμβους βρέθηκαν συνολικά 21 τάφοι, από τους οποίους οι έξι ήταν ασύλητοι.
Σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη, το πιο πολύτιμο και σπάνιο εύρημα από τον πρώτο τύμβο ήταν στον τάφο μιας κοπέλας (4ος π.Χ. αιώνας), πολυαγαπημένης των γονιών της, που της χάρισαν στο ταξίδι χωρίς γυρισμό, πολύτιμα χρυσά στολίδια, σκουλαρίκια και χάντρες, αλλά και τον μοναδικό καθρέφτη που βρέθηκε έως τώρα στις Αιγές, ένα μικρό, χάλκινο κομψοτέχνημα, έργο -όπως σημειώνει η ίδια- ενός πολύ επιδέξιου τορευτή. Στο καπάκι του καθρέφτη ο Ερωτας, στο σχήμα τρυφερού παιδιού, έρχεται πετώντας να αγκαλιάσει τον θεό του πόθου και του πάθους, τον Διόνυσο, που με μορφή θαλερού νέου κάθεται πάνω στα βράχια όπου είναι στρωμένη η δορά του πάνθηρα.
Στον πιο πλούσιο τάφο της ομάδας, που ήταν όμως συλημένος, βρέθηκαν υπολείμματα νεκρικής κλίνης η οποία ήταν διακοσμημένη με πήλινες ανάγλυφες πλάκες, στις οποίες η Αθηνά τυλιγμένη στο ιμάτιό της παρακολουθεί μια μάχη Ελλήνων με βαρβάρους.

H Ιερά Μονή Κηπίνας Καλαρρυτών

6 Μαρτίου: Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο


Ζωή μπροστά...
Του Γιώργου Κατσέλη
Σου είπα καλημέρα,
με έσπρωξες πιο πέρα.
Σου ζήτησα αγάπη,
μου έβγαλες αγκάθι.
Ζωγράφισα πουλιά,
έκοψες τα φτερά.
Ζωγράφισα ένα φίλο,
μου έσκισες το φύλλο.
Σου έδειξα τ΄ αστέρια,
μου πλήγωσες τα χέρια.
Σου ΄δειξα μια καρδιά,
την πόνεσες βαθιά.
Είμαι μόνο ένα παιδί,
Είσαι μόνο ένα παιδί.
Μας χωρίζει ένα γράμμα.
Μας ενώνει μια ζωή.

Δεν είναι υποχρεωτικά τα ΠΕΚ το Σαββατοκύριακο διαβεβαιώνει η νομική σύμβουλος της ΔΟΕ


Σχετικά με τα ΠΕΚ για τους συναδέλφους της παράλληλης που γίνονται εκτός εργασιακού ωραρίου
ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Σε συνέχεια γνωμοδοτήσεως μου, αναφορικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών, όπως παρασχέθηκαν πλήρεις διευκρινήσεις επί του θέματος, ετέθη υπόψιν μου, μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, με το οποίο οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκτός των εργασίμων ημερών και ωρών και συγκεκριμένα Σαββατοκύριακο.
Είναι αυτονόητο, όπως προκύπτει και από την ως άνω γνωμοδότηση, ότι η συμμετοχή σε οποιαδήποτε δράση, η οποία λαμβάνει χώρα εκτός του εργασιακού ωραρίου και ιδιαίτερα σε ημέρες, που δεν θεωρούνται εκ του νόμου εργάσιμες αλλά εξαιρέσιμες, δεν εντάσσεται εντός των υπηρεσιακών καθηκόντων των εκπαιδευτικών και δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική γι' αυτούς.
Παραμένω στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα
Δικηγόρος –Νομική Σύμβουλος ΔΟΕ

Είστε έτοιμοι να αγοράσετε laptop και δεν γνωρίζετε τι ακριβώς ψάχνετε; Μερικές απλές συμβουλές για βρείτε το laptop που σας ταιριάζει!!

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ -32 ΔΗΜ.ΣΧΟΛ.ΠΑΤΡΩΝ

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Σχολικός εκφοβισμός

Οι κλήσεις στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 καθημερινά αυξάνονται σε σχέση με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού ή αλλιώς bullying . Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούν ζητώντας συμβουλές για το πώς να διαχειριστούν τέτοια φαινόμενα, μέσα στα οποία νοιώθουν εγκλωβισμένοι.

Η απόκτηση γνώσης σε όλες τις καταστάσεις είναι το πρώτο και βασικό βήμα που πρέπει να γίνει για να μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Και στο σχολικό εκφοβισμό το πρώτο που πρέπει να ειπωθεί είναι τι δεν είναι σχολικός εκφοβισμός.

Σχολικός εκφοβισμός λοιπόν δεν είναι μια διαμάχη, σύγκρουση μεταξύ δυο μαθητών ή μαθητριών, δεν είναι το πείραγμα, το αστείο προς κάποιον συμμαθητή που γίνονται σε συγκεκριμένο χρόνο, δεν έχουν συνέχεια και δεν επηρεάζουν  την συναισθηματική κατάσταση των παιδιών. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα πιο σύνθετο φαινόμενο που αυτό που τον ξεχωρίζει από το πείραγμα και τον τσακωμό, είναι η ένταση του, η διάρκεια του,  η ανισορροπία δύναμης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και η συναισθηματική επίδραση που έχει πάνω στα παιδιά.

Με λίγα λόγια ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια κατάσταση επαναλαμβανόμενη, κατευθύνεται σε συγκεκριμένα παιδιά από παιδιά (πολλές φορές και ομάδα παιδιών) που υπερέχουν σωματικά  και έχουν ως αποτέλεσμα το παιδί που εκφοβίζεται να νοιώθει απομονωμένο, να βιώνει άγχος και φόβο, να παρουσιάζει σχολική άρνηση και διάφορες συναισθηματικές δυσκολίες.

Γενικά ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να περιλαμβάνει :
 Χτυπήματα
Απειλές, εκβιασμό, πειράγματα, παρατσούκλια, κοροϊδία , διάδοση φημών
Εσκεμμένο αποκλεισμό μαθητών από διάφορες κοινωνικές και σχολικές  δραστηριότητες,
Σεξουαλική παρενόχληση
Κλοπές ή και Ζημιές στα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού που βιώνει εκφοβισμό
Ηλεκτρονικό bullying / cyber bullying. Το cyberbullying είναι ο εκφοβισμός που προκαλείται διαμέσου της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά που βιώνουν εκφοβισμό δεν το λένε σε κανένα γιατί:
 Ντρέπονται.
Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που ακολουθεί τον σχολικό εκφοβισμό καθώς τα παιδιά νοιώθουν ότι όλοι γελάνε μαζί τους
Φοβούνται.
Τα παιδιά θεωρούν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι και φοβούνται ότι ο οποιοσδήποτε χειρισμός θα θυμώσει το παιδί ή τα παιδιά που το εκφοβίζουν και τα πράγματα θα χειροτερεύσουν
Νοιώθουν ότι φταίνε.
Η σκέψη των παιδιών είναι ενοχική και ιδιαίτερα σε καταστάσεις βίας. Θεωρούν ότι εκείνα φταίνε, ότι εκείνα προκάλεσαν αυτή την κατάσταση
Σκέφτονται ότι θα  απογοητεύσουν / στενοχωρήσουν τους γονείς τους.
Όλα τα παιδιά αποζητούν την αγάπη και τον θαυμασμό των γονιών τους. Θεωρούν λοιπόν ότι αν μάθουν οι γονείς τους αυτό που συμβαίνει θα απογοητευτούν και θα στενοχωρηθούν.

Γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει:
Να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά του παιδιού τους. Οποιαδήποτε ξαφνική και χωρίς εμφανή αιτία αλλαγή στη συμπεριφορά τους, στη διάθεση τους, στην όρεξη τους, στον ύπνο τους, στη γνώμη τους για κάποια άτομα, στη σχολική τους παρουσία,  στην σχολική τους επίδοση πρέπει να τους προβληματίσει και διακριτικά να διερευνήσουν τι συμβαίνει.
Εάν αντιληφθούν ότι το παιδί τους βιώνει εκφοβισμό θα πρέπει σε πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης να κουβεντιάσουν με το παιδί τους για την εμπειρία του και γενικά για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού
Να αποενοχοποιήσουν το παιδί.
Να εξηγήσουν στο παιδί ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του φέρεται έτσι
Να επιβραβεύσουν το παιδί που συμμετείχε στην κουβέντα και αποκάλυψε σημαντικά πράγματα
Να μην βάλουν το παιδί σε διαδικασίες αντεκδίκησης. Δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα
Να αναδείξουν στο παιδί τη σημασία του να έχει επικοινωνία με το δάσκαλο και να εξηγήσουν τη διαφορά του «μαρτυράω» από το «ζητάω» βοήθεια
Να θυμούνται ότι ο στόχος είναι να βοηθήσουν το παιδί τους και όχι να τιμωρηθεί το άλλο παιδί
Να επικοινωνήσουν με το δάσκαλο
Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την  Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, δωρεάν και ανώνυμα, η οποία είναι στελεχωμένη με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και λειτουργεί όλο το 24ώρο.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει αναπτύξει πολλές δράσεις για την πρόληψη και διαχείριση καταστάσεων του Σχολικού Εκφοβισμού.
Το Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών πραγματοποιεί ομιλίες για το σχολικό εκφοβισμό σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα (βλ. http://www.hamogelo.gr/7-1/770/Enhmerosh-poidion--goneon-koi-ekpoideytikon)
Μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 πραγματοποιείται τηλεφωνική υποστήριξη για την διαχείριση τέτοιων φαινόμενων (βλ. http://www.hamogelo.gr/7-1/754/Ethnikh-thlefonikh-grammh-gia-ta-poidia-SOS-1056 )
Μέσω των Τμημάτων Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης πραγματοποιείται συμβουλευτική στήριξη σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς (βλ. http://www.hamogelo.gr/7-1/767/Koinonikh-koi-psyxologikh-sthrixh-poidion)
Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ο συντονιστικός φορέας για την δημιουργία πανευρωπαϊκής καμπάνιας ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (βλ. http://www.hamogelo.gr/147.1/Erga-se-exelixh )

Οι γονείς δεν πρέπει να κατηγορούν τον εκπαιδευτικό μπροστά στο παιδί

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ επιτέλους το όνομα του Γ. Γραμματέα. Πληρωμές αναπληρωτών λοιπόν από Δευτέρα…

Παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Ο κανόνας του εσωρούχου !

Το 40% των μαθητών νιώθει πίεση στο σχολείο Διαβάστε περισσότερα:

Ερχεται ρύθμιση εξπρές για να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία

Ρύθμιση εξπρές για την αποπληρωμή παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση με στόχο να τονωθούν τα δημόσια έσοδα. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ με τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και θα λήξει στις 31 Μαρτίου. Ουσιαστικά με τη ρύθμιση αυτή το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά την ενίσχυση των εσόδων, δεδομένου ότι δεν έχει ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από τη ρύθμιση των 100 δόσεων που έχει εξαγγελθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Eurogroup της Δευτέρας. Οπως προαναφέρθηκε ο λόγος που το υπουργείο Οικονομικών φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή μία προ-ρύθμιση έγκειται στην ενίσχυση των εσόδων μετά την κατάρρευσή τους το πρώτο δίμηνο του έτους. Οπως ανέφερε η υπουργός:

1. Στη ρύθμιση το ενός μήνα θα σβήνεται έως και το 100% των προσαυξήσεων ανάλογα με το ποσό που θα καταβάλουν οι οφειλέτες. Για παράδειγμα: έστω ότι κάποιος χρωστάει 5.000 ευρώ. Τα 1.000 ευρώ αφορούν την κύρια οφειλή και τα υπόλοιπα 4.000 ευρώ είναι προσαυξήσεις και πρόστιμα. Εάν κάποιος πληρώσει τα 1.000 ευρώ της κύριας οφειλής σβήνονται οι προσαυξήσεις. Αν πληρώσει 500 ευρώ τότε «κόβονται» 2.000 ευρώ από τις προσαυξήσεις. Το χρέος που απομένει θα εντάσσεται υποχρεωτικά στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
2. Η ρύθμιση των 100 δόσεων πιθανόν να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σαββατοκύριακο. Αυτή δεν θα περιλαμβάνει σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο «κούρεμα» της βασικής οφειλής μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την τρόικα. Η κ. Βαλαβάνη, ωστόσο, είπε ότι το «κούρεμα» αποσύρθηκε μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από υπηρεσιακούς, φοροτεχνικούς κ.λπ. Οσοι οφειλέτες ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και πληρώσουν τμήμα των προσαυξήσεων μέχρι τέλη Απριλίου θα σβήνεται έως και το 100% των προσαυξήσεων.

Παράδειγμα

Για παράδειγμα κάποιος οφείλει 3.000 ευρώ. Τα 1.000 ευρώ είναι κύρια οφειλή και τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ προσαυξήσεις. Εάν πληρώσει μέχρι 30/4/2015 το ποσό των 1.000 ευρώ προσαυξήσεων διαγράφονται τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ και απομένει προς πληρωμή η κύρια οφειλή των 1.000 ευρώ που θα ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σε αντίθεση με τη ρύθμιση εξπρές, σε αυτήν πληρώνονται πρώτα οι προσαυξήσεις και μάλλον δεν φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή. Βέβαια, κάποιος οφειλέτης μπορεί να αγνοήσει τις δύο παραπάνω δυνατότητες που του παρέχονται και να ενταχθεί απευθείας στη ρύθμιση των 100 δόσεων μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει θα υπάρχει και αντίστοιχη διαγραφή προσαυξήσεων. Ειδικότερα στη ρύθμιση των 100 δόσεων υπάγονται:

α) Χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 1/1/2015.

β) Το ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης μειώνεται από τα 50 στα 20 ευρώ. Ωστόσο, εάν υπάρχουν οφειλές σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ η ελάχιστη μηνιαία δόση μπορεί να μειωθεί περαιτέρω στα 10 ευρώ για το χρέος προς κάθε ΔΟΥ.

γ) Στη ρύθμιση εντάσσονται και όσοι έχουν οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ.

δ) Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις (φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ.). Με την υποβολή της αίτησης, δίδεται ένα χρονικό περιθώριο τριών μηνών για την εκπρόθεσμη υποβολή όσων δηλώσεων δεν υποβλήθηκαν μέχρι τότε.

ε) Οι προσαυξήσεις ανάλογα με τις δόσεις που θα επιλεγούν ως εξής:

• Εφάπαξ: απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.

• Από δύο 2 έως 5 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 90%.

• Από 6 έως και 10 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 80%.

• Από 11 έως και 20 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 75%.

• Από 21 έως και 30 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 70%.

• Από 31 έως και 40 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 65%.

• Από 41 έως και 50 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 60%.

• Από 51 έως και 60 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 55%.

• Από 61 έως και 70 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 50%.

• Από 71 έως και 80 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 45%.

• Από 81 έως και 90 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά 40%.

• Από 91 έως και 100 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά 30%.

στ) Για χρέη μέχρι 5.000 ευρώ οι μηνιαίες δόσεις δεν θα επιβαρύνονται πλέον με τόκους, ενώ σήμερα επιβαρύνονται με τόκους 4,56% ετησίως. Για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ το ποσοστό των τόκων με το οποίο επιβαρύνονται οι δόσεις μειώνεται από 4,56% σε 3% ετησίως.

ζ) Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια υπό την προϋπόθεση ότι θα παραιτηθούν από τα ένδικα μέσα.
Έντυπη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΠΕ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΥΠΑΤΗΣ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ!

Αυτές είναι οι πιο υπερχρεωμένες χώρες στον πλανήτη (Πίνακας)

Το παγκόσμιο χρέος είναι σχεδόν τριπλάσιο της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής, όπως δείχνει σχετική πρόσφατη έκθεση του διεθνούς ομίλου συμβούλων επιχειρήσεων McKinsey.
Σύμφωνα με την έκθεση, η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2009 προκλήθηκε από την κατακόρυφη αύξηση του παγκόσμιου χρέους.
Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο χρέος έχει φθάσει στα 199 τρις δολάρια ή στο 286% του παγκόσμιου ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2014 από 269% το 2007, δηλαδή είναι 2,8 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος της παγκόσμιας οικονομίας, και από 246% του ΑΕΠ το 2000. Με άλλα λόγια, έχει διογκωθεί κατά 57 τρις δολλάρια από το 2007.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει πως σύμφωνα με τη μελέτη η αναλογία δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα πέντε χρόνια σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το χρέος της Κίνας. Το χρέος έχει αυξηθεί ραγδαία σε αυτή την χώρα όσο πουθενά αλλού, ειδικότερα τετραπλασιάστηκε από το 2007 ως το 2014, παρ’ όλα αυτά φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.
Βάσει των στοιχείων από τον όμιλο Mc Kinsey και το Zero Hedge αυτές είναι οι 40 πιο υπερχρεωμένες χώρες στον κόσμο.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία. Ακολουθούν η Ιρλανδία, η Σιγκαπούρη. Στην 7η θέση βρίσκεται η Ελλάδα. Στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Τουρκία, η Ρουμανία και η Ινδονησία.
Η μεγαλύτερη αύξηση του χρέους από το 2007 ως το 2014 σημειώθηκε στις:  Ιρλανδία, Πορτογαλία Κίνα, Ελλάδα και Ολλανδία.
debt

Ποιοι «γλιτώνουν» τις αλλαγές στο ασφαλιστικό – Το “κλειδί” που ανοίγει την πόρτα για σύνταξη

Γλιτώνουν από τυχόν νέες παρεμβάσεις 150.000 ασφαλισμένοι, που έχουν προλάβει να «κλειδώσουν» το δικαίωμα. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι, έχουν «πιάσει» τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας και βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη σύνταξη. Ωστόσο οι προϋποθέσεις εξόδου παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς και η ηλικία συνταξιοδότησης κυμαίνεται από το 50ό, έως το 65ό έτος. «Κλειδί» αποτελεί το έτος θεμελίωσης δικαιώματος, καθώς μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή διάταξη. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι ετοιμάζονται να βγουν πρόωρα στη σύνταξη, καθώς το «πέναλτι» οδηγεί σε μειώσεις. Η περικοπή για όλα τα Ταμεία είναι 6% τον χρόνο και φτάνει το 30% για όσους ανοίγουν την πόρτα εξόδου νωρίτερα. Ωστόσο δύο «ταχύτητες» ισχύουν στο Δημόσιο. Η μείωση για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι 6% τον χρόνο (όπως σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία), ωστόσο για όσους «κλείδωσαν» δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 είναι 4,5 ευρώ τον χρόνο.

Πώς να αλλάξετε λάστιχο

Β' Χαιρετισμοί

Ακάθιστος Ύμνος - Β' Στάσις

κουσαν oἱ ποιμένες,
τῶν Ἀγγέλων ὑμνούντων,
τὴν ἔνσαρκον Χριστοῦ παρουσίαν·
καὶ δραμόντες ὡς πρὸς ποιμένα,
θεωροῦσι τοῦτον ὡς ἀμνὸν ἄμωμον,
ἐν γαστρὶ τῆς Μαρίας βοσκηθέντα,
ἥν ὑμνοῦντες εἶπον·
Χαῖρε, Ἀμνοῦ καὶ Ποιμένος Μῆτερ,
χαῖρε, αὐλὴ λογικῶν προβάτων.
Χαῖρε, ἀοράτων ἐχθρῶν ἀμυντήριον,
χαῖρε, Παραδείσου θυρῶν ἀνοικτήριον.
Χαῖρε, ὅτι τὰ οὐράνια συναγάλλεται τῇ γῇ,
χαῖρε, ὅτι τὰ ἐπίγεια συγχορεύει οὐρανοῖς.
Χαῖρε, τῶν Ἀποστόλων τὸ ἀσίγητον στόμα,
χαῖρε, τῶν Ἀθλοφόρων τὸ ἀνίκητον θάρσος.
Χαῖρε, στερρὸν τῆς πίστεως ἔρεισμα,
χαῖρε, λαμπρὸν τῆς Χάριτος γνώρισμα.
Χαῖρε, δι' ἧς ἐγυμνώθη ὁ Ἅδης,
χαῖρε, δι' ἧς ἐνεδύθημεν δόξαν.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Θεοδρόμον ἀστέρα,
θεωρήσαντες Μάγοι,
τῇ τούτου ἠκολούθησαν αἴγλῃ·
καὶ ὡς λύχνον κρατοῦντες αὐτόν,
δι' αὐτοῦ ἠρεύνων κραταιὸν Ἄνακτα,
καὶ φθάσαντες τὸν ἄφθαστον,
ἐχάρησαν αὐτῷ βοῶντες·
Ἀλληλούια.

δον παῖδες Χαλδαίων,
ἐν χερσὶ τῆς Παρθένου,
τὸν πλάσαντα χειρὶ τοὺς ἀνθρώπους·
καὶ Δεσπότην νοοῦντες αὐτόν,
εἰ καὶ δούλου μορφὴν ἔλαβεν,
ἔσπευσαν τοῖς δώροις θεραπεῦσαι,
καὶ βοῆσαι τῇ Εὐλογημένῃ·
Χαῖρε, ἀστέρος ἀδύτου Μήτηρ,
χαῖρε, αὐγὴ μυστικῆς ἡμέρας.
Χαῖρε, τῆς ἀπάτης τὴν κάμινον σβέσασα,
χαῖρε, τῆς Τριάδος τοὺς μύστας φωτίζουσα.
Χαῖρε, τύραννον ἀπάνθρωπον ἐκβαλοῦσα τῆς ἀρχῆς,
χαῖρε, Κύριον φιλάνθρωπον ἐπιδείξασα Χριστόν.
Χαῖρε, ἡ τῆς βαρβάρου λυτρουμένη θρησκείας,
χαῖρε, ἢ τοῦ βορβόρου ρυομένη τῶν ἔργων.
Χαῖρε πυρὸς προσκύνησιν παύσασα,
χαῖρε, φλογὸς παθῶν ἀπαλλάττουσα.
Χαῖρε, πιστῶν ὁδηγὲ σωφροσύνης,
χαῖρε, πασῶν γενεῶν εὐφροσύνη.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Κήρυκες θεοφόροι,
γεγονότες οἱ Μάγοι,
ὑπέστρεψαν εἰς τὴν Βαβυλῶνα,
ἐκτελέσαντές σου τὸν χρησμόν,
καὶ κηρύξαντές σε τὸν Χριστὸν ἅπασιν,
ἀφέντες τὸν Ἡρώδην ὡς ληρώδη,
μὴ εἰδότα ψάλλειν·
Ἀλληλούια.

Λάμψας ἐν τῇ Αἰγύπτῳ,
φωτισμὸν ἀληθείας ἐδίωξας,
τοῦ ψεύδους τὸ σκότος·
τὰ γὰρ εἴδωλα ταύτης Σωτήρ,
μὴ ἐνέγκαντά σου τὴν ἰσχὺν πέπτωκεν,
οἱ τούτων δὲ ρυσθέντες,
ἐβόων πρὸς τὴν Θεοτόκον·
Χαῖρε, ἀνόρθωσις τῶν ἀνθρώπων,
χαῖρε, κατάπτωσις τῶν δαιμόνων.
Χαῖρε, τὴν ἀπάτης τὴν πλάνην πατήσασα,
χαῖρε, τῶν εἰδώλων τὴν δόξαν ἐλεγξασα.
Χαῖρε, θάλασσα ποντίσασα Φαραὼ τὸν νοητόν,
χαῖρε, πέτρα ἡ ποτίσασα τοὺς διψῶντας τὴν ζωὴν.
Χαῖρε, πύρινε στῦλε ὁδηγῶν τοὺς ἐν σκότει,
χαῖρε, σκέπη τοῦ κόσμου πλατυτέρα νεφέλης.
Χαῖρε, τροφὴ τοῦ μάνα διάδοχε,
χαῖρε, τρυφῆς ἁγίας διάκονε.
Χαῖρε, ἡ γῆ τῆς ἐπαγγελίας,
χαῖρε, ἐξ ἧς ρέει μέλι καὶ γάλα.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Μέλλοντος Συμεῶνος,
τοῦ παρόντος αἰῶνος,
μεθίστασθαι τοῦ ἀπατεῶνος,
ἐπεδόθης ὡς βρέφος αὐτῷ,
ἀλλ' ἐγνώσθης τούτω καὶ Θεὸς τέλειος·
διόπερ ἐξεπλάγη σου τὴν ἄρρητον σοφίαν,
κράζων·
Ἀλληλούια.
Αγιογραφίες / Φωτογραφίες

Ἤκουσαν oἱ ποιμένες, τῶν Ἀγγέλων ὑμνούντων....
Ἤκουσαν oἱ ποιμένες, τῶν Ἀγγέλων ὑμνούντων....

Θεοδρόμον ἀστέρα, θεωρήσαντες Μάγοι....
Θεοδρόμον ἀστέρα, θεωρήσαντες Μάγοι....

Ἴδον παῖδες Χαλδαίων....
Ἴδον παῖδες Χαλδαίων....

Κήρυκες θεοφόροι....
Κήρυκες θεοφόροι....

Λάμψας ἐν τῇ Αἰγύπτῳ, φωτισμὸν ἀληθείας ἐδίωξας....
Λάμψας ἐν τῇ Αἰγύπτῳ, φωτισμὸν ἀληθείας ἐδίωξας....

Μέλλοντος Συμεῶνος, τοῦ παρόντος αἰῶνος....
Μέλλοντος Συμεῶνος, τοῦ παρόντος αἰῶνος....

Χαῖρε, τῆς ἀπάτης τὴν κάμινον σβέσασα....
Χαῖρε, τῆς ἀπάτης τὴν κάμινον σβέσασα....

Χαῖρε, θάλασσα ποντίσασα Φαραὼ τὸν νοητόν....
Χαῖρε, θάλασσα ποντίσασα Φαραὼ τὸν νοητόν....

Χαῖρε, πέτρα ἡ ποτίσασα τοὺς διψῶντας τὴν ζωὴν....
Χαῖρε, πέτρα ἡ ποτίσασα τοὺς διψῶντας τὴν ζωὴν....

Χαῖρε, πύρινε στῦλε ὁδηγῶν τοὺς ἐν σκότει....
Χαῖρε, πύρινε στῦλε ὁδηγῶν τοὺς ἐν σκότει....

Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό - Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό;

Κατεβάστε δωρεάν 150+ σχολικά βοηθήματα από το schooltime.gr

Κατεβάστε δωρεάν τη Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας του Α. Τζάρτζανου

ΙΚΑ: Οι συνταξιούχοι έχουν επ’ αόριστον ασφαλιστική ικανότητα

Οι συνταξιούχοι έχουν επ’ αόριστον ασφαλιστική ικανότητα και δεν χρειάζεται η προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ούτε απαιτείται μέρους τους κάποια άλλη ενέργεια τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος, μετά από άλλη μία μέρα τεράστιων ουρών σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Τονίζει ακόμη ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που αναγράφονται στο οικογενειακό βιβλιάριο δεν χρειάζεται να απογραφούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετηθούν από νοσοκομεία, κλινικές, γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Για την εξυπηρέτησή τους αρκεί η επίδειξη του ατομικού και του οικογενειακού βιβλιαρίου.
Το ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους για την περίοδο από 01/03/15-28/02/16 οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος και να υφίστανται άδικη ταλαιπωρία.
Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωση καταργήθηκε, δεδομένου ότι οι Πάροχοι Υγείας έχουν ενημερωθεί ηλεκτρονικά για την ασφαλιστική ικανότητα όλων των δικαιούχων (ασφαλισμένων που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι 31/12/14 τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας, των συνταξιούχων καθώς και των μελών της οικογενείας τους -σύζυγοι και τέκνα μέχρι 18 ετών).
Με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία, ασφαλιστική ικανότητα έχει γνωστοποιηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης για:
1.154.958 συνταξιούχους
1.873.875 ασφαλισμένους με άνω των 50 Η.Ε.
80.136 επιδοτούμενους ανέργους
79.455 μακροχρόνια ανέργους
938.255 έμμεσα ασφαλισμένους (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τ. ΟΠΑΔ)
Επιπρόσθετα, προκειμένου να επιβεβαιώνουν οι Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους – Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).
Τέλος, η Διοίκηση του ΙΚΑ σημειώνει, ότι για την απογραφή των προστατευομένων μελών που αναγράφονται στο οικογενειακό βιβλιάριο έχει σχεδιασθεί ειδική διακριτή δράση η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και θα υποστηρίξει τη διαδικασία απογραφής εμμέσων μελών μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Κατεβάστε τη Νεοελληνική Γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη

Αναγνώριση πτυχίων και μεταπτυχιακών εξωτερικού – ΔΟΑΤΑΠ: Πλήρης οδηγός

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια (θα λέγαμε το σημαντικότερο) για την επιλογή μεταπτυχιακού ή και προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο εξωτερικό αποτελεί το αν αυτό το πρόγραμμα αναγνωρίζεται από το Ελληνικό Κράτος ακαδημαϊκά ή /και επαγγελματικά. Η διάκριση ακαδημαϊκής αναγνώρισης από την επαγγελματική αναγνώριση είναι σημαντική και συνίσταται στην ακόλουθη παρατήρηση.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Η ακαδημαϊκή αναγνώριση συνίσταται στο να γίνει δεκτό από ένα κράτος μέλος, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, ένα πτυχίο ή μεταπτυχιακό που εκδόθηκε σε άλλο κράτος μέλος, ως ισοδύναμο ή και αντίστοιχο εκείνου που εκδίδει το ίδιο το κράτος μέλος, με στόχο να επιτρέψει στον κάτοχό του να συνεχίσει το σύνολο ή μέρος της κατάρτισής του πέραν των συνόρων χωρίς αρνητικές επιπτώσεις.

Η επαγγελματική αναγνώριση συνίσταται στην αναγνώριση ενός πτυχίου που εκδίδεται σε ένα κράτος μέλος με στόχο να επιτρέψει στον κάτοχό του να ασκεί το επάγγελμά του σε άλλο κράτος μέλος, εφόσον προβλέπεται κανονιστική ρύθμιση για το επάγγελμα αυτό. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε σε μελλοντικό μας άρθρο.

Όσοι λοιπόν σπουδάζουν στο εξωτερικό οφείλουν να γνωρίζουν ότι τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται αυτομάτως ως ακαδημαϊκά ισότιμα ή και αντίστοιχα με τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων. Όπως άλλωστε αναφέρεται στην ιστοσελίδα europa.eu:

«Δεν υπάρχει αυτόματη αναγνώριση των τίτλων σπουδών σε όλη την ΕΕ. Εάν λοιπόν επιθυμεί κάποιος να συνεχίσει τις σπουδές του σε άλλη χώρα της ΕΕ, μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσει την προβλεπόμενη εθνική διαδικασία αναγνώρισης τίτλων σπουδών της αλλοδαπής. Εάν γνωρίζει ήδη ότι πρόκειται ενδεχομένως να συνεχίσει τις σπουδές σε άλλη χώρα, ας ελέγξει κατά πόσο αναγνωρίζεται το πτυχίο στη χώρα αυτή. Τα εκπαιδευτικά συστήματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίες μπορούν να εφαρμόζουν τους δικούς τους κανόνες όσον αφορά την αναγνώριση ή μη των τίτλων σπουδών που έχουν αποκτηθεί σε άλλη χώρα».

ΔΟΑΤΑΠ και αναγνώριση

Στην Ελλάδα ο φορέας που είναι αρμόδιος για την ακαδημαϊκή αναγνώριση των τίτλων του εξωτερικού, ονομάζεται ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης). Θα τον ακούσετε και ως ΔΙΚΑΤΣΑ από τους παλαιότερους, μιας και είναι ο προηγούμενος οργανισμός που αντικαταστάθηκε το 2005 από τον ΔΟΑΤΑΠ. ΔΟΑΤΑΠ και ΔΙΚΑΤΣΑ είναι λοιπόν ένα και το αυτό. Όποιος απόφοιτος ξένου πανεπιστημίου επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα οφείλει να καταθέσει στον ΔΟΑΤΑΠ το πτυχίο του μαζί με μια σειρά από δικαιολογητικά προκειμένου ο κρατικός φορέας να εξετάσει την αντιστοιχία με τα εγχώρια πτυχία. Αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ απαιτείται και για θέσεις του δημοσίου.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από προσκλήσεις-προκηρύξεις που επιβεβαιώνουν τα προαναφερθέντα:

Προκήρυξη Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Αριθμός Πρωτ.602/10/36944) «1) Τίτλων σπουδών και άλλων προσόντων (πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, τίτλο ξένης γλώσσας, αποδεικτικό γνώσης χειρισμού Η/Υ κλπ)… Σε περίπτωση πτυχίων εξωτερικού απαιτείται η αναγνώριση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, από ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ. Ως δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται επικυρωμένα αντίγραφα, τόσο της αναγνώρισης όσο και του πρωτότυπου τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού…»

Μεταπτυχιακό «ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» (ΦΕΚ 324/11-2-2004, τ. Β΄) 2013-14 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ […] 3) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Πτυχίου Ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή ισότιμου της αλλοδαπής αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ…

Βέβαια, ακόμα και τα μεταπτυχιακά και οι διδακτορικές σπουδές από το εξωτερικό πρέπει να αναγνωριστούν ακαδημαϊκά από το ΔΟΑΤΑΠ, είτε οι προπτυχιακές έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα είτε όχι.

Αρμοδιότητες του ΔΟΑΤΑΠ

  • Αναγνώριση ΑΕΙ της αλλοδαπής και τίτλων (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) που αυτά χορηγούν,

  • Αναγνώριση συνάφειας σπουδών (για πολιτικούς πρόσφυγες και επαναπατρισθέντες),

  • Αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σε αποφοίτους ΤΕΙ,

  • Αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σε κατόχους τίτλων ισότιμων προς τα πτυχία των ΤΕΙ και αποφοίτων ιδρυμάτων ισότιμων των ΤΕΙ,

  • Αναγωγή της βαθμολογίας στη βαθμολογική κλίμακα των ελληνικών ΑΕΙ.

Πτυχία από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα του ΔΟΑΤΑΠ (αναγνωρισμένα πανεπιστήμια αλλοδαπής και των τμημάτων τους) μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να διαπιστώσει ποια πανεπιστήμια και τμήματά τους έχουν λάβει την αναγνώριση. Το γεγονός ότι ένα πανεπιστήμιο έχει αναγνωριστεί δεν σημαίνει ότι αποφεύγει κάποιος τον ΔΟΑΤΑΠ. Θα πρέπει να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αλλά επειδή υπάρχει προηγούμενη απόφαση η όλη διαδικασία είναι τυπική.

Όροι: Ισοτιμία, αντιστοιχία, ομοταγές ίδρυμα

Ισοτιμία: η αναγνώριση ότι ένα πιστοποιητικό σπουδών είναι ισότιμο με τα απονεμόμενα από τα ελληνικά ιδρύματα. Δηλαδή ότι κάποιο πιστοποιητικό είναι ισότιμο με πτυχίο κλπ.

Αντιστοιχία: η αναγνώριση ότι εκτός από ισότιμο το πιστοποιητικό είναι και «ίδιο» με κάποιο από αυτά που απονέμουν τα ελληνικά ιδρύματα.

Ο ΔΟΑΤΑΠ μπορεί να αναγνωρίσει ένα πτυχίο ως ισότιμο με αυτά των ελληνικών πανεπιστημίων άλλα το πτυχίο μπορεί να μην αναγνωριστεί ως αντίστοιχο στην περίπτωση που το τμήμα που τελείωσε ο απόφοιτος του εξωτερικού ή το μεταπτυχιακό που εκπόνησε δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Παράδειγμα, παλιά στην Ελλάδα δεν υπήρχε πουθενά πανεπιστημιακό τμήμα Βιοχημείας. Έτσι, οι πτυχιούχοι Βιοχημείας από το εξωτερικό αναγνώριζαν το πτυχίο τους ως ισότιμο με πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου, αλλά όχι και ως αντίστοιχου. Πολλά πτυχία βιοχημείας από το εξωτερικό αναγνωρίσθηκαν ως αντίστοιχα με τα πτυχία Βιολογίας που χορηγούσαν τα ελληνικά ΑΕΙ.Το πρόβλημα αυτομάτως που δημιουργείται για κάποιον που έλαβε μόνο την ισοτιμία είναι ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει θέσεις στο δημόσιο τομέα, αφού το πτυχίο του δεν θα περιλαμβάνεται σε αυτά των προκηρύξεων. Μπορεί όμως όποιος έχει λάβει ισοτιμία να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικό πανεπιστήμιο καθώς όπως διαπιστώθηκε από σχετική έρευνα τα πανεπιστήμια ζητούν μόνο την ισοτιμία από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Ομοταγές θεωρείται το εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης πανεπιστημιακής και τεχνολογικής κατεύθυνσης της αλλοδαπής που αναγνωρίζεται από τα αρμόδια όργανα της χώρας μας, εφόσον συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:


Παρακολουθήστε 1.100 ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά μαθήματα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η Μαρτίου ( 51 βιογραφικά ηρώων, φωτογραφίες, βασικές μάχες)

Σημαντικότατη στρατιωτική και πολιτική φυσιογνωμία της Επανάστασης του 1821, γνωστός ως “Γέρος του Μοριά”. Γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας και γρήγορα εισχώρησε στα σώματα των Κλεφτών της Πελοποννήσου. Υπηρέτησε από το 1810 στον αγγλικό στρατό και υπήρξε μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Ως απεσταλμένος της στη Μάνη σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 1821. Πρωταγωνίστησε σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αγώνα, όπως στη νίκη στο Βαλτέτσι ( Μάιος 1821), στην άλωση της Τριπολιτσάς (Σεπτέμβριος 1821), στην καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη στα Δερβενάκια (Ιούλιος 1822) όπου πρυτάνευσαν η ευφυΐα και η τόλμη του στρατηγικού του νου. Οι επιτυχίες αυτές τον ανέδειξαν σε αρχιστράτηγο της Πελοποννήσου. Στη διάρκεια του Εμφύλιου πολέμου πολλές φορές προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιθέσεις ανάμεσα στους αντιπάλους, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν απέφυγε τη δίωξη και τη φυλάκιση. Αποφυλακίστηκε για να αντιμετωπίσει τον Ιμπραήμ το 1825. Υπήρξε ένθερμος οπαδός της πολιτικής του Καποδίστρια και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την εκλογή του Όθωνα. Οι διαφωνίες του όμως με την αντιβασιλεία τον οδήγησαν πάλι στις φυλακές του Παλαμηδίου και προκάλεσαν την καταδίκη του σε θάνατο. Έλαβε χάρη μετά την ενηλικίωση του Όθωνα. Τα απομνημονεύματά του γράφτηκαν από το Γεώργιο Τερτσέτη

ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΤΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΗΡΩΩΝ 

Τα ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ   

Ταχυκαρδία: Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές για την υγεία σας

Ταχυκαρδία ονομάζεται η πάθηση κατά την οποία οι καρδιακοί παλμοί ξεπερνούν τα ανώτερα όρια των φυσιολογικών παλμών ακόμη και τις ώρες ανάπαυσης.
Οι παλμοί της καρδιάς εξαρτώνται από την ηλικία, τη φυσική κατάσταση και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του ατόμου και μπορεί να είναι αυξημένοι είτε στους άνω είτε στους κάτω θαλάμους της καρδιάς είτε στους άνω και κάτω ταυτόχρονα. Οι καρδιακοί παλμοί ρυθμίζονται από ηλεκτρικά σήματα που αποστέλλονται μέσω των ιστών της καρδιάς. Η ταχυκαρδία εκδηλώνεται όταν υπάρχει δυσλειτουργία στην καρδιά και κατά συνέπεια τα ηλεκτρικά σήματα παράγονται με ταχύτατο ρυθμό. Η ταχυκαρδία δεν προκαλεί πάντα συγκεκριμένα συμπτώματα και επιπλοκές. Είναι όμως πιθανό να διαταράξει τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Οι επιπλοκές της ταχυκαρδίας ποικίλλουν σε σοβαρότητα και εξαρτώνται από παράγοντες όπως το συγκεκριμένο είδος ταχυκαρδίας (κολπική μαρμαρυγή, κολπικός πτερυγισμός, υπερκοιλιακή ταχυκαρδία, κοιλιακή ταχυκαρδία, κοιλιακή μαρμαρυγή), τον ακριβή ρυθμό και τη διάρκεια της ταχυκαρδίας αλλά και την ύπαρξη άλλων υποκείμενων καρδιαγγειακών παθήσεων. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, πιθανές επιπλοκές της ταχυκαρδίας είναι οι εξής: - Αιματοπήγματα (θρόμβοι) που μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα ή εγκεφαλικό - Καρδιακή ανεπάρκεια, λόγω αδυναμίας της καρδιάς να παροχετεύσει αρκετό αίμα - Συχνές τάσεις λιποθυμίας - Αιφνίδιος θάνατος (σχεδόν αποκλειστικά λόγω κοιλιακής ταχυκαρδίας ή κοιλιακής μαρμαρυγής)

Πηγή: onmed.gr

Πώς να «προπονήσετε» το παιδί σας να προστατευθεί από το bullying.

Γνωρίζω το σώμα μου - Σεξουαλική κακοποίηση

Του πήρε 16 χρόνια για να φτιάξει ένα θαύμα που μπήκε και στο βιβλίο Γκίνες (εικόνες)


Κατάφερε να δημιουργήσει μια πραγματικά αξιοθαύμαστη σιδηροδρομική κατασκευή, για την οποία κέρδισε και μια θέση στο Ρεκόρ Γκίνες..
Ξεκίνησε σαν χόμπι αλλά τελικά κατέληξε εμμονή. Η κατασκευή του μεγαλύτερου μοντέλου σιδηροδρόμου από τον Μπρους Γουίλιαμς Ζακανίνο, ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του στο Φλέμινκτον του Νιού Τζέρσεϊ είναι γεγονός.
Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό δημιούργημα, με όνομα Νόρθλαντς, χρειάστηκε 16 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί, και ο δημιουργός του μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για τα 8 μίλια διαδρομής που διασχίζουν τα 100 τρένα του, αλλά και για τις 400 γέφυρες που συμπληρώνουν την κατασκευή.
Μάλιστα, το εν λόγω σιδηροδρομικό μοντέλο κοσμούν περισσότερα από 3.000 κτίρια μινιατούρες, τα οποία βρίσκονται σε υποτιθέμενα χωριά και πόλεις, 50.000 δέντρα και γέφυρες που εκτείνονται σε μεγάλα φαράγγια.
Αυτό βέβαια που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες, είναι η ρεαλιστική απόδοση της κατασκευής αλλά και το γεγονός ότι όλα είναι φτιαγμένα από το χέρι του ίδιου του ιδιοκτήτη.
Ο Μπρους δηλώνει κατενθουσιασμένος από την θερμή αποδοχή του κόσμου, ενώ σχόλια όπως «αποτελεί ένα από τα θαύματα του κόσμου» του χαρίζουν ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Ο ευτυχισμένος δημιουργός αγαπούσε από μικρό παιδί τα τρένα, αλλά όταν παντρεύτηκε του γεννήθηκε η ιδέα κατασκευής ενός τέτοιου μοντέλου. Μάλιστα, δεν δίστασε να χτίσει πέντε επιπλέον πατώματα στο σπίτι του προκειμένου να φιλοξενηθεί το λατρεμένο του δημιούργημα.

«Εργαζόμουν 18 με 19 ώρες την ημέρα χωρίς διακοπή, προκειμένου να τελειώσω το Νόρθλαντς και ξόδεψα τεράστια ποσά για την ολοκλήρωσή του» δηλώνει ο υπερήφανος Μπρους. Άλλωστε έχει και κάθε λόγο να υπερηφανεύεται, αφού η κταασκευή του έχει κατακτήσει μια θέση στο Ρεκόρ Γκίνες σαν την μεγαλύτερη δημιουργία στο είδος της.
Πλήθος ανθρώπων αλλά και διασημότητες όπως ο Ροντ Στιούαρτ και ο Νιλ Γιάνγκ ταξιδεύουν ως το Νιου Τζέρσι για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το ομολογουμένως ξεχωριστό σιδηροδρομικό μοντέλο. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr