Εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
- 6 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- ο χυμός ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε μεγάλο, άνετο μπολ ή κούπα τα
αυγά με το γόλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα ένα όλα τα υλικά και
χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα σε στρογγυλό, βουτυρωμένο
ταψί με ψηλά τοιχώματα και διάμετρο 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
στους 180-200° C για 40-45' ή μέχρι η πίτα μας να ροδίσει όμορφα στην
επιφάνεια. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει κάπως σκέτη ή πασπαλισμένη με άχνη
και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου