Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Βερναρδάκης: Πώς ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων επηρεάζει τον ιδιωτικό τομέα και τις συντάξεις

Για κατά βάση προσλήψεις με σκοπό να καλυφθούν τα κενά στην παιδεία, έκανε λόγο στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα.
«Είναι εκρηκτική η κατάσταση στο δημόσιο, καθώς είναι μαζική η υποστελέχωση (υποστελεχωμένο το δημόσιο λόγω συνταξιοδοτήσεων, 12.000 αποχωρήσεις το 2015). Το 2016 έχουμε τη δυνατότητα για 8,5 με 9 χιλιάδες προσλήψεις κι αυτό που επεξεργαζόμαστε και εφόσον το μισθολογικό κόστος μας το επιτρέπει, είναι να υπάρξουν μερικές προσλήψεις παραπάνω».
«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα απευθύνουμε κάλεσμα σε νεοφυείς επιχειρήσεις, καινοτόμες, όπου θα επιλεγούν οι καλύτερες που θα είναι και άμεσα εφαρμόσιμες. Θα τις εντάξουμε και στο ΕΣΠΑ», είπε ο κ. Βερναρδάκης και συνέχισε λέγοντας: «Είναι 567.000 όλος ο δημόσιος τομέας. Είμαστε πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Το μισθολογικό κόστος μειώθηκε 40% χωρίς όφελος, αφού αυξήθηκε το συνταξιοδοτικό», είπε ο υπουργός. «Η μείωση 40% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων είχε επιπτώσεις και στον ιδιωτικό τομέα», εκτίμησε, τέλος ο κύριος Βερναρδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου