Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σε χρόνο “ρεκόρ” βγήκαν οι προσκλήσεις για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Αμεσα λειτούργησαν οι 8 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για την έκδοση Προσκλήσεων και  Αιτήσεων για την υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Υπουργικής Απόφασης οι ΠΔΕ Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου,Θεσσαλίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου ,ανήρτησαν  τις προσκλήσεις με τις οποίες καλούν όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μίας από τις θέσεις των διευθυντών Εκπαίδευσης να καταθέσεουν τις αιτήσεις και τον φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.
Για να δείτε τις προσκλήσεις πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω:
Τα Περιφερειακά συμβούλια επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Μέχρι την  Τρίτη 15-12-2015  θα πρέπει οι Περιφερειακοί Διευθυντές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την κατάρτιση των 13 Περιφερειακών Συμβουλίων που θα επιλέξουν τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Ειδικότερα στην έδρα κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης συνιστάται συμβούλιο για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα συμβούλια αυτά είναι τα περιφερειακά συμβούλια επιλογής διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα κατά την προηγούμενη παράγραφο περιφερειακά συμβούλια επιλογής διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πενταμελή και αποτελούνται από:
α) τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ως Πρόεδρο, ο οποίος αναπληρώνεται σύμφωνα με την περίπτωση ιγ΄ της παρ. 29 του άρθρου 14 του ν. 2817/2000, όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει,
β) ένα μέλος Διδακτικού − Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) Πανεπιστημίου με τον αναπληρωτή του που ανήκουν σε Τμήματα, οι απόφοιτοι των οποίων έχουν δικαίωμα διορισμού η πρόσληψης στη δημόσια εκπαίδευση χωρίς την κατοχή πρόσθετης βεβαίωσης περί παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας,
γ) έναν Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της αντίστοιχης βαθμίδας με τον αναπληρωτή του,
δ) τους δύο αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα ανώτερα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια της αντίστοιχης βαθμίδας που αναπληρώνονται από τους νόμιμους αναπληρωτές τους.
Η συγκρότηση των εν λόγω συμβουλίων επιλογής γίνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Με την απόφαση συγκρότησης ορίζεται και ο γραμματέας με τον αναπληρωτή του. Ως γραμματέας ορίζεται διοικητικός υπάλληλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή αποσπασμένος σε αυτήν εκπαιδευτικός.
Προκειμένου για τη συγκρότηση των ανωτέρω συμβουλίων οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πρέπει να αποστείλουν στην Υπηρεσία μας έως την Τρίτη 15-12-2015 τις προτάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου