Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Δάνεια: Ποιοι γλιτώνουν χρήματα από τις νέες αντικειμενικές αξίες

Η αλλαγή στις αντικειμενικές μαζί με τη μείωση των φόρων (όπου υπάρξει) θα φέρει και ανάσα με μειώσεις στα δάνεια για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο.

Με βάση τον τροποποιημένο νόμο Κατσέλη η βάση του υπολογισμού των δόσεων που θα πρέπει να καταβάλουν οι πολίτες – δανειολήπτες εφόσον με δικαστική απόφαση πετύχουν εξαίρεση της κύριας κατοικίας τους θα είναι το ποσό που θα προέκυπτε αν το ακίνητο έβγαινε σε πλειστηριασμό. Έτσι με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών θα είναι μειωμένη και η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού και άρα το ποσό που απαιτείται από τους δανειολήπτες.
Το νέο ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ως δόση ο δανειολήπτης με βάση τον νόμο Κατσέλη θα είναι “κουρεμένο” σε σχέση με αυτό που καταβάλλεται σήμερα.
Οι ανατροπές στις αντικειμενικές θα ευνοήσουν τους δανειολήπτες και στις διαπραγματεύσεις τους με τις τράπεζες για τη ρύθμιση των δανείων τους καθώς η σημερινή αγ9οραία αξία είναι στις περισσότερες περιπτώσεις κατά πολύ μικρότερη από την αντικειμενική του ακινήτου αλλά και την τιμή προ κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου