Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ανοίγει ο δρόμος για το πλαστικό χρήμα - Μειώνονται δραστικά οι προμήθειες των τραπεζών

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεγαλύτερη χρήση του πλαστικού χρήματος. Αίρεται το μεγάλο εμπόδιο που υπήρχε για την ευρύτερη εξάπλωση σε πολλούς μικρούς εμπόρους, καταστηματάρχες, επαγγελματίες και περίπτερα, δηλαδή το ποσοστό της προμήθειας που ζητά η τράπεζα.

Με ρύθμιση που θα περιλάβει στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα το υπουργείο Οικονομικών η προμήθεια για την τράπεζα περιορίζεται στο 0,2 με 0,3%. Αυτό θα γίνει με την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας που άρχισε να ισχύει από τις 9 Δεκεμβρίου 2015.
Επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται και την περίπτωση της επιδότησης μέσω του ΕΣΠΑ της αγοράς συσκευών από τους εμπόρους και τους επαγγελματίες, αν και όπως λένε αρμόδιες παράγοντες οι τιμές που διατίθενται από τις τράπεζες είναι πολύ χαμηλές.
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι από την 1 Ιανουαρίου 2016 το αφορολόγητο για την έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ θα δημιουργείται μόνο με δαπάνες που έχουν γίνει με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, καθώς και συναλλαγές μέσω των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου