Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Τα βρίσκουν σε όλα με την τρόικα - Ti θα συμβεί με τις 100 δόσεις

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς φαίνεται ότι είναι το βασικό ζήτημα που μένει προς επίλυση, προκειμένου να επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς στη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων.

Ωστόσο, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη έως αύριο το βράδυ, προκειμένου να συνεδριάσει την Κυριακή το Euro Working Group και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Στα υπόλοιπα ζητήματα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντική προσέγγιση και ειδικότερα:
*Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι εκπρόσωποι των πιστωτών φέρεται να δέχονται τη σταδιακή μείωση του χρονικού διαστήματος (τώρα, ένας μήνας από τη λήψη ειδοποίησης για νέα ληξιπρόθεσμη εκτός ρύθμισης οφειλή), προκειμένου να βρεθεί ο οφειλέτης εκτός ρύθμισης. Τον Ιούνιο 2016 θα περιορισθεί στις 20 ημέρες και τον Δεκέμβριο 2016 στις 10 ημέρες και στη συνέχεια θα μηδενισθεί.
Για τα γενόσημα φάρμακα, έχει συμφωνηθεί η σταδιακή μείωση των τιμών τους, ενώ συμφωνία φαίνεται να έχει υπάρξει και στις αλλαγές όσον αφορά στο ΤΧΣ και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.
Ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, φέρεται να έχει συμφωνηθεί η επιβολή τέλους στον στοιχηματισμό.
Πάντως, η τρόικα θα μείνει και την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου να φτιάξουν το σετ του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ για το αγγελιόσημο, η κυβέρνηση το έχει θέσει για την επόμενη φάση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δανειστές το θέτουν εμμέσως.
Όλα αυτά, αναμένεται να "τακτοποιηθούν" με νομοσχέδιο "σκούπα", που θα περιλαμβάνει τα πάντα ακόμα και τις διοικήσεις των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου