Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δημόσιο: Έρχεται τσεκούρι στις συντάξεις – Από το μέρισμα ξεκινούν οι μειώσεις

- Ούτε το μισό μέρισμα δεν θα παίρνουν όσοι πήραν σύνταξη σε μικρή ηλικία
- Από 20% θα ξεκινούν οι μειώσεις και θα φτάσουν ως και το 60% για ορισμένες κατηγορίες
- Τα μισά έσοδα σε σχέση με τα έσοδά του έχει το Μετοχικό Ταμείο
- Δείτε πως θα γίνει το κούρεμα και ποιοι θα χάσουν χρήματα

Ξεχάστηκε και η 13 σύνταξη αλλά και η προστασία των φτωχών συνταξιούχων. Μόνο κούρεμα, μείωση και απώλειες για το εισόδημα έρχεται από δω και πέρα.
Το επόμενο βήμα, σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο θα είναι το μέρισμα. Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων πήρε το πράσινο φως να ξεκινήσει την αναλογιστική μελέτη για κούρεμα του μερίσματος σε 250.000 δικαιούχους.
Με τα έσοδα του Ταμείου στα 375 εκατομμύρια και τα έξοδα στα 621 εκατομμύρια ευρώ, όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να έξοδά του να πέσουν στο μισό και έτσι μιλάμε για βέβαιο τσεκούρι.
Οι πληροφορίες μιλούν για κλιμακωτή μείωση η οποία θα έχει ηλικιακό κριτήριο τριών ταχυτήτων. Όσοι έλαβαν σύνταξη σε ηλικία από 60 ετών και άνω θα χάσουν το ένα πέμπτο του μερίσματος, ένα 20% δηλαδή, ενώ όσοι πήραν σύνταξη σε μικρή ηλικία, στα 50 για παράδειγμα το κούρεμα στο μέρισμα θα φτάνει ως και το 60%. Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές και θα είναι σε συνάρτηση με την ηλικία πάντα, ενώ υπάρχει και η σκέψη οι νέοι συνταξιούχοι να μην λαμβάνουν αμέσως το μέρισμα αλλά από μια ηλικία και πάνω.
Για παράδειγμα ένας δημόσιος υπάλληλος που συνταξιοδοτείται φέτος σε ηλικία 55 ετών να λαμβάνει το 50% του μερίσματος, όταν φτάνει στα 60 να λαμβάνει ένα 25% επιπλέον και τέλος όταν φτάνει στα 67% να λαμβάνει ακόμη ένα ποσοστό 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου