Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Οδεύει προς το τέλος της η φθινοπωρινή καλοκαιρία

Να περάσουν όσες περισσότερες μέρες καλοκαιρίας μπορούν, εύχονται οι κάτοικοι των ορεινών, κυρίως, περιοχών της Ηπείρου, που τις τελευταίες μέρες απολαμβάνουν ηλιόλουστες μέρες.Αν και μόλις πέφτει ο ήλιος το κρύο γίνεται τσουχτερό, ωστόσο το γεγονός ότι κάποιες ώρες της ημέρας αντέχουν χωρίς θέρμανση, συγκαταλέγεται στα θετικά της καλοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή μας αυτό το διάστημα, όταν μάλιστα ο μεγαλύτερος σήμερα «πονοκέφαλος» των νοικοκυριών είναι το κόστος θέρμανσης.

Αλλαγή σκηνικού
Οι προβλέψεις δείχνουν ότι ο καιρός θα μας κάνει την… χάρη και την τρέχουσα εβδομάδα, όμως από το ερχόμενο Σάββατο φαίνεται πως αλλάζει σταδιακά το σκηνικό και ο ήλιος θα δώσει την θέση του σε αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Ήπειρο, ενώ πτώση θα σημειώσουν και...
οι μέγιστες θερμοκρασίες.Ήδη η ομίχλη που χθες και προχθές κάλυψε την πόλη μέχρι σχεδόν το μεσημέρι, έδωσε στα Γιάννενα μια γνώριμη εικόνα, προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι σύντομα οι ηλιόλουστες μέρες θα αποτελούν παρελθόν.

Ψάχνουν τρόπους…
Επόμενο είναι λοιπόν όσο προχωράμε προς τον χειμώνα - ο οποίος στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα βαρύς - τα νοικοκυριά να έχουν ως πρώτο μέλημά τους την εξασφάλιση της θέρμανσης. Αν και το πετρέλαιο είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση, έτσι όπως τα έχει κάνει η Κυβέρνηση - αποκλείοντας τους μισούς και παραπάνω από το επίδομα θέρμανσης - έχει καταστεί απαγορευτικό για τους περισσότερους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ως εναλλακτικές λύσεις είναι τα τζάκια, οι σόμπες, ακόμη και τα κλιματιστικά. Στην πόλη των Ιωαννίνων πάντως αν και νωρίς, έκανε κάποιες μέρες την εμφάνισή της η αιθαλομίχλη, η οποία όταν πιάσουν τα πολλά κρύα, αναμένεται να δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου