Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση

Βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία κινούμενο νοτιοανατολικά θα επηρεάσει από το απόγευμα της Παρασκευής την περιοχή μας, προκαλώντας αρχικά στροφή των ανέμων σε νοτιάδες με ταυτόχρονη αύξηση της νέφωσης στο Ιόνιο και στο μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου. Έως το πρωί του Σαββάτου νεφώσεις θα καλύπτουν  ολόκληρη την Ήπειρο ενώ τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειώνονται  κατά διαστήματα  αρχικά στις παραθαλάσσιες περιοχές και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα τμήματα.  Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση μόνο στις ορεινές περιοχές, ενώ  θα ενισχυθούν και οι νοτιοδυτικοί άνεμοι φτάνοντας τις βραδινές ώρες τα 5 και τοπικά τα  6 μποφόρ .
Την Κυριακή η ένταση των βροχοπτώσεων, κυρίως τις πρωινές ώρες θα αυξηθεί , ενώ  θα σημειωθούν και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές των  νομών  Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενίσουν παροδικά,  ενώ από το μεσημέρι  θα μειωθεί σταδιακά  και η ένταση των  νοτιάδων.
Η θερμοκρασία τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και μικρή άνοδο στις ελάχιστες και θα κυμανθεί από 10 έως 13 στις ημιορεινές περιοχές, 6 με 11 στα ορεινά, 13 έως 16 στα πεδινά και από 14 έως 17 βαθμούς στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Τη νέα εβδομάδα ο βροχερός καιρός θα παραμείνει, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου