Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΔΑΚΕ/ΠΕ ''Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Προσωπική ιδεοληψία ή κεντρική πολιτική άποψη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;''

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα

Αθήνα, 15.11.2015

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων -
Προσωπική ιδεοληψία ή κεντρική πολιτική άποψη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η επιλογή του Υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη να επαναβεβαιώσει την προσωπική του θέση αμφισβήτησης της γενοκτονίας των Ποντίων (κάτι που δεν έχει δικαίωμα να πράττει όντας Υπουργός Παιδείας), σε ένα χρονικό σημείο που η εκπαίδευση διαλύεται εξ αιτίας των ολέθριων χειρισμών της κυβέρνησης αλλά και η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνεργασία των ΑΝΕΛ ψηφίζει μέτρα που οδηγούν τους Έλληνες πολίτες στην απόλυτη ένδεια και την απόγνωση.
 Ο κύριος Υπουργός ανακινεί ένα ζήτημα που έχει λυθεί τόσο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και από τη διεθνή κοινότητα, αμφισβητώντας την ιστορική αλήθεια αλλά και τους νόμους που /LH2Uploads/ItemsContent/593/593.pdfέχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, αφού η γενοκτονία που τελέστηκε από  το τουρκικό κράτος σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου αναγνωρίσθηκε με τον νόμο 2193/1994. Στο άρθρο 1 του νόμου, αναγράφεται ότι «Ορίζεται η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».         
Ταυτόχρονα, προσφέρει άριστες υπηρεσίες στο τουρκικό κράτος το οποίο εκμεταλλεύεται τις δηλώσεις του κ. Φίλη για να ενισχύσει τη στάση αμφισβήτησης της γενοκτονίας.
Αποτελούν όμως τα παραπάνω προσωπική εμμονή του κ. Φίλη ή ουσιώδη πολιτική στάση της κυβέρνησης η οποία, μάλιστα, αποφάσισε να τροποποιηθεί η διδακτέα και εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου ώστε να μη γίνεται καμία αναφορά στον όρο Γενοκτονία, παρά την αντίθετη άποψη που εξέφρασε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτεί από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της.
Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του «ανιστόρητου» κ. Φίλη, ο οποίος εάν του έχει απομείνει ίχνος ευθύνης κι ελάχιστο αίσθημα χρέους που του επιβάλλει η θέση του, θα πρέπει να την υποβάλλει αφού αποδεικνύεται ανάξιος.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Μάνος Ανδρουλάκης

Κώστας Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου