Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Διαδικασία συγκρότησης των ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ ,ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση που ορίζει τη διαδικασία συγκρότησης των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ), των Ανώτερων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ) και των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης (ΚΥΣ−ΠΕ, ΚΥΣΔΕ), καθώς και της θητείας των μελών των Συμβουλίων αυτών.
Ειδικότερα η υπουργική απόφαση ορίζει τα εξής:
Άρθρο 1
Συγκρότηση Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκ− παίδευσης (ΚΥΣΠΕ − ΚΥΣΔΕ)
Τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης (ΚΥΣ− ΠΕ − ΚΥΣΔΕ) συγκροτούνται με βάση τις διατάξεις των άρθρων 8, 9 και 10 παρ. 1 και 2 του Π.δ. 1/2003 «Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλί− ων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, αρμοδιότητες αυτών όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία εκλογής των αιρετών τακτικών και ανα− πληρωματικών μελών των συμβουλίων αυτών.» (ΦΕΚ Α ́1).
Άρθρο 2
Συγκρότηση Ανώτερων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ − ΑΠΥΣΔΕ)
Τα Ανώτερα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκ− παίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ − ΑΠΥΣΔΕ) συγκροτούνται με βάση τις διατάξεις των άρθρων 5, 6 και 10 παρ. 1 και 2 του Π.δ.1/2003 «Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτερο− βάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, αρμοδιότητες αυτών όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία εκλογής των αιρετών τακτικών και αναπληρωματικών μελών των συμ− βουλίων αυτών.» (ΦΕΚ Α ́1), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 και 2 του Ν. 4283/2014 «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α ́189),
Άρθρο 3
Συγκρότηση Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ − ΠΥΣΔΕ)
Τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ − ΠΥΣΔΕ) συγκροτούνται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 42 παρ. 2 και 3 του Ν.4342/2015 (Α ́143).
Όσον αφορά στους αναπληρωτές των προέδρων των εν λόγω συμβουλίων, καθώς και στα μέλη των παρ. 2β και 3β της ανωτέρω διάταξης, ο οικείος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης απευθύνει πρόσκληση ενδια− φέροντος προς τους εκπαιδευτικούς της οικείας βαθ− μίδας οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται στις διατάξεις των παρ 2 και 3 του ανωτέρω άρθρου και επιθυμούν να μετέχουν στη σύνθεση των προαναφε− ρομένων συμβουλίων, να υποβάλουν αίτηση εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στη σχετική πρόσκληση.
Η πρόσκληση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περι− φερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και κοινοποιείται σε όλες τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της.
Άρθρο 4  Θητεία
Η θητεία των τακτικών και αναπληρωματικών μελών και των γραμματέων των συμβουλίων είναι διετής, αρ− χίζει την 1η Ιανουαρίου του έτους που ακολουθεί την απόφαση συγκρότησης και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του επόμενου έτους. Κατά την πρώτη εφαρμογή η θη− τεία αρχίζει με τη συγκρότηση των συμβουλίων και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου