Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΟΓΑ Οικογενειακό επίδομα: Στον αέρα η επόμενη δόση;

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης σημείωνε ότι έως σήμερα Παρασκευή 23/10/2015 θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους 635.000 δικαιούχους κάτι όμως που μάλλον δεν θα επαληθευτεί. Ο καθόλα αρμόδιος ο Υπουργός Εργασίας «βλέπει» την πληρωμή ακόμη και στις 30 του μήνα...

Oύτε σήμερα θα λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα οι 635.000 περίπου δικαιούχοι του ΟΓΑ, αφού δεν έχουν βρεθεί τα 225 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή τους. Σύφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε τα επιδόματα να καταβληθούν έως τις αρχές Νοεμβρίου. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, σήμερα Παρασκευή 23/10/2015 θα ήταν καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ, ωστόσο μέχρι και το πρώι δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα επιδόματα.
Σχετικά με την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ, που έχει ήδη καθυστερήσει, ο κ. Κατρούγκαλος έχει δηλώσει ότι εκτιμά πως θα καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί έως σήμερα 23 Οκτωβρίου. Επέρριψε μάλιστα ευθύνες στο ΠΑΜΕ για την καθυστέρηση, λόγω της διήμερης κατάληψης του υπουργείου. Πάντως ο υπουργός Εργασίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εμμέσως πλην σαφώς, η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από τις 31 Οκτωβρίου.
Στις 20 Οκτωβρίου ήταν, σύμφωνα με το νόμο, να γίνει η εκταμίευση της τρίτης δόσης για το οικογνειακό επίδομα, όμως από τους 635.000 δικαιούχους μόνο οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου