Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

4 τρόποι για να γεμίσετε ενέργεια χωρίς να πιείτε καφέ

Όλοι μας το ζούμε κάθε μέρα. Έχει φτάσει εκείνη η ώρα στη δουλειά που πραγματικά αισθάνεστε σαν ζόμπι. Νυστάζετε, κοιτάτε με άδειο βλέμμα τον υπολογιστή σας και δεν είστε καθόλου παραγωγικοί. Στο μυαλό σας υπάρχει μόνο μία σκέψη: ο καφές.
Σας ζητάμε όμως να σταματήσετε για ένα λεπτό. Ίσως να υπάρχουν και άλλες λύσεις, οι οποίες μάλιστα δεν θα σας κάνουν να ξενυχτήσετε όλο το βράδυ, με αποτέλεσμα και πάλι να νυστάζετε την επόμενη μέρα στο γραφείο.
Οι λόγοι που αισθάνεστε έτσι μπορεί να ποικίλουν: είτε υποφέρετε από έλλειψη ύπνου, είτε έχετε χαμηλό ζάχαρο ή πολύ απλά χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τον υπολογιστή και το γραφείο σας. Όπως και να έχει, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νιώσετε και πάλι γεμάτοι ενέργεια, και όχι, ο καφές δεν είναι ένας από αυτούς.
Αντί λοιπόν να ετοιμάσετε ή να αγοράσετε ακόμη μία κούπα από το αγαπημένο σας ρόφημα, ιδού μερικά τρικ για να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που αισθάνεστε ότι έχετε «σβήσει».
Δείτε ένα viral βίντεο
Το να δείτε κάτι που θα σας διασκεδάσει θα σας βοηθήσει από το να σταματήσετε επιτέλους να κοιτάτε την οθόνη του υπολογιστή σας με υπνωτισμένο ύφος. Και αν δεν ξέρετε που να στραφείτε, εμείς εδώ στη HuffPost Greece έχουμε ξεχωριστή κατηγορία viral που μπορεί να σας ζωντανέψει μέσα σε λίγα λεπτά!
Πιείτε ένα ποτήρι νερό
Εάν γυμνάζεστε κάθε μέρα, ίσως να μην σαν εξαντλεί μόνο η μυική κούραση. Η αφυδάτωση μπορεί στην πραγματικότητα να επηρεάσει το πώς μεταφέρεται το αίμα στον εγκέφαλό σας. Ένα ποτήρι νερό ίσως να είναι λοιπόν αυτό που θα σας «ξυπνήσει».
Βγείτε έξω
Σίγουρα, το να περπατήσετε απλώς γύρω από το γραφείο σας θα σας βοηθήσει, αλλά το να βγείτε έξω θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα καλύτερα. Σύμφωνα μάλιστα και με έρευνες, η έκθεση στο φως του ήλου μπορεί να βελτιώσει και την πνευματική επαγρύπνηση. Κάντε λοιπόν μια βόλτα, έστω και για λίγα λεπτά!
Φάτε μία μέντα
Εάν μας μοιάζετε έστω και λίγο, τότε εκεί προς το απόγευμα θα σας έρχεται πάντα μία λιγούρα. Αντί όμως να φάτε κάτι γλυκό, όπως ένα κομμάτι κέικ, ίσως θα πρέπει να επιλέξετε μια εναλλακτική, όπως μία μέντα. 'Ετσι θα βάλετε κάτι στο στόμα σας, χωρίς να επιλέξετε κάτι το παχυντικό που θα σας νυστάξει ακόμη περισσότερο.
Συνεχίζετε να θέλετε να πιείτε καφέ;
Ακόμα νυστάζετε και νιώθετε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πιείτε καφέ για να ξυπνήσετε; Το πιθανότερο είναι ότι έχετε έλλειψη ύπνου. Επομένως, θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερες ώρες στον ύπνο σας.
Το κείμενο αυτό βασίστηκε στο άρθρο 4 Ways to Get Energized Without Caffeine που δημοσιεύθηκε στην HuffPost US

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου