Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Επίδομα θέρμανσης τέλος για το 2015 – Δεν υπάρχουν χρήματα

Τα ταμεία είναι άδεια, ακόμη και τα χρήματα για το επίδομα τέκνων δόθηκαν για να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ. Έτσι το οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να βρει τα χρήματα που χρειάζονται για να καταβληθεί στους δικαιούχους η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή πως τελικά θα επιλεγεί η λύση της συνολικής καταβολής του επιδόματος το 2016 καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής. Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι θα πρέπει να βρουν το σύνολο των χρημάτων που απαιτούνται για να βάλουν πετρέλαιο και στη συνέχεια να περιμένουν επί μήνες την καταβολή των χρημάτων. Τα χρήματα όμως αυτά για φέτος μπορεί και να είναι τα μισά.
Ακόμη το υπουργείο δεν έχει καταφέρει να πάρει μια απόφαση. Η δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να πέσει στο μισό. Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στα parapolitika 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε πως θα είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι. Το σενάριο αυτό αν και θα είναι πολύ χρονοβόρο φαίνεται ότι επιλέγεται έναντι της μείωσης του επιδόματος στο μισό από τα 0,35 ευρώ που ήταν πέρυσι. Έτσι οι δικαιούχοι που θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα θα πληρώσουν φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης κοντά στα 0,50 ευρώ το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου