Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''«Kαθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές & Προβλήματα στις σχολικές μονάδες της τοπικής Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων»''

dakepe.logotypo.jpg
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 16.09.2015

«Kαθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές & Προβλήματα στις σχολικές μονάδες της τοπικής Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων»

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Πρωταρχικά, η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σας εύχεται ολόψυχα μια καλή και εποικοδομητική σχολική  χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για τη δημόσια εκπαίδευση.
Ευχόμαστε σε όλους τους εκπαιδευτικούς που μεταδίδουν τη γνώση και διαπλάθουν προσωπικότητες καλή δύναμη, υπομονή και επιμονή.
Δυστυχώς, η έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει την εκπαίδευση με οξύτατα προβλήματα (13.000 περίπου κενά, καθυστέρηση αποσπάσεων – μεταθέσεων, καθυστέρηση προσλήψεων αναπληρωτών, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών), παρά τις διαβεβαιώσεις ανθρώπων που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας ότι όλα θα είναι καλά στην έναρξη του διδακτικού έτους.
Η (συγ)κυβέρνηση των «ΘΑ», «ΘΑ»........ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και η εκτός πραγματικότητας ηγεσία του Υπουργείου Παιδείαςεπισφραγίζει, με βάση τα πραγματικά δεδομένα,την πλήρη ανικανότητα και ανεπάρκεια της με την οποία διαχειρίστηκε αυτούς τους 7 μήνες την εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα.
Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο στο Νομό Ιωαννίνων ενώ έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 15 μέρες οι υπηρεσιακές μεταβολές από το ΚΥΣΠΕ όλων των εκπαιδευτικών, η τοπική ηγεσία της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης & το οικείο ΠΥΣΠΕ καθυστέρησε ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ απλές υπηρεσιακές διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με την κεντρική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα:
α) οι αποσπάσεις των εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ δασκάλων & νηπιαγωγών έγιναν εντελώς βιαστικά και πρόχειρα λίγες ώρες πριν από τον αγιασμό
β) οι τοποθετήσεις – αποσπάσεις των ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ........
γ) ουσιαστική αντιμετώπιση επιμέρους προβλημάτων των σχολικών μονάδων (χωρισμός τμημάτων, κάλυψη κενών).
Η παραπάνω στάση της τοπικής ηγεσίας της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης & του οικείου ΠΥΣΠΕ προκάλεσε και προκαλεί αναστάτωση σε δεκάδες σχολικές μονάδες, σε εκπαιδευτικούς, σε μαθητές και σε γονείς.
Ταυτόχρονα, η αδιαφορία ή πιθανόν η «σκόπιμη» αδιαφορία κατά τις τοποθετήσεις προκάλεσε πλήθος αδικιών, λαθών και άλλων πολλών...
Παράλληλα, υπάρχουν δεκάδες προφορικές καταγγελίες από συναδέλφους και συναδέλφισσες για αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά από την τοπική ηγεσία της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων και από κάποιους/ες που αντί να εξυπηρετούν τους συναδέλφους θεωρούν ότι η τοπική Δ/νση Π.Ε. Ιωαννίνων είναι φέουδό τους…..
Καλούμε
την τοπική ηγεσία της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων & το οικείο ΠΥΣΠΕ να
ασχοληθεί ΑΜΕΣΑ με τα σοβαρά προβλήματα των σχολικών μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα, τους καλούμε:
Α) Να αποκαταστήσουν ΑΜΕΣΑ τυχόν αδικίες & λάθη
Β) Να ολοκληρώσουν ΑΜΕΣΑ τις τοποθετήσεις – αποσπάσεις των ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
Γ) Να επιλύσουν ΑΜΕΣΑ την ύπαρξη επιμέρους προβλημάτων σχολικών μονάδων (χωρισμός τμημάτων, κάλυψη κενών με ορθολογικό τρόπο)
Γ) Να αντιμετωπίζουν ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους ισότιμα, δημοκρατικά & ανθρώπινα
Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε. Ιωαννίνων επισημαίνουμε ότι:
οποιαδήποτε προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης τόσο στους μαθητές που φοιτούν στις σχολικές μονάδες όσο και στους εκπαιδευτικούςσε μια εποχή που όλοι βιώνουν τις συνέπειες μιας βαθιάς και σκληρής οικονομικής κρίσης, θα συναντήσει την αντίσταση όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.
Καλούμε
τους συναδέλφους & τις συναδέλφισσες να είναι σε συνεχή εγρήγορση για να διεκδικούμε την επίλυση προβλημάτων προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
της ποιότητας της εκπαίδευσης & των εργασιακών μας σχέσεων

Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου