Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτο! Εθελοντές θα ανοίξουν τα σχολεία!

Ελλάδα 2015 και τα σχολεία... υποτίθεται ότι ανοίγουν! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται προφορικά ή ακόμη και γραπτά οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν εάν θέλουν εθελοντικά να πάνε σε σχολεία που ακόμη δεν έχουν προσωπικό για να τα ανοίξουν! Να κάνουμε δηλαδή τον αγιασμό και... βλέπουμε τι θα γίνει στη συνέχεια!

Τα κενά είναι χιλιάδες, ακόμη και οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι δεν έχει οριστεί ακόμη που θα πάνε, οι αποφάσεις και άρα και οι τοποθετήσεις πάνε για τον Οκτώβριο και έτσι υπάρχουν δεκάδες ίσως και εκατοντάδες σχολεία στα οποία δεν υπάρχει ούτε ένας μόνιμος εκπαιδευτικός.
Κάπως έτσι χωρίς μόνιμο προσωπικό ουδείς είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί και έτσι υπάρχουν σχολεία που πολύ απλά δεν θα ανοίξουν.
Για να μην γίνει αυτό, ειδικά σε ολιγοθέσια σχολεία της επαρχίας οι τοπικές διευθύνσεις είτε προφορικά, είτε γραπτώς, όπως έγινε στην περίπτωση της Λακωνίας ενημερώνονται ότι μπορούν να πάνε να εργαστούν εθελοντικά στις κλειστές μονάδες. Μάλιστα ζητήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος να γίνει αυθημερόν ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με το πρώτο κουδούνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου