Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Αλόη, το ιαματικό «φυτό της αθανασίας»

Η αλόη αποτελεί ένα θαυματουργό φυσικό συστατικό για άψογο δέρμα, ενώ είναι και ένα ιαματικό φυτό. Με ενυδατικές, ρυθμιστικές, καθαριστικές και θεραπευτικές ιδιότητες, κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας, είναι το φυτό που διαθέτει το μακρύτερο ίσως κατάλογο χρήσης στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.
Ευδοκιμεί στα θερμά και ξηρά κλίματα, θεωρείται από πολλούς κάκτος, αλλά στην πραγματικότητα, είναι μέλος της οικογένειας των κρίνων. Μένει υγρό όπου άλλα φυτά μαραίνονται και πεθαίνουν, κλείνοντας τους πόρους του για να αποτρέψει την απώλεια υγρασίας. Αν και είναι τροπικό φυτό, η ρίζα της μπορεί να επιζήσει σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες και αέρα, εφ’ όσον δεν παγώνει το έδαφος τη ρίζα.
Το φυτό είναι κατά 96% νερό. Το υπόλοιπο αποτελείται από ενεργά συστατικά περιέχοντας βασικά έλαια, αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα και γλυκοπρωτεϊνες.
Για δέρμα όλο υγεία
Κοψίματα και γρατσουνιές αποτελούν παρελθόν με την αλόη καθώς ο χυμός της αποτελεί το νούμερο ένα φυσικό «γιατρικό» για την επούλωσή τους. Η αλόη βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, επουλώνει τις πληγές, προστατεύει από τους ρύπους ενώ παράλληλα εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.
Αντιοξειδωτική δράση
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η αλόη, προστατεύει αλλά και καταπολεμά διάφορες ασθένειες του δέρματος όπως η ψωρίαση, τα εκζέματα και η δερματίτιδα. Παράλληλα, έχει αποδεχθεί πως αποτελεί πρώτης τάξεως γιατρικό κατά της δυσκοιλιότητας και του διαβήτη.
Στοματική υγιεινή
Για ούλα όλο υγεία αλλά και για γρήγορη επούλωση των πληγών του στόματος (π.χ. άφθες), ενδείκνυται ο χυμός της θαυματουργής αλόης. Οι οδοντίατροι συνιστούν τη συχνή κατανάλωσή του καθώς βελτιώνει σημαντικά την υγεία του στόματος.
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ο χυμός της αλόης έχει αποδειχθεί πως θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια της σύγχρονης ιατρικής. Έτσι, χρησιμοποιείται σε ασθενείς με AIDS, με διάφορες μορφές καρκίνου αλλά και με καρδιοαγγειακές παθήσεις, ως ένας φυσικός τρόπος ενίσχυσης του οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου