Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Πιθανόν να ξεπεράσουν τις 20.000 οι προσλήψεις αναπληρωτών

40.000 ανθρωπομήνες φαίνεται ότι θα έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Παιδείας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.  Κάνουμε λόγο για ανθρωπομήνες γιατί οι πιστώσεις, που φαίνεται, ότι θα εγκριθούν είναι 10μηνης απασχόλησης και μπορούν να δώσουν περισσότερες από 4.000 προσλήψεις δεδομένου ότι κάποιοι αναπληρωτές θα εργαστούν για 9 μήνες, άλλοι για 8 μήνες κλπ.

Υπάρχει, λοιπόν, η δυνατότητα υπέρβασης του αριθμού των  αναπληρωτών εφόσον από το σύνολο των πραγματοποιηθεισών προσλήψεων και της χρονικής διάρκειας απασχόλησης δεν υφίσταται υπέρβαση του συνολικού αριθμού των ανθρωπομηνών ήτοι της πραγματικής μονάδες μέτρηση οικονομικής δαπάνης.

Μόλις δοθεί το «πράσινο φως» θα εκδοθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει το Υπουργείο τις πιστώσεις από το ΠΔΕ. Σημειώνουμε ότι το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το Υπουργείο Παιδείας ανέρχεται σε περίπου 71 εκ. ευρώ μετά την τελευταία του αναπροσαρμογή , σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το news.gr από το Υπουργείο Οικονομίας.

Οι 12.000 πιστώσεις του ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με τις 3.000 του κρατικού προϋπολογισμού και τις 4.000, που αναμένουμε από το ΠΔΕ, μπορούν να δώσουν περισσότερες από 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών αφού όπως αναφέραμε με εξαίρεση το ΕΣΠΑ οι πιστώσεις του ΠΔΕ είναι δεκάμηνες, ενώ δεκάμηνες ήταν το προηγούμενο έτος και του κρατικού προϋπολογισμού.

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου