Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Κριθαράκι σαλάτα κρύα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • αλατοπίπερο

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφήνουμε το κρεμμύδι σε νερό για ένα τέταρτο για να φύγει η οξύτητά του και το τρίβουμε.
  2. Χτυπάμε το λάδι, τη μουστάρδα και το ξύδι.
  3. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε, τοποθετούμε σε μπολ και μόλις κρυώσει λίγο περιχύνουμε με τη σως του λαδιού.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου