Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι 
 Τι χρειαζόμαστε:
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 γαρίφαλλα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 2 πορτοκάλια

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζω το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
  2. Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Το βάζω σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνω να κρυώσει.
  5. Το βάζω στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου