Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ

222 εκπαιδευτικοί επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και υποψήφιοι για ένταξη στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων του σχολικού έτους 2015 - 2016 κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με την  αίτηση αναστολής οι εκπαιδευτικοί ζητούν την  ακύρωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος,   του υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποψηφίους προς ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2015 – 2016.
Οι  εκπαιδευτικοί  υποστηρίζουν ότι
Α. Η πρόσκληση εξακολουθεί να επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς που δεν είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να υποβάλλουν αίτηση και να καταταγούν στον πίνακα αναπληρωτών σε καλύτερες θέσεις από τους ίδιους, λόγω μοριοδότησης για την προϋπηρεσία τους.
Β. Η  διατήρηση στην πράξη του ιδίου συστήματος παραβιάζει τις επιταγές του ΣτΕ καθώς και τις συνταγματικές αρχές της ισότητας της αξιοκρατίας, της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης. Τέλος, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι τους θίγει ανεπανόρθωτα προκαλώντας τους πρόβλημα βιοπορισμού σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου