Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

100 δόσεις: Αλλάζουν όλα στη ρύθμιση – Τσουχτερό το επιτόκιο – Ποιοι χάνουν το δικαίωμα των δόσεων

- Σχεδόν διπλάσιο το επιτόκιο για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο και είναι στη ρύθμιση
- Κόβονται οι μισές δόσεις για όσους αποδειχθεί ότι μπορούν να πληρώσουν περισσότερα
- Πετάνε εκτός ρύθμισης όσους δεν πληρώνουν έγκαιρα νέους φόρους που προκύπτουν
- Αλεξιάδης: “Τέλος η ρύθμιση των 100 δόσεων” - Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε

Τα πάνω, κάτω έρχονται οι όροι για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Μετά τις πιέσεις των δανειστών η κυβέρνηση φέρνει τρεις σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να επηρεάσουν χιλιάδες φορολογούμενους από τους 900.000 συνολικά που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της ρύθμισης των 100 δόσεων

Πρώτη σημαντική αλλαγή που αφορά ίσως και τους περισσότερους που έχουν χρέη απέναντι στο Δημόσιο είναι η αλλαγή του επιτοκίου
Εδώ αναμένεται σημαντική αύξηση από το 3% στο 5% για όσους χρωστούν ποσά άνω των 5.000 ευρώ.
Οι δανειστές θεωρούν πολύ μικρό το επιτόκιο και έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε δραματική αύξησή του.
Η δεύτερη αλλαγή αφορά στην παραμονή στο καθεστώς ρύθμισης. Για να μην χάσει λοιπόν το δικαίωμα στη ρύθμιση ο φορολογούμενος θα πρ΄πει όχι μόνο να είναι συνεπείς στις δόσεις του για τα χρέη που έχει ρυθμίσει, αλλά και συνεπείς στις πληρωμές των νέων χρεών του. Είτε να πληρώνει κανονικά δηλαδή τον φόρο εισοδήματος είτε να ενταχθεί σε ρύθμιση των νέων χρεών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Η τρίτη αλλαγή αφορά στον αριθμό των δόσεων και εδώ θα πρέπει να γίνει ένα... ξεκαθάρισμα. Για την ακρίβεια θα υπάρξουν έλεγχοι φορολογικών και περιουσιακών στοιχείων ώστε να φανεί ποιοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και ποιοι όχι.
Όσοι αποδειχθεί ότι λόγο περιουσιακών στοιχείων, εισοδημάτων καταθέσεων κλπ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα θα χάσουν ως και τις μισές από τις 100 δόσεις, καθώς στο νέο σχέδιο προβλέπεται μείωση από τις 100 στις 50 δόσεις για τους “έχοντες”.

Δεν θα ξαναέχουμε στο μέλλον 100 δόσεις είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, είμαστε μέσα στην κοινωνία, καταλαβαίνουμε τη συμβαίνει, ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα δεδομένα των οικονομικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου