Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι στο ταψί

Υλικά

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 2 κούπες ρυζί σπυρωτό
  • 3 κούπες νερό και 3 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο
  • χυμός 1 μέτριου λεμονιού
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μπουτάκια να βράσουν για 20' περίπου σε αλατισμένο νερό (ξαφρίζοντάς τα πριν όσο χρειάζεται).
  2. Αδειάζουμε το ρύζι στο ταψί και το απλώνουμε στον πάτο. Ρίχνουμε το νερό ανακατεμένο με το ζουμί (αν θέλουμε δε βάζουμε καθόλου νερό, μόνο ζουμί) πάνω στο ρύζι, βάζουμε και τα μπουτάκια, τους ρίχνουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο να πάει παντού, αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα και κάτι -μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου