Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Αφαιρέθηκε από το πολυνομοσχέδιο η υπηρεσιακή κατάσταση εκπαιδευτικών με πενταετή θητεία σε ΠΠΣ

Αφαιρέθηκε από το πολυνομοσχέδιο- όπως είχε σταλεί στις 6 Ιουνίου στο γραφείο του πρωθυπουργού- το Άρθρο 53 που αφορούσε την
Υπηρεσιακή κατάσταση εκπαιδευτικών με πενταετή θητεία σε ΠΠΣ, και προέβλεπε τα εξής:
1. Οι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται με πενταετή θητεία σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο καταλαμβάνουν οργανική θέση, έπειτα από δήλωσή τους, είτε στην περιοχή μετάθεσης από την οποία προέρχονται είτε στην περιοχή μετάθεσης που βρίσκεται χωροταξικά το Πειραματικό ή το Πρότυπο Σχολείο.
2. Η οργανική τους τοποθέτηση σε σχολική μονάδα της περιοχής που θα επιλέξουν πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία των οριστικών τοποθετήσεων μετά τη λήξη της θητείας τους στις πρώτες οργανικές θέσεις που θα κενωθούν πριν από όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς (υπεράριθμους, ανήκοντες σε ειδική κατηγορία).
3. Σε περίπτωση διακοπής της θητείας τους, δεν λαμβάνεται υπόψη η δήλωση περιοχής προτίμησης τοποθέτησης, αλλά τοποθετούνται σε σχολική μονάδα της περιοχής από την οποία προήλθαν πριν την έναρξη της θητείας στο Πειραματικό ή στο Πρότυπο Σχολείο ως ακολούθως:
α) Εφόσον είχαν οριστική τοποθέτηση σε σχολική μονάδα πριν την έναρξη της θητείας στο Πειραματικό ή στο Πρότυπο Σχολείο, καταλαμβάνουν οργανική στις πρώτες οργανικές θέσεις που θα κενωθούν πριν από όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς (υπεράριθμους, ειδική κατηγορία).
β) Εφόσον δεν είχαν οριστική τοποθέτηση σε σχολική μονάδα πριν την έναρξη της θητείας στο Πειραματικό ή στο Πρότυπο Σχολείο (διάθεση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ), καταλαμβάνουν οργανική σύμφωνα με την περ. γ των παρ. 5 και 6 του αρθ. 14 του Π.Δ.50/1996, δηλ. συγκρινόμενοι με όλους του εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.
4. Τα ανωτέρω ισχύουν από την τοποθέτησή τους με πενταετή θητεία σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο και για τους υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, οι οποίοι και υποχρεούται σε δήλωση σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.
5. Η θητεία είναι δυνατό να ανανεωθεί για δεύτερη πενταετία ύστερα από θετική κρίση. Για τους εκπαιδευτικούς που ανανεώνουν τη θητεία τους, ισχύουν οι παράγραφοι 1 και 2 του παρόντος. Σε περίπτωση αρνητικής κρίσης ή διακοπής της δεύτερης θητείας ισχύει η παράγραφος 3 του παρόντος άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου