Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Την άλλη εβδομάδα οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών και το Πολυνομοσχέδιο

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, θα τεθεί σε δημόσιο διαβούλευση το Πολυνομοσχέδιο για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και την ιδιωτική εκπαίδευση, ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από το υπουργείο Παιδείας, μετά τη συνάντηση συνεργατών του Αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ .
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας «υπήρξε δέσμευση από το Υπουργείο ότι το προσχέδιο θα σταλεί εγκαίρως στην Ομοσπονδία ώστε να διατυπωθούν προτάσεις και απόψεις για το σύνολο των ρυθμίσεων».
Οσον αφορά τις μεταθέσεις , όπως δήλωσε στο esos συμμετέχων στη συνάντηση Αιρετός Β. Παληγιάννης , “από τη συζήτηση με τους συνεργάτες του κ. Κουράκη προέκυψε η είδηση ότι την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις των δασκάλων και νηπιαγωγών”.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μου, είπε στο esos ο κ. Παληγιάννης, τα ονόματα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη.
Οσον αφορά τις ειδικότητες, πρόσθεσε ο Αιρετός, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, λόγω εκκρεμότητας των μετατάξεων.
Η επίσημη ανακοίνωση  του υπουργείου Παιδείας για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, έχει ως εξής:
  1. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις).
  2. Σε ό,τι αφορά τις μετατάξεις και τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, οι συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ ότι θα συνεχιστούν οι συνεδριάσεις των δύο αρμοδίων επιτροπών ώστε να εξευρεθούν άμεσα οι καλύτερες δυνατές λύσεις για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου