Υλικά
- σιμιγδάλι: 1 ποτήρι χοντρό & 1 ποτήρι ψιλό
- λάδι: 1 ποτήρι σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- κανέλα σε σκόνη: λίγη
- καρύδια ή αμύγδαλα: προαιρετικά
- Για το σιρόπι
- Ζάχαρη: 2 ποτήρια
- Νερό: 4 ποτήρια
- Γαρίφαλο: λίγο
- Πορτοκάλι: 2 φλούδες
- κανέλα: 1 ξυλάκι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι και καβουρντίζετε την κανέλα σε σκόνη και τα καρύδια. Στη συνέχεια ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε τη ζάχαρη με το νερό περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αλαφρύ σιρόπι. Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύλο της κανέλας, το γαρίφαλο, τις φλούδες του πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
- Τέλος σουρώνετε το σιρόπι που ετοιμάσατε μέσα στην κατσαρόλα με το καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρις ότου ο χαλβάς να ξεκολλάει εντελώς από την κατσαρόλα.
- Τοποθετείτε το χαλβά σε φόρμα και τον αφήνετε μέχρι να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε προαιρετικά με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου