Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αρθρίτιδα: Αυτή είναι η ιδανική επιλογή διατροφής για να μειώσετε τους πόνους

Η αρθρίτιδα παρά το γεγονός ότι η διατροφή δεν αποτελεί μέρος της θεραπείας της, ορισμένες τροφές βοηθούν να αντιμετωπίσετε τη φλεγμονή σε όλο το σώμα σας.
Ποια δίαιτα είναι η καλύτερη για εσάς;
 
Η μεσογειακή
 
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη διατροφή για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της αρθρίτιδαςαφού είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιεινά λίπη, τα φασόλια, και τα ψάρια.
 
Αυτά τα τρόφιμα έχουν φυσικές χημικές ουσίες που διατηρούν τη φλεγμονή υπό έλεγχο. Λαχανικά, φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα ψάρια είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
 
Βάλτε στη διατροφή σας ψάρια, όπως ο σολομός, η ρέγκα, οι σαρδέλες και οι αντσούγιες.
 
Αυτή η δίαιτα βασίζεται επίσης στο ελαιόλαδο, το οποίο μπορεί  να μειώσει τα επίπεδα των χημικών ουσιών που προκαλούν φλεγμονή. Τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή αυτή  είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά που βοηθούν επίσης τη φλεγμονή κράσπεδο. 
 
Σε μια μελέτη, οι γυναίκες που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή βρέθηκε ότι είχαν λιγότερο πόνο στις αρθρώσεις και πρωινή δυσκαμψία αλλά και καλύτερη γενική υγεία, από ό, τι εκείνοι που την ακολουθούσαν.
 
Για να αλλάξετε τα πράγματα, προσθέστε λίγο κουρκουμά ή πιπερόριζα αφού μειώνουν τις φλεγμονές.
 χαμηλότερο φλεγμονή. Εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά, ελέγξτε με το γιατρό σας πρώτα, δεδομένου ότι η κουρκούμη μπορεί να αποτρέψει την πήξη του αίματος.
 
Τρόφιμα χωρίς γλουτένη;
 
Αν αποφασίσετε να μην τρώτε τρόφιμα χωρίς γλουτένη, η αρθρίτιδα δεν θα πρέπει να είναι ο λόγος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου